- 4 Mart 2012
- 14.848
- 34.226
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Ya... az once farkettim babasi kizimin kaplumbaga arabasini kirmis dunhic biseye uzulmedim aglamadim oturup ona aglycaktm. Kizimjn eline batmasn kesmesin dye plastik parcalarini toplarken kizim da kaplumbaganin tekerlekleriyle ikiye ayrilan kafasiyla oturmus oynuyodu nolmus buna der gibi..
Gidip kizima ne isterse en pahalisindan oyuncak alasim var. Babasi da gorsun parasal konulari cok snirlendim.. bana sinirlenjp de cocugun oyuncaginin ustunde tepinmek nedir. Ne hirs bu
Al kafasını sürt duvara nefret ettiğim insan tipi ne hissetti kim bilir yavrucak
Ne yazaxagini soyleyeyim..Ah ah bazı kadınlar ruhunu , vicdanını rahatlatmak için karşı tarafı suçlayarak yazıyor da yazıyor.
Eşinize de bu fırsat verilseydi acaba o neler yazacaktı?
Biraz aklıselim davranın çocuğunuza yazık!
Valla araba kredisi oduyor.. kyk borcu var kendisinin onu oduyor. Ben almamistim kyk yok benim. Arabayi almasni hic hicc hic istemedim. Eski kotu kucucuk arabamiz tek kapisi bozuk da olsa yetiyordu bence..ama dinlemedi aldi iste...Borç yapmayın. Krediye işte bu yüzden karşıyım. Kıt kanat geçinip bir de araba için ev için kredi çekiliyor ya da kredi kartlarına abanılıyor ailede ne huzur kalıyor ne bi şey.
Geçenlerde adamın tekine karısı baldızı falan ev al diye zorlamış. Adam da almış krediyle ama krediyi ödedikten sonra elinde kalan para 500. Maddi sıkıntıdan cinnet geçirmiş hem karısını hem çocuklarını öldürmüş, kalkmış baldızının evine gitmiş onları öldürmek için ama onlar da yokmuş evde Allahtan. Sonra kendi kafasına sıkıp intihar etmiş.
Şimdi soruyorum o ev hayır mı getirdi şer mi?
Hepsi 2 metrelik toprağa girdi. Allah kimsenin başına vermesin. Ama mal için mülk için kendinizi o kadar zorlamayın. Yunus Emre boşa dememiş ki “mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan”
Neyse eşiniz zaten normal değil, olan o bebeğe oluyor.
Aynisini bulamadim ..kaplumbaga bul tak tekerlekli bi oyuncakti .. en kisa zamanda alicam yada aldrtcam aynisindan.. fakat en yakin markete gittim az once bebegimle. Iki tane sesli muzikli oyuncak aldim oh paralari sactm geldim .. gorsun beyfendi..napalim.. cocugun oyuncaginda tepinmek nedir...Aldir yeniden aynı oyuncağı cezasıni kendi çeksin
Ayrıca soyle sabah az daha kizin bacağına batiyordu yakaladim
Kiz çok ağladı diye anlat
Nefret ederim kimseye gücü yetmeyip evde karısına diklenen adamdan
iyi yapmissinDun gece saat 2gibi esim eve geri gelmisti arkadaslar.. her neyse, konusuyoruz ama mesafeli ve sogugum. Oyuncagi gorunce cok uzuldum snirlendim.. ve biraz once kizimi attim arabasina en yakin markete gidip 2 tane sesli muzikli oyuncaga 90lira verdim geldim ...
@Sailor Saturn T tugsem_10 M masalgibi1 N nur mawish
kendisi mükemmel ötesi biri ya acaba ben nerede hata yaptim böyle oldu diye dusunmez.hep kadin asık suratlı kendi anası onu kah kaha atarak büyütmüştür umarim.yada kocasindam yediği dayakla kaybettiği aklı ile miNe yazaxagini soyleyeyim..
Karim cocuga bagiriyor firlatiyor. Sabahtan aksama kadar evde oturuyor ama evin islerini yapmiyor. Aksam eve geldigimde surati bes karis oluyo . Erkenden uyumak istiyo hic bisey yapamiyoruz, bebegi de uyutamiyor bi bebege egitim veremedi,benle ilgilenmiyor,evi b.k goturuyor falan filan deeer..
iyi yapmissin
kendisi mükemmel ötesi biri ya acaba ben nerede hata yaptim böyle oldu diye dusunmez.hep kadin asık suratlı kendi anası onu kah kaha atarak büyütmüştür umarim.yada kocasindam yediği dayakla kaybettiği aklı ile mi
kayinvalidem ikizi var deseler sizin kayinvalideden şüphe ederdim bu kadar benimki ile bu kadar benzerlik olamaz.Anasi, evde bi problem de olsa hic bisey yokmus gibi davranan birisi. Aman da aslanlarim gelmis paşam kralim asssskim gibi laflari agzindan dusurmeyen birisi. Bense, bu sozcukleri pek kullanmam.bi tane hitap seklim vardir esime karsi mesela.. annesi zamaninda siddet gormus de ama hep kahkahalar gulucukler..kocasini arkasndan cekistirip biraksan bosayacak sanirsin ama yuzune karsi sensiz olamam evimin diregi tarzi kilinmalar...
Bilmiyorum iste aslinda kinamak icin yazmyorumm tarz meselesi. Belki oyle biri olsam problem yasamazdik. Yada annesi benim tarzim biri olsa aliskin olurdu. Ama ona gore kadin guleryuzlu tatli sozlu olmak zorunda sarilmak sirnasmak zorunda falan...ben eksik geliyorum ona bence.
Pardon da sizin bu adamdan biktiginiz nefret ettiğiniz anlasiliyor tüm yazdıklarından.. Eşinize laf ediyorsunuz yetmiyor kayinvalidenizin attığı kahkaha batıyor yani anlamadığım kayinvalidenizin kayinpederinize attığı kahkahadan size ne ?Aynisini bulamadim ..kaplumbaga bul tak tekerlekli bi oyuncakti .. en kisa zamanda alicam yada aldrtcam aynisindan.. fakat en yakin markete gittim az once bebegimle. Iki tane sesli muzikli oyuncak aldim oh paralari sactm geldim .. gorsun beyfendi..napalim.. cocugun oyuncaginda tepinmek nedir...
Evet kesinlikle çok güzel anlatmışın nokta atışı olmuş wc ye gidememek aç kaal abartı şöyle ki benimde 16 aylık bir bebe var el8mde sürekli ağlıyo ve bana yapışık ama wc ye gidiyorum mama koltuğuna oturtup girmem gerekse yada mamasi yapilacak aliyorum mutfağa o yerde oylanırken bir iki ben yapıyorum yada yemek yemem gerek emziriyorum ayağımda sallarken tepsi de yiyorum yani çıkış bulmak lazım kendini feda edince düzelmiyor uymuş.saati bellidir dediğin gibi ağlasa da sakinleştirip uyutuyorum yoksa olacak gibi değil annelik zor gerçekten ama kolaylastirmak bizim elimizdeEvet annesin ve hali ile yumuşak konuşmaya çaliscam, lütfen ama lütfen uzman yardimi alin. Sadece evlilik icin degil, bebek icinde.
Sen anneligi o kadar abartiyorsunki hem bebege, hem kendine iyi bakmiyorsun.
En basit bir meme, oyuncak değildir ve o yaştaki çocuk saat akşam 8de yatmali. Evet yatagina koyun ve ister emeklesin daha, isyer oynasin daha, er yada gec uykuya dalacaktir. Gece 12de yatan bebek ister 15 saat uyusun, uykusunu almayan bebektir.
Annelik sürekli cefakar,vefakar olmak değildir. Zira bu şekilde çocuga birşey ögretilmiyor. Evet bu yaşta bile eğitim ve disiplin şart. Yani en basit çocuk meme'nin bir oyuncak olmadigini ve kendi başina yatabildigini ögrenmek zorunda.
Bu şekilde elbette evlilik yipranir. Hem evliliginiz icin uzman destegi alin, hem çocuk icin pedagog destegi.
Sakin olmaya çalışın lütfen stresinizi çocuğa yansıtmayın eşiniz konusundada eşinizle konusun o senin kadar benim de çocuğum ikimizde ona zarar gelsin istemeyiz ama asıl bu şekilde zarar veriyoruz vs gibiYine kocamla ilgili aciyorum.. bi onceki konum gene kavgalarimizla ilgiliydi...
Su an kocam evde degil. Carpti kapiyi cikti gitti .bagristik cagristik. Evi tekmeledi yerlerde tepindi.. bebegimin o bagirdikca aglamaktan nefessiz kalisina uzuluyorum en cok da.. baska bir sehe degil. Ne dedigu laflara ne kufurlerine.. kulagimin birinden girdi birinden cikti sanirim.. Bebegimin uzulmesine dayanamiyorum...
Olayi anlatayim bugun karnim agriyordu bacaklarim kollarim halsizdi aksama dogru iyice artti bu halim. Esim eve geldi. Guzel yemek yedi bilmem ne.. dedi ki ben annemgile gidicem bi..niye gidiceksjn dedim, evlenmeden onceki bikac pantolonum vs orda onlarj alicam evden dedi. Iyi tamam dedim.. bu arada ben usuyorum batyaniyeye girdim bebek yatirmiyo bile ustume tunuyor meme istyo sanyorum o da degil falan.. Sonra neyse dedi bebek uyuynca gderm. Ohoo dedim saat 12de uyuyor ancak ta ozaman mi gidiceksin.
Sonra dayanamadim daha fazla iceriye yataga geldim uzandim kizimi da babasiyla birakrim. Sizmisim resmen. Iki kere kizimi getirdi uyuycak heralde diye meme vermem icin. Meme yiyo ama yatakta emeklemeye calisiyo birakip. Bir de bi zamandr huy edinmis tek memeyle oyun oynuyor engelleyemiyorum ucunu cimcikliyor cevrmeye calsyor falan. Kapatsam da aciyo elini sokuyo falan neyse.. ben uyuklarken kizim meme emiyodu ustume tunemis bi bicmdeydi gene yani yan yana yatiyor degildik. Esim de yanimiza uzanmisti. Birden cimcikledi yine kizim ben uyuyor gibiydim zaten halsizlikle. Canimin acisiyla cocugu kollarinin altndan tutup kaldrdm havalandirdm sert oldu braz kiziim napiyosun diye yan tarafa koydum hizli yaptm bu hareketi..Esim cocugu firlattn dedi kizdi aldi bebegi salona gitri. Cocuk aglamamisti etmemisti babaai goturnce meme iatedigi icin uyumak istedgi icin aglamaya basladi. Getir ya meme istyor,diye bagirdm ,gene firlat diye mi falan dedi.. sonra kalktm kucagndan almaya cabalarken vermemek icin bana tekme savurdu falan. Bak pisman olucagin seyler yapma dedim. Sen kimsin ki lan benim cocugumu firlattn dedi ..firlatmadim karanlikta gormemissin kaldrdm koydum cocuk elimdeydi canim cok acidi falan dedim. .. cocuk o ara bagrismalarimzdan dolayi katila katila agladi.. 1yasina girecek bu arada kizim ve herseyi anliyor..Bana bak bu cocuga bisey olursa seni oldrurum bile dedi bagira bagira.. ben sanki yabanciyim ya deli midir nedir... cocuk cildiriyo bu arada.. korktum acikcasi.. bisey yapar diye dusunuyorum bi yandan. Sakinlestirmek istiyorum onu bi yandan. Ama bebek agladikca babasi iyice cildieiyor.. Bak sen bagirdkca aglyo sus falan dedim .. ne yani herseyin sorumlusu ben miyim diye duvar yumrukladi tekmwledi falan. Ya .. aglayan kipkirmizi bi bebek ve deliren kriz geciren bi adam.. ben napcagimi sasrdim. Git anana en iyisi hadi dedim.. sonra neyse iste bagira cagira kufurler ede edeee ede gitti..
Kizim ne bende sustu o ara ne babaai alinca sustu. Babasi bana bagirdi diye resmen cildrdi. Ben o durumda bile,bak kizim baban da ben de sana bagirmadik biz oylesine sinirlendik senle alakasi yok smdi duzelcez bak ...falan diyordum..hatta babasi giderken de cocuk kucagimda arkasndan bakakaldik cunku kizim bakmak istedi. Kapi acilinca oraya gitmek bakmak istyor gelene gidene ..
Uzgunum kisacasi..
Tek damla aglamadim bu sefer. Su an nerede bilmiyorum. Bi keresinde kavgamizda cekip gitmisti. Aradigimda arabanin hiz sesi duyuluyordu telefonda 170le gidiyorum falan demisti... simdi kim bilir napiyor..
Cok uzgunum kirginim kizginim... evden gitmesi hayirli mi oldu bilmiyorum o sinirle napardi blmiyorum..
Cocugu 1saatcik idare edemedi, isleri varmis yapamamis ona soyleniyordu kavga oncesi.. ayrica geldiginden beri surati asikti. Ne oldu dedim 40 kere, paramiz yok aylik kredi harcamamis su kadar olmus diyip durdu. Napcaz ne etcez falan filan.. her ay limiti asiyoruz zaten simdi niye takildin falan dedm. Hatta hastaym gtrm dizine yattim ona da moral olsun bana da diye.. mutlu aile tablosu cizdik 2saat once...
Deneyimleri olanlar,careyi bulanlar kari koca iliskileri super olanlar bana yazin..ben beceremiyorum bu evlilik isini galiba...
Pardon da sizin bu adamdan biktiginiz nefret ettiğiniz anlasiliyor tüm yazdıklarından.. Eşinize laf ediyorsunuz yetmiyor kayinvalidenizin attığı kahkaha batıyor yani anlamadığım kayinvalidenizin kayinpederinize attığı kahkahadan size ne ?
Bir de eşiniz akşam o kadar geçim sıkıntısı kredi işini ne yapicam diye tırım tırım düşünürken, sizin gidip hiç umursamadan uyumaniz ertesi günde gidip çocuğa 90 liralık oyuncak almanız fuzuli ve düşüncesizce geldi bana dışardan bakan biri olarak eşinize üzüldüm.Allah yardımcısı olsun..
Ek olarak çocuğunuza da üzüldüm ne mutlu ki bana sizin gibi bi anneye sahip değilim.
Aah ah dunden beri firsat buldukca diyorum aynilarini. Biz unuturuz da o unutmaz. Hatirlamaz belki diye guvenme,bilincalti simdi sekilleniyor hatirlamasa da bilir falan diyorum...Sakin olmaya çalışın lütfen stresinizi çocuğa yansıtmayın eşiniz konusundada eşinizle konusun o senin kadar benim de çocuğum ikimizde ona zarar gelsin istemeyiz ama asıl bu şekilde zarar veriyoruz vs gibi
Çok fazla takılmayın böyle durumlara ya sakin olun siz . Eşinizde biraz sınırlı sanirim siz başlangıcı yapınca o baya bi atarlı ilerliyor. Olsun zamanla çözülür siz sevgi ile yaklaşın ona eminim onun en çok ihtiyaç duyduğu kişi sizsinizAah ah dunden beri firsat buldukca diyorum aynilarini. Biz unuturuz da o unutmaz. Hatirlamaz belki diye guvenme,bilincalti simdi sekilleniyor hatirlamasa da bilir falan diyorum...
Pardon da sizin bu adamdan biktiginiz nefret ettiğiniz anlasiliyor tüm yazdıklarından.. Eşinize laf ediyorsunuz yetmiyor kayinvalidenizin attığı kahkaha batıyor yani anlamadığım kayinvalidenizin kayinpederinize attığı kahkahadan size ne ?
Bir de eşiniz akşam o kadar geçim sıkıntısı kredi işini ne yapicam diye tırım tırım düşünürken, sizin gidip hiç umursamadan uyumaniz ertesi günde gidip çocuğa 90 liralık oyuncak almanız fuzuli ve düşüncesizce geldi bana dışardan bakan biri olarak eşinize üzüldüm.Allah yardımcısı olsun..
Ek olarak çocuğunuza da üzüldüm ne mutlu ki bana sizin gibi bi anneye sahip değilim.
Ya ben sana mesaj aticaktim atamiyorum. Acaba belli bi yorum sayisina ulasmak falan mi gerekiyor ki.. :/kayinvalidem ikizi var deseler sizin kayinvalideden şüphe ederdim bu kadar benimki ile bu kadar benzerlik olamaz.
Hic oyle hissettirmiyor ama..Çok fazla takılmayın böyle durumlara ya sakin olun siz . Eşinizde biraz sınırlı sanirim siz başlangıcı yapınca o baya bi atarlı ilerliyor. Olsun zamanla çözülür siz sevgi ile yaklaşın ona eminim onun en çok ihtiyaç duyduğu kişi sizsiniz
Bence öyle çünkü bir kavganızda size 170 le gittigini vs söylemiş sizin onun için telaş etmenizi ilgi çekmeyi istemiş kısaca . Çocuktan sonra tüm herşey çocuk oluyor ama eşinize ve kendinize de vakit ayırın ilgilenin sevin onu aynı bebeğinizi sever gibi sizi kıracağı zaman kırk kere düşünsün ben nasıl kırarım diye birbirinize pat kut laflar etmeyin salmayın evlendiniz diye siz bi adim atin bu konuda gerisi gelir eminin sizden göre göre oda yola gelecektirHic oyle hissettirmiyor ama..
Benim gibi bi anne herkese nasip olmaz cunku dermisim
Evet bebegimin oyuncagi ustunde tepiniyorsa ben de onum cuzdaninda tepindim ..
Bana olan hirsini kizimin en sevdigi kaplumbagadan cikarmak nedir ya? Oyle olmaz boyle olur..
İyi ki herkese nasip olmuyor senin gibi anne dermişim
Tepinmeye de devam edin eşinizin cüzdanında.. Siz çalışmadığınızdan tepinmeniz kolay olur zaten.Bi bakmışsınız tepinirken tepetaklak olmuş maddi durum
Bunu zaman zaman benim eşimde yapıyor çok sinir bozucu hiç sabırları yok ya da işlerine öyle geliyor.Bebegim bazen babasinin yuzunu cimcikliyor ve babasi onda bile ah uh of falan oluyor.. ki meme bu ya hassas incecik bi yer. Gorseniz zaten cizikler yaralar icinde kaldi. Bi ara kucuk bi morluk vardi kanser miyim ki bu niye olustu diye bile dusunmustum bi sure.. sonradan kizimin yaprigina kanaat getirdim..
Cani tatli... gecen ben giyinirken kizim emekliyordu babasi alsana dedm yerden egildi aldi kaldrinca off sirtm dedi..hadj cabuk giyin dedi. Sirti agriyormus blmem ne.. benim agrimiyor sanki. Sirtim ve kuyruksokumj kemigim pert durumda . Yeri sert zemini birak yumusak kanepede minderde bile 15 dk oturamaz oldum. Gecen arabayla 1saat yol gittik mesela felc gecirmis gibiydim. Kemigim mahvoluyor. Ama ben bebegi almiyor muyum kucahima. Ay oram buram agriuo mu diyorum...sanki hasta olsam kapiya mi atcam. Al bak diye vercegim bi ikinci kisi mj var. Hayir.. el mahkum bakiyosun ilgileniyosun ne olursan ol yani . Ama erkeklerde o zerafet yoook..