• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Ilk normal dogum.uzun suruyo galiba degilmi. Senin kac kilo dogdu ilk bebegin kac saat surdu dogumun xanim

Yok cnmm cok sukur uzun surmedi benim sancilarim yoktu gittigimde kanamam geldi benim nişan denilen sonra sancilarim basladi. Sancilarimi saymassak dogum haneye 8 bucukta girdim 9 a 5 kala oglum dogmustu 25 dk da cok sukur. Ins bu dogumum dahada kolay olur. Oglum 3500 kilo dogmustu

Kızlar ya bişy sorucam, hepiniz bebeğiniz olucağı şçin heyecanlı değil misiniz. Hele ki ilk hamileliğini yaşıyan annelere soruyorum. Bugun bi arkadaş genel olarak konuştu ama benm uzerime soyledi; çok da heyecan yapmamak gerek dedi. Allah korusun kaybedince acısı çok olur dedi.. Bende dedim ki ilk çocuğun olucak insan ister istemez çok heyecanlı oluyo.. Acaba ben mi yanlış duşunuyorum,, kafama takıldı ya o_O

yok cnm heyecan olacak tabii. benim kızım 12 yaşında bu ikinci ama ben bile bunu ilkmiş gibi hissediyorum. heyecanlı ve sabırsızım ;) sağlığı iyimi, kime benziyor acaba. karakteri nasıl olacak. güler yüzlümü olacak, hareketlimi yoksa yavaş bir çocuk mu olacak bir sürü şey düşünüyorum...

Kızlar ya bişy sorucam, hepiniz bebeğiniz olucağı şçin heyecanlı değil misiniz. Hele ki ilk hamileliğini yaşıyan annelere soruyorum. Bugun bi arkadaş genel olarak konuştu ama benm uzerime soyledi; çok da heyecan yapmamak gerek dedi. Allah korusun kaybedince acısı çok olur dedi.. Bende dedim ki ilk çocuğun olucak insan ister istemez çok heyecanlı oluyo.. Acaba ben mi yanlış duşunuyorum,, kafama takıldı ya o_O

Canım tabi ki heyecan olacak. Allah'a şükür anne iyi bebek iyi niye sürekli kötü düşünüp bir şey olur korkusuyla temkinli davranmak ihtiyacı hissedelimki? Zaten biz de zaman zaman vesvese yapıp daralıyoruz kendimizce.
İlk zamanlar yani hareketlerini hissetmediğim zamanlar vesvese yapardım. Bir an önce kontrol zamanım gelse de ultrasonda görsem diye sabırsızlanırdım. Şimdi hareketlerini hissettiğim için doktor kontrolü için bile sabırsızlanmıyorum. Hatta eşim bile ilk zamanlar her hafta 'gidelim mi?' derdi. Ben ne zaman hissedip ona da hissettirdim o da sakinleşti.
Arkadaşın bence gereksiz konuşmuş boşver. Allah acılarını göstermesin hayırlı kolay doğumlar yapalım inşallah.

Son düzenleme:
aynen B bebegim seni bekliyorum dediği gibi bir kızım var 5 yaşında ve bu inşallah ikinci çocuğum olacak ama ilk günkü gibi heyecanını sevincini hissediyorum. her bebek eşyasına baktığımda film şeridi gibi hayallere doğru gidiyorum. allah bu duyguları inşallah tüm annelik sevincini yaşamak isteyen insanlara tattırsın. bu arada iş yerinde falan veya arkadaş çevresinde bence de çok fazla anlatıp dillendirmemek lazım çünkü insanlar senin heyecanını anlamayabilirler türlü yanlış yakıştırmalarla moralini bozabilirler canım. allah onların acısını bizlere kimseye göstermesin. geçen haftalarda işyerinden bir arkadaşımın görümcesi trafik kazası geçirdi, araba çarptı kızcağıza ve hemen hemen 6,5 aylık hamile kendisi. bacağı birkaç yerinden kırılmış ameliyat, narkoz derken platin takıldı. öldürmeyen rabbim öldürmüyor. o bebeciğine hiçbir zarar gelmemiş, kıpır kıpırmış maşallah. yani onun için içini ferah tut, kötü elektrik aldığın kimselerle de fazla derdini sevincini paylaşma bence.

Canım tabi ki heyecan olacak. Allah'a şükür anne iyi bebek iyi niye sürekli kötü düşünüp bir şey olur korkusuyla temkinli davranmak ihtiyacı hissedelimki? Zaten biz de zaman zaman vesvese yapıp daralıyoruz kendimizce.
İlk zamanlar yani hareketlerini hissetmediğim zamanlar vesvese yapardım. Bir an önce kontrol zamanım gelse de ultrasonda görsem diye sabırsızlanırdım. Şimdi hareketlerini hissettiğim için doktor kontrolü için bile sabırsızlanmıyorum. Hatta eşim bile ilk zamanlar her hafta 'gidelim mi?' derdi. Ben ne zaman hissedip ona da hissettirdim o da sakinleşti.
Arkadaşın bence gereksiz konuşmuş boşver. Allah acılarını göstermesin hayırlı kolay doğumlar yapalım inşallah.
aynen yaa.. Zaten Rabbim acısını yaşatmasında o durumda herhalukarda insan uzulur şuan kotu bi durum yokken niye kendimizi strese sokalım ki.. İnsanları anlamıyorum bazen. Mutluluğumuz mu batıyor kimisine nedr.

aynen B bebegim seni bekliyorum dediği gibi bir kızım var 5 yaşında ve bu inşallah ikinci çocuğum olacak ama ilk günkü gibi heyecanını sevincini hissediyorum. her bebek eşyasına baktığımda film şeridi gibi hayallere doğru gidiyorum. allah bu duyguları inşallah tüm annelik sevincini yaşamak isteyen insanlara tattırsın. bu arada iş yerinde falan veya arkadaş çevresinde bence de çok fazla anlatıp dillendirmemek lazım çünkü insanlar senin heyecanını anlamayabilirler türlü yanlış yakıştırmalarla moralini bozabilirler canım. allah onların acısını bizlere kimseye göstermesin. geçen haftalarda işyerinden bir arkadaşımın görümcesi trafik kazası geçirdi, araba çarptı kızcağıza ve hemen hemen 6,5 aylık hamile kendisi. bacağı birkaç yerinden kırılmış ameliyat, narkoz derken platin takıldı. öldürmeyen rabbim öldürmüyor. o bebeciğine hiçbir zarar gelmemiş, kıpır kıpırmış maşallah. yani onun için içini ferah tut, kötü elektrik aldığın kimselerle de fazla derdini sevincini paylaşma bence.
canım aynenn senin gibi duşunuyorum , inan bana kimseyle bu konuları konuşmuyorum bile. Kendisi bişyler sordu bnde cevaplayınca oyle dedi. Heralde gozumdeki ışığı heyecanı mı gordu artık. Yyoksa kendim konusunu zaten açmıyorum bile

2 kilo birden almayı nasıl başardım anlamıyorum. Duyan da sürekli yemek yiyorum sanır. :lülülü:
Eşim bile 'sen ne biçim hamilesin canın hiç bir şey çekmiyor' diyor sürekli. İstesem de nadir olur kalorisiz hafif şeyler.
Ayaklarım falan şişiyor ödem mi var acaba?
Sen kaç kiloyla hamile kaldın?

Tünaydın hamişler :anneadayı:
28.haftada kontrole gidenler bir daha hangi hafta gidecek. Doktor ne zaman çağırdı sizleri?
Bana '32.haftada rapor için geleceksin' dedi ama onu çalıştığım için bilgilendirme amaçlı söylemişti.
Ben direk Mayıs'ın son haftasını yani 32. haftamı mı bekleyeyim gitmek için?
Bütün testler yapıldı bize değil mi?

Canım bizde 29+4 te gittik en son.24mayisa randevu verdi benim doktorum.o da 33.haftama denk geliyo. Normal bence

Yok cnmm cok sukur uzun surmedi benim sancilarim yoktu gittigimde kanamam geldi benim nişan denilen sonra sancilarim basladi. Sancilarimi saymassak dogum haneye 8 bucukta girdim 9 a 5 kala oglum dogmustu 25 dk da cok sukur. Ins bu dogumum dahada kolay olur. Oglum 3500 kilo dogmustu

Maşallah çabuk doğurmuşsun canım sancin ne kadar sürdü peki açılan varmiydi gittiğinde.

Günaydın canım.
Valla fena üstüme alındım gerçekten tombiğim. Dün tartıda 79 çıktım :olamaz:
En çok kilo alan ben olacağım aranızda. Doğumdan sonrasını düşünemiyorum. :olamaz:

Valla ben o ilk günleri ,bulantısı günleri düşününce rahatliyorum. Canımız sağolsun veririz elbet

canım aynenn senin gibi duşunuyorum , inan bana kimseyle bu konuları konuşmuyorum bile. Kendisi bişyler sordu bnde cevaplayınca oyle dedi. Heralde gozumdeki ışığı heyecanı mı gordu artık. Yyoksa kendim konusunu zaten açmıyorum bile

Canım bide çoğu korkarak hamileliği kendine çok dert ediyo.senin mutluluğun fark ediliyodur dışarıdan anlatmasan bile korkmadığını rahat davrandığı n için çekemiyodur belki de.
Allah bozmasin canım
Ayrıca benim eşim de fazla dilleme kendine nazarin değecek diye uyarır arada . yanlış anlamamak da gerekir. O yüzden içinden geldiği gibi davran bence. Nasıl olsa sancılar başlayınca zor anlar bizi beklicek ama napalim o sancilarla meleklerimiz dünyaya gelecek inşallah. Olabildiğince keyif çıkarmak lazim

Valla ben o ilk günleri ,bulantısı günleri düşününce rahatliyorum. Canımız sağolsun veririz elbet

Eşim de hep öyle diyor ama yine de düşünüyorum işte. Zaten dün ağrıdan ve halsizlikten çok zor bir gün geçirdim. Çalışmakta zorlandım. İlk zamanlar ne yapıyormuşum diye düşündüm valla.

Kızlar amway in urunlerini kullanan varmı aranızda. Bizim bebek sampuani i ve deterjan amwaydan olacak

Ablam temsilciliğini yapıyor kullanan herkes memnun ama bebek ürünleriyle ilgili bilgim yok. Ben hamileyken kullanmak için vücut losyonu aldım.
Ben bebek bakım ürünlerini sebamed alacağım büyük ihtimalle.

Canım bizde 29+4 te gittik en son.24mayisa randevu verdi benim doktorum.o da 33.haftama denk geliyo. Normal bence

cnm 29+4 de bebeğin gelişimi nasıldı boyu kilosu. neden sordun dersen ben et balık yemiyorum . eti haftada bir ama balık hiiçç. çocuğu besleyemiyorum diye üzülüyorum. benimde çarşamba kontrolüm var. tamda o gün 29+4 olcak . bebeğimin gelişimini kontrol edebilirim. doktor hep iyi deyip gönderiyor. ama nedense inanasım gelmiyor. içgüsel annelik işte ;)

Back