Kaybolan altın 😰😰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık olan biten şey için dönüp dönüp neden sürekli konu sahibini daha da kötü hissettirecek yorumlar yapılıyor? Benim üzüldüğüm bir nokta, arkadaşına anlatır gibi biri bir şey paylaştığında hemen azarlama modunda yapıcı bile olmayan eleştirileri buraya dizmek. Burada zaten kadın üzüldüğü ve kendisine de kızdığı için paylaşmış ve olayları anlatmış. Yardımcı olmaya çalışalım, düzgün bir üslup ile uyaralım. Gizemm0, arkadaşınızın veya komşuların altını çıkarıp kollarına takmak istemeleri, görmek istemeleri de yanlış ve tuhaf geldi. Hiç mi altın bilezik görmedi bu insanlar? Lütfen siz siz olun, ne maaşınızdan, ne sahip olduğunuz kıymetli şeylerden ne de eve yeni alınan bir şeyden bahsedin. Ve defalarca kez dedim gidin, dolaşın kuyumcuları ve sorun bilezik bozduran oldu mu diye. Bu iki günde bulmuştunuz. Lütfen kafanızı biraz en azından rahatlatır bulursanız. İnşallah bir şekilde evinizden veya bir yerden çıkar.

Selam aleyküm arkadaşlar benim 8 adet bileziğim vardı . 3 gün önce arkadaşa gittim bir gece kaldım . Arkadasım da dört dörtlük bir insan asla alacak biri değil oda eşi de cok güvendiğim insanlardır . Sonra çıktım eve geldim temizlik yaptım iki gün geçti üstünden bu sabah çantamı döktüm baktım iki kutu var bir kuru eksik ve 3 tanesi yok kolyem bilekliğim hepsi duruyor sadece 3 bilezik yok 😰😰😰 allahım çantam da derin bi çanta düşme ihtimali sıfır direkt eve geçtim arkadaştan çıktığımda 3 gün önce başka yere gitmedim ama dün misafirim vardı üst komşum la karşı komşum ama onlarda cok güvenilir insanlar ki yatak odama kimse gitmedi hep birlikteydik .. allahım noldu bu bilezikler karakola da gittim not bıraktım bulan olursa diye . Soruşturma açmadım illa ki hepsinin parmak izi vardır orda burda çünkü güvendiğim 3 bayan arkadaşım .. alma ihtimalleri yok ki oyle bir fırsatta yoktu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Kızlar nasıl bulacam ne yapcam eşim bana biley demedi ama ikimiz de cok stres olduk ya tek birikimimiz onlar . Satacaktık güya .. ölecem ya yok hiç bir yerde

Güncelleme : bakın bayanlar lütfen iyimser ve kibar olalım biraz neden yanımda çünkü satmak için kasadan almıştık evimde güvenilir değildi diye yanıma aldım takma dediğimde kızla bilezikler aynıydı ona baktık sadece . Ve eşim o gece yoktu evde bırakmak içime sinmedi . Kızma veya kınama tarzı yorumlarınız sizde kalsın basınıza da gelebilir böyle birsey unutmayın . Sağolun
Böyle şeyler için okunacak dualar var onları okuyun.

Üzgünüm ama artık bulman zor. Giden gitmis. Ama insanlara bu kadar guvenmeyin derim. O yapmaz bu yapmaz diyorsunuz. Insanin en yakin akrabası yapiyor. Kırk kat el mi yapmaz. Hic belli olmuyor bu isler.

Gizemm0 Gizemm0
1incisi çevre bölgede bütün kuyumcuları gezip bileziğin modeli gösterin bir telefon da bırakın eğer bozdurmaya gelen birı olursa size dönüş yaparlar durumu anlatın yardımcı olurlar
2 ncisi seri numarası var bozdurulursa anında bilgi gelecek hangi kuyumcu da olursa olsun içim o yönden rahat derseniz 4 arkadasiniza bisekilde gelir siz yine arayın evde dip köşe bazen göz önündeki göremiyoruz
eşiniz haberiniz olmadan bozdurmus olabilirmı ?
Anlatın açık açık parmak izi alınsın bence kimse çıksın anlayisla karsilarlar kendinden emin olanlar birde kimseye güvenmeyin o yapmaz dedkleriniz den görüyorsunz ne gorurseniz

Kocam evlendikten 5 ay sonra yüzüğünü kaybetti sonra olaydan 4ay sonra yine kaybetti başka altın yüzük.onda bile adamın ağzına ettim kesin bozdurdun sen falan filan.yani kocama bile güvenmezdim yerinde olsam.
Buarada kocamın yüzüğün biri çamaşır makinesinin arkadında tozlamış şekilde bulunca utanmıştım.

Çöpe atma ihtimali çok düşük geliyor bana. Bence arkadaşınızda düşürdünüz veya çantanızın astarı yırtıldı, hala çantanın içinde. Gidip gelirken toplu taşıma kullandıysanız belki orada çalındı. Ama bana niyeyse bulunacakmış gibi geldi, bir yerlerden çıkacağını hissettim. Geçmiş olsun, sizden kıymetli değil ya artık üzülmeyin

Bileziklerin bir kısmı durup bir kısmı gittiğine göre çöpe atmış olma ihtimalinizi eliyorum tabii hepsi aynı poşette duruyorduysa. Eşinizin bilmediğiniz bir borcu falan var mı? Bence gözlemleyin. Bileziği yanında çıkardığınız kişilerle yüzyüze bir konuşun hal tavırlarından bir şeyler çıkarabilirsiniz. Komşularınızın alacağını sanmıyorum çantada bilezik olduğunu ne bilsinler ki. Yalnız ben arkadaşınızın eşinden de şüphelendim. Çünkü arkadaşınızın yanında çıkarmışsınız,çaldığında ilk şüphelenilecek kişi olduğunu tahmin eder ve yeltenemez gibime geliyor fakat eşine bahsettiyse o gözünü karartıp almış olabilir

Üzgünüm ama artık bulman zor. Giden gitmis. Ama insanlara bu kadar guvenmeyin derim. O yapmaz bu yapmaz diyorsunuz. Insanin en yakin akrabası yapiyor. Kırk kat el mi yapmaz. Hic belli olmuyor bu isler.
Bnde cok üzgünüm ve güvenim insanlığım bitti zaten benim de .. iyi niyetimin kurbanı oldum

Bileziklerin bir kısmı durup bir kısmı gittiğine göre çöpe atmış olma ihtimalinizi eliyorum tabii hepsi aynı poşette duruyorduysa. Eşinizin bilmediğiniz bir borcu falan var mı? Bence gözlemleyin. Bileziği yanında çıkardığınız kişilerle yüzyüze bir konuşun hal tavırlarından bir şeyler çıkarabilirsiniz. Komşularınızın alacağını sanmıyorum çantada bilezik olduğunu ne bilsinler ki. Yalnız ben arkadaşınızın eşinden de şüphelendim. Çünkü arkadaşınızın yanında çıkarmışsınız,çaldığında ilk şüphelenilecek kişi olduğunu tahmin eder ve yeltenemez gibime geliyor fakat eşine bahsettiyse o gözünü karartıp almış olabilir
Eşimin borcu yok canım zaten araba için satacaktık güya arkadaşımla konuştum ama hiç oralı bile değil napcamı şaşırdım kime desem bana o kişi almıs diyorlar 🤦🏻‍♀️ Dünden beri basım ağrıyor eğer çöpe gitmediyse çıkar inşallahh 🤲🤲

Çöpe atma ihtimali çok düşük geliyor bana. Bence arkadaşınızda düşürdünüz veya çantanızın astarı yırtıldı, hala çantanın içinde. Gidip gelirken toplu taşıma kullandıysanız belki orada çalındı. Ama bana niyeyse bulunacakmış gibi geldi, bir yerlerden çıkacağını hissettim. Geçmiş olsun, sizden kıymetli değil ya artık üzülmeyin
Allah razı olsun ya böyle aklı selim insanların yorum yapması gerçekten çok rahatlatıyor insanı ❣️ Toplu taşıma kullanmadım evle benim ev arası 10 dk yürüdüm bir yere girmeden çantam da yeni yırtık felan yok ama inşallah sizin de dediğiniz gibi bulurum inşallah 🤲🤲🤲💋

Kocam evlendikten 5 ay sonra yüzüğünü kaybetti sonra olaydan 4ay sonra yine kaybetti başka altın yüzük.onda bile adamın ağzına ettim kesin bozdurdun sen falan filan.yani kocama bile güvenmezdim yerinde olsam.
Buarada kocamın yüzüğün biri çamaşır makinesinin arkadında tozlamış şekilde bulunca utanmıştım.
Bende hepsini araştırıyorum ama alemsin ya ☺️☺️😅 bakalım inşallah bulurum bende

Benim eski evliliğimde böyle bir durum yaşamıştım. Altın setim, günlük taktığım bileklikler ve bileziklerim kaybolmuştu. Çok üzüldüm ama eski eşim napalım yenisini alırız diye geçiştirmişti hiç telaşlanmamıştı. Sonradan anladık ki sevgili annesiyle ortak iş çevirmişler. Giden gitti ama hakkımı helal etmiyorum onlara. İnşallah yanlarına kalmaz.

Bence arkadasiniza tekrar gidin.esim habire bana kiziyor polise gidicem nerde kaldigini eve kimlerin geldigini anlaticam polise falan diyor.ben de sana geldim.gecen su odada yatmistim ya belki de yatagin arkasina falan dusmustur son kez baksana deyin.eger o almişsa korkusundan getirip oraya dusmus der.tabi satmadiysa simdiye kadar

Ya satacaktık diye yanındaydı nasıl bu kadar laf diyorsunuz ya takarım takmam sadece kaybettim nasıl olur diye bir yol istedim ya daha da stres yaptınız beni 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
sıze de bırsey denmeye gelmıyor
nasıl kaybettım bunları dedıgınız ıcın arkadaslar nasıl kaybettıgınızı soyluyorlar sıze . hepsı dogru soyluyor
stresınız kendı ıhmalınızden . burdakı arkadasların ne sucu var

Kusura bakmayın ama kendi tedbirsizliğinizin sonucu olarak yaşanmış bu kayıp olayı.
Bileziklerin üzerine bir bardak soğuk su için.
Bir musibet, bin nasihatten evlaymış,
bundan sonra kuyumcu vitrini gibi dolaşmazsınız.
İşyerinde kendi odam, kilitli dolabım var.
Toplu taşıma kullanmıyorum, kendi aracımla gidip geliyorum, buna rağmen cüzdanımda
500 TL'den fazla para taşımam.
tedbır cok onemlı
ınsanlar kaza yapıyor canıyla cebellesıyor uzaktan bırı gelıp kazazedenın cantasını telefonunu cuzdanını calıp gıdıyor
hayat oyle bır hayat
ınsan yolda dusebılır bayılabılır cantasını unutabılır gupegunduz herkesın ıcınde yolda karsıdan karsıya gecerken ben yaya gecıdınde telefonla konusuyordum o sırada 15 yıl once. elımdekı kulagımdakı telefonu cektı aldı kactı :KK70: goz goze telefonumu caldırdım .
5 tl ıcın adam ölduruyorlar
bırde ona guvenırım buna guvenırım yemın ettı falan dıyor e altınlar ayaklanmıs o zaman ınsallah evın yolunu gerı bulur dıyesı gelıyor ınsanın.

rahmetlı dedem kuyumcuydu eskıden altınlar eve getırıldı parlatmak yıkamak temızlemek ıcın ben cocukken
hepımız o altınları temızlerdık altınların resmen ıcınde buyudum ... hıc takıp ona taktırıp buna taktırıp tak cıkar yapıp yaptırdıgımızı bılmem. o da cok ılgınc komsular arkadaslar altını olan herkes hep bırlıkte takıp cıkarıyor rituel falan heralde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X