katiplik sınavına hazırlananlar sınava az kaldı ...kaç yazıyoruz, yapabilir miyiz ?

selam arkadaşlar hayırlı sabahlar..
sürekli mülakatlara giren çıkan bir akrabamdan tavsiyler aldım sizinle paylaşmak istedim..
kendisi katiplik için deil. başka üst seviyedeki kurumlar için..

1) onlar kendini tanıt dermiş.
adım soyadım.24.10.1988 okunuş olarak yirmi dört on bindokuzyuzseksan altı diye söylememiz gerekiyormuş ekim olarak deil.. sayıyla başladıgı için sayıyla bitmeli.. şu bölüm mezunuyum faln babamın mesleğini diyebilirmişiz..

2) onlar otur demeyene kadr oturmayacakmışız

3) soruyu bilmediğinde biliyorum deil, hatırlayamadım dicekmişiz. mesela komisyondakiler ozaman biraz söyliyelim belki hatırlarsın diyebilirlermiş.. ozamanda şuan konuylua ilgili bişey hatırlayamıyorum diyebiliymişiz..komisyondakiler ters cevap verirlerle agresifleşmiyecekmişiz. onlar bilerek tepki ölçmek için yapıyorlarmış

4) çıkarkende kalkıp sandeleyi öne çekmemiz gerekiyorsa çekmeliymişiz. eger kapı masaya uzaksa bir iki adım geri geri yürüdükten sonra sırtımızı dönmeliymişiz. kapıyı açıncada sonkez bakıp selam verip öyle çıkmak lazımmış..

5)kırmızı kıravat kendine güvenin işaretiymiş.d erkek tanıdıklarınız varsa söyleyebilirsiniz.

aklıma geldikçe yine yazarım..ben öğrendim sizinlede paylaşmak istedim..

bende dün başvuru yaptım balıkesir adliyesine insallah heyecanımıza yenik düşmeyiz klavye sınavında ben q klavyeden gireceğim sınava her gün internette denemelere giriyorum alıştırma yapıyorum umarım çok güzel olur hepimiz için.

Selam, umarım çalışmalar iyi gidiyordur. Bende dün başvurumu yaptım İstanbul Adliyesi'ne.. Resmen 5 saat ayakta bekledim kuyrukta çıldırttılar insanları. Umarım değer..
Bir şey soracağım bilen varsa cevaplayabilir mi? Dün kuyrukta beklerken bi kız adalet mezunlarını almak zorundalar filan gibi laflar söyledi bu doğru mu ben sadece öncelikleri olduğunu biliyorum zorunlulukları değil.. Ama adalet mezunu tanıdığım kim varsa da katip oldu doğruluk payı var gibi bilen varsa paylaşsın lütfen nedir ne değildir. Ona göre adalet yazıp okumayı düşünüyorum.

adalet mezunlarını alma zorunlulukları yok önceliklidir adalet ve bilgisayar mezunları onlardan bilgisayar sertifikası istemezler bilgisayar dersi gördüğüne dair belge istemezler direk diplomayla başvururlar ama alma zorunluluğu yoktur atıyorum sen 130 yazmışsındır oda 130 yazmıştır sözlü mülakatta yakın puanlar almışsınızdır önceliği ona verebilirler

Teşekkür cevap için bende zaten öyle biliyordum öncelikleri var ama orası kesin..

ben öncelikleri yok diye biliyorum canım..

ablam nedense öyle söylüyor..adalet okuyanların bir önceliği kesinlikle yok diyor..o da önceki deneyimlerinden sanırım..

ben öncelikleri yok diye biliyorum canım..

ablam nedense öyle söylüyor..adalet okuyanların bir önceliği kesinlikle yok diyor..o da önceki deneyimlerinden sanırım..

Canım bence öncelikleri var birde bu adliyeye göre de değişebilir burda başvuru çok mesela elemek adına adalet mezunlarına öncelik verip geriye kontenjan kalırsa diğerlerinden alım yapabilirler ben geçen sene bakırköy adliyesinde adalet mezunu iki kızın girdiğini biliyorum klavye sınavlarıda benim gibiydi zaten alacağının altında katip aldı demek adalet mezunu olma faktörü önemli.bide lisans mezunlarını ve çok yüksek puanla başvuranları pek tercih etmiyorlarmış nedense kalıcı olmazlar katiplikte diye böyle söylemlerde var.. tabi bunlar söylenti ama insanın kafası takılıyor benim takıldı şahsen.. ama elbet her yer aynı politikayı izlemeyebilir. Ha birde geçen sefer ''Atatürk yüksek zekalı bir insandı'' ile başlayan metin çıkmıştı bize söylemek istedim.

Son düzenleme:
Canım bence öncelikleri var birde bu adliyeye göre de değişebilir burda başvuru çok mesela elemek adına adalet mezunlarına öncelik verip geriye kontenjan kalırsa diğerlerinden alım yapabilirler ben geçen sene bakırköy adliyesinde adalet mezunu iki kızın girdiğini biliyorum klavye sınavlarıda benim gibiydi zaten alacağının altında katip aldı demek adalet mezunu olma faktörü önemli.bide lisans mezunlarını ve çok yüksek puanla başvuranları pek tercih etmiyorlarmış nedense kalıcı olmazlar katiplikte diye böyle söylemlerde var.. tabi bunlar söylenti ama insanın kafası takılıyor benim takıldı şahsen.. ama elbet her yer aynı politikayı izlemeyebilir. Ha birde geçen sefer ''Atatürk yüksek zekalı bir insandı'' ile başlayan metin çıkmıştı bize söylemek istedim.

yani evet ..ben de lisans mezunlarını pek düşünmediklerini duydum..ablamdan..kpss ye sonradan girip atanıp bırakıp gidiyorlar diye düşünüyorlarmış..ablamların adliyesinde öyle olmuş hep
ama başka adliyelerde duydum lisans mezunu olup da katipliği kazananları.

adalet için her yerde ayrı oluyor demek ki canım..başarılar dilerim..hayırlısı olsun hakkınızda.

hayırlısı olsun canım..ben de seni kpss çalışıken diğer forumdan hatırlıyorum..ordan takip ediyordum..soru cevapları ..sen de evlimiydin..ben bilmiyordum..sen de 35 misin..ay ne bileyim..ben seni daha küçük sanmıştım..kpss ye ben gibi sonradan çalışanlarda varmış..hayırlısı olsun canım..inşalla emeğinin karşılığını alırsın..
sen de istediğin yere yerleşirsin.

evet canım..öyleymiş.
canım satır atlamak elenme sebebi diye biliyorum ablamdan ..ama bağlacı atlamak ne olur bilmiyorum..belki ve bağlacını yazarken yanlış yazarsın ama atlamazsın kolay kolay..ben öyle düşünüyorum..sen daha çok kağıda odaklan..ekrana çok bakmamaya çalış.o zaman atlamazsın bağlacı falan.

canım puanım çok yüksek değil aslında ..3. yada 4 . atamada gidebilmeme yetebilir inşallah..memurlar nette öyle yorumlamışlardı ..yani 4. atamaya kaldıysam demekki çok da yüksek bir puan değil benim puan..inşallah atanırım canım..allah emeklerimizi boşa çıkarmaz .buna inanıyorum
ben 78 li değilim ki 78 liyim diyeyim canım..
35 yaşımdayım demişimdir.o yüzden belki sen beni 78 li sanmışsındır ..başka türlü 78 liyim demedim kimseye..çünkü 77 liyim..

evet tercihler 25 haziran diye okudum memurlar nette.

çalışmalarınız nasıl gidiyor arkadaşlar.Allah yardımcınız olsun..eşim bütün metinleri topladı attı..masamın üstü boş kaldı...

kelime atlamak sorun teşkil etmeyecektir lakin satır atlamak öyle değil ...

cnm iyi yapmışsın metinleri atmakla nasibimizden başkası yok hayatta bu malüm ... iyi gidiyor cnm benim çalışmalarım ama gireceğim ilde alım az işte yaklışık 500 kişi başvurdu ve 10 kişi bile alınmayacak ...
çalışmaya devam ediyorum ama bakalım ...

kelime atlamak sorun teşkil etmeyecektir lakin satır atlamak öyle değil ...

cnm iyi yapmışsın metinleri atmakla nasibimizden başkası yok hayatta bu malüm ... iyi gidiyor cnm benim çalışmalarım ama gireceğim ilde alım az işte yaklışık 500 kişi başvurdu ve 10 kişi bile alınmayacak ...
çalışmaya devam ediyorum ama bakalım ...

canım sen nerede girmeye karar verdin canım..bulunduğun ilde mi yoksa başka bir ile mi başvuru yapacaksın..
ben de memur olursam diye üniversite sınavlarına başvurmuştum..
lisans mezunu olursam maaşım ve derecem yükselir diye düşünmüştüm..herbirşeyler ters gidiyor ama bakalım eğer atanabilirsem lisans mezunu olamak iyi olur demi..ne bileyim..o yüzden ayın 24 ünde üniversite sınavlarına gireceğim..
bu yaştan sonra aklım başıma nasıl da gelmiş ..nerdeymiş benim aklım daha önce..şimdi herşeye yapancıyım .yanlış mı yapıyorum bilmiyorum..

canım ben şu an ediz i uyuttum.ve senin hakan dede'nin videolarını izlemeye başladım..sınava 19 gün kaldı..19 gün 19 video falan var zaten..her gün bir video.
özlemişim hakan dedeyi.fazladan bilgi kaş göz çıkarmaz..keyifle izliyorum..

diğer kızlar neler yapıyorsunuz..klavyeniz hızlandı mı bakalım.

Merhaba canım ben son dakikalarda çalışan öğrenci tipi olduğumdan şu son zamanlarda klavye işini iyice ele aldım durum şimdilik vasat bana göre çünkü en az 120 yazmayı hedefliyorum kendi çapımda.Ancak bu kadar yazabilirim öpüp başıma da koyarım hatta bu rakamı :)
Klavyeye bakarak ve 3-4 parmakla gözlerim ekrana bakmaktan pörtlemiş durumda şuan.. klavyede alçakta kalıyor çok zor şartlar altındayım :KK53: ama yazmak keyif vermeye başladı.senin çalışmalarda umarım iyi gidiyordur..

canım sen nerede girmeye karar verdin canım..bulunduğun ilde mi yoksa başka bir ile mi başvuru yapacaksın..
lisans mezunu olursam maaşım ve derecem yükselir diye düşünmüştüm..herbirşeyler ters gidiyor ama bakalım eğer atanabilirsem lisans mezunu olamak iyi olur demi..ne bileyim..o yüzden ayın 24 ünde üniversite sınavlarına gireceğim..
bu yaştan sonra aklım başıma nasıl da gelmiş ..nerdeymiş benim aklım daha önce..şimdi herşeye yapancıyım .yanlış mı yapıyorum bilmiyorum..

cnm sen zaten önlisans mezunu değil misin ne üniversite sınavı bu ?

canım ben şu an ediz i uyuttum.ve senin hakan dede'nin videolarını izlemeye başladım..sınava 19 gün kaldı..19 gün 19 video falan var zaten..her gün bir video.
özlemişim hakan dedeyi.fazladan bilgi kaş göz çıkarmaz..keyifle izliyorum..

diğer kızlar neler yapıyorsunuz..klavyeniz hızlandı mı bakalım.

bazı metinler çok zorluyo cnm beni özellikle sesli harfleri bol uzun kelimeler beni çıldırtıyor
f klavyede sesli harfler solda ve sol el az kullanılar el olduğu için burada da tembelliğini belli ediyor ve hata yapılıyor ...

offfffffff of ...

asu ; mülakat taktikleri çok güzel olmuş ...
bi tane de benden mutlaka kapıyı çalarak içeri girmeliymişiz, kapı açıksa da yan duvara çalar şekilde yaparak içeri girecekmişiz ... buna dikkat ederlermiş ... En Büyük TÜRKİYE

canım sen lise mezunu musun? hayır neden yanlış olsun okumak kadar güzel uğraş var mı kendini geliştiriyorsun. beni biliyorsun otuz dört yaşındayım. ben iki yıllık mezunuydum şimdi işletmeye geçiş yaptım üçüncü sınıfı okudum dörde geçtim. çevremin bu işlere uzak oluşu nedeniyle yıllardır bilmiyordum bile zabıt katipliğini işletmeye geçişi evvelki yıl öğrendim hemen okumaya başladım son dönemim inşallah mezun olacağım. sen de oku kendin için çocukların için toplum için.

nasıl gidiyor çalışmalar ben iki parmak yazabiliyorum :KK43: katipler.netten onparmak kısmına calısıyorum sınava balıkesirde gireceğim imlalı ve ekrandan oluyormuş sınav ekrandan çalışıyorum bende 120-160 arası metinlere göre değişiyor sizin nasıl kızlar

Son düzenleme:
nasıl gidiyor çalışmalar ben iki parmak yazabiliyorum :KK43: katipler.netten onparmak kısmına calısıyorum sınava balıkesirde gireceğim imlalı ve ekrandan oluyormuş sınav ekrandan çalışıyorum bende 120-160 arası metinlere göre değişiyor sizin nasıl kızlar

canım ya adliyenin sınavında imla yok diye biliyorum, tekrar bir sor, balıkesir adliyesinden onlar söyler sana. o imla seni yavaşlatır. ilerleyen dönem için aslında imlalı çalışman iyi ancak, bir ay kaldı sonuçta.

canım ya adliyenin sınavında imla yok diye biliyorum, tekrar bir sor, balıkesir adliyesinden onlar söyler sana. o imla seni yavaşlatır. ilerleyen dönem için aslında imlalı çalışman iyi ancak, bir ay kaldı sonuçta.

malesef imlalı her adliyede farklılık gösteriyormuş geçen yıl imlalıymış bu yılda öyle olur dediler başvuru yaparken :KK43::KK43:

Merhaba canım ben son dakikalarda çalışan öğrenci tipi olduğumdan şu son zamanlarda klavye işini iyice ele aldım durum şimdilik vasat bana göre çünkü en az 120 yazmayı hedefliyorum kendi çapımda.Ancak bu kadar yazabilirim öpüp başıma da koyarım hatta bu rakamı :)
Klavyeye bakarak ve 3-4 parmakla gözlerim ekrana bakmaktan pörtlemiş durumda şuan.. klavyede alçakta kalıyor çok zor şartlar altındayım :KK53: ama yazmak keyif vermeye başladı.senin çalışmalarda umarım iyi gidiyordur..
kolay gelsin sana..en kısa zamanda 120 leri geçersin inşallah..

cnm sen zaten önlisans mezunu değil misin ne üniversite sınavı bu ?

.:
canım evet önlisans mezunuyum.ama 4 yıla tamamlamak istiyorum..bizim bölümden açık öğretimden tamamlanamıyormuş..ben de tekrar üniversite sınavına girip 4 yıllık açıköğretim bir okul okuyacağm..eğer memur olursam..inşallah derece yükselmesi için..maaş da yüksek oluyor ya..ondan yani..bu yüzden üniversite sınavına giriyorum..eğer istanbul yazarsan 2. atamada atanırsın diyorlar..ama ben istanbulu istemiyorum canım..
aslında bir an evvel memur olmaya ihtiyacım var..ama 3 .atamayı bekleyeceğim..inşallah olurum memur ..
sen nasılsın..iyimisin..yaza düğünün var..heyecanlı mısın..hazırlıkların ne durumda canım..bir de katip olursan senden iyisi olmaz..2013 sana uğurlu geldi.

canım sen lise mezunu musun? hayır neden yanlış olsun okumak kadar güzel uğraş var mı kendini geliştiriyorsun. beni biliyorsun otuz dört yaşındayım. ben iki yıllık mezunuydum şimdi işletmeye geçiş yaptım üçüncü sınıfı okudum dörde geçtim. çevremin bu işlere uzak oluşu nedeniyle yıllardır bilmiyordum bile zabıt katipliğini işletmeye geçişi evvelki yıl öğrendim hemen okumaya başladım son dönemim inşallah mezun olacağım. sen de oku kendin için çocukların için toplum için.
ben de 2 yıllık önlisans mezunuyum..
zıraat teknikeriyim..

ama 4 yılla tamamlayamıyorum..dediğim gibi açıköğretim programında zırrat mühendisliği yok..
o yüzden mecburen tekrar sınava girip artık ne olursa 4 yıllık bir proğramı bitirmek istiyorum..

sen de iyi yapmışsın..okumaktan zarar gelmez..

çocuklarım için toplum için kendim için yapmam gerekiyor..biraz geç bir durum oldu..ama zararın neresinden dönersen kardır..

ben de bu ayın 25 inde 36 oluyorum..

Son düzenleme:

ben de 2 yıllık önlisans mezunuyum..
zıraat teknikeriyim..

ama 4 yılla tamamlayamıyorum..dediğim gibi açıköğretim programında zırrat mühendisliği yok..
o yüzden mecburen tekrar sınava girip artık ne olursa 4 yıllık bir proğramı bitirmek istiyorum..

sen de iyi yapmışsın..okumaktan zarar gelmez..

çocuklarım için toplum için kendim için yapmam gerekiyor..biraz geç bir durum oldu..ama zararın neresinden dönersen kardır..

ben de bu ayın 25 inde 36 oluyorum..

inşallah istediğin olur geçte olsa denemek uğraşmak güzel. yeni yaşın hayırlı olsun hayırlara vesile olsun inşallah. çocuklar kaç yaşında?

X