aa daha guzel bi sans bazen bende diyorum keske daha kucuk yaslarda gelseydim dili daha hizli ve kolay ogrenirdim die sonra bakiyorumda 15 ayla bugun arasinda daglar kadar fark var,,,15 ay once sinifda hic bisey anlamiyorum diye aglamamak icin kendimi zor tutarken simdi hollandaliarla iyi bi sekilde anlasabiliyorum hatta bi cok arkdsmla saatlerce hollandaca yazisabiliyorum msnden,,,simdi seviyemi yukseltmem lazim dil seviyesini...polis olabilmem icin hollanda pasarptum olmasi lazimmis oyle duydum,ve bnimde pasaport alabilmem icin 1,5sene daha beklememlazim cunku kanunlara gore 3 sene hollandada oturmus ve ayni kisiyle 3 sene evli kalman gerekli,,,benimde 1,5sene oldu asagi yukari,,,okulla konusucam eger pasaport olmadan okula kabul edilirsem polislik icin basvurucam yok illa pasaprt sart derlerse ozaman kres ogretmenligine basvurucam onda boyle bi sart yok cunku,,,,gerci ben bu dil diplomasini kazandigim icin otomatikmen hollanda vatandasi olma hakkini kazandim zaten ama sadece 3 seneyi doldurmayi bekliyorum onun icinde 1,5 senem kaldi boyle iste tatlim,,,saol hayatim guzel dileklerin icin tesekkur ederim sende en iyi sekilde tamamlarsin ins ins ins okulunu,,,