-
- Konu Sahibi lightpinklady
Tum gun bebekle hasir nesir olan bakan her seyiji kafamiza takip dert edinen biziz. Wc ye bile gidemiyorum. Hasta olmaya halsizlige hakkim yok. Ac kaliyorum ,bazen kizimdan firsat bulup kizim icin bile yiyecek corba vs hazirlamaya vakit bulamiyorum falan.. en ufak seylerini dert ediyorum .. babasi icin onemsiz olan ayrinrilar bile benim icin cok onemli mesela bebekle ilgili.. yani patlama noktasina gelebiliyoruz bazen. Babalar anlamiyor..Bide kendini suclu hissetme o anki aciyla bi refleksle oyle yaptin yoksa hngi anne ister cocuguna oyle yapsin herseye biz katlaniyoruz abartmasalar keske esler
derdınız ne olursa olsun bebeğın daha çok bağırmakla susacağı yada sorunların çözüleceğı neyın kafası?hanı sızden doğan çocuğu sankı tutup camıye bırakacakmış gıbı alıp sızden götürmesı ne alaka bende anlamadım.kendı böyle yapıp bebeğın moralı senın yüzünden bozuk der böyle bynsız adamlar.
sorsan senın yuzunden der.barı bağırdığına değdı mı.çocuğu kavgacı ruh hastası bırı olarak hatırlayacak onu.tramvayı sız mı o mu yaşatıyor.sıkıysa onun bı karış göğsunu mandalla sıkıştırsınlar sevıncınden oyun mu oynayacak.Ay evet nokta atisi, bebek keyifsizlesince aglayinca da bana suc bulur gene .. beyinleri az bu erkek milletinin. Kivrimi mi az ,dusunceler mi az biseyler eksik. Cok yonlu bakamiyorlar olaylara. .Hamileyken cok duygusaldim. Su an hic birseye uzulmuyorum alinmiyorum .. bebegim hersey benim icin. . Kendimden gectim resmen . Beni bu hale getiren de gene kendisi.
cok haklisin hepsine katiliyorum bnde taa aksami beklerdim inanki wc ye girmek icin kolay degil bi anlasalar ama yok kendi kendimizi yiyoruz boyle iste...Tum gun bebekle hasir nesir olan bakan her seyiji kafamiza takip dert edinen biziz. Wc ye bile gidemiyorum. Hasta olmaya halsizlige hakkim yok. Ac kaliyorum ,bazen kizimdan firsat bulup kizim icin bile yiyecek corba vs hazirlamaya vakit bulamiyorum falan.. en ufak seylerini dert ediyorum .. babasi icin onemsiz olan ayrinrilar bile benim icin cok onemli mesela bebekle ilgili.. yani patlama noktasina gelebiliyoruz bazen. Babalar anlamiyor..
İkinizin de acil psikolojik tedavi görmesi lazım. Bebeği sert bıraktım diye kendin diyorsun bir de üstüne kocamla kavga ettim diyorsun. O an da kavga edeceğine eşinle evet sert koydum farkındayım çok üzüldüm vs deseydin belki konu bu kadar uzamayacak ve bebeğin de katıla katıla aglamayacakti.
Eşin de benim eşim gibi öfke kontrolü yok maalesef ona çok lafım var da ban yerim.
Sana tavsiyem çocuğa bu şekilde davranma o senin evladın.
Hayir canim,esime ben de bi yonden hak veriyorum aslinda. Bebegini koruma icgudusuyle oyle cildirdi, cok seviyo oyle ki benden bile sakindi demek ki diyorum... amaaaaaa.. seven kisi cocugunun yaninda bagirip cildirmaz. Delirip kendini yerlere atmaz. Anasi bebek korkuyo, sus bak agliyo susmuyo, tamam sakin ol bak kizin icin... vs vs..dedigi halde hala kufurler duvar yumruklamalar bagirmalar falan devam ediyorsa dusunmek lazim sevgisini de... benim neden ofke patlamalarim olmuyor artik ? Hamileyken bazen benim de sinir krizlerine girdigim olurdu . Su an kendimi frenleyebliyorum. Neden cunku kizim en onemli sey ben uzuldugumde hasta oldugumda yada bazen agladigimda kizim gerxekten etkileniyor. Gelip beni guldurmek istercesine hareketler yapiyor falan.... o iyi olsun diye benim oyle patlamalara hakkim yok ..Eşe hak veren bi benmiyim? Ilginç
Bebegim bazen babasinin yuzunu cimcikliyor ve babasi onda bile ah uh of falan oluyor.. ki meme bu ya hassas incecik bi yer. Gorseniz zaten cizikler yaralar icinde kaldi. Bi ara kucuk bi morluk vardi kanser miyim ki bu niye olustu diye bile dusunmustum bi sure.. sonradan kizimin yaprigina kanaat getirdim..sorsan senın yuzunden der.barı bağırdığına değdı mı.çocuğu kavgacı ruh hastası bırı olarak hatırlayacak onu.tramvayı sız mı o mu yaşatıyor.sıkıysa onun bı karış göğsunu mandalla sıkıştırsınlar sevıncınden oyun mu oynayacak.
Hak vermek mi ? Yüksek ses ve anlık korku yüzünden bebeklerde oluşabilecek sorunlar hakkında bilgin var mı ? Ayrıca bir anne bile isteye bebeğine zarar verir mi ? İnsanların ne hissettiğini bilip bilmeden...Eşe hak veren bi benmiyim? Ilginç
Normalde gelseniz gorseniz onu simartmaktan goklere cikaririm. Oyunlar oynariz mutlu olsun diye herseyi yaparim. Ama bazen yipranmaktan mi yorulmaktan mi.. bi kac kez bagirdigim oldu.. ve smdi de bu.. kendime cok kiziyorum..
yahu sen sevmiyor musun sanki sevmek kollamak bu değil bağırmak duvar yumruklamak değil ben bebeğimi düşürdüm 1 metre yükseklikten 3 aylıktı daha eşim tek kötü söz etmedi sakinleştirdi aksine beni yazık günah seninde dengeni bozan eşin bence ve Eminim ki eşin senin kadar detaylı tanıyamaz çocuğunuzu o yüzden ben sorunun senden çok eşinde olduğunu düşünüyorum ve bu konuda senin yapabileceğin bişey yok duvara konuşursun ancak öfke gelince akıl gider çünkü...Hayir canim,esime ben de bi yonden hak veriyorum aslinda. Bebegini koruma icgudusuyle oyle cildirdi, cok seviyo oyle ki benden bile sakindi demek ki diyorum... amaaaaaa.. seven kisi cocugunun yaninda bagirip cildirmaz. Delirip kendini yerlere atmaz. Anasi bebek korkuyo, sus bak agliyo susmuyo, tamam sakin ol bak kizin icin... vs vs..dedigi halde hala kufurler duvar yumruklamalar bagirmalar falan devam ediyorsa dusunmek lazim sevgisini de... benim neden ofke patlamalarim olmuyor artik ? Hamileyken bazen benim de sinir krizlerine girdigim olurdu . Su an kendimi frenleyebliyorum. Neden cunku kizim en onemli sey ben uzuldugumde hasta oldugumda yada bazen agladigimda kizim gerxekten etkileniyor. Gelip beni guldurmek istercesine hareketler yapiyor falan.... o iyi olsun diye benim oyle patlamalara hakkim yok ..
Yaptigim sey bi anlik reflex diyelim. Ki cani acimadi yumusak elyaf yorgandi koydugum yer de..
Dis cikarma yuzunden uyku saatlerimiz surekli degisiyor ..misal bugun aksam 7bucukta uyudu ama gunduz uykusu gibi 40 dk ancak surdum sonra uyandi. Zorla 9da tekrar yatrmaya mi ugrasayim . Uyumuyor ki. Kac kere tur atiyoruz evde. Yataga git meme ver hircinlasinca geri iceri gel yere birak donsun dursun sonra hadi tekrar yataga git vs vs ...Evet annesin ve hali ile yumuşak konuşmaya çaliscam, lütfen ama lütfen uzman yardimi alin. Sadece evlilik icin degil, bebek icinde.
Sen anneligi o kadar abartiyorsunki hem bebege, hem kendine iyi bakmiyorsun.
En basit bir meme, oyuncak değildir ve o yaştaki çocuk saat akşam 8de yatmali. Evet yatagina koyun ve ister emeklesin daha, isyer oynasin daha, er yada gec uykuya dalacaktir. Gece 12de yatan bebek ister 15 saat uyusun, uykusunu almayan bebektir.
Annelik sürekli cefakar,vefakar olmak değildir. Zira bu şekilde çocuga birşey ögretilmiyor. Evet bu yaşta bile eğitim ve disiplin şart. Yani en basit çocuk meme'nin bir oyuncak olmadigini ve kendi başina yatabildigini ögrenmek zorunda.
Bu şekilde elbette evlilik yipranir. Hem evliliginiz icin uzman destegi alin, hem çocuk icin pedagog destegi.
Tesekkur ederim. Gercekten su yorum iyi hissettrdi kendimi bana. Yasayan anliyor gercekten de.. babalar tek baslarina buyutmedikleei surexe bi bebegi anneleei kadar iyi ta ni yaa maz laaar... babasinin umrunda degildi mesela bogazinda sehriyeli corba mi kalmia. Cocuk puturlu yiyemiyo muymus. Kakasinda kan mi varmjs..alfa açısı yetersiz cikmis ultrasonda cocukta kalca cikikligi mi olabilirmis,tedavisi neymis..(belden asagisi alciya alincakmia narkozla hem de..dedigimse ancak haberi olmustu..neyse ki cok sukur yanlis õlcummus...) cocuk kilo almiyo colyak olma olasiligi mi varmis,kkk asisi yumurra alerjisi olanlara yapilmiyor hadi bizimkinde varsa ama belirtileri anlayamadiysak falan.... cok dert ettim kendime herseyi...Bebegin gozunden anlayabiliyorum neye agladigni ne istedigini.. ama babasi anlayamiyor cunku onla benimki gibi bi bag gelistirmedi bebek. Annesiyim ben, senden once benim cocugum o,zarar niye veriyim dedim...anlamadi..Hak vermek mi ? Yüksek ses ve anlık korku yüzünden bebeklerde oluşabilecek sorunlar hakkında bilgin var mı ? Ayrıca bir anne bile isteye bebeğine zarar verir mi ? İnsanların ne hissettiğini bilip bilmeden...
yahu sen sevmiyor musun sanki sevmek kollamak bu değil bağırmak duvar yumruklamak değil ben bebeğimi düşürdüm 1 metre yükseklikten 3 aylıktı daha eşim tek kötü söz etmedi sakinleştirdi aksine beni yazık günah seninde dengeni bozan eşin bence ve Eminim ki eşin senin kadar detaylı tanıyamaz çocuğunuzu o yüzden ben sorunun senden çok eşinde olduğunu düşünüyorum ve bu konuda senin yapabileceğin bişey yok duvara konuşursun ancak öfke gelince akıl gider çünkü...
Dis cikarma yuzunden uyku saatlerimiz surekli degisiyor ..misal bugun aksam 7bucukta uyudu ama gunduz uykusu gibi 40 dk ancak surdum sonra uyandi. Zorla 9da tekrar yatrmaya mi ugrasayim . Uyumuyor ki. Kac kere tur atiyoruz evde. Yataga git meme ver hircinlasinca geri iceri gel yere birak donsun dursun sonra hadi tekrar yataga git vs vs ...
Destek isini dusunuyorum evet artik . Olmaz yazik yani bebege de. Bu yasinda sorumluluk aliyor resmen bizden kendini sorumlu hissetti sanki .
Aah ah..kizim bazen 15 dkya bir uyanir. O dis sancilariyla cildrirken.. meme istyorsa yesjn yani. Ne biliyim kiyamiyorum ki. Memede buluyor tum teselliyi.Saat 9da tekrar uyandiginda hemen yanina koşma. Tekrar uykuya dalabilir. Sadece kendince oynuyorsa birak öyle.
Baktin cidden agliyor. En fazla biraz pşşş, artik uyku zamani diye fisilda ona, biraz sarilarak ve odadan tekrar cik. SAKIN bebebegi odasindan cikarip, içeriye getirmeyin.
Evet bebek aglayacaktir fakat unutma, bir yeri aciyor diye, yada birşey oldu diye degil. Istedigi birşeyi yapmiyorsunuz diye agliyor
Sonucta bezi kuru, karni tok ise sorun olmamali.
Bu agladigi sürecte önce 5 dakika bekleyip, tekrar odasina girip pişpişlamak, sonra 10 dakika bekleyip, 15 dakika bekleyip,.. giderek odaya girme araliklari uzatin.
Evet zor olacak fakat her gün hir gür olmaktansa, bir hafta böyle gecsin ama ondan sonrasi rahat edersiniz.
Bu arada bu yaştaki bebelerin artik gece yemelerine gerek yok. Yani herşeye sürekli meme vermeye gerek yok, özelikle uyku zamaninda. Cok aglarsa biraz su ver, ama gece meme'yi kes bence.
Aah ah..kizim bazen 15 dkya bir uyanir. O dis sancilariyla cildrirken.. meme istyorsa yesjn yani. Ne biliyim kiyamiyorum ki. Memede buluyor tum teselliyi.