- 6 Ocak 2014
- 5.079
- 6.049
- 198
- Konu Sahibi bebegim seni bekliyorum
-
- #7.641
Kizlar galiba tek talihsizligimiz havanin bu kadar sicak olmasi
Bak gördüm mu o zaman en geç perşembe sen de kuzucu k kucaklıyor olacaksın inşallahKontrolden çıktık sancı yok çarşambaya kadar hergün nst ye gireceğim gelmezse bebek çarşamba sabah yatış yapılıp suni denenecek . Hix sancim olmadan tam açıklığa ulaşmak da zor oluyormus ne yapacağım bilmiyorum
Bak gördüm mu o zaman en geç perşembe sen de kuzucu k kucaklıyor olacaksın inşallah
Valizime koyduğum ilk şey göz kalemim di sabah hastaneden çıkmadan sürdüm de çıktım heheKokos anne seniyaptır valla insanın morale ihtiyaci oluyor, ben de doğumdan önce boyamıştım , sabahın köründe kalktım makyaj yaptım ki doğum iznine çıktığından beri evdeyim diye yapmıyordum..
Canım hep diyorum yaa benim dördü de suni sancı ilk doğumum en kolayıydı hiç de zor olmadı açılma üç dört saat sonra yaptım doğumu sen de kafana çok takma eğer açılma olacaksa zaten olur ben kendi sancısını iki gün çekip sekiz santim açılıp bebek inmediği için son dakika sezeryan olan gördüm canım benim inşallah o zamana kadar kendi sancı n gelir sen genede gönlünü ferah tut herşey bizim için bunu unutma birde birşey den çok kaçma kaçtıkça peşinden geliyor bunun yerine her şeyin iyi olacağına inanAma abla bunun doğru bi karar olduğundan emin değilim işte kendi sancısı olmadan direk suni alanların acilmalari xok zor oluyormus ve çoğunun sonu sezeryanla bitiyor o kadar sancı yiyip sezeryan olmaktan korkuyorum
Doğumu, nasil olacağını suniyi açıklığı düşünme..sadece ama sadece bebeği düşün.Allahim o nasil bir aşk nasil bir duygu.benimkini karnima koydular.alttan dikiyolar beni ohhh hic umrumda degil sadece yuzune gozune bakiyorum çirkin ordegiminKontrolden çıktık sancı yok çarşambaya kadar hergün nst ye gireceğim gelmezse bebek çarşamba sabah yatış yapılıp suni denenecek . Hix sancim olmadan tam açıklığa ulaşmak da zor oluyormus ne yapacağım bilmiyorum
Ne asitli bişey içtim ne bakliyat ne soğan yedim..yediklerime çok ama çok dikkat ediyorum..bezini de sık sık değiştirdim ki pişik olmasın diye ama yine oldu..hergün de banyo yaptırıyorum..havalar çok sıcak belki de ondan açık bırakma imkanı da yok altını ki hava alsınCanım kullandığın bez en iyisi prima her iki çeşitte normalde pişik yapmaz buna rağmen pişik oldu ise asitli birşey yemiş olabilirsin bazen annenin yediği meyve ve sebzeler yada bakliyat bile kuru soğan bile bebeğe geçiyor ağrı sancı ve asit yapabiliyor o da en çok poposu yara olduğununda kendini belli ediyor hele de ilk yaptığında fark etmeyip on dakika bile bekletsen cildini tahriş eder ilk kırk gün çok dikkat etmek gerekiyor yediğine bile ben ikinci gün barbunya yedim bir kaşık sabaha kadar uyumadı birde erkek çocuklarda daha çok oluyor kızlar da daha az
Kokos anne seniyaptır valla insanın morale ihtiyaci oluyor, ben de doğumdan önce boyamıştım , sabahın köründe kalktım makyaj yaptım ki doğum iznine çıktığından beri evdeyim diye yapmıyordum..
Canım süt için dünya kadar halk efsanesi var bunu biliyorsun her kafadan bir değil kırk ses bile çıkıyor ama şu bir gerçek ki sütun çoğalması için en önemli şey emzirmek boş meme bile emzirdikçe süt dolar hatta bebek emzirme yen bir kadın emzirirse bir süre sonra dur gelir yani önceden doğum yapmış şu an emzirme yen bir kadın en çok artıran şey evde kendi yaptığın meyve suyu hoşafı benzeri şeylerdir bebeğin aç kalmasın diye mama vermek zorunlu bir şey ama orada dikkat gerektiren bir nokta oluyor anne sütü gittikçe azalıyor bebekler de mama ile daha kolay ve güzel uyuyor farkında olmadan emzirme sonlanıyor ilk olarak evde ne meyve bulursan koca bir tencereye koyup kaynat içine şeker ve seviyorsan tarçın ile karanfil koy bunu serin serin su sıcakta susadikca bol bol iç hatta kilo filan takma kafana bir süre en sevdiğin tatlıyi al yada yaptır bir tatlıdan ye üstüne bir iki bardak bundan iç ertesi güne fosur fosur sütun gelir Allah in izniyle sütun çoğaldıkça da mamayı azalt kademe kademe. Mama ile daha çok uyuması seni kandırmasın iki saatte uyanıp emmesi doğal olan asıl çok uyuması anormal olan. Toplu kilolu bir bebegin olacağına sağlıklı seni emen bir bebegin olsun
Kızlar bebeğim tok olduğu ve gazı falan çıktığı halde uykuya geçmesi çok zor oluyor. Aç olmadığını biliyorum çünkü mama yemiş oluyor.
Sizde de böyle mi? Tam uyudu derken açıyor gözünü ve meme istiyor.
Canım senin kaç günlüktu bebek? İlk 2 hafta her istediğinde emzirmen gerekiyormus ve kucağında da istediği kadar tutacakmissin bebeği, guven duygusu icin...emzirme araları 1-3 saat arası olacak maksimum...uyuyorsa uyandırıp emzireceksin..Benim doktor kesin tembihledi bebek doyduysa memede tutma diye, gerekirse emzik ver dedi...Ben de yeterince emdiginde gaz sorunu falan yoksa yatağına koyuyorum, orda uyuyor yavrum...Kızlar bebeğim tok olduğu ve gazı falan çıktığı halde uykuya geçmesi çok zor oluyor. Aç olmadığını biliyorum çünkü mama yemiş oluyor.
Kızlar bebeğim tok olduğu ve gazı falan çıktığı halde uykuya geçmesi çok zor oluyor. Aç olmadığını biliyorum çünkü mama yemiş oluyor.
Hıc korkma o gobek kısmı hıc acımıyor sinir yok orda.bızım kızınkıde senınkı gıbı olmıstu 5.gun gobegı dustu hafif sarı bsy vardı kendı doktoru kontrolde soyledı cerraha gıdın yaksın dıye. kızımınkını bır haftada 3kere yaktırdık.hergun gunde 3kere battıcon surduk.bır hftanın sonunda gectı kapandı gobegın dıbide.korkulcak hcbsy yok ztn acımıyo kıbrıt gıbı bısey deydırıyo bızım kız hıc aglamadıKizlar dün aksam kizimin gobegi düştü ama üzerinde iltihap gibi bisey vardi bugun dr a götürdük dr dedi ki bi parcasi dusmemis batiodin verdi bununla gunde iki defa pansuman yap düşmezse bi hafta sonra gel yakalim dedi.cok üzülüyorum kiyamiyorum nasil yapsam bilemedim
Kizlar bebegim bugun 16 gunluk oldu
Annemlerse kaliyorum.ilk torun oldugundan kucaktan indirmiyolar. Bende hic kucaga alistirmak istemiyorum
Emzirip yatagina yatoriyorum. Mizmizlansa da aglayana kadar dokunmuyorum bazen kendi kendine agliyor bazende kendince oyalaniyor.sizce bu asamada kucaga alisirmi
Merakimin sebebi 2gundur mizmiz bebisim ve yatirdigim an bikac dk uyuyor sonra aglamaya basliyor
Uykuya tam dalamiyor.karni tok oldugu halde meme istiyor alti da temiz oluyor ama yinede mizmizlaniyor.ee bizimkilerde dayanamayip hemen kucaga aliyolar.gitgide korku basti beni kucaga alisti diye.tecrubeli annişler yardim
Ay diyorum da kime.hemen alinganlik yapiyo annem.lohusaligimi da yasayamadim yanlis anlayacak korkusundan.o benden alingan bisey desem esirgiyo oluyorum.hic boyle seyler yapmazdi annem.eve gideyim benimde alismam lazim diyorum 40ini burda cikar nplur nolmaz diyor iyide esimle gorusemiyorum.orasida benim yuvam .adami yalniz birakmaya gelmez.isin sakasi bir yana cok bunaldim kacamiyorum da. Dogumdan bu yana basbasa kalamadik adamla .of onuda ozluedim bir yandan. Bi yandan da yerinde uyutmaya calistigim bebis kucag alisti emzigi bile tutmustu onuda almiyo artik.bebek kimin anlamiyorum valla bunaldim.kacamiyirumda evime of ofHemen kucaga alisir cnm... Annenlerde hakli ama aldirmamaya calis cok... Küçükler ama cok akillilar walla kullaniyolar bizi sipaciklar :) yalnizken sen zorluk cekersin sonrasinda...
Aynen canım galiba bizi hissetmek istiyorlarKızlar bebeğim tok olduğu ve gazı falan çıktığı halde uykuya geçmesi çok zor oluyor. Aç olmadığını biliyorum çünkü mama yemiş oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?