Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar arkadaşlar. Rabbim dularımızı kabul etsin inşallah.

bizde çarşamba günü 29+4 dük oğluşuzu görmeye gittik. ama uyuyordu sıpam. herzaman hareket eden çok az uyuduğunu farkettiğim oğlum doktora gidince uyuyacağı tuttu. :) ykusunda el ve ayak parmaklarını salladı hafiften 40 cm 1500gr olmuşuz. kilosu az mı dedim dr normal dedi bilemedim. herşey şimdilik yolunda şükür. bebeğim dönmüş olması gerektiği yerdeymiş. Darısı herkesin başına

Benim ilk bebeğim ama ablamda böyle bir problem başladı. Ablamın bebeği 4 aylık şu anda. 6 yaşındaki yeğenim yalan söylemeye başlamış. Ablam 'onu da katıyorum her şeye, hep yardım istiyorum dışlamıyorum ama bu şekilde dikkat çekmeye çalışıyor' diyor. Ablamın dediklerini hep dinleyen dikkatli bir çocuk aslında. Demek ki ne kadar belli etmeseler de kıskançlık oluyor. Haklılar da bütün ilgi onların üstündeyken bunu paylaşma fikri zor geliyor demek ki. Senin daha doğmadan başlamış inşallah doğduktan sonra olumlu şekilde ilerler. Bir süre kardeşinin varlığına alışana kadar agresifleşebilir.

Öte yandan ben de bir an önce doğum iznine çıkmayı bekliyorum. Bir taraftan işleri yetiştirmeye için çalışıyorum diğer taraftan çok bunalıyorum. 10 gün sonra 32.haftam rapor için gideceğim. Devam edebilirsem 35 e kadar çalışabilir raporu alacağım. Keşke 37 ye kadar durabilsem de doğumdan sonra işe erken dönmek zorunda kalmasam ama zor gibi sanırım doktor da izin vermez.

Hayırlı cumalar canım amin.
Maşallah bence de kilosu iyi. Ortalamayı tutturmuş.
Benim daha kontrolüme 10 gün var zaman geçmiyor sanki.

Benimde aynı sol tarafımdaki ağrı hala devam ediyor topuğumda karıncalı gibi .bebeğin hazırlıklarının büyük bir kısmını tamamladık.benimde sezeryan olma durumum var her be kadar normal doğum istesemde .

aynen canım biz gözümüzde büyütüyoruz ama onlar daha bebeklikten yeni çıktı hemen olgunlaşmalarını bekliyoruz.
ben de 32. haftadan sonra çalışabilir raporu almayı düşünüyorum. doğumum sezeryan olacağı için muhtemelen ağustos başı veya temmuz sonu olur herhalde bir de usgye göre bebek 1 hafta falan önde acaba ona göre mi ameliyat tarihi verecek doktor bilemiyorum. bayrama kadar çalışıp ayrılmayı düşünüyorum.

amin canım. maşallah oğluşuna. benimki gündüz de belli saatlerde uyuyor hissediyorum bazen çok hareketleniyor da. geceleri hiç hissetmiyorum hareketini ben uyuyorum o da uyuyor sanırım karnım da böyle yumuşacık oluyor. burdaki arkadaşlar diyorlar ya tekmeleriyle uyandım biz daha öyle hiç olmadık. hatta bazen ben kendim karnımı dürtüp uyandırıyorum geceleri.

Kızlar büyük ihtimalle sezaryenle doğum yapacaklar doktorlar neye göre yapmaya karar veriyorlar? Daha önceki doğumlar sezaryen olduğu için mi yoksa başka bir konudan mı?

Ben normal doğum istiyorum doktoruma da söyledim. Benim hafif seyreden epilepsi hastalığım var 'nörolojiyle konsültasyon yaparım ona göre karar veririz doğum şekline' dedi. Bana şu anda normal doğum yapabilirim gibi geliyor ama kasılmalar falan epilepsiyi tetikler diye de korkuyorum.
Diğer taraftan da doktor basit bir sebepten beni sezaryene yönlendirsin istemiyorum açıkcası. Kafam çok karışık.

Cnm benim. Oglumda. Cok huy degistirdi kardesinden mi yoksa kendini kanitlama cabasimi anlayamadim 8 yasinda benimkide... Ne kdr buyurlerse buyusunler kisaniolar cekicez biraz

Canim nerde ikamet ediyosun hangi hastaneyi dusunuyosun

Bizimki de şaka gibi.zaten sabahin köründe uyanip işe gidiyorum.gece yataga uzaninca arkadaş basliyor.hatta an itibariyle çılgınlar gibi dans ediyor.uyku uyumak istiyorum cok yorgunum.ama kipirdayinca da icim bi hoş oluyo cok sebiyom ben bunu yaaa aynen böyle oynuyo çirkinim benim

Benimki de 2 akşamdır daha sakindi dün akşam resmen meksika dalgalanmasına çevirdi işi.

sezeryan doğum yapacak arkadaşlar doktor 39. haftada alıyor bebeği doğum kanalına girmeden ama plesantanın durumuna göre daha erken bile olabilir. benim kafama takılan son adet tarihimi baz alınıyor yoksa USG sonuçlarımı bilemiyorum. çünkü benim herşey bir garip ilerliyor. ilk hamile olduğumu öğrendiğimde SATa göre 6 haftalık (21 ekim) olması gerekirken USGye göre 4 haftalıkdı. o zaman gittiğim doktor USGye göre belirleyelim senin son adet tarihini bir daha sorduğumuzda 2 Kasım dersin dedi. şimdi de bebek 1 hafta önden gidiyor. inşallah unutmazsam bir dahaki gidişimde şimdiki doktoruma detaylı bir şekilde sorucam bu durumu.

Canım ilk haftalarla şimdi arasında gelişim açısından farklılıklar oluyor. Benim de zaman zaman kafam karışmıştır. Bir ara önden giderken sonra normal gün dedi. Geçen gidişimde 3 gün fazladan söyledi. 28+1 iken 28+4 dedi mesela.

Bence usg de ne çıkıyorsa ona bak sen. Ben haftaya rapor için gideceğim doktor ne derse rapor haftası ona göre ayarlanacak.

Nasılsınız kızlar
Ben hala 7 ayın bitmiş olduğuna inanamıyorum. İlk zamanların zorluğu geçince zaman da hızlı geçmeye başlamıştı. Ama şimdi de bebeğim nasıl bir bebek olacak, kime benzeyecek diye merakımdan zaman geçmiyor sanki. Bir an önce doğum iznine çıkayım, bebişimin eşyalarını yerleştireyim istiyorum.

Doğum çantamızı daha erken yapmalıyım tabi ne olur ne olmaz. Dün kuzenimin 35. haftada doğum yaptığını öğrendim. Hiç bir şey kesin değil artık hazırlıklı olmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…