• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

günaydın arkadaşlar. dün rahatsız olduğumu söylemiştim ya bugün boğaz ağrım geçti çok şükür, hiç ilaç kullanmadım bu süre içerisinde doğal yollarla geçirmeye çalıştım. ama şu an öyle bir öksürük varki, kuru öksürük ama mahvetti beni zavallı oğlum içerde zıplamaktan ne hale geldi bilemiyorum. doğal ilaç sıcak su bal limon vs. kullandım geçmek bilmiyor ve bütün gece uyutmadı. öksürük ilacı veya pastil vs. kullananlar yardımcı olabilirmi? doktoruma da ulaşamam nasıl sorucam bilemiyorum. tavsiyeniz varmı çok acil, aile hekimine falan gitsemmi?

Sağolasın canım, inşallah atlatırım.

Hayırlısıyla mayıs ayı gelse de doğum iznine başlasam diye hayal kuruyorum ben de:)) Öte yandan çalışabildiğin kadar çalış ki, izni doğum sonrası kullan diyorum kendime. Evde olmayı çooook istiyorum artık:/

kesinlikle bende o kadar sabırsızlanıyorumki bir an önce evde olayım bebişimi seveyim rahat rahat kahvaltımı yapatım. :KK68: kızım okuldan geldiğinde annesini evde bulsun. inşallah ağız tadıyla bebişlerimizi büyütürüz.

bende devlet memuruyum. rabbim izin verirse son 15 güne kadar çalışmak istiyorum.ki sonrasında izinler raporlar yılbaşını getirsin. kısmet bakalım

günaydın arkadaşlar. dün rahatsız olduğumu söylemiştim ya bugün boğaz ağrım geçti çok şükür, hiç ilaç kullanmadım bu süre içerisinde doğal yollarla geçirmeye çalıştım. ama şu an öyle bir öksürük varki, kuru öksürük ama mahvetti beni zavallı oğlum içerde zıplamaktan ne hale geldi bilemiyorum. doğal ilaç sıcak su bal limon vs. kullandım geçmek bilmiyor ve bütün gece uyutmadı. öksürük ilacı veya pastil vs. kullananlar yardımcı olabilirmi? doktoruma da ulaşamam nasıl sorucam bilemiyorum. tavsiyeniz varmı çok acil, aile hekimine falan gitsemmi?

cnm ben hamileliğin başında tam 1,5 ay çektim. ama ilaç kullanmadım cnm. karbonatlı tuzlu su ile gargara yptım ıhlamur içtim. kendimi elektirikli sobanın karşısında terlettim falan

Gunaydin hanimlarr :KK54: 110gunumu kaldi bizim . saka gibi vakit nasilda gecip gidiyor. İlk basladigimizda 5. 6,haftalardaydik masallah cok sukur hepimiz 20.haftayi devirdik. Milim milim buyudu bebislerimiz., onlari takip ettik, bulatilarimiz oldu, hastalandik, gobeklerimiz kucuk buyuk derken,cinsiyetleri de öğrendik .netice 2cm lik kuzularimiz 30cm e ulasti, bizi duymaya basladi ,göz kapaklari tekrar açilmaya basladi,parmak bile emer oldular . en kucugu 400-500 gr olan bebislerimiz var çok şükür rabbime . allahim olmayanlarada nasip etsin tattırsin inşallah.:KK36:
Bizimki naz bile yapiyo babasina büyüdude.

:cry: ayy kız çok duygulandım. hakikaten öyle böyle zaman bayağı ilerliyor. inşallah bebişlerimizin gözlerine bakıp sevinçten ağladığımız günlerde gelecek:KK36::nazar:

cnm ben hamileliğin başında tam 1,5 ay çektim. ama ilaç kullanmadım cnm. karbonatlı tuzlu su ile gargara yptım ıhlamur içtim. kendimi elektirikli sobanın karşısında terlettim falan
sağol canım ben de ilaç kullanmak istemiyorum. inşallah şu kuru öksürükten kurtulurum.

İyi etmişsin, geçenlerde bu vesvese halinde mevlit kıyafetini bile aldım:)) Tüm gün oturunca rahatsız ediyor beni.

Oh ne güzel. Ben de dün denk geldim mevlit kıyafetlerine. Kararsızım alsam almasam mı diye. Mevliti ne zaman yaparım aldığım küçük gelir mi diye düşündüm. Malum çabuk büyüyorlar. Çok güzeller heveslendim ama doğumdan sonraya mı bıraksam?

Son düzenleme:
Gunaydin hanimlarr :KK54: 110gunumu kaldi bizim . saka gibi vakit nasilda gecip gidiyor. İlk basladigimizda 5. 6,haftalardaydik masallah cok sukur hepimiz 20.haftayi devirdik. Milim milim buyudu bebislerimiz., onlari takip ettik, bulatilarimiz oldu, hastalandik, gobeklerimiz kucuk buyuk derken,cinsiyetleri de öğrendik .netice 2cm lik kuzularimiz 30cm e ulasti, bizi duymaya basladi ,göz kapaklari tekrar açilmaya basladi,parmak bile emer oldular . en kucugu 400-500 gr olan bebislerimiz var çok şükür rabbime . allahim olmayanlarada nasip etsin tattırsin inşallah. :KK68:
Bizimki naz bile yapiyo babasina büyüdude.

Amin inşallah. Nasıl büyüyüp şekillendi hepsi Rabbim'in mucizeleri ya.

Benim gündüz ki bunalım psikolojim geceye de yansıdı. Aklımda bir sürü kötü düşünceyle uyuyamadım dönüp durdum. Yavrucuğum sanki anladı da hareket etmeye başladı bana destek olur gibi.

Senin ki nasıl naz yapıyor babaya tekme atmıyor mu?

Geçmiş olsun canım. Ben de 11-12.haftalarda yaşadım onu. Üstelik kanamam da vardı evde yatıyordum düşük olur korkusuyla ağrı kesici bile içmemiştim. Her öksürüp, hapşırdığımda düşecek korkusu yaşadım. Sadece ıhlamur, limon, bal içebildim çok şükür çabuk geçmişti.
Doktora söylesem mutlaka bir ilaç verirdi ama ben içmek istemedim. İlk haftalarda değiliz artık aile hekimine sorup içebilirsin pastil falan.
Allah çabuk şifa versin inşallah.

Oh ne güzel. Ben de dün denk geldim mevlit kıyafetlerine. Kararsızım alsam almasam mı diye. Mevliti ne zaman yaparım aldığım küçük gelir mi diye düşündüm. Malum çabuk büyüyorlar. Çok güzeller heveslendim ama doğumdan sonraya mı bıraksam?

Ben biraz daha buyuyeyim 6 aylik fln olayim alicam cnm Mevlüt kiyafetini ve bazi seylerini... Bizde 40 inda mevlut yapilir 0.3 aylık aldinmi sorun olmaz bence... Zatrn genelde oyle satilio diye biliyorum

Ben biraz daha buyuyeyim 6 aylik fln olayim alicam cnm Mevlüt kiyafetini ve bazi seylerini... Bizde 40 inda mevlut yapilir 0.3 aylık aldinmi sorun olmaz bence... Zatrn genelde oyle satilio diye biliyorum

Bizde de genelde o zamanlar yapılır da aksilik olmazsa. İlk tulumlarını sadece bir defa giyen bebekleri duyunca 3. ayda mevlüt yaparsam 0-3 kısa kalır mı diye düşünüyorum.
Eminönü tarafına gidince bakarım artık.

Canım ben 1,5 ay kadar öksürük sıkıntısı çektim. Şurup çok tavsiye etmiyor doktorlar pastil kullanabiliyorsun. Ben kara turpun içini oyup bal koyup onun suyunu içmiştim o biraz dindirdi öksürüğü netten araştırabilirsin iyi geliyor. Bal ve toz zencefilde günde 1 çay kaşığı kullanıyordum öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor. Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım. Ben de 11-12.haftalarda yaşadım onu. Üstelik kanamam da vardı evde yatıyordum düşük olur korkusuyla ağrı kesici bile içmemiştim. Her öksürüp, hapşırdığımda düşecek korkusu yaşadım. Sadece ıhlamur, limon, bal içebildim çok şükür çabuk geçmişti.
Doktora söylesem mutlaka bir ilaç verirdi ama ben içmek istemedim. İlk haftalarda değiliz artık aile hekimine sorup içebilirsin pastil falan.
Allah çabuk şifa versin inşallah.
Canım ben 1,5 ay kadar öksürük sıkıntısı çektim. Şurup çok tavsiye etmiyor doktorlar pastil kullanabiliyorsun. Ben kara turpun içini oyup bal koyup onun suyunu içmiştim o biraz dindirdi öksürüğü netten araştırabilirsin iyi geliyor. Bal ve toz zencefilde günde 1 çay kaşığı kullanıyordum öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor. Çok geçmiş olsun
teşekkür ederim arkadaşlar. ben de öksürük şurubu içmek istemiyorum. turpu kızıma denemiştim. onun bağışıklığı güçlendirici etkisi de varmış. aynen ıhlamur, limon, bal, turp devam edeceğim. kullandığınız pastilin adını hatırlıyormusunuz.? eskiden bepanten pastil vardı alır kullanırdık iyi de gelirdi. şimdi piyasada bir sürü pastil var.

günaydın kızlar cuma dr gidicem kalbine bakılıcak ufaklığın dua edin olurmu bişi cıkmasın biraz tedirginim normal sanırım
pazarteside tetanıoz aşısı olacağım kolu kullanmada sıkıntı oluyormu yada tan etki falan varmı biliyormusunuz

Canim öncelikle geçmiş olsun bende geçen haftalarda aynı durumu yaşadım eğer kalsiyum ilacı alıyorsan heme bırak o bazı insanlara alerji yapıyormuş yan etkilerde bile yazar. Ve benim öksürük doğal yollarla geçmek bilmedi ve ilaç almamak için doktora gitmedim ama büyük hata etmişim o yüzden hemen kadın doğum veya göğüs hastalıklarına gitmelisiniz. Ben 3 gün hastanede yattım kadın doğum ve göğüs hastalıkları takip etti ve çok şükür geçti o yüzden size tavsiyem acil bir doktora gitmelisiniz daha fazla artmadan.

Bu arada hastanede yatinca oyle agir ilac yapmadilar sadece günlük buhar aldım o sakinlestirdi ve kadın doğum doktoru bana düşük dozda antibiyotik verdi yani korkmana gerek ama doktora başvurmak en iyisi zaten onlar gereksiz yere ilaç vermez ki . Hem senin öksürügu bilmem ne kadar fazla ama ben bebegime aciyordum ve çok kötü öksürdum

Bu arada hastanede yatinca oyle agir ilac yapmadilar sadece günlük buhar aldım o sakinlestirdi ve kadın doğum doktoru bana düşük dozda antibiyotik verdi yani korkmana gerek ama doktora başvurmak en iyisi zaten onlar gereksiz yere ilaç vermez ki . Hem senin öksürügu bilmem ne kadar fazla ama ben bebegime aciyordum ve çok kötü öksürdum
canım bana antibiyotik vereceklerini sanmıyorum çünkü kupkuru bir öksürük var. devam ederse göğüs hastalıklarına gideyim diyorum. çok zormuş gerçekten bir öksürüyorum ki yerimden fırlıyorum. gerçekten bebeğime acıyorum ya.

geçmiş olsun canım

günaydın kızlar cuma dr gidicem kalbine bakılıcak ufaklığın dua edin olurmu bişi cıkmasın biraz tedirginim normal sanırım
pazarteside tetanıoz aşısı olacağım kolu kullanmada sıkıntı oluyormu yada tan etki falan varmı biliyormusunuz
canım inşallah yüzün gülerek çıkarsın. hepimiz içi sıkıntılı süreçler özellikle ayrıntıı usg süreci. benim kızımda sağ böbrekte genişleme çıkmıştı. çok üzülmüştüm. doktorum üzülme büyük ihtimalle doğuma kadar geçer dedi ve geçti de çok şükür. pazartesi günü de bu bebeğim için girecem inşallah sıkıntısız çıkarız rabbim dualarımızı kabul eder. bu arada tetanoz aşısı evet çok ağrı yapıyor koluna ve 2 3 gün falan sürüyor. ama öyle başka bir yan etki yapmadı bana.

Back