Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar sizin bebişler de bu kadar hıçkırıyor mu?
Bugün 2. defa hissediyorum. 3 saniyede bir tık hissi.
Evet kuzum benim de oyle hik hik yapip duruyo.bu hafta normalmis.askim benim yaa o minicik midesiyle hickirik yapiyo yerim ben bunu.ama iste doktor ölçüyo bacak boyu digerlerine gore kisa cikiyo bi hafta geri cikiyo cok uzuluyorum.sizlerinki nasil.38haftaya dun girdik 3kg olmus kizim bas popo 49cm ama niye nacak geride bi hafta

Kuzum canini sıkma %100 dogruluk payi yok o olcumlerin. Cokda onemli bisey degil yani. Kg su bile cok farkli dogabilir buna emin ol.guzel seyler dusun

Evet canim bendede var o bende hissediyorum : )

O hıçkırdıkça ben tuhaf oluyorum geçiremiyorum diye. Halbuki doğmuş olsa yine kendi kendine geçer hıçkırık bir şey yapamam sonuçta.

Canım bacak boyu daha doğrusu uyluk kemiği boyu FL olarak geçiyor yanlış bilmiyorsam. Ben en son 34+1 de gittim 6.58cm ölçülmüş.
32+1 de 6.15cm ölçülmüş.

Senin kaç çıkmış o haftalarda? Minyon bir bebişin olacak belki de.

Son düzenleme:

Cnm dikkat et kendine. O taş gibi sertlik ler sancı çıkıyo nst de. Ben 15 gün önceki o kanamam geldiği dönemde hala ise gidiyordum ozaman larda karnim sürekli sertleşiyor ve nefesimi kesiyor du. O dönemde doktora gittiğimde nst ye bağladılar sancı çoğu kez 100 ü görmüştü. 10 gündür hep yatunca sancılar azaldı derken bi kurabiyeye kalkıştım tekrar sertlesmeler başladı. Yani anliycan ayakta kaldıkça sancılar hiç bırakmıyor seni

Bu arada FL değeri 7 ile çarpılıp bebeğin yaklaşık tam boyu bulunurmuş kızlar.
Doktor bize tam boyunu söyleyemiyor artık ölçemediği için. Kilosunu söylüyor. Ben sorarsam söylüyor boyunu ben de bazen unutuyorum. Demek ki o da bu şekilde buluyormuş :)

Yani ben 34+1 de tam boyunu öğrenememiştim. 46cm miş.

Bacak boyu nerde yazıyo ki cnm

Ay cnm benim. O kdr. Cok sertlesip asagi baski yapiyrki anlatamam bakalim sali nst de sanci cikicakmi

Kızlar sizin bebişler de bu kadar hıçkırıyor mu?
Bugün 2. defa hissediyorum. 3 saniyede bir tık hissi.
Canım bende de oluyor. Bebek hıçkırıyor zannediyordum. Ama öyle değilmiş. Cuma günü doktorum ritmik olarak hissettiğin ve hıçkırık zannettiğin ses, bebeğin solunum alıştırmalarıymış. Bebeğim solunumu gerçekleştirmeye başlamış ve bu tarihten itibaren doğarsa normal dedi.

Kızlar benim bebeğim de çok pitt pitt yapıyor ama tam olarak ne hiç düşünmedim bile dün evim içi misafir dolu baktım hiç durmadan aynı noktaya sürekli hafif hafif vuruyor ablasıyla bir on onbeş den sonra saymaya başladık üç saniyede bir olur gibi tam 60 a kadar saydık evdeki tüm çocuklar dinleme yarışına girdi az sonra da bitti bu hıçkırık mıydı acaba

Gerçekten mi? Sıvının içinde nasıl solunum alıştırması yapabilir ki? Bence o hıçkırıktır ya.
Keşke o anda ultrasonda bakabilsek anlardık.

Kuzum bende de haftalardir olan bisey gunde 2defa oluyor genelde. Yaklasik 5-6 dk oluyor ama.bildigim kadariyle nefes alisverisi yapmaya basladigi icin kesedeki suyu yutuyor su cigere kacinca da hickirik basliyor

Gerçekten mi? Sıvının içinde nasıl solunum alıştırması yapabilir ki? Bence o hıçkırıktır ya.
Keşke o anda ultrasonda bakabilsek anlardık.
Bize solunumu gerçekleştirdiğini gösterdi doktor. Ve hareketlerini dinletti. Ben bu sefer bayram diye başka bi doktora gittim ve bu doktor kendi doktorumdan farklı şeylere baktı. Bebeğin hareketlerini bize dinletti, göbek kordonundaki kan akışına baktı ve hıçkırık zannettiğimiz şeyin solunum alıştırması olduğunu söyledi.

Kuzum bende de haftalardir olan bisey gunde 2defa oluyor genelde. Yaklasik 5-6 dk oluyor ama.bildigim kadariyle nefes alisverisi yapmaya basladigi icin kesedeki suyu yutuyor su cigere kacinca da hickirik basliyor
Kendi doktorum da bebeğin solunum yapabilmesi için o suyu yutabilmesi gerektiğini söylemişti. Bebekler zaten belli bi haftadan sonra dış dünyada yaşamaya hazır hale geliyor ve akciğerler gelişimini tamamladıktan sonra doğduğunda solunum sıkıntısından korkulmuyor.

Doğuma yakın sıvı yuttuğunu biliyordum ama bu şekilde olduğunu bilmiyordum.
Yani aslında hissettiğimiz şey de bir nevi hıçkırıkmış demek ki.

Bazen de karnımda bir damara veya sinire dayanıyor galiba. Saniyede 1 damar atması gibi tik tik oluşuyor. Sanırsın ayağını falan sallıyor.

O dediğin nasıl bir şey bilmiyorum canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…