Kasım ve Aralık ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

Neler aldın bakiii?? Kızlaaarrr hadi azıcık konuyu dağıtayım...Hamilelikten uzaklaşalım.... akşam oldu sayılır... Menülerinizi yazın bakalım.... Ne yapıyorsunuz akşama?

eşim spora gidecek.o yüzden dılarıda yer.ben kendime ıspanak yaptım.yanına da fırında tavuk yapmayı planlıyorum ama geç çıkarsam ya da eve iş götürürsem sadece ısapanakla da yetinebilirim.

Offff süper menü yaaa.... değişik lezzetin tarifini ver şekerim bizde deneyelim

ıste fırınlanmıs domates corbamın tarıfı..

Malzemeler

6 kişilik

1.5 kilo domates
2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
3 diş sarımsak
10-15 dal taze kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)
Yapılışı

Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Bolca deniz tuzu (sofra tuzu kullanıyorsanız çok fazla dökmeyin), taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı oranda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.
cokacimcoook

Offff süper menü yaaa.... değişik lezzetin tarifini ver şekerim bizde deneyelim

yeme yapmayı hiç sevmiyorum.karnımı doyurmuş olmak için yemek yapıyorum.eee tabi bunda eşimin çok yemek seçmesinin ve genelde onun yemek yapmasının büyük katkısı var.halbuki annem ve ablam nasıl da becerikliler ama ben beceriksiz çıktım.kaydirigubbakcemile3

bende birazdan kalkıp karnabahar yemeği yapıcam... ben sevmem pek ama eşim seviyor...Ayrıca bu mevsimde ancak karnabahar yada ıspanak var sebze olarak... yanına da salata ve yoğurt yaparım... bugünü de öyle geçiririz... yarında anneme gidicez yemeye

ben bayılırım karnıbahara cokacimcoook

selam canım ya iş var biraz eksik çalışyoz bide arada girip okuyom sadece bide bişe sorcam sana ve tüm hamişlere hamiş olmadan önceki aylarda adetleriniz düzensizleşmişmiydi olabiliyomuş bazen

evet benim korunmayı bıraktın 2 ay sonra hep zamanında geldi ama sonrada hep erken geldi 6gün bide ramazanda bir ayda 2kere adet gördüm sonra gene hep 6gün erken geldi hiç gecikmiyodu benim rahim gebeliğe hazırlanıyo demişlerdi sonra sonuç pozitif

haklısın canım yaa
eve gidince kahvaltılık birşeyler yapar yeriz artk
kocam kahvaltı türü çok sever

Valla süperrr... bende severim kahvaltı türünü... peynir zeytin domates yağ reçel ... belki bide patates kızartırsın... yada omlet...
Amaaa en süperi demleme çay...

kesin yapın kızlar..cokda kolay
ıste fırınlanmıs domates corbamın tarıfı..

Malzemeler

6 kişilik

1.5 kilo domates
2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
3 diş sarımsak
10-15 dal taze kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)
Yapılışı

Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Bolca deniz tuzu (sofra tuzu kullanıyorsanız çok fazla dökmeyin), taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı oranda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.

Şekerim bu közleme olayının ve taze kekiğin lezzetinin süper olacağına inanıyorum... en yakın zamanda deneyeceğim bunu.

Bende geçen ay 2 kere oldum :Saruboceq: umarım sonum da seninkine benzer.bi el ver bakalım uğurun geçsin kaydirigubbakcemile5
Yalnız bendeki bu düzensizlik ekimden beri var bitemedi gitti rahmimin hazırlığı.bebek için her yeri süslüyo galiba.balonlarla falan karşılıcak :)

kızlar sayfa açık ama ben mutfağa gideceğim... yemeğime başlayayım artık... ara ara gelip okur ve cevap yazarım...

Arkadaşlar ben de her ay çift çizgi görmek için gün sayıyordum ve o günler hiiiiiiiiiiiiç geçmiyordu.Çok şükür Allahım nasip etti 7 haftalık hamileyim.Güzel Allahım dileyen herkese en yakın zamanda hayırlısıyla nasip etsin.
ınanın sonrasında da zaman geçmiyor keseyi göreyim.Kalp atışını duyayım hep beklemek ama bunlar güzel bekleyişler.

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inş.darısı bizlerin başına opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…