- 17 Mart 2009
- 6.633
- 3.245
Açık açık söyleyip, sınırları oluşturmalısınız. Yoksa evin her alanı kendilerine ait gibi at koştururlar.
Bir gün özellikle eşiniz ve size ait çamaşırları kurutma amaçlı serseniz ve odaya girdiklerinde, peşlerinden girip "lütfen bu odaya girmeyin, burasını biz özel olarak çamaşır ve giyinme odası yaptık" diyin. Hatta çamaşırlık odada ortalık yerde olsun hep onlar geldiğinde.
Bir gün özellikle eşiniz ve size ait çamaşırları kurutma amaçlı serseniz ve odaya girdiklerinde, peşlerinden girip "lütfen bu odaya girmeyin, burasını biz özel olarak çamaşır ve giyinme odası yaptık" diyin. Hatta çamaşırlık odada ortalık yerde olsun hep onlar geldiğinde.
Herkese merhaba. 6 aylık evliyim. Her sorunu hemen eşime şikayet eder gibi anlatmak istemiyorum. Ailesiyle arasına hiçbir şekilde girmem. Ama bazı anlarda gerçekten sinirlerim bozuluyor. Eşyalarımız sığmadığı için yatak ve giyinme odasını ayırdık. Tüm özel eşyalarımız haliyle giyinme odasında yatak odasının bir parçası sonuçta. Kayınbabam hiç sormadan bir bakıyorum gitmiş giyinme odasında namaz kılıyor. Ben tesettürlü biriyim. Aniden misafir gelince üzerimizdekini çıkarıp bırakıyoruz. Ortada bir çok eşyamız oluyor haliyle. Her zaman da birisi gelir bu odayı kullanır diye tetikte olamam ki. Sonuçta kullanmaya müsait ayrı iki oda daha var. Bence namaz kılan bir insanın böyle şeylere dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eşimin erkek kardeşi bir bakıyorum gitmiş giyinme odamızda kapıyı kapatmış telefonla konuşuyor. Halbuki oturma odası boş, balkon var. Ya da telefonla konuşmam lazım neresi müsait dese ben yönlendiririm kendisini. Eşime bir kere söyledim baban namaz kılmak istediğinde lütfen oraya girmesin başka bir yeri teklif et dedim. Ama bir bakıyorum eşim bile farketmeden çoktan gitmiş girmişler. Kültürsüz ya da ortam görmemiş insanlar da değiller ama bu davranış bana göre çok yanlış. İlk gelinlerinin iki odasından başka yerini bilmiyorlar onun evinde hiçbir yere giremiyorlar. Derdim kısıtlamak değil, evimde her zaman rahat etsinler isterim. Odanın kapısını kapatmama rağmen bir bakıyorum yine çoktan girmişler. Eşim annesine söylese kayınvalidem hemen her şeyden nem kapmaya hazır bekliyor. Yeni evli olunca hem sınırlarına saygı duymalarını beklemek bir hayli zor oluyor. Sizce bu durumda ne yapabilirim?