• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerden çocuğun cinsiyetini saklıyoruz;eşimle aram açıldı..

hay ALLAH cnm ya işin çok zor gözukuyo aslında ali ismini çok severim ama rıza beni aşar sanki pekala ali ve peşine bi isim takıp o ismi kulklanma şansın yokmu acaba

canım aslında ali yasin düşünürdüm hamile kalmadan evvel....ama böyle inatla eşim "o olacak ben hayır diyemem anneme onun hevesi var.." kayınvalidem"saygısız "derse o düşüncemi de ezer geçerler.....ali yasin ,ömer faruk ,mustafa,yusuf ,ibrahim,furkan düşüncelerim arasında...

rüyaya gelince geçen sabah seherinde dua ettim yattım düşündüklerimden hayırlısı ne Allahım bi rüya göster lütfen dedim..uyanmaya yakın bi kız çocuğu seslendi sanki çok net duydum "ali yusuf rüzgar" ürperdim hatta kızım mı ki diye kontrol ettim yok uyuyordu o...eşime de anlattım aliyusuf tamam da rüzgar da ne ki dedi ...ama yine karar vermiş değilim...ama diyorum ya üstüme gelinip beni "sen kimsin ki bizim dedğimiz olacak" dermiş gibi beni takmayan insanların düşüncelerine kulak verecek halim yok ...

Son düzenleme:
su ınsanlar ne degısık ne tuhaf..
ben hamıleyken de kızımın olacagını duyunca annem kaynananın adını koy dedı..anam n oluyosa..
kaynanam da bı eve bı tane yeter torunumun adını anası babası ne ıstıyosa onu koysunlar dedı..hele bakın hangısı kaynanam hangısı anem..
esım benım adımın bırı gül dıye kızımızın adını da gül olmasını ıstedı..bana hem boyle jest yaptı hemde 2. adınıda sn koy dedı bende yanına ıstedıgım ısmı ekledım..hallettık herkes mutlu ben mutlu esım mutlu..

canım boşver kendını hiç üzme yaa bebegını dusun
sen haklısın sonuna kdaar bbu durumları bende hiç anlamıyorum

bi benzeri benimde başıma geldi
su anda 3 aylık hamıleyım daha cinsiyeti bile belli degıl halen bilee
ama svgılı kaynanam ılk ögrendıgı gun bana demesınmıı
ismail olsun adıı eşimin babasının babasının adımıs cok önemli bir zat mış
tamam olabılırde bananee töbe yarabbiim
ismail isminide sevmem
eşime söyledim basta dedı o oylesıne soylemıstır falan
sonra 2. kere sevgili görumce ee adını ne koycaksınız dedı
bende agzımı acamadan kaynanam ismail olsun demezmi :53:
tepem atıverdı o anda dedımkıı cınsıyet bıle bellı degıl daha bi durun dedım
benımde babam var ölmüş cok koymak ıstersem onun adını koyarm dedım
eşimde isim hakkını denizinkızı na verdım ben o koycak dedii ondan sonra sustu kaldı
eşlerin tepkisi cok önemli gerçekten o da annemin dedıgı olsun deseydı sınırımden patlardım
ki düşünün cinsiyet bile belli değil
ben anlamıyorum yaaa
öbür gelinlerini göremezler bile bende aynı dedıgın gıbı saygımı sevgımı gosterıyorum
ama bana karısma hakkını buluyorlar ona degıl ne garippp
işte insan ister istemez takıyor ama sen eşini ikna etmeye bak o ikna olursa bı sorun cıkmaz
iyi olursan tepeye çıkma hakkını görüyorlar sanırım kendilerinde..iyi demişsin ;eşin ne güzel kapamış ağızlarını eşin onların dediğini tastiklese sen orada kendin bişi desen kötü olan sen olurdun...ah ah şu kocalar biraz uyanık olsa..annnelerini kırsın demiyorum biz nasıl şimdi sıkıntı çekiyorsak bebeğimizi taşırken onlar da kocamızı taşırken sıkıntı çekmişler ama biz de o bebeklerin annnesiyiz saygısızlık yapmasınlar kırmasınlar analarını ama bizi de silmesinler di mi...

canım aslında ali yasin düşünürdüm hamile kalmadan evvel....ama böyle inatla eşim "o olacak ben hayır diyemem anneme onun hevesi var.." kayınvalidem"saygısız "derse o düşüncemi de ezer geçerler.....ali yasin ,ömer faruk ,mustafa,yusuf ,ibrahim,furkan düşüncelerim arasında...

rüyaya gelince geçen sabah seherinde dua ettim yattım düşündüklerimden hayırlısı ne Allahım bi rüya göster lütfen dedim..uyanmaya yakın bi kız çocuğu seslendi sanki çok net duydum "ali yusuf rüzgar" ürperdim hatta kızım mı ki diye kontrol ettim yok uyuyordu o...eşime de anlattım aliyusuf tamam da rüzgar da ne ki dedi ...ama yine karar vermiş değilim...ama diyorum ya üstüme gelinip beni "sen kimsin ki bizim dedğimiz olacak" dermiş gibi beni takmayan insanların düşüncelerine kulak verecek halim yok ...

Aile huzurunu bozmamamk adına kayınvaldene anne v-benimmde hevesim olan bi isim var bi anlaşma yapalım ikimizinde dediği olsun dersen yumuşak şekilde eminim oda seni kırmayacak hatta ona beyendiğin isim seçeneklerini sunup onunda motivasyonunu sağlayabilirsin gördüğün rüyayı anlatabilirsin gercekten çok sinir bidurum fakat laf söyleyip huzur bozmak çok kolay ama öb-nemli olan olayı dengede tutup ortak nokta bulmak cnm bence dene

su ınsanlar ne degısık ne tuhaf..
ben hamıleyken de kızımın olacagını duyunca annem kaynananın adını koy dedı..anam n oluyosa..
kaynanam da bı eve bı tane yeter torunumun adını anası babası ne ıstıyosa onu koysunlar dedı..hele bakın hangısı kaynanam hangısı anem..
esım benım adımın bırı gül dıye kızımızın adını da gül olmasını ıstedı..bana hem boyle jest yaptı hemde 2. adınıda sn koy dedı bende yanına ıstedıgım ısmı ekledım..hallettık herkes mutlu ben mutlu esım mutlu..

bu daha da gıcık bi durum!annem de öyle yaptı hep onlar ne derse onları tutar!!!!!!başımın etini de yer !1-2 sene evvel benden habersiz bize iş bulup kendi memleketlerine çağırmışlar iş aradığımı biliyorlardı ya..ama ben size oradan iş bulun demedim..eşimi ikna edip aklına giriyor eşim de baştan savma tamam bulun diyor bulamaz ki nasılsa diyerek..ama inatla uğraşıp işi bağlıyorlar bizi bekliyorlarmış tel açıldı şok oldum" iş bulduk size hadi "diyerek...neye uğradığımı şaşırdım..ben gitmem dedim..eşimle ne kavgalar ettik birbirimize girdik..anneme anlattım annem beni tutuyor ama ne var gitsen oralar çok güzel yeşillik falan falan..babam bile konu dan 1 sene geçmiş hala benim için "kızım çok akılsız gitse oralara ne güzel hem çalışır çocuğa da bakan olur" diyormuş..ya beni niye anlamıyorlar oralara gitti mi özgürlüğüm kalmaz eşim yüzüme bakmaz şimdi bile elimden tutmayan adam söz hakkı tanımaz orada...hem kadın bi yere çıkıp gezse laf ederler geri kafalılarla dolu oralar bunu oralı bir arkadaşım "ben bile bıktım buradan" diyerek anlatmıştı.....bunları anlattığım halde anne babam gitsin diye diretti şimdi de isim için aynısını yaptılar..ama yeter izin vermiyorum artık hayat benim hayatım...ne bu ya yaşımız onlara küçük diye söz sahibi olamayız onlara göre tamam tecrübeleri var ama onlara danışırsak sorarsak o zaman konuşsunlar değil mi??işte bunu anlasalar.........

iyi olursan tepeye çıkma hakkını görüyorlar sanırım kendilerinde..iyi demişsin ;eşin ne güzel kapamış ağızlarını eşin onların dediğini tastiklese sen orada kendin bişi desen kötü olan sen olurdun...ah ah şu kocalar biraz uyanık olsa..annnelerini kırsın demiyorum biz nasıl şimdi sıkıntı çekiyorsak bebeğimizi taşırken onlar da kocamızı taşırken sıkıntı çekmişler ama biz de o bebeklerin annnesiyiz saygısızlık yapmasınlar kırmasınlar analarını ama bizi de silmesinler di mi...

tabıkıde haklısın canım
aynen dedıgın gibi iyi oldunmuu ne yazıkki üstte cıkma durumları söz konusu oluyor
öbürü rahat rahat dogumunu yapıyor ısmını koyuyor karısan yok
giden yok eden yok
adaletsizlik söz konusu
ama en güzeli eşler bunun farkında olcak o zaman rahat oluyorsun
ve isim hakkı gerçekten önce anne sonra babanının birllikte karar vermeleri en güzeli

Aile huzurunu bozmamamk adına kayınvaldene anne v-benimmde hevesim olan bi isim var bi anlaşma yapalım ikimizinde dediği olsun dersen yumuşak şekilde eminim oda seni kırmayacak hatta ona beyendiğin isim seçeneklerini sunup onunda motivasyonunu sağlayabilirsin gördüğün rüyayı anlatabilirsin gercekten çok sinir bidurum fakat laf söyleyip huzur bozmak çok kolay ama öb-nemli olan olayı dengede tutup ortak nokta bulmak cnm bence dene

yok canım yapmaz inattır o konuda kayınvalidem ben biliyorum yapacak adam ta 5 sene önce kızıma hamileyken 2. erkek olursa şu olacak kimse karışmasın anlamam demezdi..inatları tuttu mu dediklerinden dönmezler...o yumuşaklık seni adam yurduna koyuyorsa o konuda o zaman olur bunu adım gibi bildiğim için lüzum bile görmedim..belki anlayacak ismi benim koyduğumu eşime yazdırdığımı ki anlar...anlarsa anlasın umurumda da değil.anlasın annesi olarak buna hakkım olduğunu anlamasa da kendi bilir:27:

hamile kadını neden üzerler niye böle yaparlar anlamıyorum :(

kendisi şıp diye doğurmuş sanırım ...ona hak tanımamışlar ya aynısı bende de olsun istiyor....annem ne var abinin adını babannen koydu der hala....ay ay..:36:

yok canım yapmaz inattır o konuda kayınvalidem ben biliyorum yapacak adam ta 5 sene önce kızıma hamileyken 2. erkek olursa şu olacak kimse karışmasın anlamam demezdi..inatları tuttu mu dediklerinden dönmezler...o yumuşaklık seni adam yurduna koyuyorsa o konuda o zaman olur bunu adım gibi bildiğim için lüzum bile görmedim..belki anlayacak ismi benim koyduğumu eşime yazdırdığımı ki anlar...anlarsa anlasın umurumda da değil.anlasın annesi olarak buna hakkım olduğunu anlamasa da kendi bilir:27:

ALLAH ALLAH anlattığına göre bayağı takıntılı bi kadın ozaman eşinle problem yaşamadan bu olayı hallet gercekten ALİRIZA da pek hoş gelmiyo kulağa mutlu olduğun ismi tak cnm e biraz o düşünsü bakalım

ALLAH ALLAH anlattığına göre bayağı takıntılı bi kadın ozaman eşinle problem yaşamadan bu olayı hallet gercekten ALİRIZA da pek hoş gelmiyo kulağa mutlu olduğun ismi tak cnm e biraz o düşünsü bakalım

yok zaten açmıyorum artık olayı geçenler de eşimin gönlünü alayım dedim sanki ben kırdım da onu!!!canım istersen annenlere söyle onları seviyorum ama isim konusunda çıkacak tartışmayı ben yüklenmem sen dediğimi yazdırırsın aramız açılırsa sen anlatırsın dedim.."tamam tamam söylemiyoruz işte" diye kızarak kapadı konuyu.canıma minnet!!!demek iyilik yaramıyor bazen..böyle sert olcak ya da tabiri caizse cingarlıkla halledeceksin işini...kesin kararı verdim söylenmemesi daha iyi ...dediğn gibi yapıyorum canım beni ne mutlu ediyorsa onu yapıyorum..

Son düzenleme:
Canım şöyle olabilir Ali Rıza olarak değilde hangisi hoşuna daha çok gidiyorsa mesela sadece Ali'yi ve ya sadece Rıza'yı göbek adı olarak koy, asıl ismine de kendi istediğin bir isim koy.

Canım şöyle olabilir Ali Rıza olarak değilde hangisi hoşuna daha çok gidiyorsa mesela sadece Ali'yi ve ya sadece Rıza'yı göbek adı olarak koy, asıl ismine de kendi istediğin bir isim koy.

yok zaten açmıyorum artık olayı geçenler de eşimin gönlünü alayım dedim sanki ben kırdım da onu!!!canım istersen annenlere söyle onları seviyorum ama isim konusunda çıkacak tartışmayı ben yüklenmem sen dediğimi yazdırırsın aramız açılırsa sen anlatırsın dedim.."tamam tamam söylemiyoruz işte" diye kızarak kapadı konuyu.canıma minnet!!!demek iyilik yaramıyor bazen..böyle sert olcak ya da tabiri caizse cingarlıkla halledeceksin işini...kesin kararı verdim söylenmemesi daha iyi ...dediğn gibi yapıyorum canım beni ne mutlu ediyorsa onu yapıyorum..

cnm bizde ne isim sorduk nede onlar isim önerdi kızımda yaren dedik çok guzel die beyendiler zaten benim kayınvaldem dunya tatlısı ve anlayışlı bi kadın

Benim kayinvalidemde iyi birisidir ama bu isim konusunda maalesef o da bombayi atlatti ayni sekilde.su an ikinci cocuk icin ugrasiyoruz.Hayirlisi olur insallah..

benim k.validemde bi kaç isim önerdi ama ben beğensem bile koyamam,çünkü benimde annem var belki o alınıcak ama dimi...ben oğlumun adını koymuştum,bu defa kızım olucak eşime sen koy dedim ezqi koydu,hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah...
bebeim senin işin zor,eşin anneci ve annesinin ağzına çok bakıyor..annem ne derse o diyenlerden sanırım

benim k.validemde bi kaç isim önerdi ama ben beğensem bile koyamam,çünkü benimde annem var belki o alınıcak ama dimi...ben oğlumun adını koymuştum,bu defa kızım olucak eşime sen koy dedim ezqi koydu,hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah...
bebeim senin işin zor,eşin anneci ve annesinin ağzına çok bakıyor..annem ne derse o diyenlerden sanırım

evet canım aynen öyle annesinin ağzına bakar bu tarz konularda Allah tan uzakta annesi.ay bir de yakında olsak sevgi de kalmaz heralde onlara karşı içimde... ben de öyle diyorum eşime; kızıma sen karar verdin ikinci yede ben karar vereyim diye...annesinden önce benim hevesim var çok hevesliyse diğerlerine desin bakalım :))))

göbek ad ını kabullenseler göbek adıyla bitirirdim işi ama ilk isim onun dediği olcakmış kusura bakmasınlar artık:1:

ay çook sağolun Allah hepinizden razı olsun vallahi sayenizde bu konuda özgüvenim geldi daha bi mutlu oldum yanlış yapmadığımı iyice anladım ve kararımı da kesinleştirdim bu konuda seviyorum ben sizi ya..:16::16::16:

Son düzenleme:
benim kayinvalidemde iyi birisidir ama bu isim konusunda maalesef o da bombayi atlatti ayni sekilde.su an ikinci cocuk icin ugrasiyoruz.hayirlisi olur insallah..

o zaman seninki anlayış konusunda sınıfta kalmış ay daha bebiş olmadan isim konusu gundemde he

Back
X