• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri kate middleton genlinlik

Bizimde gelinliğe verecek bütçemiz 750 800 dü,neyseki birinin nişan atılmış gelinliğini ben aldım 1.600 dü gelinlik ben aldım 800 e :D yoksa bende çok çirkin gelin olcaktım :( şans güldü ama kuması falan çok kaliteli :D ya 3 saat için milyarlar harcamaya gerek yok bence durumu olan alsın tabi :1: ama bizim gibiler için düğün yapmak zor

Allah mutlu mesut etsin :69: ins hep mutlu huzurlu olursunuz. evlenen her genc kiz icin bunu isterim. bukadar hayalerle evlenip hayal kirikliga ugramalarini istemem:26: bu sitede okadar konu okudum. hepsi icin ayri ayri uzuluyorum.Allah boyle dertler vermesin. onemli olan da bu. burda gelinlikleri tartisiyoz ama asil onemli olan o evlilikte mutlu huzurlu olabilmek:31:

Güzel olan herşeyi severim ama abartı olduğu zaman gelinden çok kıyafet ön planda oluyor ayrıca bir ton makyaj ile sanki sanatçı müzikholde şarkı söyleyecekmiş gibi oluyor o düğün esnasında terleyince gelinin boyalar akıyor vamp kadın modasını temsil ediyor sanki mesela ben kaşımı aldırtmadım allah vergisi, her gelin aldırıyor diye banane?!,önemli olan kendi özelliğini keşfedip uygulamak ,kopya çekmek değil

Allah mutlu mesut etsin :69: ins hep mutlu huzurlu olursunuz. evlenen her genc kiz icin bunu isterim. bukadar hayalerle evlenip hayal kirikliga ugramalarini istemem:26: bu sitede okadar konu okudum. hepsi icin ayri ayri uzuluyorum.Allah boyle dertler vermesin. onemli olan da bu. burda gelinlikleri tartisiyoz ama asil onemli olan o evlilikte mutlu huzurlu olabilmek:31:

Gelinliğin abartılacak bir konu olmadığını gelinlik almaya gidince anladım :D mobilya daha önemli mesela en az 10 yıl kullanacaksın :1: büyük beklentilerle evlenmemek en güzeli :16: inşallah cümlemiz mutlu oluruz...BEnde kaşlarımı almadım hiç aldırmayı düşünmüyorum :9:

Gelinliğin abartılacak bir konu olmadığını gelinlik almaya gidince anladım :D mobilya daha önemli mesela en az 10 yıl kullanacaksın :1: büyük beklentilerle evlenmemek en güzeli :16: inşallah cümlemiz mutlu oluruz...BEnde kaşlarımı almadım hiç aldırmayı düşünmüyorum :9:

kaslarimi bende almadim:24:

Kızlar, bu asalet, sadelik, gösteriş, görgüsüzlük konusunda benim de düşünmüşlüğüm var.

Forumda her türden gelinliğe rast geliyoruz. Bir gelinliği beğenen ve beğenmeyenlerin yorumlarını da okuyoruz. Hakkaten şu var ki, gösterişli gelinlik sevenler sık sık "aman başka nerde giyebileceğiz, abartabileceğimiz sadece düğün var vb." ifadeler kullanıyorlar. Yani düğünde, normal hayatlarında yaşayamadıkları şeyleri yaşayabilmek istiyorlar. Hatta straplesi de sırf bu yüzden isteyenlerle karşılaştım, normalde giyemiyorum bari gelinlikte normal karşılanır diye giyeyim diyenini okudum. Tabii bu tüm gösterişli gelinlik sevenleri kapsamaz.

Sadelik ise eğer "asil olayım diye" zorla sade giyinmeye çalışan bir insan değilse, doymuşlukla, kusura bakmayın ama görmüşlükle alakalı gerçekten de. Hiçbir şeyin eksiğini giderme ihtiyacı hissetmeyen bir insan psikolojisi azla yetinmeye, hatta azdan memnun olmaya daha yatkın oluyor. En azından şunu diyebiliriz, yapacağı bir şeye karar verirken yapamadıklarının acısını çıkarmaya değil, kendi rafine zevklerine göre yapmaya uğraşıyor.

İşin içinde bir de gösteriş yapma meselesi var. Eğer kişi çevreye gösteriş yapma durumunda olursa, illa ki iddialı bir şeyler kullanmak istiyor. Aman benimki kimsede olmasın, yok herkes konuşsun, yok benim ailem şöyle bir aileydi vs. vs gibi cümleler duyabiliyoruz. Zaten birşeyleriyle bilinen ve konuşulmakta olan, kıskanılan kişilerse gösteriş yapmaktan bilhassa kaçınırlar. Çünkü böyle kişiler için ayıptır, öyle öğretilir.

İsterseniz size çok somut bir örnek vereyim. Bu sene, Allah isteyen herkese nasip etsin, Paris'e gitmek nasip oldu. Versailles sarayına da gittik. Sarayın devasa arsası içinde, birçok farklı yapılanma var. Dikkatimi o zaman da çeken ve üstüne bolca konuştuğumuz bir gözlemimiz oldu. Sarayın asıl binası, yani devlet işlerinin görüşüldüğü ve yabancıların geldiği bölüm, oldukça gösterişli, ihtişamlıydı. Ancak, saray sakinlerinin özel hayatlarını geçirmek için kendilerine yaptırmış oldukları binalar çok daha sadeydi, nerdeyse bizim evlerimiz kadar. Hatta, Fransa'nın en görkemli, şatafatlı dönemlerinden birini yaşamasıyla ünlü Marie Antoinette kendine küçük bir köy yaptırmıştı.

Yani, konuştuğumuz soyluların, asillerin en tipik örneklerinden olan bu kişiler, giderek sadeliğe kaçmış, adeta gösterişten sıkılmış ve özlerine dönmeye uğraşmışlardı.

Bahsettiğim manzaraya ait fotoğrafları paylaşmak istiyorum. İlki saraya ait, ikincisi özel yaşam alanları, üçüncüsü ise marie antoinettein bahçesi...

2fa10d44.jpg

dfc8e6f3.jpg

22a0f684.jpg

Sonuç olarak demek istiyorum ki, asiller, yani aslında kast ettiğimiz aristokratlar zenginlik içinde büyüyen, eksikleri olmadan yaşayan insanlar oldukları için, yani kısaca görmüş oldukları için fazlaya değil, aza yöneliyorlar. Asilliğin sadelikle bu yüzden bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum...

İşler ne zaman karışıyor biliyormusunuz kız anneleri kendi kızlarının straplez gelinlik giymek istedikleri zaman, zamanında başka gelinleri çok açık giyindiklerini sohbet ve kınama konusu yaptıysalar vay o genç kızın haline annesinin istediği gelinliği giymek zorunda bırakılıyor

İşler ne zaman karışıyor biliyormusunuz kız anneleri kendi kızlarının straplez gelinlik giymek istedikleri zaman, zamanında başka gelinleri çok açık giyindiklerini sohbet ve kınama konusu yaptıysalar vay o genç kızın haline annesinin istediği gelinliği giymek zorunda kalıyor.

ayy gercekten cok guzel:69: bakin yine abartili degil...superrr

yine ayni tasarimciya aitmis zaten :)
bende begendim... digerinden biraz daha dekolteli, tasli ama yine sade cizgisini korumus

1,h=343.bild.jpg
2,h=343.bild.jpg

buda kizkardesinin giydikleri:
serominide ve sonraki partide

3,h=343.bild.jpg

2,h=343.bild.jpg

kw_pippa_blumen_fu_1366881p.jpg

3,h=343.bild.jpg

2,h=343.bild.jpg

zevkler ve renkler tartışılmaz..konu sade gelin şaşayı seven gelin olmuş..Allah tamamına erdirsin kate:)ama çok sade yaaa yani asilmi oluyo sade olunca bana göre öyle değil birkeregelinliğin içindeki marjinal bişeyse yeterli mesela ben şu gelinliği çooook beğendimhttp://www.pijamalar.com/resimler/2011/04/en-s%C4%B1rad%C4%B1%C5%9F%C4%B1-fantazi-gelinlik.png:21:

hiç ama hiç sade değil çok gösterişli bence eteklerindeki işlemeleri görmediniz mi bugelinlik sade değil taam kıvamı benim gelinliğimi görün isterseniz sapsade :27::27::27: ama ben çok sevdim yaaaaaaaaa

Bir de ben en çok neye bayılıyorum biliyor musunuz? Çok değil, 3-4 kuşak öteye gitsen tamamının köylü, burjuvazi bile değil, olduğu bir toplumun bireyleri olarak, daha 2-3 kuşak önce giyinmeye başladığımız beyaz gelinlik konusunda, dünyanın en köklü kraliyetlerinden birinin zevksiz olduğunu düşünebiliyoruz ya...

ben bayıldım gerçekten baktıkça beğendim gelinliği....
çok asil sade ve şık.... :80:

Bu konuyu takip ediyorum ve yorumlar beni inanılmaz şaşırtıyor.

Başka bir toplumu inanılmaz desteklerken,harika olduklarından bahsederken kendi toplumumuzu yerebiliyoruz.
Gelinlik sadeymiş bu yüzden çok asilmiş falan.Şıkır şıkır giyinenler her şeyi o gün yaşamayı çalışıyormuş,doyumsuzluluğunu o gün gidermeye çalışıyormuş.

Zevk ve kişilik denen kavramlar var.Bir kıyafeti sade tercih etmekte şıkır şıkır tercih etmek de zevk meselesidir.He burada modacılar tasarlıyor,belli bir gelenekleri var ve buna uyuyorlar.Bunu alkışlıyoruz geleneklerine sahipler diye.Ama bizim gelinliğimize annemiz,çevremiz şöyle olması gerek adet bu deyince saçmalığın daniskası oluyor.

Bir insan dolu taşlı bir kıyafet giyebilir.Bu onun asil olmadığı anlamına asla gelmez.Kişiliktir çünkü bu.Tavırdır,bakıştır,konuşmadır.Budur özel kılan.

Zevk ve kişiliği birbirine karıştırmadan ve de sizin hoşnut olmadığınız şeyleri tercih etmeyen insanları kırmadan yorum yapmak en güzeli.​

Back