- 23 Ağustos 2012
- 50.046
- 1
- 232.432
- 898
Öğleden sonra ama saat farkında dolayı oranın saatiyle 17:35de inmiş olurum, helal olsun Cherry çok mantıklı
1 günden daha kısa kalacağım, iş için gidiyorum ama bu işi sabahtan halledeceğim veya iner inmezKaç gün kalıcaksın? Yarın hiç vaktin olmayacak mı?
Bakın hala aynı noktada dönüyoruz . Ben Almanya da bir ay kaldım ve iki ülke arasındaki farkı inanın görebiliyorum . Bende size kırgınım mesele neyin nasıl söylendiği . Vatan millet Sakarya değil . Genel olarak sosyal medyada söylenen söylemler . Eleştirmeye tamamim siz diğerini överek giriyorsunuz . Tüm marketlerde mi fare var ? O zaman arayın şikayet edin . Ben yani herhangi bir markette gerçekten görmedim fare . Siz hala neye kizdigimi anlamiyorsunuz . Ben diyorum ki elestirelim ama başkasını övmeyelim .Bana vatan millet Sakarya mavalını okuma lütfen ben tüm hayatımı Türklük bilimi üzerinde kurdum senin romantizmini yaptığın millete ben akademik olarak kayda değer hizmetler verdim bebeğim biraz büyüdüğünde de devam edeceğim. Yani şaka gibi tüm hayatımı ilgilendiren şeyle ilgili bile itham edildim. Gerçeklere böyle kör olursanız asıl bir adım bile ileriye gidemeyiz. Sen buradaki Türk marketlerini görsen içeride fareler cirit atıyor. Elbette eleştiririz iyiye gitsin aksaklıklar düzelsin diye. Alman hayranı değilim Almanya'da Türk bayrağını temsil eden konferanslar verdim bebeğim büyüyünce daha çok vereceğim. Konuyu Türklüğe kadar getirdiğin için sana kırgınım!
Geçen biri yanıma geldi kızım merdivenlerden aşağı atlıyor düşer bu çocuk bak bacağı kırılacak dedi . Çok teşekkür ederim ben düşünememiştim dedim sakin ve gülümseyerekCatismamak bazen cok zor oluyor. Turkiyedeyken kan degerlerime bi bakilsin diye hastaneye gitmistim. Yanimda duran yaşli benim muhabbetime kulak kabartip kendi yorumunu katmisti mesela ve gerrrrilliiip gerrillliiip agzina biii tane çakma istegini aşiri yogun yaşamistim mesela.Hani o an butun yaptigim yoga meditasyon sakinlik filan ucup gitmişti.
1 ay kalmakla yaşamayı bir tutmanız enterasan. Kimseyi övmedim önümde bir tane iyi örnek var bunu gösterdim. Her konuda genelleme yapmadım mesafeden bahsettim.Bakın hala aynı noktada dönüyoruz . Ben Almanya da bir ay kaldım ve iki ülke arasındaki farkı inanın görebiliyorum . Bende size kırgınım mesele neyin nasıl söylendiği . Vatan millet Sakarya değil . Genel olarak sosyal medyada söylenen söylemler . Eleştirmeye tamamim siz diğerini överek giriyorsunuz . Tüm marketlerde mi fare var ? O zaman arayın şikayet edin . Ben yani herhangi bir markette gerçekten görmedim fare . Siz hala neye kizdigimi anlamiyorsunuz . Ben diyorum ki elestirelim ama başkasını övmeyelim .
Rabbim sizin ve çocuğunuzun karsisiina kendiniz gibi insanları çıkarsın insaAllh.Güncelleme
Yorumlarınız için teşekkür ederim ama hepinize teşekkür etmiyorum. :)
Hatalı olduğum yer ilk hadsizlikte bunun önünü almalıydım. Bazı durumlar yazarak aktarılamıyor ama bir arkadaşın yazdığı gibi bunun adı mobbingti.
Başka market demişsiniz helal kesim et için o markete gidiyorum.
Diğer en yakın markete ancak arabayla gidebilirim.
Eşime de aldıramıyorum çünkü iş saatiyle market kapanma saati çakışıyor.
Bana geçimsiz demişsiniz aşk olsun aynı adamla 8 senedir geçiniyorum. (Belki de o beni idare ediyordur?)
Aslında asi bir kadın değilim. Bu olayı en yakınımla ve o kasiyer kadını bilen eşimle paylaştım. O da normalde bu tepkiyi vermeyeceğimi içinde bulunduğum dönemden dolayı olduğunu söyledi.
Haklıyken kendi kendimi üzdüm gerdim.
Ama küçük bir olay da olsa kendimde törpülemem gereken yanlar olduğunu tekrar hatırladım ve cici kararlar aldım.
Şimdi kavga dövüş aldığım kıymadan yaptığım köfteyi bebeğime yedireceğim. Hoşça kalın...
Merhaba, bugün başımdan geçen bir olayı yazacağım. Maalesef etrafımda konuşup rahatlayabileceğim bir kız arkadaşım yok ben de burada konu açmaya karar verdim. Sohbet gibi olur hem.
Yurt dışında yaşıyorum bebeğim de 8 aylık. Her gün onunla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum. Yakınımızda da marketler var. Birisi Türk marketi. Özellikle dışarı çıktığımda günlük alışveriş yapıyorum hem taze almak için hem de hava soğuk olduğu için markete girip biraz reyon bakmayı seviyorum.
Neyse, Türk marketinde bir teyze var kasada. Yaklaşık 1 senedir bu markete uğruyorum. Hiç istemesem de daha çok bu kadının kasasına denk geliyorum. İstemememin sebebi, bu kadın her gidişimde ama her gidişimde muhakkak bir şey söylüyor. Hepsi de çocuğumla ilgili. Önce kız mı erkek mi demeler başladı. Bu kısımlarda sorun yok ama ben hiç hoşlanmıyorum gereksiz diyaloğa girmekten. Yine de kadın yaşlı olduğu için saygısızlık olmasın diye hep güleryüzle konuşmaya çalışıyorum.
Eşimle gidiyorum eşim de hiç hoşlanmadığını söylüyor. Neden dediğimde kadının öyle bir tavrı hareketi var ki, yani orası market değil de bizim evimiz bu da bize müdehale ediyor. Eşim bunu söylediğinde ona muhalefet olmuştum ama daha sonra her markete gittiğimde bu kadın dozajı arttırdı. Önce bebeğim huysuzlandığı bir gün sen çok kalın giydirmişsin diye beni eleştirmeye başladı. Burası Almanya hava -5 derece... Çocuğumun uykusu geldi diyorum gülümseyerek ama sinirden çatlayarak yok yok sen kalın giyrdirmişsin diyor. Bir sonraki gidişimde çocuğuma laf atıyor benim bebeğim de buna gülüyor bana dönüp diyor ki sen hiç konuşmuyor musun bu çocukla bak sese aç ilgiye aç... Haspinallah çekip çıkıyorum bunlar devamlı oluyor kadın beni sinir etmeden konuşmadan çıkarmıyor. Sadecebana değil herkese konuşuyor ama bana özellikle sinir edecek cümleler kuruyor.
En son dün ana kucağındayken bebeğim girdik markete. Kasada bu bana diyor ki yanlış anlama ama bebeğin kalça çıkığı olmuş olabilir. Ne diyorsun sen ya? dedim. Bacakları sarkmıyormuş bu da kırık yaparmış. Kabanımın önünü açtım bak dedim bacakları sarkıyor. Hayır sarkmıyor diyor. Şizofren gibi. Hayır ben haklıyım sarkmıyor diyor. Şok oldum. Görmüyor musun diyorum oğlumun bacağını gösteriyorum. Hayır diyor yanlış bu.
Neyse fişi falan almadım cevap vermeden çıktım ama suratımdan anladı.
Bugün de bebeğime kıyma çektirmek için gittim. Yine kasada o. Market tıklım tıklım.
Ben tek kelime etmedim hallo hallo bu kadar.
Bana diyor ki dün seni sinirlendirdim galba.
Evet sinirlendirdin dedim.
Ama neden sinirlendin ki ben yanlış bir şey söylemedim diyor.
Diyorum ki hayır senin dediğin şekilde taşımıyorum çocuğumu sana gösterdiğim halde tavrını değiştirmedin ayrıca dün gergindim zaten dedim.
Ben senin nasıl bir gün geçirdiğini nerden bileyim diyor.
Bakın dedim sorun bu değil sorun ben sinirli gergin mutsuz mutlu olabilirim ama sizinle diyaloğa girmek istemiyorum dün zaten tavrımla belli ettim kesinlikle samimiyet istemiyorum. Ne hakla benimle durmadan konuşup sinirlerimi bozuyorsunuz dedim.
Kesinlikle samimiyet istemiyorum buraya et kıyma almak için geliyorum yoksa gelmeyeceğim tavırlardan çok rahatsızım belli de ediyorum dedim.
Bana diyor ki ben oruçluyum sen kalbinin ekmeğini ye inşallah.
Ya dedim sen bir de bana laf mı sokuyorsun, ne haddine, alışveriş yapıyorum bir de üstüne laf mı yiyorum, sen kalbimi nerden bileceksin ona da mı dil uzattın dedim. Artık son lafından sonra gerçekten çok sinirlendim.
Bunlar olurken de tüm market sessiz kasalar susmuş herkes bizi dinliyor. Bağırmıyoruz birbirimize ama sesler gergin ve biraz yüksek.
Bunun son lafından sonra ben marketin içine girip kasaptaki beyefendilerle konuştum onlardan devamlı alışveriş yapıyorum çünkü.
Bu marketin sahibi kim çağırır mısınız dedim.
Adam şansıma tuvalette miydi neydi bekleyecek de halim yoktu çok kötü hissediyordum.
Orada çalışan herkese size söylüyorum siz iletirsiniz buraya alışveriş yapmaya geliyorum her seferinde bu kadının anlamsız cümlelerine maruz kalıyorum durmadan çocuğumla alakalı bir şeyler söylüyor artık yeter dedim. Herkes işine baksın. Söyleyin bu marketin sahibine bir daha girmiyorum da. Biraz kurumsallık öğrenin beni germeye ne hakkınız var bir de bana laf söylüyor dedim.
Kimin kalbinin nasıl olduğunu et almaya geldiğim yerdeki kasiyer mi söyleyecek bana bu nedir Allah aşkına dedim.
Çıktım ordan.
Oradan çıkıp Alman marketine girdim.
Herkes resmi gayet mesafeli dozajında müşteriyle ilgililer.
Biz niye böyleyiz.
Hayır o da değil ben zaten kavgacı sinirli bir insanım. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Ama bazı hassas noktalar var mesela çocuğum.
Benim okumadığım kitap kalmadı izlemediğim doktor kalmadı. Bütün gece bebeğime süt yoğurt peynir yapmışım, yedi yirmi dört ona nasıl iyi anne olsam diyorum. Annemden kaynanamdan görmediğim muameleyi bu kadın yapmaya çalışıyor bana.
Objektif bakıp yorumlar mısınız lütfen, haksız mıyım ben?
Ben sizi hakli buldum. Sadece gereginden fazla muhattap olmussunuz. Sizin "zaten dun gergindim" demenize gerek yoktu. Oda bunu kullanmis hemen. Yok ben nerden bilebilirdim vs demis.Güncelleme
Yorumlarınız için teşekkür ederim ama hepinize teşekkür etmiyorum. :)
Hatalı olduğum yer ilk hadsizlikte bunun önünü almalıydım. Bazı durumlar yazarak aktarılamıyor ama bir arkadaşın yazdığı gibi bunun adı mobbingti.
Başka market demişsiniz helal kesim et için o markete gidiyorum.
Diğer en yakın markete ancak arabayla gidebilirim.
Eşime de aldıramıyorum çünkü iş saatiyle market kapanma saati çakışıyor.
Bana geçimsiz demişsiniz aşk olsun aynı adamla 8 senedir geçiniyorum. (Belki de o beni idare ediyordur?)
Aslında asi bir kadın değilim. Bu olayı en yakınımla ve o kasiyer kadını bilen eşimle paylaştım. O da normalde bu tepkiyi vermeyeceğimi içinde bulunduğum dönemden dolayı olduğunu söyledi.
Haklıyken kendi kendimi üzdüm gerdim.
Ama küçük bir olay da olsa kendimde törpülemem gereken yanlar olduğunu tekrar hatırladım ve cici kararlar aldım.
Şimdi kavga dövüş aldığım kıymadan yaptığım köfteyi bebeğime yedireceğim. Hoşça kalın...
Merhaba, bugün başımdan geçen bir olayı yazacağım. Maalesef etrafımda konuşup rahatlayabileceğim bir kız arkadaşım yok ben de burada konu açmaya karar verdim. Sohbet gibi olur hem.
Yurt dışında yaşıyorum bebeğim de 8 aylık. Her gün onunla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum. Yakınımızda da marketler var. Birisi Türk marketi. Özellikle dışarı çıktığımda günlük alışveriş yapıyorum hem taze almak için hem de hava soğuk olduğu için markete girip biraz reyon bakmayı seviyorum.
Neyse, Türk marketinde bir teyze var kasada. Yaklaşık 1 senedir bu markete uğruyorum. Hiç istemesem de daha çok bu kadının kasasına denk geliyorum. İstemememin sebebi, bu kadın her gidişimde ama her gidişimde muhakkak bir şey söylüyor. Hepsi de çocuğumla ilgili. Önce kız mı erkek mi demeler başladı. Bu kısımlarda sorun yok ama ben hiç hoşlanmıyorum gereksiz diyaloğa girmekten. Yine de kadın yaşlı olduğu için saygısızlık olmasın diye hep güleryüzle konuşmaya çalışıyorum.
Eşimle gidiyorum eşim de hiç hoşlanmadığını söylüyor. Neden dediğimde kadının öyle bir tavrı hareketi var ki, yani orası market değil de bizim evimiz bu da bize müdehale ediyor. Eşim bunu söylediğinde ona muhalefet olmuştum ama daha sonra her markete gittiğimde bu kadın dozajı arttırdı. Önce bebeğim huysuzlandığı bir gün sen çok kalın giydirmişsin diye beni eleştirmeye başladı. Burası Almanya hava -5 derece... Çocuğumun uykusu geldi diyorum gülümseyerek ama sinirden çatlayarak yok yok sen kalın giyrdirmişsin diyor. Bir sonraki gidişimde çocuğuma laf atıyor benim bebeğim de buna gülüyor bana dönüp diyor ki sen hiç konuşmuyor musun bu çocukla bak sese aç ilgiye aç... Haspinallah çekip çıkıyorum bunlar devamlı oluyor kadın beni sinir etmeden konuşmadan çıkarmıyor. Sadecebana değil herkese konuşuyor ama bana özellikle sinir edecek cümleler kuruyor.
En son dün ana kucağındayken bebeğim girdik markete. Kasada bu bana diyor ki yanlış anlama ama bebeğin kalça çıkığı olmuş olabilir. Ne diyorsun sen ya? dedim. Bacakları sarkmıyormuş bu da kırık yaparmış. Kabanımın önünü açtım bak dedim bacakları sarkıyor. Hayır sarkmıyor diyor. Şizofren gibi. Hayır ben haklıyım sarkmıyor diyor. Şok oldum. Görmüyor musun diyorum oğlumun bacağını gösteriyorum. Hayır diyor yanlış bu.
Neyse fişi falan almadım cevap vermeden çıktım ama suratımdan anladı.
Bugün de bebeğime kıyma çektirmek için gittim. Yine kasada o. Market tıklım tıklım.
Ben tek kelime etmedim hallo hallo bu kadar.
Bana diyor ki dün seni sinirlendirdim galba.
Evet sinirlendirdin dedim.
Ama neden sinirlendin ki ben yanlış bir şey söylemedim diyor.
Diyorum ki hayır senin dediğin şekilde taşımıyorum çocuğumu sana gösterdiğim halde tavrını değiştirmedin ayrıca dün gergindim zaten dedim.
Ben senin nasıl bir gün geçirdiğini nerden bileyim diyor.
Bakın dedim sorun bu değil sorun ben sinirli gergin mutsuz mutlu olabilirim ama sizinle diyaloğa girmek istemiyorum dün zaten tavrımla belli ettim kesinlikle samimiyet istemiyorum. Ne hakla benimle durmadan konuşup sinirlerimi bozuyorsunuz dedim.
Kesinlikle samimiyet istemiyorum buraya et kıyma almak için geliyorum yoksa gelmeyeceğim tavırlardan çok rahatsızım belli de ediyorum dedim.
Bana diyor ki ben oruçluyum sen kalbinin ekmeğini ye inşallah.
Ya dedim sen bir de bana laf mı sokuyorsun, ne haddine, alışveriş yapıyorum bir de üstüne laf mı yiyorum, sen kalbimi nerden bileceksin ona da mı dil uzattın dedim. Artık son lafından sonra gerçekten çok sinirlendim.
Bunlar olurken de tüm market sessiz kasalar susmuş herkes bizi dinliyor. Bağırmıyoruz birbirimize ama sesler gergin ve biraz yüksek.
Bunun son lafından sonra ben marketin içine girip kasaptaki beyefendilerle konuştum onlardan devamlı alışveriş yapıyorum çünkü.
Bu marketin sahibi kim çağırır mısınız dedim.
Adam şansıma tuvalette miydi neydi bekleyecek de halim yoktu çok kötü hissediyordum.
Orada çalışan herkese size söylüyorum siz iletirsiniz buraya alışveriş yapmaya geliyorum her seferinde bu kadının anlamsız cümlelerine maruz kalıyorum durmadan çocuğumla alakalı bir şeyler söylüyor artık yeter dedim. Herkes işine baksın. Söyleyin bu marketin sahibine bir daha girmiyorum da. Biraz kurumsallık öğrenin beni germeye ne hakkınız var bir de bana laf söylüyor dedim.
Kimin kalbinin nasıl olduğunu et almaya geldiğim yerdeki kasiyer mi söyleyecek bana bu nedir Allah aşkına dedim.
Çıktım ordan.
Oradan çıkıp Alman marketine girdim.
Herkes resmi gayet mesafeli dozajında müşteriyle ilgililer.
Biz niye böyleyiz.
Hayır o da değil ben zaten kavgacı sinirli bir insanım. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Ama bazı hassas noktalar var mesela çocuğum.
Benim okumadığım kitap kalmadı izlemediğim doktor kalmadı. Bütün gece bebeğime süt yoğurt peynir yapmışım, yedi yirmi dört ona nasıl iyi anne olsam diyorum. Annemden kaynanamdan görmediğim muameleyi bu kadın yapmaya çalışıyor bana.
Objektif bakıp yorumlar mısınız lütfen, haksız mıyım ben?
Kendince beddua mı ediyorsun?Rabbim sizin ve çocuğunuzun karsisiina kendiniz gibi insanları çıkarsın insaAllh.
Tesekkurler yorum icinBen sizi hakli buldum. Sadece gereginden fazla muhattap olmussunuz. Sizin "zaten dun gergindim" demenize gerek yoktu. Oda bunu kullanmis hemen. Yok ben nerden bilebilirdim vs demis.
Bende Almanya dogma buyumeyim. Orada Alman marketlerinde vs resmiyete alisigiz ama sicak kanliligida biliyoruz onlardan. Samimiyetede acigiz ki bunu ozluyoruzda zaten ama lavbalilik ayri bir sey. Siz anlattiginiza göre zaten onceki elestirisel sozlerine bir sey dememissiniz. Fakat kadinin sizi her gittiginizde doldurmus olmasi son hareketinde bardagi tasiran son damla olmus.
Bence bi tik sakin olup hic ceketinizi acmaya vs gerek duymadan kibarca yok oyle degil sagolun ama diyebilirdiniz. Israr ettigi icinde lutfen bir daha bana yorum yapmayin deyip muhattap olmadan ilerlemeniz yeterliydi. Cunku kadin haddini baya aşmış anlatisiniza göre.
Ama tabiiki o teyze bunu gururuna yediremeyip belki siz kasaya geldiğinizde size tabiri caizse satasacakti.
Oruc tutuyormus Allah kabul etsinde kul hakki yememeye niye dikkat etmeyip ustelik orucluyum ben dogruyum sen kotusun e getiriyorki.
Dilerseniz bi muddet oraya gitmeyin, sizi unutsunyada dukkan sahibine soyleyin. Yada gidin hic muhattap olmayın zaten herhalde artik bi sey demez. En fazla surat asar size
Senin de gorumcen hayatindan hic eksik olmasin "insaAllh"Rabbim sizin ve çocuğunuzun karsisiina kendiniz gibi insanları çıkarsın insaAllh.
Rabbim sizin ve çocuğunuzun karsisiina kendiniz gibi insanları çıkarsın insaAllh.
Daha inşallah yazamamış :)Forumda beddua etmek yasak diye kendince bug ını mı buldun olayın, dönsün dolaşsın sana gelsin
Tamam aynen yaşamakla görmek aynı değil siz haklısınız. Vallahi devam edemeyeceğim1 ay kalmakla yaşamayı bir tutmanız enterasan. Kimseyi övmedim önümde bir tane iyi örnek var bunu gösterdim. Her konuda genelleme yapmadım mesafeden bahsettim.
Bir süre yurtdışında yaşamış birisi olarak söyleyeyim, müslüman olmayan mahalleler, marketler, pazarlar ve hatta insanlar daha saygılı, daha temiz, daha insani.Yazmistim ama tekrar yazayim. Bebegime kiyma cektirmem gerekiyordu. Devamli gidiyorum cunku et, tavuk ve balik urunlerini oradan aliyorum. Musluman oldugum icin dikkat ediyorum. En yakin diger turk marketine ancak arabayla gidebilirim.
Cok bile ettin yersiz duyarin buraya kadar geldi. Turklugu denedin oradan da olmadi. Hadi bakalim kibarca bir bay bayTamam aynen yaşamakla görmek aynı değil siz haklısınız. Vallahi devam edemeyeceğim
Ben milliyetçiyim ama gerizekalı değilim. Konu Türklük de değildi ayrıca. Hatamı da anladım sağduyulu kadınların yorumları sayesinde. Konu saçmasaoan uzadıBir süre yurtdışında yaşamış birisi olarak söyleyeyim, müslüman olmayan mahalleler, marketler, pazarlar ve hatta insanlar daha saygılı, daha temiz, daha insani.
Dininizi ve milliyetçi tavrınizi bir kenara bırakıp öyle yaşarsanız yurtdışı cennet, yani bana öyle idi.
Sinirlı, asi ve aksi tavırlarinizdan sıyrılmış objektif yorumum bu oldu.
Kasiyer kadın belki de ruh hastası, ya da siz takıntılı birisiniz biz nereden bilelim.
Ya umursamadan gecip gittigim de cok oldu ama hayatinizda hic boyle bir tipe denk gelmediyseniz anlayamazsiniz ben her yolu denemistim ama kadin susmuyor asla susmuyorFazla cevap vermişsiniz.
Umursamadan çekip gitseydiniz bu kadar fazla karışma haddini kendinde bulamazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?