• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpeder ve kaynanam benle konuşmuyor..

Tebrik ederim canım.
Çook sevindim inan.
Allah yardımcın olur inşallah, sorunsuz, huzurlu çalışırsın.
Ev meselesini neden ertelediniz ki.
Böyle ileri ata ata uzar gider bu iş.
Neyse işe başlaman kutlanması gereken bir müjde valla.
Hayırlısı olsun inşallah. :46:

Tebrik ederim canım.
Çook sevindim inan.
Allah yardımcın olur inşallah, sorunsuz, huzurlu çalışırsın.
Ev meselesini neden ertelediniz ki.
Böyle ileri ata ata uzar gider bu iş.
Neyse işe başlaman kutlanması gereken bir müjde valla.
Hayırlısı olsun inşallah. :46:

saol canım inşallah sorunsuz çalışırım bilmiyorum ama olsun şükür yinede buralara kadar geldim
ev meselesini bilmiyom ya eşim dediki eve gelioz hazır yemek önümüzde buu değerlendirip az birikim yapalım dedi seneye kadar dedi...

Şu forumda acaba nolacak bu işin sonu diye merak ettiğim birkaç konudan biri senin konun :26:
Cidden üzülüyorum vaziyetine.Zira hiç de kolay değil.
Anlayabiliyorum..anlıyorum..
Bir yaşamak asla kolay değil.Çok çetrefilli çok zor çok bunaltıcı.
Buradan ders örnek olsun nişanlılara da bir evi kabul etmesinler.
Ne güzel bak senin ailen senin yanında.
Eşinin maaşı o kadar düşük mü ki kiraya çıkmayı ısrarla kabıl etmiyor eşin.
Buarada hangi şehirdesiniz siz?
Eşin baban kiraya çıksınlar derken ne dedi o an ?
Baban ikna etmeye çalışsın bence.
Yoksa çökecek iyice maneviyatın arkadaşım.
Hayır ben kayınvalide olsam ve sen böyle gözümün önünde eriyip gitsen oğlumu zorla atardım evden çıkın ayrı eve
diye.Sonuçta mutluluk yok huzur yok.Her Allahın günü dert tasa yürüme ki böyle.
İnşallah insafa gelirler.

Şu forumda acaba nolacak bu işin sonu diye merak ettiğim birkaç konudan biri senin konun :26:
Cidden üzülüyorum vaziyetine.Zira hiç de kolay değil.
Anlayabiliyorum..anlıyorum..
Bir yaşamak asla kolay değil.Çok çetrefilli çok zor çok bunaltıcı.
Buradan ders örnek olsun nişanlılara da bir evi kabul etmesinler.
Ne güzel bak senin ailen senin yanında.
Eşinin maaşı o kadar düşük mü ki kiraya çıkmayı ısrarla kabıl etmiyor eşin.
Buarada hangi şehirdesiniz siz?
Eşin baban kiraya çıksınlar derken ne dedi o an ?
Baban ikna etmeye çalışsın bence.
Yoksa çökecek iyice maneviyatın arkadaşım.
Hayır ben kayınvalide olsam ve sen böyle gözümün önünde eriyip gitsen oğlumu zorla atardım evden çıkın ayrı eve
diye.Sonuçta mutluluk yok huzur yok.Her Allahın günü dert tasa yürüme ki böyle.
İnşallah insafa gelirler.

canım allah razı olsun
şuanda bende çalışıyorum 750 tl alıcam inşallah eşim 1100 alıyor ...kirada geçiniriz ama eşim liraya verilen paraya acıdını sölüyor kredi çekip ev almak derdinde ...
yok canım kayınvalidelerin bazıları öyle geline acımaz ama bazıları tabiki herkez için konuşmuyorum..benimkide acımayanlardan

kızlarrrrrrrrrrrrrrr işe girdimmmmmmmm çok mutluyum bugün çalıştım ilk defa çok aşırı yorudlum ama galiba hayatımda ilk kez çalıştığımın verdiği yorgunluk ....eşim çok memnun iyiki girdin işe diyor :53: herşeyde bir hayır varmış gerçekten son olay olmasaydı işe falan giremezdim ben..ama yazın ev almak düşüncesinden vazgeçti seneye kadar para biriktircez diyor ..çalışma kolay değilmiş bende ses etmedim bakalım hayırlısı ..bugün kaynanamı hiç görmedim kayınpederide ...oh be yine aynı evdeyiz ama çalışınca başka ya....ama bana yine teselli verin canlarım harbiden çalışmak çok zormuş ya:27:

Yeni işin hayırlı olsun..
İlk hafta çok yorgun hissedersin.
Geceleri kemik ağrıların uyutmaz bile.
Ama çalışıp üretmek insana inanılmaz iyi hissettirir.
Hele maaşını ilk aldığın anın keyfi tarif edilemez emin ol.
Senin emeğinin karşılığı o para az bile olsa öyle değerli olacak ki..
Kv, kp i az göreceksin tahammülün daha fazla olacak.
Senden fazla ev işi bekleyemeyecekler.
Sen de kendini mecbur hissetmeyeceksin artık.
Çok iyi oldu bu..
Eşin omuzundaki yükü paylaşma tadına varınca senin işten çıkmanı istemeyecek emin ol.:34:
Sakın kendini hem eve hem işe yetişcem diye yıpratma.
Çalışan bayanım de ay oram ay buram de bak nasıl değerli oluyorsun.
Ben çevremde onu gördüm valla. Sen kendi kıymetini bil herkes bilsin
:31:

Yeni işin hayırlı olsun..
İlk hafta çok yorgun hissedersin.
Geceleri kemik ağrıların uyutmaz bile.
Ama çalışıp üretmek insana inanılmaz iyi hissettirir.
Hele maaşını ilk aldığın anın keyfi tarif edilemez emin ol.
Senin emeğinin karşılığı o para az bile olsa öyle değerli olacak ki..
Kv, kp i az göreceksin tahammülün daha fazla olacak.
Senden fazla ev işi bekleyemeyecekler.
Sen de kendini mecbur hissetmeyeceksin artık.
Çok iyi oldu bu..
Eşin omuzundaki yükü paylaşma tadına varınca senin işten çıkmanı istemeyecek emin ol.:34:
Sakın kendini hem eve hem işe yetişcem diye yıpratma.
Çalışan bayanım de ay oram ay buram de bak nasıl değerli oluyorsun.
Ben çevremde onu gördüm valla. Sen kendi kıymetini bil herkes bilsin
:31:

saol tatlım şuanda ayaklarımın altı öyle ağrıyorki gözlerim kapanıyor valla iyi değilim ama sadece maaşı düşünüyorum.:1:
gelinlikçiden çalışıyorum canım sence nasıl 750 tl alıcam
eşim tutturdu 10 sene çalışcan dio birden değişti adam
kaynanam benden yine iş bekleyecek ama ne derse desin ayağa kalkmaya halim yok..artık yorgunum deme şansım var önceden ses etmeden yapıodum çalışan bayan olunca bakalım bana nasıl davrancak evdekiler

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrrrrrrr işe girdimmmmmmmm çok mutluyum bugün çalıştım ilk defa çok aşırı yorudlum ama galiba hayatımda ilk kez çalıştığımın verdiği yorgunluk ....eşim çok memnun iyiki girdin işe diyor :53: herşeyde bir hayır varmış gerçekten son olay olmasaydı işe falan giremezdim ben..ama yazın ev almak düşüncesinden vazgeçti seneye kadar para biriktircez diyor ..çalışma kolay değilmiş bende ses etmedim bakalım hayırlısı ..bugün kaynanamı hiç görmedim kayınpederide ...oh be yine aynı evdeyiz ama çalışınca başka ya....ama bana yine teselli verin canlarım harbiden çalışmak çok zormuş ya:27:

İlk gün hep zordur. Zamanla alışırsın. En azından bedenin yorgun olsa bile ruhun rahat olacak, daha mutlu olacaksın. İşyerinden arkadaşların olacak, onlarla dertleşeceksin, yeni insanlar tanıyacaksın, ufkun açılacak. Emin ol böylesi daha iyi.

İşin ne üzerine?

İlk gün hep zordur. Zamanla alışırsın. En azından bedenin yorgun olsa bile ruhun rahat olacak, daha mutlu olacaksın. İşyerinden arkadaşların olacak, onlarla dertleşeceksin, yeni insanlar tanıyacaksın, ufkun açılacak. Emin ol böylesi daha iyi.

İşin ne üzerine?
öylemi dersin canım ordada sorunlar olucak ama bunu herkez yaşıyor napalım okadar olucak ....
daha iyi oldu kayınpederimin eve geliş saatinde ben işteyim..aklıma geldi bugün işte...
eşim muhasebe de canım

hayırlı olsun işin :)
ama eşinin hemen kıvırmasını anlayamadım ben
yaza eve geçecektiniz ama şimdi seneye ertelendı
zamanla 2 yıl sonra, daha sonra 3, daha sonra 5...böyle gider diye düşünüyorum
umarım yanılırım.

hayırlı olsun işin :)
ama eşinin hemen kıvırmasını anlayamadım ben
yaza eve geçecektiniz ama şimdi seneye ertelendı
zamanla 2 yıl sonra, daha sonra 3, daha sonra 5...böyle gider diye düşünüyorum
umarım yanılırım.
saol canım :)
evet öyle yaptı halbuki ben işe girince daha fazla güç gelir hemen almak ister sanmıştım para biriktirme duyguları abardı işte...her ay 1 milyar atalım kenara seneye kadar bileziklerle birlikte 40 tl eder dio bi 40 daha çeksek süer olur dio maksadı az kredi çekmek..bilmiyorumki hayırlısı olsun

Teselliye falan ihtiyacın yok canım, maşallah işlerin yolunda. Ayrıca ilk defa çalıştıysan ağır gelmiştir zamanla alışırsın. Asııl sana bir tavsiyede bulunayım, paranı sıkı tut. Dikkat et. Bundan sonra asıl amacını ev almak, ev için para biriktirmek. Aman hedeften şaşma. Ayrıca artık sen de çalışıyorsun borçla ev alabilirsiniz, neden ertelediniz ki?

Gelinlikçi yanında çalışman hoş,bence çok zevkli:34:
Beyaz beyaz, mutlu insanlar,heyecanlı kızlar insanın içi açılır:16:

Başlangıç için 750 tl de iyi bence.
Eşin şimdiden 10 yıl demiş hele bi maaşını görsün.
Para nasıl tatlı gelir 20 yıl olur o:31:

Teselliye falan ihtiyacın yok canım, maşallah işlerin yolunda. Ayrıca ilk defa çalıştıysan ağır gelmiştir zamanla alışırsın. Asııl sana bir tavsiyede bulunayım, paranı sıkı tut. Dikkat et. Bundan sonra asıl amacını ev almak, ev için para biriktirmek. Aman hedeften şaşma. Ayrıca artık sen de çalışıyorsun borçla ev alabilirsiniz, neden ertelediniz ki?
saol canım
kesin bişey yok daha belki hoşumuza giden uygun bir ev bulup kredi çeker alırız...öyle kesin konuşmadı eşim bakalım

saol canım :)
evet öyle yaptı halbuki ben işe girince daha fazla güç gelir hemen almak ister sanmıştım para biriktirme duyguları abardı işte...her ay 1 milyar atalım kenara seneye kadar bileziklerle birlikte 40 tl eder dio bi 40 daha çeksek süer olur dio maksadı az kredi çekmek..bilmiyorumki hayırlısı olsun

senin eşin kesınlıkle kredı çekmez, eminim bundan:34:
şimdi seni alttan alttan hazırlıyor:D ''rahatız burada, aşımız hazır, çamaşırımız yıkanıyor, kira derdımız yok, daha ne isteriz'' tarzında başlamış bile söylenmeye :23: rahat bir 5-6 senenız var :D eğer çocuk yaparsan o süre daha da uzar:D
daha yaşınız küçük, hemen çocuk düşünmeyin
bebişini kendı evınde dünyaya getır :)
neyse, sen şimdilik keyfıne bak ve işi asla bırakma
en azından kafan rahat olur:34: nasıl olsa kolay kolay o evden çıkarmayacak eşin seni.
işe ver kendını:34:

saol canım
kesin bişey yok daha belki hoşumuza giden uygun bir ev bulup kredi çeker alırız...öyle kesin konuşmadı eşim bakalım

Sen hangi şehirdeydin canım?
Uygun ev bakalım bulalım beraber sana.
Lady'nin dediği gibi artık sen de çalışıyorsun kredi ile uygun bir ev alabilirsiniz.
Hiç gerek yok ertelemelere..:26:

Gelinlikçi yanında çalışman hoş,bence çok zevkli:34:
Beyaz beyaz, mutlu insanlar,heyecanlı kızlar insanın içi açılır:16:

Başlangıç için 750 tl de iyi bence.
Eşin şimdiden 10 yıl demiş hele bi maaşını görsün.
Para nasıl tatlı gelir 20 yıl olur o:31:

çok zevkli aslında ço da merakım vardır hep gelinliklere ama bana ait dükkan başka eleman yok yanımda sıfır tecrübeyle gelinlik mağazası sorumlusuyum ama fena iş yaptım tecrübe yok ama bişeler biliyomuşum ben ya:1: patronda sen hemen kapcan bu işi dedi..biraz gelinlikler ağır olduğu için giydirmesi falan zor oluyor ama napalım onada katlancaz artıkın:32:

senin eşin kesınlıkle kredı çekmez, eminim bundan:34:
şimdi seni alttan alttan hazırlıyor:D ''rahatız burada, aşımız hazır, çamaşırımız yıkanıyor, kira derdımız yok, daha ne isteriz'' tarzında başlamış bile söylenmeye :23: rahat bir 5-6 senenız var :D eğer çocuk yaparsan o süre daha da uzar:D
daha yaşınız küçük, hemen çocuk düşünmeyin
bebişini kendı evınde dünyaya getır :)
neyse, sen şimdilik keyfıne bak ve işi asla bırakma
en azından kafan rahat olur:34:
nasıl olsa kolay kolay o evden çıkarmayacak eşin seni.
işe ver kendını:34:
:5::5: yaa öyle deme üzülüyom ben sırf ev alma için girdim o işe kaynanadan falan kurtulma için...ben düşeş ev bulunca onu ikna ederim şimdilik fazla takmıyorm onu canım

çok zevkli aslında ço da merakım vardır hep gelinliklere ama bana ait dükkan başka eleman yok yanımda sıfır tecrübeyle gelinlik mağazası sorumlusuyum ama fena iş yaptım tecrübe yok ama bişeler biliyomuşum ben ya:1: patronda sen hemen kapcan bu işi dedi..biraz gelinlikler ağır olduğu için giydirmesi falan zor oluyor ama napalım onada katlancaz artıkın:32:

Kolay iş mi var canım o kadar olur.
İlerde ağırlığını hissetmez olursun.
İnsanın içsel mutluluğu hayatında her alana yansır.
Şimdi çalışan mutlu bir bayan olacaksın eşine karşı da davranışların daha
iyi olacak. Hele bir de kendi evine çıksan mesaili çalışmak bile vız gelir:34:

:5::5: yaa öyle deme üzülüyom ben sırf ev alma için girdim o işe kaynanadan falan kurtulma için...ben düşeş ev bulunca onu ikna ederim şimdilik fazla takmıyorm onu canım

ev için çalıştığını eşine hep belirt, aklında kalan tek o olsun.
sürekli kendı evınızden ve evle ılgılı hayallerınden bahset.
ikna etmelısın eşini:34:
sen şimdi şikayeti keseceksın doğal olarak, eşin o evde artık rahat oldugunu düşünecek.

şimdilik işinin keyfini çıkar :)

Back