Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

kızlar f klavye ya da q klavye fark eder mi yoksa illa f te mi çalışmak gerekli bi de başvurular ne zaman bilen varmı? ben zaten yazamıyorum ama şansımı denemiş olayım

Ben de gireceğim katiplik sınavına. Ben geçen senede şansımı denedim ama malesef mülakatta elendim. Kızlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama acayip bir şekilde torpil oluyor katiplik alımlarında. Hakkıyla girenler yok mudur tabiki var çok az da olsa. Yanlış anlamayın ben girmeyin etmeyin demiyorum ama şansınızı küçük şehirlerde değerlendirin. Alımın çok olduğu yerlerde arada kaynıyorsunuz. Benim mülakata girdiğimde akşam saat 9 olmuştu benim beklemekten halim kalmamıştı ve moralmen çökmüş vaziyetteydim. E kuruldaki mülakatı yapan hakim ve savcılarda aynı şekilde günün yorgunluğu vardı. Herkesin fikirleri farklı olabilir ama ben de görüşümü yazmak istedim. Ben kpssden 82,5 aldım. Bölüm sıralamam da 105. Fakat bölümümden alım fazla yapılmadığı için umudum yok merkezi atamalardan. Ben de şansımı yine katiplik alımlarında değerlendireceğim. Kısmetimde ne var ise onu yaşayacağız. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

kızlar f klavye ya da q klavye fark eder mi yoksa illa f te mi çalışmak gerekli bi de başvurular ne zaman bilen varmı? ben zaten yazamıyorum ama şansımı denemiş olayım

Asya_32 f klavye ile girmen yada q klavye ile girmenin hiç bir farkı yok yani herhangi biri ile girene öncelik falan tanınmıyor. Ama kendimden örnek verecek olursam 2011 de q klavye ile çalışmadan girmiştim, metin kolay olmasına rağmen geçemedim 90 kelime sınırını. Ama 2011 sınavından hemen sonra hotkey klavye programı ile f klavyeye geçiş yaptım harflerin yerini öğrendikten sonra herhangi ekstra bir çalışma yapmadan yıl içinde bilgisayarı hep f olarak kullandım, netten yazışmalarımı falan f klayve ile yaptım. Ve sınavda 148 yazdım. Ama malesef mülakatta elendim. Ama şu saatten sonra klavye değiştirmeni pek tavsiye etmem zaten alımlara az kaldı bulunduğun klavye ile çalışarak 90 ı geçebilecek zamana sahipsin. Gerçekten istersen başarırsın.

arkadaşlar bende girmek istiyorum f için kursa gitmelimiyim birde sınavları şubattamı oluyor? teşekkürler:)

Canım ben f klavye için kursa gitmedim 1 sene içine yayarak kendim öğrendim. Ama sınava kadar kursa gidersen f klavye öğrenebilirsin sanırım. İlan ocak ayında veriliyor. Alımlar şubatta oluyor.

Bence de bu saatten sonra klavye değiştirip öğrenmeye çalışmak zaman kaybı olur
Herkes bildiğinde gelişmeye baksın
Umudum yokta belki olur :))

muss87 canım ben kurs araştırıcam bu hafta içi f için.
süre azaldı şubata birşey kalmadı o yüzden kursa gideyim diyorum. inşallah hepimiz için hayırlısı olur

Bence de bu saatten sonra klavye değiştirip öğrenmeye çalışmak zaman kaybı olur
Herkes bildiğinde gelişmeye baksın
Umudum yokta belki olur :))

Bu konuda sana hak veriyorum, bu saatten sonra kendi kendimize değiştirmeye kalkarsak işin içinden çıkamayız. Ama kurslarda sistemli bir şekilde öğrenirsek 3 ay var önümüzde yeterli bir süre f klavyeden 90 yazmak için. Ama gerçekten hergün 3-4 saat çalışmak gerek. Belki daha fazla.
muss87 canım ben kurs araştırıcam bu hafta içi f için.
süre azaldı şubata birşey kalmadı o yüzden kursa gideyim diyorum. inşallah hepimiz için hayırlısı olur

Canım eğer 90 kelimeyi qda yazabiliyorsan hiç kursa falan gitme evde geliştir derim. Ama f de insan kendini sınavda strese sokmuyor. Öyle bir şey ki f klavye ile yazı yazmak sanki piyano çalar gibi. Yazdıkça yazası geliyor insanın ve hata yapma yanlış yazma ihtimalin çok az. Ayrıca qda hem kağıt hem ekran hem klavyeye bakmak zorunda kalıyorsun. Ama f de ise tek bakman gereken yazacağın metin. Sen düşün yani yazma hızın 3 katına çıkıyor direk. Ben inanıyorum 3 ay da kursa gidip sistemli çalıştıktan sonra yazabilirsin 100ü bile geçersin. Ama ilk aşamada öğrenme aşamasında insan hep q ya geri dönmek istiyor. Sakın pes etme.

ay canım inşallah ya tek umudum bu
bu sene ilk defa kpss ye girdim 82,897 puan aldım bölümümden alım yok haliyle bu puan 3001 e de yetmio . tek umut katiplik o yüzden kursa gideyim elimden geleni yapayım istiyorum ama mülakat olması beni geriyor çünkü hep bi torpil lafı dillerde dönüp duruyo (

slm canım ablan katipmiş ist da mı katip acaba işi rahat mı diye soracaktım. öpüyorum :)

canım ablam bolu da katip..işinin rahat olmadığını söylüyor..katipliği kazanacağım diye kendini paraladı ama gün içinde 1 dakika bile boş kalmıyorlarmış..sürekli duruşma şikayet soruşturma vs.
aynı türk filmlerindeki gibi masamda dosya dolu ..kapıdan giren beni göremeyecek kadar diyor ..ama yine de işi olduğu için şükrediyor yani...ne yapsın ..çok uğraştı katiplik için ..

Karamsar olmayalım ama çok da ümitli olmayalım
Nasipse zaten olur.
Fazla umut edip hayal kırıklığına uğramaktansa takdiri ilahi demek en mantıklısı...

bende gircem. en son yazdıgımda 98 yazdım. çalışırdam kalvyeye 130 a kadar çıkacagımı düşünüyorum..
ama torpil oynuyor.. bu yüzden benmde pek ümidim yok ama yinede denicem.. hakkımızda hayırlısı

sevgi meleği nasıl bi yol izlemeliyiz. bir bikrin varsa bizle paylaşırmısın

Canım bilindik şeyler farklı bir taktiği yok bu işin.
İlk önce klavyeyi hızlandırıp sonra metinler üzerinde çalışmak...

ben günde 10-15 dk kadar çalışıyorum. fazla emek vermek istemiyorum açıkçası torpil heyecan faktörleri canımı sıkıyor. o zamana kadar böyle çalışıcam yeter. çok uğraşıp ciddye alınca heyecan da fazla oluyor. rahat olmak lazım.

Aynen katılıyorum günde 2/3 kez yazsak yeterli bencede.
Ciddiye alınca, heveslenince olmuyor

ben gelidm haızlanıyorum yanlız bir şey sorucam bilgisayar sertifikası olması şartmı ünv. gördüğümüz trankrip geçerli olmuyormu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…