Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

Ben de girmeyi düşünüyorum bu sınava. Olursa olur olmazsa olmaz, belli bi çaba sarfetmeyeceğim ve heveslenmeyeceğim.

İkinci deneme,
Dakikada kelime sayısı (DKS) 55 ( 1dk )
Böylece 825. oldunuz. [3835 kişi içinde.]
Keşke sınavda da böyle yazsam :)

Kızlar siz kaç yazdığınızı hiç yazmıyorsunuz.

Son düzenleme:
Dakikada 47 yazdım buda 3 dk da 141 eder acaba iyi mi :26:

ben bunda en fazla 60 yazdım.
ama genel olarak 50 küsür oluyor

3 141 die düşünmeyin bnce. çünkü 1dk daha iyi yazılıyor. 2 3 dk dikkatler dağılıyor..
kelime testinde daha iyi yazıldıgını fark ettim.
normal metinlerde anlam bütünlüğü korumak adına (katipler.net) daha az olabiliyor

Ben katipler de 3 dk da daha fazla yazıyorum bunu sevmedim kelimeler kopuk kopuk acaba yanlış mı gittim diye hız duraklaması yaşatıyor

f klavye şart değil dimi? ben şart diye duydum bugün. kafam karıştı

bende çok seveslenmek istemiyorum
sonra olmaz diye

tefriciyeye duasını bilen var. sevgi melegi biliyormusun sen. bana okuyabilirmsiniz. hasta kardeşimiz için okucaz inş..
dua ettiğimiz bi link vardıya o neydi canım

cnm bakarak klavyeye yazmayamı çalışıyorsunuz 10 parmakla yoksa bakmadanmı yazmaya çalışıyorsun bu sınavın kapsamı nedir yani

istediğin şekilde yazabilirsin on parmak iki parmak q, f
sana kalmış
Bir kağıtta metin veriyorlar sınavda oraya göre 3 dk da 90 kelime yazmak gerekiyor
bu kadar

istediğin şekilde yazabilirsin on parmak iki parmak q, f
sana kalmış
Bir kağıtta metin veriyorlar sınavda oraya göre 3 dk da 90 kelime yazmak gerekiyor
bu kadar
şimdi ben ilk üniversitemi okurken klavye sınavına girmiştim ama ozaman klavyedeki harflere bakmadan yazmam gerekiyordu bu sınavda öle bişi varmı bakarak yada bakmayarak farkediyormu

Son düzenleme:
şimdi ben ilk üniversitemi okurken klavye sınavına girmiştim ama ozaman klavyedeki harflere bakmadan yazmam gerekiyordu bu sınavda öle bişi varmı bakarak yada bakmayarak farkediyormu

öyle bi kısıtlama yokmuş ama metinleri ezberlemek yasakmış ezberleyipte direk yazdığını anlarlarsa eliyorlarmış

bu sınava girmiş biri olarak bildiklerimi yazayım.kpss den 70 ve üstü alan,sınav tarihinde 35 yaşını bitirmemiş olan herkes başvuru yapabiliyor.
aralık ayı gibi adalet bakanlığı ilan veriyor.
önce klavye uygulama sınavı yapılıyor.ister F ister Q klavyeden girin tamamen size kalmış.tek yapmanız gereken verilen metinden 3 dakika içinde 90 doğru kelime yazmak.yanlış doğruyu götürmüyor:)yalnız metnin anlam bütünlüğünü bozmayın sınavınız geçersiz sayılır.bazı adliyelerde sınav ekrandan yapılıyor,bazılarında ise kağıt veriyorlar siz onu wordde yazıyorsunuz.sınav anında kimse size karışmaz.ister ezberleyip girin ister bakarak yazın,ister gözünüzü kapatın.bunlar tamamen size kalmış.
daktilografi kitabında bulunan 105 tane metin var.bunlardan çıkıyor.çıkacak metni adalet bakanlığı belirliyor.her adliyenin başvuru yoğunluğuna göre metin belirleniyor.bazı adliyelerde noktalama işaretlerinede dikkat ediliyor.örneğin izmir,diyarbakır gibi.
3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazan mülakata kalıyor.2 hafta kadar sonra da mülakat yapılıyor.mülakat esnasında katibin görevleri,tutulan defterler,adli terimler,oskar almış filmler,yapımcılar,oyuncular aklınıza ne gelirse soruluyor.yani sınırlama yok.zaten içeride kalma süreniz birkaç dakikayı geçmiyor.hepsi bu kadar yani:)

kpss önlisansamı girmek lazım cnm yoksa lisansamı bu sınav için birde lise mezunu önlisans lisans mezunu farkediyormu

klavyeye bakmak serbest mi yani bakarak yazabiliyormuyuz sınavda

kpss önlisansamı girmek lazım cnm yoksa lisansamı bu sınav için birde lise mezunu önlisans lisans mezunu farkediyormu
lise,önlisans ve lisans kpss den herhangi birine girmiş olman yeterli.birbirinden hiç bir farkı yok.

klavyeye bakmak serbest mi yani bakarak yazabiliyormuyuz sınavda

ister klavyeye bak ister ekrana.istersen hiçbirine bakma.bunlar tamamen serbest.sadece klavyeyle ekrana bakmak senin hızını yavaşlatır.en doğrusu sadece verilen metne bakmaktır.

sen mülakata kaldın mı canım ?
nasıl geçti ?.

Katipler.net de online sınavlara katılın kızlar bugün katıldım ben 200 kişide 16. olmuşum
Gerçek sınavda heycanlanmayıp yazmak çok önemli
Mülakat sınavlarıda var sitede çözüyorum vakit buldukça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…