• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın izinsiz yatak odamıza girmesi

Öyle yorumlar gelmiş ki konu sahibi yatak odasını umuma açık bir şekilde kabullenmediği için suçlanıyor. Yatak odanda şunu bıramazsın, bunu yapamazsın, efendim onun orada ne işi var, girseler ne olmuş... Tek bir kelime "istemiyor". Tartışmaya dahi açık değil. Ayrıca jartiyer olmasa, bir çorap olsa dahi normalde rahatsız olunur ki? O gün aceleden yatağı toplamamıştır mesela, başkası neden görsün? İnsan kendi evinde de diken üstünde olacaksa öeh yani. Neymiş dikkat edecekmiş. Bir gün edersin iki gün edersin haftalarca da hazır ol vaziyette yaşamak mümkün değil. İnsanlık hali denen şey var.

Terbiyesizlik ortada jartiyerini bırakmak değil, evli bir çiftin evinde haftalarca kalmak. İnsan üç gün kalıyorsa bile haddini bilmeli, kimse kimsenin evinin düzenine karışamaz. Memlekete annemin evine gidiyorum bazen, tuzluğu alsam tam olarak aldığım yere bırakıyorum onun düzeni diye. Yatak odasının kapısı hep açıktır koridordan görünür direkt. Girmem, yine de girmem. Sadece bişey ister şunu getir, ancak öyle. 10 yaşında bile öyleydim, bu insanlar 60 üstü, hiç mi öğrenmemişler. Ben jartiyerimi alırım duvara asarım istersem kime ne ya... Evli bir çiftin odasına izinsiz girilmez bitti...
Maksat eleştirmek olsun

Aynı şehirde eşimin abiside yaşıyor dediniz neden bu kalma suresi hep sizde tamamlandı neden diğer abiye gidilmedi bunu eşinize sordunuz mu?Aman sakın tavrınızı eşinede ailesinede baştan koyun yoksa her yıl böyle gelip kalırlar kararlı olun
Evet onlarda da bi o kadar kalıp sonrasında bize geçtiler bayadir buradalar

Iki konuda da haklı olabilirsiniz evet ama hem kayinpederinize hem de esinize karsi üslubunuz sizce de ağır degil mi?
Kayinpederinize "sizden temizlik bekleyen kim" diye bagirmaniz, eşinize "ailenle yüz göz olduk, bundan sonra ben giderim onlarla kalirsin 1 ay" demeniz.
Eşyalarınızı nereye nasil koyarsiniz o sizin bileceginiz iş, şahsen ben ortada jartiyer birakmam ama dedigim gibi bu konuda sizi eleştiremem.
Ama ben kayinpederime bağırmak yerine bir musait zamanda kayınvalideme "ayyy anne geçen babam temizlik yapan hanima yardim etmek istemis ama odamda özel esyalar var ben utandim biraz" derdim, eşime de "yavrum başımızın üzerinde yerleri var lakin ne zamandir da seninle başbaşa kalamadik" minvalinde birseyler söylerdim.
Bana göre hak savunmak kalp kırmak demek değildir.
Kayınaileye bir gönül bağınız yoksa bile eşinize olmalı, benim esim ailem hakkinda bu tarz sert konuşsa üzülürdüm. Söylediğiniz laflari baska biri sizin ailenize soylese ne hissedersiniz bence ilk önce onu düşünün.
Bakın normalde bu kadar kırıcı biri değilim ama kültür catismasi yaşıyoruz yani ben alışık değil bu tarz durumlara eve misafir olarak gelip kendi eviymiş gibi yasamalarına yahu kirli sepetini bile aldılar diyorum ben konuşmadım mı nazikçe eşimle de ailesiyle de ancak değişen hiçbir şey yok sabır taşi değilim ki ben sürekli yumuşak şekilde karşılayayım

Bakın normalde bu kadar kırıcı biri değilim ama kültür catismasi yaşıyoruz yani ben alışık değil bu tarz durumlara eve misafir olarak gelip kendi eviymiş gibi yasamalarına yahu kirli sepetini bile aldılar diyorum ben konuşmadım mı nazikçe eşimle de ailesiyle de ancak değişen hiçbir şey yok sabır taşi değilim ki ben sürekli yumuşak şekilde karşılayayım
Böyle hadsiz insanlara karşı sabırlı olmak zorunda değilsiniz zaten. Ne demek haftalarca kalmak yatak odasına izinsiz girmek. Kendi evleri gibi at koşturuyorlar

Haklısınız. Yok aile gibi görmek gerek falan hikaye. Herkesin bir çizgisi bir özel alanı duzeni var.3 hafta ne kadar doldunuz ki en son atladınız yaşayan bilir eminim. Tavizi en baştan verirseniz sonrasının neler getireceği hiç bilinmez. 3 hafta misafirlik benim içinde çok. Bunu da çözmeniz gerek ilerde daha büyük sorun olmaması için.

Herkese selamlar başlık içinde aslında çok dallı anlatmaya başlayayım ben normalde sağlık çalışanıyım ve henüz tam 2 senelik bile evli değilim esim doğulu bende Manisaliyim esim ve ben severek evlendik eşimin dogulu oluşu normalde aileme ters olabilirken düşünce yapısı daha çok batılı gibidir neyse esim ve ailesi bize geldiler şehirdisindan 3 haftadır bizde kalıyorlar bir yerden sonra hem konuşacak birsey kalmadığından hemde yorgun geldiğimden selam verip odama çekiliyorum ancak iki gün önce isim erken bitti ve eve geldim ben normalde yatak odamızın kapısını kapatip çıkarım özel eşyalarımız vardır girmesinler görmesinler diye neyse bir baktım evi temizliyorlar(iki hafta bir ablamız geliyor) ve asil dumur olduğum şey kayinbaba bizim yatak odasındaki lavabodan su alıp taşıyor (balkona daha yakın) ama benim yatakta sütyenim ve jartiyerim duruyor görünce şok oldum tabi bırakın temizlemeyin diyorum ne kadin anlıyor ne adam en sonunda sesimi yükselterek bırakın kimse sizden temizlik istemiyor dedim odama çekildim ve o gün bu gündür konuşmuyoruz eşim evet beni haklı buluyor ailesini kirmak istemiyor bu neden yumuşak geçiş yapıyor ama
Benim sinirim hala geçmedi bu arada aynı sehirde eşimin abisi var o da evli coluklu couklu en sonunda esime yeni evli çiftin evinde bir ay kalınmaz benim ailemde geliyor bıktırmadan 3-4 gün kalıp gidiyor senin ailenle yüzgöz olduk önümüzdeki sene ben ailemin yanına giderim sen oturursun ailenle bir ay dedim ona göre ben bencilim ama işi gereği geç geliyor ailesiyle ilgilenmiyor bende sürekli sürekli onlarla olmaktan bıktım ve gitmelerini istiyorum sizce ben bu konuda bencil miyim ve kayınbabanın yatak odasına o denli girmesi ne kadar doğru
Ne olmuş Doğulularsa sizde İngiliz kraliyet ailesinden değilsiniz. Topu topu Anadolunun Manisasındansınız. Manisayı bilmesem Manisalı tanımasam sizi Kraliyet eşrafından sanırdım😂😂😂

Ayy bir de insanlar evini temizliyor Manisalı prensesimizde odasına çekiliyor 🙄

Ne olmuş Doğulularsa sizde İngiliz kraliyet ailesinden değilsiniz. Topu topu Anadolunun Manisasındansınız. Manisayı bilmesem Manisalı tanımasam sizi Kraliyet eşrafından sanırdım😂😂😂

Ayy bir de insanlar evini temizliyor Manisalı prensesimizde odasına çekiliyor 🙄
Lütfen üslubunuza dikkat edin ikimizin kültürlerinin farklı olduğunu belirtmek için yazdım şehirleri kimse evimi temizlemek zorunda değil minnet etmesinler temizlikçimiz var istediğim şekilde de otururum rahatsız oluyorsam siz yorum yapmayın.

Lütfen üslubunuza dikkat edin ikimizin kültürlerinin farklı olduğunu belirtmek için yazdım şehirleri kimse evimi temizlemek zorunda değil minnet etmesinler temizlikçimiz var istediğim şekilde de otururum rahatsız oluyorsam siz yorum yapmayın.
Bu kötü betimlemeye ne gerek var? Konunuzdan çok bağımsız. Manisanın Doğudaki bir ilden ne farkı var?

Konunuza odaklanmamızı isteseydiniz konunuzu yazar geçerdiniz sadece..

Gerçi yine hak vermezdim size. Eşinizin ailesine karşı çok kabasınız. İnsanlar yan komşunuz değil eşinizin anne babası.. Aileniz geldiğinde dilerim eşinizde Doğulu bir prens gibi odasına çekilir jartiyerini ortaya atar.. Tavırlarınizi eşiniz gördükçe buda olur zamanla..

Ve istediğim konuya istediğim zaman dahil olurum bu sizi ilgilendirmez. Herkes, size hak vermek zorunda mı?

Bu kötü betimlemeye ne gerek var? Konunuzdan çok bağımsız. Manisanın Doğudaki bir ilden ne farkı var?

Konunuza odaklanmamızı isteseydiniz konunuzu yazar geçerdiniz sadece..

Gerçi yine hak vermezdim size. Eşinizin ailesine karşı çok kabasınız. İnsanlar yan komşunuz değil eşinizin anne babası.. Aileniz geldiğinde dilerim eşinizde Doğulu bir prens gibi odasına çekilir jartiyerini ortaya atar.. Tavırlarınizi eşiniz gördükçe buda olur zamanla..

Ve istediğim konuya istediğim zaman dahil olurum bu sizi ilgilendirmez. Herkes, size hak vermek zorunda mı?
Benim konuma dahil olamazsınız. Şikayet edelim arkadaşlar

Keşke daralıp bunalıp odana çekildiğin günler bunu eşine belirtseydin. “Ben yatılı misafire pek alışık değilim, gitmekten bahsettiler mi sana” diye uygun bir dille sorsaydın. Daralıp daralıp patlamış durumdasın anladığım kadarıyla. Temizlik yapmak istemeleri, yakın musluğu kullanmak istemeleri normal geldi bana. Sadece düşüncesizlik… böyle kızmadan önce bunu eşine anlatıp “sürekli odamı toplu tutamam ki” falan deseydin belki eşin iki üç gün sonra gönderirdi onları bunlar yaşanmazdı

Doğulu batılı ayırımı yaparak asıl sizin şikayet edilmeniz lazım kendinizi ne sanıyorsunuz?
Doğulu olduğunuzun farkındayım da gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz şu anda. Doğuda ilişkilerin daha iç içe olduğu, ailelerin kalabalık olduğu biliniyor.

Doğulu olduğunuzun farkındayım da gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz şu anda. Doğuda ilişkilerin daha iç içe olduğu, ailelerin kalabalık olduğu biliniyor.
Batida yok mu öyle aileler. Bunu belirtmeye gerek yoktu bana göre Eşimin Ailesi Ankaralı hiçbir kültür farkı yok.

Bakınız konu sahibinin kayınailesi o kültürü devam ettirseydi. Balkona kova kova su taşımazlardı.

Konu sahibi konusuna yanlış yerden girdi. Yoksa küçük de olsa sınırlarla ilgili hak verebilirdim.

İki gün sonra için biletlerini almışlar demogoji yapıyorlar biz gidelim diye.. normalde de bırakmam o sabah geç kalıyordum birseyler ararken attım heralde yatağa onların ihtiyacı olan herseyi bıraktım odalarına ütüye varana kadar hadi girdi diyelim adam niye giriyor nasıl dusuncesizlik
Hadi odaya girdin be adam yatakta koskoca çamaşırları görüp hala girmeye nasıl devam edersin? Görgüsüzlükten başka bişey değil. Bu arada bunu kendi babanız da yapsa aynı şeyi söylerdim eş ailesi olduğu için değil.
Doğulu batılı ayrımı tabi ki yapılıyor ırkçılık açısından değil kültür açısından.
Biz eşimle aynı şehrin farklı iki köy kökenliyiz ben bile ailesiyle kültür çatışması yaşıyorum.

Back