Kayınbabamın izinsiz yatak odamıza girmesi

Yahu benimde normalim bu değil ama karşısındaki insanlar laftan anlamiyorsa, eşide oralı olmuyorsa kendi önlemini kendi alacak.

3 hafta cok vs bunlar herkesin kabulu .ama konu sahibinin esi 1 ayi bile az bulan insan .simdi es beli es ailesi belli.konu sahibi ya ipleri gererek evliligini cikmaza sokacak yada orta yolu bulacaklar .
ben olsam basta boyle dusunen bir adamla evlenmem mesela

Başta böyle düşündüğünü bilmiyordum bu kadar uzun kaldıklarını bilsem daha önceden önlem alabilirdim

İşte burada kültür farkı devreye giriyor/girmiş belli ki. Kendi ailesinin gelipte bu kadar kalacağını sanmıyorum konu sahibinin,kalacak olsalar eşi de bundan rahatsız olmaz muhtemelen normal karşılar zira onların normali bu zaten.

+1
Ben mi yanlış biliyorum dedim valla yorumlara bakınca. Bırakın yatılı kalmayı, akşam çayına gitsen dahi ortak kullanım alanları hariç bir yere izinsiz girmemen gerekir zaten. Ben kimsenin mutfağına girmem mesela izinsiz kaldı ki yatak odasına girmek... Ev sahibi buyur eder öyle geçilir. Hele kapı kapalıysa açmaman gerekir.
3 hafta kaldılar diye de kendi evleri olmuyor orası. Bu kadar rahatlık fazla.

Aynen.
Misafirliğe gidince mutfağa gitmek icin bile ev sahibine sorulur,size zahmet vermeyeyim ben alabilirim cayımı müsade ederseniz yada tabağımı getirebilirmiyim,yardımcı olabilirmiyim diye hayır sağolun dese mutfağa bile gidilmez kaldi ki kapısı kapalı bir odaya girilecek.
Kadın her gün kapıyı kapatip cıkmış birde bırakmasaydın,toplasaydın deniyor, kendi evi yahu,işe gidiyor belki canı 3 hafta her gün her gun odasını toplamak istemedi. Belki aceleyle çıkıyor sabah evden.
Hadi herşeyi geçtim,kayınpeder girdi odaya ki girmemeli o ayrı ,baktı iç çamaşırları var ortalıkta,zaten usulca çıkip kapıyı kapatması gerekirdi. Hala banyodan su almak,kadın birakın dediği halde halden anlamamak nedir?

Bir de herkes toplu olmak zorunda değil. Ben değilim mesela.
İşe giderken resmen savaş veririm. Saçımı başımı toplayayım, makyaj kıyafet seçimi derken zaten zor yetişirim. Odam da uçuyor olur haliyle.
Ben bekarım ama evli olsam da değişeceğimi sanmıyorum. Donumu sutyenimi görmek istemeyen de odama girmesin bir zahmet.

Yani sanki salonda ic camaşıri bırakmış konu sahibi de,toplasaydın deniyor.
Benim odamda dagılıyor her gun de ugrasmam bazen öylece birakirım,bazen canım ister derler toplarım,kimseyi de ilgilendirmez zaten kime ne ki.

Evde birileriyle yaşamak çok zor o konuda haklısınız konu sahibi

bunlar çok saçma şeyler ya. sizi bunlar bile rahatsız etmediyse konu sahibini haklı bulmamanız normal

Aklıma bir anım geldi. Acıl bir durum olmuştu, eve misafirler gelmişti. Ben de ilk başta odamı toplamıştım o zaman ama sonradan kitap falan ararken dağılmıştı. Akrabamız bir kadın odama girmiş ve sonra arkamdan dedikodumu yapmış, kız çocuğu ama odası dağınıktı diye. Ya insan bir kez misafir gittiği evde şu dedikoduyu yapmamalı. Bir de çocuğun yaşındayım ben senin. Aklıma o densiz geldi nedense. Burada kayınbaba böyle terbiyesiz bir dedikoducu değil ama yorumlarda neden odayı dağıtıyorsun diye sorulması garip. Kadın nöbet usulü çalışıyor, her gün, her gün de dikkat edemez ki.

Evde birileriyle yaşamak çok zor o konuda haklısınız konu sahibi

bunlar çok saçma şeyler ya. sizi bunlar bile rahatsız etmediyse konu sahibini haklı bulmamanız normal
Rahatsiz olsam ne yapacağım yaşlı insanlar merak ediyorlar ne diye bilirim kapıyı kilitlesem olmaz ben rahat edemem o şekilde bir süre sonra alisiyorsunuz önemli olan karşıdakinin niyeti benimkiler de kötü niyet yok onu biliyorum

Öncelikle eşinizin ve ailesinin doğulu olduğu bilgisinin konunun içeriğine ne katkısı olduğunu anlamadım. Yeni evli de değilsiniz ayrıca iki sene olmuş, bi bu sitede gördüm şu senelik evliliklere yeni denmesini. Açıkçası ben yatak odasını hiçbir zaman kutsal bir yer olarak görmedim. Bu yatak odasına girilmez olayını da anlamıyorum o yüzden, benim gözümden mutfak gibi salon gibi bir oda işte. Misafir varken keşke biraz daha dikkatli olsaydınız. Neyse olan olmuş niyetleri kötü değilmiş sonuçta temizlik yapıyorlarmış. Siz de uzatmayın daha fazla, sürekli görüştüğünüz insanlar değillermiş. Tepkinizi aşırı buldum evinize senede bir gelen insanlar evet uzun kalmışlar bunalmakta çok haklısınız ama bu şekilde tepki vermeye devam ederseniz eşinizle sorun yaşamamanız kaçınılmaz.

En az 3-4 kez açıkladım neden şehirleri yazdığımı siz rahatsız olmuyor olabilirsiniz ama misafir olduğum bir evde mutfağa yardıma girerken bile izin isteyerek girerim ben herkesin kendi yetistirilme tarzı üzgünüm ama tepki vermezsem rahatsız olmaya devam edecektim

Eşiniz de sizin anne babanıza sesini yükseltip, fırça atabilecekse sorun yok.
Ben ve eşim de doğuluyuz. Anne babaya ses yükseltmek ikimiz için de boşanma sebebidir.

Yatak odasına girme mevzusu kişiye göre değişir. Benim için yatak odasının oturma odasından farkı yok.
Ama sizin hassasiyetinin varsa kapıyı kilitleyebilirsiniz.

Yazdığınız tüm mesajları okumam gerektiğini düşünmüyorum. İlk mesajınızı okuyup ona göre yorum yaptım. E tamam siz de mutfağa girerken bile izin isteyen bir insanmışsınız ama dünya üzerindeki herkes siz değil, sizinle aynı yetiştilme tarzına da sahip değil, madem bunun bilincindesiniz neyi sorun ediyorsunuz bu kadar? Yatak odasını mahrem bulmuyorum diye misafir gittiğim yerde tüm odaları dalıyorum gibi bir düşünce mi oluştu kafanızda, iki ayrı şeyi birleştirmenizi anlamsız buldum. Konu açmışsınız, yorum istiyorsunuz sizinle aynı düşünmeyenlere niye yükseliyorsunuz? Memnunsunuz madem verdiğiniz tepkiden aynen devam edin ne diyelim

Ben tek yaşıyorum ama Allah eksikliklerini göstermesin annem babam 3 günden fazla kalınca geriliyorum. 3 hafta çok uzun bir süre hele ki işten gelip kendi evimde rahat edemeyince.
Umarım en kısa zaman da giderler
Sizi çok iyi anlıyorum bende öyleyim çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…