Kayınbiraderim bebeğimi kıskanıyor, kayınvalidem de körüklüyor

Evet, demek istediğim bu. Benim de 6 yaş küçük kardeşim var, ben de kıskançlık hissediyordum, ama zarar vermeden sevmeyi de biliyordum yani 7 yaşında. Kaldı ki bu kardeş değil yani devamlı birlikte değiller bir kaç günde bir 3 4 saatliğine görüşüyorlar, ilkokula giden çocuk o kadar kontrol edebilmeli kendini.
Bunu denedim ama benim oğlum da çok sakin bir bebek değil ve daha 7 aylık, huysuzlanmadan en fazla 15-20 dakika oynayabiliyor, oyunu bölününce çocuk da daha çok sinirleniyor. Çevremde hiç çocuk da yok ne yazık ki. Bebeği kayınvalideme verip ben oynamaya oyalamaya çalışınca da annesinde aklı kalıyor.

açıkça konuşsanız, anne sözlerin yüzünden bu çocukcağız zarar görüyor deme öyle şeyler deseniz dinler mi sizi?
İşte öyle dersem ben çocuk yetiştirmeyi bilmiyor muyum diye alınma ihtimali çok yüksek.
Konuda hersey ayri değişik 7 yaşindaki kayin birader askere evlendikten sonra giden iş ekstra bir çocuk kaçiyordu muhtemelen bu seyler

Valla böyle yazınca gerçekten garip geliyor ama aslında kendi içinde mantıklı bir durum valla Eşimle üniversitede tanıştık, mezun olunca evlendik, çalışırken bir yandan yüksek vs yaptık bu nedenle eşimin askerlik işi uzadı. O arada bebeğimiz oldu. Kayınvalidem de 50li yaşlarda üni mezunu yani hikayedeki en garip kısım 45 yaşında yeniden anne olması

Zaten çocuğun psikolojik destek almaya ihtiyacı var babanın kaybından ötürü falan da. Okulda da problemler yaşıyormuş. Ancak bunu eşim söylediğinde ben kardeşini ölümden sonra götürdüm doktora normal dedi, sen deli mi zannediyorsun kardeşini diye günlerce eşimle konuşmadı, ben desem neler olur bilemiyorum.

Bebegim doğduğunda gorumcemin kizida kiskanmisti, oda 7 yaslarindaydi hatta emzik emmeye calisiyodu. ona hep anlattilar. O daha bebek, daha savunmasiz, senide seviyoruz onuda seviyoruz gibi. Simdi kizimla cok iyi anlasiyor, her bulusmalarinda ona balon,toka gibi kucuk hediyeler aliyormus.
Tek farki var. Zarar verme huyu yoktu, zaten izin vermezdim. Sizde izin vermeyin. Cocuk akil edemeyebilir ama annesi duruma müdahale etmeli. Eger annesi cocugunu telkin etmiyorsa, engellemiyorsa siz mudahil olun

Kv taktigini kullan tam tersini yap. Cocugu öv. KV bebegi ovdugunde aa asil oglun daha iyi, daha tatli diyerek abart gitsin. Hem kv hönk noluyoruz der, hem cocuk mutlu olur.
Evet ben de bu yolu denedim, mesela kayınvalide bebeği severken ben çocuğu gidip sevdim aa ama ahmet kadar tatlı değil bu bebek, ne kadar akıllı sevimli bir çocuk Ahmet hem artık okulda da çok başarılı bir öğrenci olmuş falan diye diye, kayınvalidem yok yok bu çok başka benim oğullarımın ikisinden de tatlı Ahmet çok fena bir bebekti falan diyor hani çocuğu özellikle üzmek istesen bu kadar söylenmez

Bende böyle düşünüyorum, ancak annesi yaşça da büyük olduğu için biraz önyargılı bu işlere. Ebeveyn kaybı 3 yıl kadar önce, sanırım bu sürede çocuk atlatır diye düşünüyor ama belli yani atlatamadığı.

Bende babami 7 yasindayken kaybettim. Ilk baslarda hiiic bisey anlamadım. Herkes agliyor, üzülüyor. Sonradan sıkıntı cekmeye basladim. Okulda babalarin meslekleri yazilacakti. Babam öldüğü icin meslegini soylememem gerekiyor diye dusunuyordum, cocuk akli iste. Arkadasim geliyor babamin adini soruyor, öldüğü icin ismi söylenmez saniyordum. Halbuki ne alakasi var. O cocukta mutlaka biseylere maruz kaliyodur, cocuk akliyla anlam veremiyordur, ne yapacağını bilemiyordur. Baba kaybi yasayan kiz cocuklari sessizlesirken erkek cocuklari agresiflesiyormus. Cocugun davranislari normal, travma icinde ve ne yapacagini bilemiyor. Agresif davranışları aslında yardim çığlığı. Kayinvalideniz bir anne olarak müdahil olmali. Hatta cocugu körükleyecek davranislarda bulundugu icin kendisininde psikolojik destek almasi gerektigini düşünüyorum

Kv uyarın açık açık ya ad bebegi koruyun esiniz gelene kadar eger idare ederim diyemem iyaramam derseniz. Zamanla gecer. En kucuk kardesim 6 yasindayken hesapa olmadan baska kardesimiz oldu. Baya baya kıskandi kardeşim. Şimdi kızkardeşim 24 yasında kuçük de 18. Çok iyi anlasırlar. Bizden iyiler yani. Velhasır koruyup kollayıp zamana birakin zamanla kiskanclik geçer guzep bir arkadasliklari olur

tek yorum yapıcam: Ahmet kocaman gözüne batıyor senin... en başıdan beri bebek olmadan da batıyordu. O zaman da eşini baba yerine koymasına sinirleniyordun. Her şey çocuğu sindiremediğin için.

Sizinde başınız sağ olsun, Allah babacığınıza rahmet eylesin. Dediğiniz gibi okula gitmek arkadaşlarının babalarını görmek falan tetiklemiş olabilir belki. Psikolojik desteği önerince mantıksız tepkiler veriyor kayınvalidem, ama belki ona duyurmadan okul rehberlik servisi ile görüşebilirim, belki onlardan gelirse daha makul yaklaşabilir.

Benim de kardeşimle durumum aynı, aramız 6 yaş çocukken kıskançlık vardı şimdi en yakın arkadaşım oldu, dediğiniz gibi sabır lazım

tek yorum yapıcam: Ahmet kocaman gözüne batıyor senin... en başıdan beri bebek olmadan da batıyordu. O zaman da eşini baba yerine koymasına sinirleniyordun. Her şey çocuğu sindiremediğin için.
Aramızdaki ilişkiyi bilmeden konuşmak kolay, ben bu durumu bilerek evlendim. Bir gün Ahmet'i kendi kardeşimden ayırmışlığım yoktur. Gerçekten seviyorum da, postta da belirttim normalde iyi huylu çok zeki bir çocuk annesinin duyarsız davranışları yüzünden bu halde, ben kimseyi kırmadan buna çare arıyorum.

Bence iyiniyetlisiniz. Buradaki kirıcı yorumlara bakmayın zamanla dızelir. Sizinki 2 yasına gelince deli gibi oyun oynamak isteyecek. Amcası oyun oynayacak vakit gecirdikce sevecek sevdikçe kıskançlık azalacak. Kotüniyetli olsanız esinizle beraberken kardeşinle ilgilen demezdiniz zaten.

İşte ben de aralarında böyle bir ilişki olsun istiyorum, eşimin kardeşi yani çok çok yakınımız. Başından önlemezsem aralarında hayat boyu sürecek tatsızlıklar olmasından korkuyorum. Kayınvalidem şimdiden başladı bebek büyüyünce oyuncak almayın brn ancasınınkilerden kurtulmak istiyorum diye, böyle böyle kıyas ederek kayırarak yeğeninden nefret ettirsin istemiyorum

Esiniz annesi ile konussun o zaman güzelce. Sizin sozunüz unutulmaz ama oglununkini unutur. Kv ile yüzgöz olmamak herzaman iyidir

Nasıl sakin kalıyorsunuz bir de alınmasından korkuyorsunuz? O bebek ve kedi size emanet farkında mısınız? Sizin eve gelmesinler kabul etmeyin ya açıkça söyleyin kedimi ve bebeğimi hırpalıyor komşulardan da şikayet alıyorum diye ki bence bu kesin çözüm. En azından küserler de gelmezler bir daha. Ya da müsait değilim deyin. Ben kediyle bebeğe çok üzüldüm, sizin korumanıza muhtaç iki canlı ikisi de ama kvde ve sidikli çocuktan daha değersiz gibi görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…