• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

merhaba hanımlar,
yeni üye oldum:) aranızda olmak çok güzel... size sormak istedğim bazı şeyler var, cumartesi günü bebeğimin ense kalınlığını ölçtürdüm ve 3 mm çıktı doktorum üniversite hastanesinde bir profesöre yönlendirdi orada yapılan ölçümde ense kalınlığımız 4,7 mm çıktı.bebeğin boyu 7.2 mm ve burun kemiği oluşmuş durumda.doktorum 16. haftada amiyo sentez için randevu verdi. aranzda buna benzer sonuçlar çıkan arkadaşlarım var mı? yada çevrenizde benzer problemlerle karşılaşanlar var mı?çok korkuyorum. bizim için dua edin..

Merhaba cnm inşallah sapasağlam nur topu gibi bebeğin olur
Benim halamın iki bebeğinde de ense kalınlığı çok yüksek çıktı yaşı 35 üstüydü Doktor yüksek risk dediği halde halam ikisinde de doğurma kararı aldı çok şükür iki tane çok tatlı sağlıklı kızı oldu cnm takmamak mümkün değil ama pozitif düşünmeye çalışki öyle olsun inşallah

Merhaba cnm inşallah sapasağlam nur topu gibi bebeğin olur
Benim halamın iki bebeğinde de ense kalınlığı çok yüksek çıktı yaşı 35 üstüydü Doktor yüksek risk dediği halde halam ikisinde de doğurma kararı aldı çok şükür iki tane çok tatlı sağlıklı kızı oldu cnm takmamak mümkün değil ama pozitif düşünmeye çalışki öyle olsun inşallah
inşallah böyle yorumlar gördükçe umudum artıyor... pozitif düşünmekten hiç vazgeçmedim ben... dua etmeyi allaha sığınmayı hiç bırakmadım hiç isyan etmedim zaten ne olursa olsun ben bu bebeği kucağıma alacağım... down sendromlu da olsa başka bir hastalıkta olsa bu kararımı hiç kimse değiştiremez. zaten bunların hiç birinin olacağını zannetmiyorum. yorumun için de çok teşekkür ederim.senin de hamileliğin hayırlı olsun. hepimiz sağlıklı bebekler alırız inşallah kucağımıza... dualarınızı eksik etmeyin...

inşallah böyle yorumlar gördükçe umudum artıyor... pozitif düşünmekten hiç vazgeçmedim ben... dua etmeyi allaha sığınmayı hiç bırakmadım hiç isyan etmedim zaten ne olursa olsun ben bu bebeği kucağıma alacağım... down sendromlu da olsa başka bir hastalıkta olsa bu kararımı hiç kimse değiştiremez. zaten bunların hiç birinin olacağını zannetmiyorum. yorumun için de çok teşekkür ederim.senin de hamileliğin hayırlı olsun. hepimiz sağlıklı bebekler alırız inşallah kucağımıza... dualarınızı eksik etmeyin...

Amin canım inşallah Evet bende inanıyorum bebeğinin sağlıklı olduğuna, böyle güçlü pozitif annelerin çocuklarıda sapasağlam olur Allahın izniyle.

Ben de 13 . Haftadayimm daha dun gittim ama doktor israrla daha erken diyip soylemiyor. Tahminde dahi bulunmuyor. Merak ediyorum cinsiyetini. Hastnedn memnun musun peki doktordan?

Ben ilk defa dün gittim bu doktora. Şimdiye kadar 2 doktora gittim içime sinmedi. Eşimin kuzeni bu doktorla prematüre doğum yaptı. Doktordan da hastaneden de memnun kaldı bana tavsiye etti. İlk gittiğimde iyi geçti güzel muayene etti. bakalım inşallah iyi gider.

Biraz hafta daha sık dişini o zaman. 2 hafta sonra belli olur bence. Ben de bu doktor söylemese bekleyecektim zaten sabretmeye hazırlamıştım.

Fiyatlae nasil bir de kontrol ve dogum ?

Doğum için daha erken diye sormadım. ssk lı muayene ücreti 40tl ödedim.

Kızlar 13+2 haftaliğiz boyumuz 6.4cm sözlerde yazar misiniz haftasına gore normal mi .
Canım ya doktor bir sorun görmedi ise normaldir gelişimi devam ediyorsa bu cm lere fazla takılmayın bir iki hafta küçük bir iki hafta büyük hatta aynı muayene de beni normal kafası büyük bacağı küçük bile çıktı bana önceki bebegimde kaç günde bir adet görüyorsun

Kızlar 13+2 haftaliğiz boyumuz 6.4cm sözlerde yazar misiniz haftasına gore normal mi .
Yani birkaç saat yokum da söyle bir açıklayım mesela 33 günde bir adet görüyorsan senin bebeğin 27 günde bir adet görenden altı gün daha geri olacak zaten bebekler büyüdükçe böyle ölçüm farklı olması doğal mesela adetini hatırlamayan bir bayanın ilk ultrason muayenesine bakılır tarih belirlenir eğer bebek iki üç aylık oldu ise ondan sonrasında tam itibar edilemez her insan aynı ölçüde olmadığı gibi her bebek de anne karnında aynı büyüklüğe sahip olmaz bak şimdi hatırladım bir seferinde benim bebeğim 39 haftalık iken sadece bir ölçümü 36 çıkmıştı yani birde şey var tabiki bunlar milimetre cinsi ölçüm en ufak bir kaydırma bile bir sürü fark oluşturulur söz gelimi 40 mm 11 hafta der 41 mm 12 der takma yani doktor bilir onu önemsememişse sürün olmaz inşallah

bence normaldir canım benim 13+3 ken ölçüldü en son 7,2 çıkmıştı ama bu haftada bebeğinin boyu şu şu cm ler arasında louyor diye açıklayan siteler var birde oradan bak istersen.www.gebelik.org ben genelde bu siteyi kullanıyorum hafta hafta aneler olacağını annede olan değişiklikler ve bebekte olan değişiklikler olarak ayrı ayrı anlatıyor.ve neredeyse ne derse çıkıyor.bence bide o siteden inceleyebilirsin... ama öyle çok kısa değil bence .

M melekler-engelchen sen ne yaptın cnm. bi daha gittinmi doktora
Ben kac gündür evde yatıyorum. Pazartesi günü öglene doğru biranda Çeşme gibi kan boşaldı. Durmuyordu. Hemen tuvalete kostum Kanı görünce beynimden vuruldum. Hatta bir parca birsey düstü. Esim Allahtan evdeydi. Hemen kadin doktoruna gittik.kan durmuyor. Kac ped batti. 1 saat bekledikten sonra sıra geldi. D emirleri alttan sokup kanın nerden kaynaklandigina bakti. Ben kesin gitti defim.Ultrasonda bakinca bebek duruyor. Bak hareket ediyo. Deyince rahatladik. Ama ense kalınlığı yine ayni fazla..bu bebek normal deyil. Bu yüzden bunlari yaşıyorsun deyip yıktı bizi resmen. Iki gün kanama oldu. Sonra kahverengi akinti geliyor hala. Başka bir doktora randevu yaptik. 2 hafta sonra. Doktor cok negatif konusarak cok üzdü bizi . Bakalım hayırlısı

Ben kac gündür evde yatıyorum. Pazartesi günü öglene doğru biranda Çeşme gibi kan boşaldı. Durmuyordu. Hemen tuvalete kostum Kanı görünce beynimden vuruldum. Hatta bir parca birsey düstü. Esim Allahtan evdeydi. Hemen kadin doktoruna gittik.kan durmuyor. Kac ped batti. 1 saat bekledikten sonra sıra geldi. D emirleri alttan sokup kanın nerden kaynaklandigina bakti. Ben kesin gitti defim.Ultrasonda bakinca bebek duruyor. Bak hareket ediyo. Deyince rahatladik. Ama ense kalınlığı yine ayni fazla..bu bebek normal deyil. Bu yüzden bunlari yaşıyorsun deyip yıktı bizi resmen. Iki gün kanama oldu. Sonra kahverengi akinti geliyor hala. Başka bir doktora randevu yaptik. 2 hafta sonra. Doktor cok negatif konusarak cok üzdü bizi . Bakalım hayırlısı

cnm çok geçmiş olsun. Rabbim senin için ne hayırlı ise onu nasip etsin inşallah. herşey gönlünce olsun cnm

Canım ya doktor bir sorun görmedi ise normaldir gelişimi devam ediyorsa bu cm lere fazla takılmayın bir iki hafta küçük bir iki hafta büyük hatta aynı muayene de beni normal kafası büyük bacağı küçük bile çıktı bana önceki bebegimde kaç günde bir adet görüyorsun

26-28 gün arası degisiyordu

Kızlar devlete gidiyorum ben o yüzden ilgi alaka yok buradaki doktorlarda. Bugün ikili tarama sonucunu aldım. Değeri biraz yüksek dedi. Bi suru bisey anlattı 3lu tarama ya girip ondan sonra da pozolitif çıkarsa göbekten ornek alınacak şimdi yapmak istedi kabul etmedi düşük riski yüksek olduğundan. 3lu taraması bekleyebilirsin daha da netlesir dedi. Ben sormadan ne zaman gitmem gerektiğini de söylemiyor. Kafayı yiycem ya

Yaa seni öyle iyi anladım ki su an görümcene sinir oldum ama emin ol kızın da olsa çok kıskanacak seni cunki kız evladın nasıl tatlı birşey olduğunu bilmiyor maalesef minicik bir kadın a Allah in izni ile annelik yapmak dünyanın en şerefli duygusudur
Teşekkür ederim canım. Haklısın kız çocuk da baska oluyor. Hem kiyafetleri eşyaları daha süslü :) Hayirli, sağlıklı olsun da hepimizin bebisleri. Tek duamiz o ;)

Back