Kasım ayını birlikte bekleyelim. (Tüp bebek transferi 2021)

Canim kuvezdeyken bizde de aynı sorun vardı Gaviscon kullandılar taburculuktan sonra da hala kullanıyorum bebekler için Reflü problemine karşın ise yarıyor birde reflu yatağı var sürekli onda yatiriyorum
Canım ben doktora söyledim sürekli kusuyor diye, normal karşıladı o yüzden ilaç falan vermedi, bu arada bende gece gündüz hep reflü yatağında yatırıyorum ne kadar rahatmış,

Canım bütün bu süreci ben yaşadım çok ağladım sen ağlama diye yazıyorum sana öncelikle bırak silikonla emsin yeterince süt gelince be bebeğin emme ve kavrama güçlenince silikonu bırakıyor ben asla bırakmayacak sandım bir sesi yerde bir sesi gökte ağlıyordu. Memeyi kavrayıp ağzına alamıyordu ama pes etmedim. Onu sinirlendirme önce silikon ile başla. Biraz emdikten sonra silikonu çıkarıp hemen memeyi vermeyeni dene çok ağlatma böyle böyle ara ara dene biz tam 20. Gün sonunda bıraktık silikonu hatta önce gündüzleri bıraktı gece asla almıyordu memeyi silikonla devam ettim bir süre gece vermeye sonra boğuşa boğuşa silikondan kurtulduk ama nette bir çok yazı okudum 1. Ayın sonunda bazen 20. Güne falan bebeğin emme refleksi güçlendikçe bırakıyormuş. Silikonu sen yeterki pes etme . Gelelim süte İnan bana bu konuda da çok ağladım boşu boşuna. Öncelikle süt arttıran en güzel şey. Uyku bebeğin emmesi daha sonrada e Bebek’te promalt içeceği var benim deli gibi sütümü artttırdı. İki göğsümden 15 20 çıkıyordu inanılmaz arttırdı. Sabah akşam 1 er kutuniç ben öyle yapıyorum çok faydasını gördüm. Birde her emmek istediğinde meme verdim saatli falan değil her istediğin de ne kadar emerse o kada eöok artacağını söyled ebe bana bende bunj denedim bunun dışında neler içmedim neler 😂 artık şifa allahtan hangisi işe yaradı bilmiyorum ama birde annem şunu yaptı anason rezene kuru üzüm kayısı incir elma ve keçi boynuzu kaynatıp içtim 😂 bu da işe yaramış olabilir gaza gelince bunu henüz bende çözemedim. Hatta kaka sorununu da bunun içinde pes etmeden sabırla her yolu deneyip çözmeye çalışıyoruz. Buarada mama vermekten çekinme aç kalmasın bebeğin ben hep verdim. Çok şükür tamamen bıraktık şimdi mamayı kilosu çok iyi çıktı çünkü
Mamayı günde kaç kere kaç cc veriyordun bide anne sütünden ne kadar sonra veriyordun, yada mamaya ihtiyaç duyduğunu nasıl anlıyordun

Mamayı günde kaç kere kaç cc veriyordun bide anne sütünden ne kadar sonra veriyordun, yada mamaya ihtiyaç duyduğunu nasıl anlıyordun
Benim bebeğimin ilk şekeri düştü bebek gün boyu emmeye bile uyanmıyordu. Hastanede başlattılar hemen bizi mamaya. Hastanede 30 cc veriyorduk. Sonra eve geldiğimizde günde 2 kere veriyorduk ben beni emiyor sanıyordum emiyordu silikonla ama sağmamıştım sonra çok uzun saat boyunca idrarını yapmadı sonra kırmızı bitmiştir vardı kan geldi sandık acile gittik yetersiz beslenme çıktı hayatımın yıkımını yaşadım düşünsenize size bebeğinize yetmediğinizi diyor ne kadar üzücü sonra doktor şöyle dedi iki göğsünü emsin ve her emzirmeden sonra 30 cc mama ver bende ilk birkaç öyle yaptım sonra. 2 sonra 3 beslenmede öyle verdim. Sonra doktora gittik. Kilo alıyordu ama az az 60 cc ye çıkardık. Mamayı 2 saatte bir 30 cc anne sürü 30 cc mama veriyordum. Göğsümü sağdığımda 30 cc zorla çıkıyordu silikonu bıraktıktan sonra direk emmeye başladıktan sonra zaten sütün olduğunu anlıyorsun bebek emerken yutkunmaya başlıyor 🙈 ağzında süt birikmeye başlıyor mamayı azaltmaya başladım şöyle veriyordum mamayı iki göğsümüzde boşalttı ve halen emmek istiyor ağlıyor susmuyor uykuya dalamıyorsa hemen bir 30 cc mama verdim sonra sonra mamaya gerek kalmadı zaten idararından direk anlıyorsunuz doyduğunu. Emiyor 1 saat geçmeden bez doluyor Sütümü sapmayı bıraktım bu da sütümü arttırdı psikolojik olarak az çıktığını gördükçe daha çok azalıyordu şimdi en son kontrolümüzde. Doğum kilosunun üstüne çok iyi kilo alıp boyu uzadığı için doktor mamayı tamamen kesti normalde gece uykuya dalmasa zorlandığı için ben gece ve sabah veriyordum mama ama artık onuda vermiyorum böyle ☺️

Benim bebeğimin ilk şekeri düştü bebek gün boyu emmeye bile uyanmıyordu. Hastanede başlattılar hemen bizi mamaya. Hastanede 30 cc veriyorduk. Sonra eve geldiğimizde günde 2 kere veriyorduk ben beni emiyor sanıyordum emiyordu silikonla ama sağmamıştım sonra çok uzun saat boyunca idrarını yapmadı sonra kırmızı bitmiştir vardı kan geldi sandık acile gittik yetersiz beslenme çıktı hayatımın yıkımını yaşadım düşünsenize size bebeğinize yetmediğinizi diyor ne kadar üzücü sonra doktor şöyle dedi iki göğsünü emsin ve her emzirmeden sonra 30 cc mama ver bende ilk birkaç öyle yaptım sonra. 2 sonra 3 beslenmede öyle verdim. Sonra doktora gittik. Kilo alıyordu ama az az 60 cc ye çıkardık. Mamayı 2 saatte bir 30 cc anne sürü 30 cc mama veriyordum. Göğsümü sağdığımda 30 cc zorla çıkıyordu silikonu bıraktıktan sonra direk emmeye başladıktan sonra zaten sütün olduğunu anlıyorsun bebek emerken yutkunmaya başlıyor 🙈 ağzında süt birikmeye başlıyor mamayı azaltmaya başladım şöyle veriyordum mamayı iki göğsümüzde boşalttı ve halen emmek istiyor ağlıyor susmuyor uykuya dalamıyorsa hemen bir 30 cc mama verdim sonra sonra mamaya gerek kalmadı zaten idararından direk anlıyorsunuz doyduğunu. Emiyor 1 saat geçmeden bez doluyor Sütümü sapmayı bıraktım bu da sütümü arttırdı psikolojik olarak az çıktığını gördükçe daha çok azalıyordu şimdi en son kontrolümüzde. Doğum kilosunun üstüne çok iyi kilo alıp boyu uzadığı için doktor mamayı tamamen kesti normalde gece uykuya dalmasa zorlandığı için ben gece ve sabah veriyordum mama ama artık onuda vermiyorum böyle ☺️
Anladım canım benim çok teşekkür ederim detaylı yazmışsın, bende vallahi elimde sütüm varsa 2 saatte bir 30 cc veriyorum, sütüm bitmişse 45 cc mama veriyorum, bezi ıslak ama hep herhalde bi sıkıntı yoktur, 🫶🏼

Alırım bende evet şurup çağ kaşığı ile gğnde 4 kere veriyorum. Bende daha etkisini görmedim gerçi dünden beri veriyorum çok zorlu bir geceden çıktık resmen hiç uyumadı. Acaba kolik bebekler ne kadar böyle sürüyor
Acı elma yagı sürekli uyguluyoruz faydası var gibi gaz ilacinida devam ediyorum evet etkisi çok yüksek değil gibi, benim arkadaşımın 4. Ayda bebeği yeni geçti sayılır kolik durumu :KK43:(

Canım ben doktora söyledim sürekli kusuyor diye, normal karşıladı o yüzden ilaç falan vermedi, bu arada bende gece gündüz hep reflü yatağında yatırıyorum ne kadar rahatmış,
Evet çok rahat ben besiginin içine koydum hastanede muslin ince ortuden de yastık yapmışlardı solunum yolu açık kalsın diye tam kafaya değil omuzları destekleyerek boynuna ordan öğrendim evde de reflu yatağına aynı örtüyle minimal yastık yapıyorum bebekte rahat ediyor bende

Ya bizde de emerken yorulma sorunu var sütüm çekildi sayılır iyice ama stokladigim anne sütlerim var eritip biberonla veriyorum bir beslenmede 70 cc alması gerekiyor ama 50 yi zor görüyoruz çabuk yoruluyor hastanede hortumla agizdan direk mideye veriyorlardı ama şimdi midesi küçülecek diye korkuyorum birde gaz sıkıntısı bitmiyor

Acı elma yağını deneyeceğiz bakalım bio gaia kullanıyoruz ama çocuk ağZından neredeyse hiç gaz çıkarmıyor. Gecelerimiz çok sıkıntı bizim 1 saatte yarım saatte bir uyanıyoruz 4 aylık bir olsak herhalde rahatlayacağız 🤲🏻 Artık yüzüme balan çok yorgun gözüküyorsun diyor birde annem yanımda sabah 6 dan sonra emzirip ona veriyorum uyuyorum ama yinede valla yorgunluk hat safhada bugğn ilk aşımızı olduk aşıdan sonra herhangi birşey oldumu kızlar aşı olan arkadaşlarım

Acı elma yağını deneyeceğiz bakalım bio gaia kullanıyoruz ama çocuk ağZından neredeyse hiç gaz çıkarmıyor. Gecelerimiz çok sıkıntı bizim 1 saatte yarım saatte bir uyanıyoruz 4 aylık bir olsak herhalde rahatlayacağız 🤲🏻 Artık yüzüme balan çok yorgun gözüküyorsun diyor birde annem yanımda sabah 6 dan sonra emzirip ona veriyorum uyuyorum ama yinede valla yorgunluk hat safhada bugğn ilk aşımızı olduk aşıdan sonra herhangi birşey oldumu kızlar aşı olan arkadaşlarım
Aşi sonrası uzun uzun uyudu uyku yaptı sanırım yannetkisinde varmış zaten.ogün bir rahat etmiştim

Herkeste durum aynıysa ben bebeğimde bi rahatsızlık olduğunu düşünmeye başlamıştım artık bizimde uyanıkken sürekli ağlıyor asla bi sakin durayım dinleyeyim yook hep meme istiyor hep, memeyi veriyorum çekiyor süt bitince emzik niyetine kullanıyor ben çıkarınca da kıyamet kopuyor.

İlk aşı da birşey olmuyormuş ateş falan olmazmış bundan sonrakilere çok dikkat edeceksin dedi hemşire ve aşıya gitmeden mutlaka banyo yaptır getir dedi hem bebek rahatlar hemde aşı sonrası bi kaç gün yasak olacakmış banyo

Kızlar bu arada benim sezeryan sonrası kanamam çok yoktu, hatta 3 gün öncesine kadar bitmek üzereydi. 3 gün önce sıcak kırmızı kan birden boşaldı ve 3 gündür çok yoğun kanamam var koca koca parçalar düşüyor. İlk başta annem adet oluyorsun reri ama benim regl böyle değildi sizde de aynı durumu yaşayan varmı normal mi bu dr gitsem mi?

Kızlar bu arada benim sezeryan sonrası kanamam çok yoktu, hatta 3 gün öncesine kadar bitmek üzereydi. 3 gün önce sıcak kırmızı kan birden boşaldı ve 3 gündür çok yoğun kanamam var koca koca parçalar düşüyor. İlk başta annem adet oluyorsun reri ama benim regl böyle değildi sizde de aynı durumu yaşayan varmı normal mi bu dr gitsem mi?
İçinde kalan parçalar düşüyodur canım iyi bişey bu.benimde doğumdan bir hafta sonra geldi öyle içimizde kalan pıhtılar falan temizleniyo hep

İçinde kalan parçalar düşüyodur canım iyi bişey bu.benimde doğumdan bir hafta sonra geldi öyle içimizde kalan pıhtılar falan temizleniyo hep
Dr sordum adet başlamıştır diyor ama ben kendimi çok kötü hissediyorum başım dönüyor bayılacak gibiyim artk ilk defa böyle oldum doğum sonrasında bu kadar kan kaybetmedim

Dr sordum adet başlamıştır diyor ama ben kendimi çok kötü hissediyorum başım dönüyor bayılacak gibiyim artk ilk defa böyle oldum doğum sonrasında bu kadar kan kaybetmedim
İhmal etme giy bir kadın doğum acile. Bence bu Arada evet bebekler hep aynı uyanıkken hep memede durmak istiyor yazını okurken sanki benim bebeği anlatıyorsun🙈😂 bu Arada geçen attığım şurup baya işe yaradı tabi kökten sorunu çözmedi ama. Birde biz ilk tepkilere başladık. Böyle denk mi geliyor bilmiyorum ama göz temeasınkurup gülücük atıyor 😍

X