- 8 Ekim 2015
- 2.582
- 3.323
- 133
- Konu Sahibi bebegim seni bekliyorum
-
- #5.201
günaydın kızlar. dışarda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor bugün içim ruhum daraldı zaman geçse de şu doğum iznini başlatsam diyorum artık.
bu arada büyük çocuklarıyla sorun yaşamaya başlayan, çocuklarının davranışları değişen varmı arkadaşlar. benim kızım 5 yaşında kardeşini çok istedi her zaman. şimdi de öyle sorduğum zaman heyecanla bekliyorum anne ne zaman doğacak diye soruyor, kardeşine hediyeler almaya çalışıyor yani çok kıskanıyor gibi görünmüyor ama davranışları biraz değişti hırçınlaştı bazen bana vurmaya çalışıyor sonra pişman oluyor. bebek annemin karnında olduğu için onunla işe gidebiliyor ama ben gidemiyorum gibi laflar söylüyormuş. ben de ister istemez doğum sonrasını düşünüyorum bir de tek başınayım yaşadığım yerde ailemden kimse yok.
herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar arkadaşlar. Rabbim dularımızı kabul etsin inşallah.
bizde çarşamba günü 29+4 dük oğluşuzu görmeye gittik. ama uyuyordu sıpam. herzaman hareket eden çok az uyuduğunu farkettiğim oğlum doktora gidince uyuyacağı tuttu. :) ykusunda el ve ayak parmaklarını salladı hafiften40 cm 1500gr olmuşuz. kilosu az mı dedim dr normal dedi bilemedim. herşey şimdilik yolunda şükür. bebeğim dönmüş olması gerektiği yerdeymiş. Darısı herkesin başına
Benimde aynı sol tarafımdaki ağrı hala devam ediyor topuğumda karıncalı gibi .bebeğin hazırlıklarının büyük bir kısmını tamamladık.benimde sezeryan olma durumum var her be kadar normal doğum istesemde .Benim herşeyim erken başladı sorma, ödem de yaklaşık 1,5 aydır var
Şimdi nasıl oldun? Geçti mi biraz? Benim çok ayakta durunca fena oluyor bacagim, kalçadan ayak bileğine kadar iptal...Dinlen canım, fazla yorma kendini...
Evet, bebiklerimizin tahmini doğum tarihleri aynı, ben sezaryen olucam, yani 38 den sonra alınacak, ama yine de erken gelir diye çok korkuyorum, hiç hazırlıgim yok, bir çöp bile almadım daha, 2 hafta sonra rapor alıcam 2 haftalik, sonra da 32. haftada doğum izni, ondan sonra hızlandırılmış hazırlık yapicam
aynen canım biz gözümüzde büyütüyoruz ama onlar daha bebeklikten yeni çıktı hemen olgunlaşmalarını bekliyoruz.Benim ilk bebeğim ama ablamda böyle bir problem başladı. Ablamın bebeği 4 aylık şu anda. 6 yaşındaki yeğenim yalan söylemeye başlamış. Ablam 'onu da katıyorum her şeye, hep yardım istiyorum dışlamıyorum ama bu şekilde dikkat çekmeye çalışıyor' diyor. Ablamın dediklerini hep dinleyen dikkatli bir çocuk aslında. Demek ki ne kadar belli etmeseler de kıskançlık oluyor. Haklılar da bütün ilgi onların üstündeyken bunu paylaşma fikri zor geliyor demek ki. Senin daha doğmadan başlamış inşallah doğduktan sonra olumlu şekilde ilerler. Bir süre kardeşinin varlığına alışana kadar agresifleşebilir.
Öte yandan ben de bir an önce doğum iznine çıkmayı bekliyorum. Bir taraftan işleri yetiştirmeye için çalışıyorum diğer taraftan çok bunalıyorum. 10 gün sonra 32.haftam rapor için gideceğim. Devam edebilirsem 35 e kadar çalışabilir raporu alacağım. Keşke 37 ye kadar durabilsem de doğumdan sonra işe erken dönmek zorunda kalmasam ama zor gibi sanırım doktor da izin vermez.
amin canım. maşallah oğluşuna. benimki gündüz de belli saatlerde uyuyor hissediyorum bazen çok hareketleniyor da. geceleri hiç hissetmiyorum hareketini ben uyuyorum o da uyuyor sanırım karnım da böyle yumuşacık oluyor. burdaki arkadaşlar diyorlar ya tekmeleriyle uyandım biz daha öyle hiç olmadık. hatta bazen ben kendim karnımı dürtüp uyandırıyorum geceleri.herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar arkadaşlar. Rabbim dularımızı kabul etsin inşallah.
bizde çarşamba günü 29+4 dük oğluşuzu görmeye gittik. ama uyuyordu sıpam. herzaman hareket eden çok az uyuduğunu farkettiğim oğlum doktora gidince uyuyacağı tuttu. :) ykusunda el ve ayak parmaklarını salladı hafiften40 cm 1500gr olmuşuz. kilosu az mı dedim dr normal dedi bilemedim. herşey şimdilik yolunda şükür. bebeğim dönmüş olması gerektiği yerdeymiş. Darısı herkesin başına
günaydın kızlar. dışarda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor bugün içim ruhum daraldı zaman geçse de şu doğum iznini başlatsam diyorum artık.
bu arada büyük çocuklarıyla sorun yaşamaya başlayan, çocuklarının davranışları değişen varmı arkadaşlar. benim kızım 5 yaşında kardeşini çok istedi her zaman. şimdi de öyle sorduğum zaman heyecanla bekliyorum anne ne zaman doğacak diye soruyor, kardeşine hediyeler almaya çalışıyor yani çok kıskanıyor gibi görünmüyor ama davranışları biraz değişti hırçınlaştı bazen bana vurmaya çalışıyor sonra pişman oluyor. bebek annemin karnında olduğu için onunla işe gidebiliyor ama ben gidemiyorum gibi laflar söylüyormuş. ben de ister istemez doğum sonrasını düşünüyorum bir de tek başınayım yaşadığım yerde ailemden kimse yok.
Canim nerde ikamet ediyosun hangi hastaneyi dusunuyosunKızlar büyük ihtimalle sezaryenle doğum yapacaklar doktorlar neye göre yapmaya karar veriyorlar? Daha önceki doğumlar sezaryen olduğu için mi yoksa başka bir konudan mı?
Ben normal doğum istiyorum doktoruma da söyledim. Benim hafif seyreden epilepsi hastalığım var 'nörolojiyle konsültasyon yaparım ona göre karar veririz doğum şekline' dedi. Bana şu anda normal doğum yapabilirim gibi geliyor ama kasılmalar falan epilepsiyi tetikler diye de korkuyorum.
Diğer taraftan da doktor basit bir sebepten beni sezaryene yönlendirsin istemiyorum açıkcası. Kafam çok karışık.
Bizimki de şaka gibi.zaten sabahin köründe uyanip işe gidiyorum.gece yataga uzaninca arkadaş basliyor.hatta an itibariyle çılgınlar gibi dans ediyor.uyku uyumak istiyorum cok yorgunum.ama kipirdayinca da icim bi hoş oluyo cok sebiyom ben bunu yaaaamin canım. maşallah oğluşuna. benimki gündüz de belli saatlerde uyuyor hissediyorum bazen çok hareketleniyor da. geceleri hiç hissetmiyorum hareketini ben uyuyorum o da uyuyor sanırım karnım da böyle yumuşacık oluyor. burdaki arkadaşlar diyorlar ya tekmeleriyle uyandım biz daha öyle hiç olmadık. hatta bazen ben kendim karnımı dürtüp uyandırıyorum geceleri.
Canim nerde ikamet ediyosun hangi hastaneyi dusunuyosun
Bizimki de şaka gibi.zaten sabahin köründe uyanip işe gidiyorum.gece yataga uzaninca arkadaş basliyor.hatta an itibariyle çılgınlar gibi dans ediyor.uyku uyumak istiyorum cok yorgunum.ama kipirdayinca da icim bi hoş oluyo cok sebiyom ben bunu yaaaaynen böyle oynuyo çirkinim benim
Kızlar benim bacaklar facia oldu.acaba tüy Dökücü krem veya spreylerin zarari olur mu kullansam
Yok ben ona hic dayanamiyorum oldum olasi cok acitiyo.dogumdan sonra su lazerli olanlarindan almak istiyorum azaltiyomus yok ediyomus falanCnm ben makina yapiyorum. Epilasyon. Bir zarari oldugunu dusunmuyorum ben oglumdaykende yapmistim. Hatta az once yaptım :)
sezeryan doğum yapacak arkadaşlar doktor 39. haftada alıyor bebeği doğum kanalına girmeden ama plesantanın durumuna göre daha erken bile olabilir. benim kafama takılan son adet tarihimi baz alınıyor yoksa USG sonuçlarımı bilemiyorum. çünkü benim herşey bir garip ilerliyor. ilk hamile olduğumu öğrendiğimde SATa göre 6 haftalık (21 ekim) olması gerekirken USGye göre 4 haftalıkdı. o zaman gittiğim doktor USGye göre belirleyelim senin son adet tarihini bir daha sorduğumuzda 2 Kasım dersin dedi. şimdi de bebek 1 hafta önden gidiyor. inşallah unutmazsam bir dahaki gidişimde şimdiki doktoruma detaylı bir şekilde sorucam bu durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?