- 7 Ekim 2009
- 3.129
- 2
- 42
-
- Konu Sahibi alaycikus67
- #10.221
Neler aldın bakiii?? Kızlaaarrr hadi azıcık konuyu dağıtayım...Hamilelikten uzaklaşalım.... akşam oldu sayılır... Menülerinizi yazın bakalım.... Ne yapıyorsunuz akşama?
Şekerim hamiş olursan eğer bitkisel boya ile boyatırsın.... amonyaksız olanlarla.
Offff süper menü yaaa.... değişik lezzetin tarifini ver şekerim bizde deneyelim
Offff süper menü yaaa.... değişik lezzetin tarifini ver şekerim bizde deneyelim
bende birazdan kalkıp karnabahar yemeği yapıcam... ben sevmem pek ama eşim seviyor...Ayrıca bu mevsimde ancak karnabahar yada ıspanak var sebze olarak... yanına da salata ve yoğurt yaparım... bugünü de öyle geçiririz... yarında anneme gidicez yemeye
çok yoğun çalıştım keyfimde yok
patron sinir etti beni
akşama yemek yok(
ben bayılırım karnıbahara cokacimcoook
hazır bir şeyler yersiniz siz de.patronu kafana takarsan benim gibi olursun bak böyle işte -tatlicadiarzu- :roflol:
selam canım ya iş var biraz eksik çalışyoz bide arada girip okuyom sadece bide bişe sorcam sana ve tüm hamişlere hamiş olmadan önceki aylarda adetleriniz düzensizleşmişmiydi olabiliyomuş bazen
çok yoğun çalıştım keyfimde yok
patron sinir etti beni
akşama yemek yok(
haklısın canım yaa
eve gidince kahvaltılık birşeyler yapar yeriz artk
kocam kahvaltı türü çok sever
kesin yapın kızlar..cokda kolay
ıste fırınlanmıs domates corbamın tarıfı..
Malzemeler
6 kişilik
1.5 kilo domates
2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
3 diş sarımsak
10-15 dal taze kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)
Yapılışı
Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Bolca deniz tuzu (sofra tuzu kullanıyorsanız çok fazla dökmeyin), taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı oranda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.
evet benim korunmayı bıraktın 2 ay sonra hep zamanında geldi ama sonrada hep erken geldi 6gün bide ramazanda bir ayda 2kere adet gördüm sonra gene hep 6gün erken geldi hiç gecikmiyodu benim rahim gebeliğe hazırlanıyo demişlerdi sonra sonuç pozitif
Arkadaşlar ben de her ay çift çizgi görmek için gün sayıyordum ve o günler hiiiiiiiiiiiiç geçmiyordu.Çok şükür Allahım nasip etti 7 haftalık hamileyim.Güzel Allahım dileyen herkese en yakın zamanda hayırlısıyla nasip etsin.
İnanın sonrasında da zaman geçmiyor keseyi göreyim.Kalp atışını duyayım hep beklemek ama bunlar güzel bekleyişler.