Kayınbabamın izinsiz yatak odamıza girmesi

Peki ne yapılabilir kalana git denmez ki
Eğer anlamıyorlarsa denilir, bu kadar kalmaları doğru değil, ben böyle durumlarda tavrımla belli ediyorum , evde ilgilenmeyin kimseyle , hizmet etmeyin , ve de memnun olmadığınızı belirtin , eşinizle tartışmaktan korkmayın, zaten huzursuz olduğunuzu görürlerse mesajı alırlar, eşinize de net tavır koyun sakın taviz vermeyin , buna benzer bir durum yaşadım eşim bana bir konuda bişey derken sesini yükseltti diye ben bağırarak onu odadan kovdum ve ailesi de bunu gördü, ertesi gün herkes evine dağıldı, benim uzun misafirlikler sevmediğimi biliyorlar, gerekirse eşinize bağırın kavga çıkarın ama sakın susmayın...

Anlamazlar yüzgöz olunmadan an-la-maz-larrr yeni evli insanların evinde bir ay kalınmaz ince düşünen yok.Çalışan insansın evde ayağını uzata uzata dinlenmek rahatça duşunu almak istersin bu kadar uzun misafirliği ben sevemiyorum ya

Iki konuda da haklı olabilirsiniz evet ama hem kayinpederinize hem de esinize karsi üslubunuz sizce de ağır degil mi?
Kayinpederinize "sizden temizlik bekleyen kim" diye bagirmaniz, eşinize "ailenle yüz göz olduk, bundan sonra ben giderim onlarla kalirsin 1 ay" demeniz.
Eşyalarınızı nereye nasil koyarsiniz o sizin bileceginiz iş, şahsen ben ortada jartiyer birakmam ama dedigim gibi bu konuda sizi eleştiremem.
Ama ben kayinpederime bağırmak yerine bir musait zamanda kayınvalideme "ayyy anne geçen babam temizlik yapan hanima yardim etmek istemis ama odamda özel esyalar var ben utandim biraz" derdim, eşime de "yavrum başımızın üzerinde yerleri var lakin ne zamandir da seninle başbaşa kalamadik" minvalinde birseyler söylerdim.
Bana göre hak savunmak kalp kırmak demek değildir.
Kayınaileye bir gönül bağınız yoksa bile eşinize olmalı, benim esim ailem hakkinda bu tarz sert konuşsa üzülürdüm. Söylediğiniz laflari baska biri sizin ailenize soylese ne hissedersiniz bence ilk önce onu düşünün.

Eşiniz bence ailesiyle uygun bir dille konuşup bu durumu çözmeli . Çok ayıp bence odanızda özel eşyalarınız varken girilmesi , eğer buna rağmen yine girmeye devam ediliyorsa yanlış anlamayın ben o adama baba demem arayada mesafe koyarım . Sonuçta niyetini bilemem yani

Bakış açısı her şeydir. Özel alana bakışınız farklı, öncelikleriniz farklı. Krizi nasıl aşarsınız daha az muhatap olarak.

Kendi ailemiz gibi görmekle alakalı değil. Özel alan diye bir şey var.
Ben bekarım ailemle yaşıyorum. Herkesin kendine ait odası var evde. Ortak kullanım alanları dışında kimse kimsenin odasına dalmaz. Babam mesela kapımı tıklatmadan girmez. Evet, bayağı öz babam buyur baba demeden gelmez. Ben yokken de kimse girmez odama. Kendime ait alanım olduğu için de donumu sutyenimi ortada bırakabilirim gayet. Canım isterse de toplarım, çünkü kendi odam olduğu için rahatıma bakmam hakkım.
Herkes özel alanına müdahale ile yetiştirilmiyor. Ben öyle yetişmedim, annem babamın dalmadığı odama ileride kayın ailem de dalamaz. O nedenle konu sahibini ben haklı buldum.

Aynı şehirde eşimin abiside yaşıyor dediniz neden bu kalma suresi hep sizde tamamlandı neden diğer abiye gidilmedi bunu eşinize sordunuz mu?Aman sakın tavrınızı eşinede ailesinede baştan koyun yoksa her yıl böyle gelip kalırlar kararlı olun

jartiyer giymeyen bir tek ben miyim
Yalnız değilsin
Bu arada konu sahibi ben tepkini fazla buldum.
“Sizden temizlik falan isteyen yok”bu çok kırıcı olmuş kötü niyetli değiller belli ki eğer öyle olsa işten gelip odanıza geçmenize laf söylerler eşinizi doldurmaya çalışırlar gibi gibi…ki bence işten gelip odaya geçmenizde ayıp.
Ama evet 1 ay kalmaları çok fazla bu konuda haklısınız.
Ama genel anlamda üzüldüm insanlara yazık yani onların kültürleri de öyle demek ki.
Tabağınıza yemek koymaya çalışmaları falan hep sizi düşündüklerinden.

Bence evli olmakla da ilgili değil, kişisel alana saygı duymakla ilgili. Ama doğu toplumlarında bireyselliğe saygı olmaz, bu yorumlar da bunun göstergesi.

kimse odasına dalınmasından hoşlanmaz hepimizin hayatta sınırları var. size özel alanımıza müdahaleyle büyüdüğümüzü düşündüren nedir merak ediyorum. konu sahibi bunalmakta da rahatsız olmakta da haklı ama çözüm yolu doğru değil. benzer bir durumda hepimiz tepki veririz. tepkilerimizin büyüklüğünü kontrol etmeyi yaşla öğreniyoruz. bunlar büyük mevzular değil bunları böyle büyük büyük mevzular haline getirirseniz hayatta çok yorulursunuz. geçinmeye gönlü olan biraz kusur örtmek mecburiyetinde aksi halde evlilik oldukça zor olacaktır.

Valla bana göre yanlışı başlatan karşı taraf kayın aile ama, madem geçinmeye gönülle başladık işe. Gelinlerinin odasına dalmamayı ve uzuuuun süre evine çökmemeyi düşünebilirler pekala. Herhalde bu insanlar bu kadar dip dibe yaşamayı istese beraber otururlardı. Oturmuyorlarsa biraz mesafe istedikleri aşikardır.

o zaman eşiyle anlaşacak kabul etmeyecek ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin sınırlarınızı esnetmiyorsanız sınırları sizinle aynı olan adamla evlenin.

Şimdi ben burada linç yerim ama evde misafir varken sütyen ve jartiyerin ne iş var ortada? Aceleyle çıkıyorsanız da dolabınıza sıkıştırıp öyle çıkın. Ben yokken de kimse yatak odama giremez "kutsal mekan, türbe! çarpılırsınız" muamelesi yapmaya ne gerek var gerçekten anlam veremiyorum. Tabiki siz odadayken kimse kapı çalmadan içeri giremez ama siz evde yokken ne olabilir ki?
Hak verdiğim nokta 3 hafta misafirlik kesinlikle çok sıkıcı ve yorucu. Ben de Manisalıyım ve eşim doğulu. Aynı uzun kalma sorunu bizde de oluyor. Eş ailesini gerçekten sevsem de çok yorucu oluyor benim için ama taaa 24 saatlik yoldan gelen adamlara da bir hafta kal git denilmez ki. Kalp kırmaktansa keyfini çıkartmaya çalışın.
Bı ben rahatım herhalde bu konularda

Evin degil mi ? Jartiyer de olur, babydoll'da ister tangayla oturup kalkarim. Gelmesinler yatili, otelde kalsinlar. Ic ice yasayan aileleri ilkel buluyorum
Avrupalı bunu yapınca soğuk sevgisiz ilan ediliyor. Haber vermeden randevulaşmadan davet edilmeden kimse kimsenin evine gitmez, kimsenin evinde misafir odası yatağı vs yoktur. Bir tarafın annesi babası ya da kardeşi gelmişse bir iki gün kanepede idare eder ama anne baba ya da çocuklu çocuksuz çift gelirse otel ayarlanır. Davet edilmişlerse eden taraf, kendi istekleriyle gelmişlerse kendileri öder otel masrafını.

Çocuk için aile bakım yardımı konusunda bir şey diyemem ama çünkü sistem kimseyi buna mecbur etmiyor. Oradaki esnek çalışma koşulları aileyi destekleme falan bizde malesef yok.

Son olarak bırak evde misafir olmasını dışarı çıkarken bile toplarım. Aceleniz varmış gelince hallederim demişsiniz ki gayet normal orası sizin eviniz. Ya utanma meydan okuması yapacaksınız, iç çamaşırım vs ortada bırakacağım utanan çeksin gitsin diyeceksiniz ya da o modern batılı sandığınız aslında olmayan eşinize rest çekeceksiniz. Adam o anne babadan o ortamda büyümüş yetiştirilmiş, onlar gibi değil demeyin mutlaka özlerine dönüyorlar.

Neden bu kadar art niyet ve kötülük hiç anlamıyorum. Böyle tepkikerin eşiyle ilişkisine zarar vermeyenini hiç görmedim. Gerek var mı kendi ailenle kıyasa, gerek var mı iki gün sonra gidecek insanlara ayak bağı muamelesi yapmaya. Kendin söylüyorsun balkona yakın olduğu için suyu ordan aldıklarını. Temizlikçinin geleceği gün ne büyük tesadüf ki aceleyle jartiyerini yatak üzerinde unutuyosun. Jartiyer bu yani özel bir kıyafet akıl karı degil.

Ablacım o kültürde bunlar normal, benim babaannem gelirdi kalmaya ve herkesi eve çağırırdı. Biz salonda eciş bücüş o bizim odamızda yayılırdı. Oğlunun evi kendi evi onlara göre. Halalarıma gitmez gitse de kalmazdı. Tipik yaşlı alttan al sadece kendi ailelerine yapılsın, mesela sizin babanız gelip 3-4 hafta kalınca tipik yaşlı olmayabilir ona göre.

Temizlenecek, yenip içilecek ve misafir çağırılacak ev onların da evi. Yani kendileri mahremiyet falan görmedikleri için bilmiyorlar. Onların da kayınvalide kayınpederi öyle yapmış ve kocanız da bunun normal olduğunu düşünüyor. Kocanızın huyu suyu yapısı nasıl, rest çekilse kıvama gelir mi? Yani haklısın ben böyle büyüdüğüm için bana normal geliyor ama konuşacağım ve rahatsız olduğumuzu söyleyeceğim mi yoksa sen ailemi istemiyorsun sığdırmıyorsun kafası mı var adamda?

Belki bir kaç gün kalıp gitseler bu kadar dolmazdınız. Ama şuna emin olun bu işi kocanız çözecek. Size de test işte. Bu adamla yola devam mı değil mi anlarsınız göstereceği tavırdan. İyi niyetliler ama sıkmaya başlamışlar insanı. Siz de unutmayıp kasıtlı bırakın iç çamaşırlarınızı ortada diyeceğim ama kayınvalide kaldırıp dolabınıza falan koyabilir.

Yerden göğe kadar haklısınız. Kv kp çok saygısızlarmış. Sert bir dille uyarın yok laftan anlamıyorlarsa da verin valizlerini eline kapıyı gösterin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…