- 20 Ekim 2019
- 652
- 744
- 53
- Konu Sahibi pembiss123
-
- #19.501
İkş transfermi olsu sanada canım kaçıncı gün embriyosuBen idrar testine yarın başlayım diyorum canım sıkıldıkçakanı da cuma yada cumartesi veririm sanırım doktorum pazar istemisti
Eger taze transferse catlatma iğnesi betayı yukseltir fakat donsurulmuşsa progesteron etkı etmez4. Günde idrardan çıkar mı gerçekten ama yüksek oradan progesteron kullanıyoruz sonucu etkilemez mi kızlar kafam karıştı
Evet 2 embriyo oldu 5.gün embriyosu biri bb biri eb kaliteİkş transfermi olsu sanada canım kaçıncı gün embriyosu
Aynen ya benimkide %1 ileri sperm doktor transfer sırasında 2 embriyo enjekte ediyorum dediÇift embriyo 2. Tane 5. Gün valla transfer saatine kadar hep tek istedim doktor geldi transfere gitmeden önce şansın %50yükseltelim diye 2 tane transfer edelim ikisi tutacak diye birşey yok dedi şansın %70olur bidaha uğraşmazsın dedi benim eşim azospermi 0 sperm yani ameliyatla parça alıp spermleri alıp öyle dölleme yaptılar doktor işiniz zor 1 yıl eşimle uğraştık zaten 2 olsun derim dedi bende pat tamam dedim
Benımde ikisi 4bbEvet 2 embriyo oldu 5.gün embriyosu biri bb biri eb kalite
İnşallah tutar bızımde erkek infertilitesinden dolayı tüp bebek hikayemizAynen ya benimkide %1 ileri sperm doktor transfer sırasında 2 embriyo enjekte ediyorum dedişok oldum bakalım 3. Gün embriyosuydu ve geride 2 embriyo daha vardı dokdurururz demiştik ama bugün aradılar onlar kalitesini kaybetmiş dondurulamaz mış inşallah bu transfer tutar bakalım
Başka embriyonuz var mi benim olmadığı için 2 koydurdumBenımde ikisi 4bb
Evet benim herşey çok iyi dendi ama tutmadı.Benim doktorumda orta kalite düşük kalite de tutuyor dedi. Bunları biliyorum. Dediğim arkadaş bekar tedavi göremez yumurta dondurabilir tabi. Amh yaptirmasaydi doktor herşey normal diyip gonderecekti.Bazi hastalar için Amh faydalı. Zamanın ne kadar kaldığını öğrenmek için Amh önemli. Fsh çok yanıltıcı çunku. Amh ye tabiki çok anlam yüklememek lazım ama yinede yaptırılma taraftarıyimHayır yaştan dolayı fazla cıkıyor 0.3 amh ile 10 yumurtası olan yası genctir o yuzden oyle oluyodur. Amh dusuk olsa ne olur ki 10 yumurta cok iyi bir sayı sonucta yasıda genctir buyuk ihtimal cıkan yumurtalarda kalıtelı cıkar tabı beslenmenınde burda etkısı cok buyuk, amh sadece acele et der ki zaten doktoru 10 yumurtanın yasına göre az oldgnu soylemiştir rezervın yasına gore az demiştir mutlaka. Ama rezerv azlığı bebek sahıbı olamamaya engel hiç degıl onemli olan kadının yaşı ve yumurta kalitesi. Ben doktoruma gıttıgımde tüp bebek yapacagım ay diğer aylarıma gore daha az yumurtam olmuş sayıyı soyledgnde dedım hocam benım gecen aya göre 2 yumurtam eksik doktor bana donup dedı ki hiç onlara takılma 18 adet cıkıp sadece 2 adet kalanlar cok var bi yandanda 2 adet tumurtası olup 2 si de döllenıp ondan hamıle kalanlarda cok var cunku onemli olan yumurta kalitesi hatta o ay daha az olan yumurtalarımın hepsi döllendı ve onlardan hamıle kaldım dondurulmuşlarımda inşallah kardes olurMenepoza girmiş tek yumurtası olan 29 yasında tüp bebek merkezınden tanıstgm bayan hamıle kaldı. Yani amh hamıle kalırım kalamam onu gostermez sonucta her ay yumurtan catlıyorsa buyuyorsa bunun amh ile alakası yok kalite ya da spermın gidişinde bi problem vardır ki döllenmıyordur labda bunları kolaylaştrıyorlar. Bazen kalitesız embrıyolar bıle tutuyo yeterki genetiği normal olsun. Gecen kadın doğumum butun hamıle kalanların 4 4 lük mü sanıyosun dedı Dogru soyluyo dusununce herkesde 4 4 lükte kalan %15 lik kısımın mı berbat degerleri hamıle kalamıyolar? Aslında tüp bebekle cogu yıne hamıle kalıyo.. ya spermın gidişınde problem oluyo ya tüplerde kıl olmuyo spermi ittrsın ya kadının sıvısı spermı ittirmiyo bir sürü sebepler var bunlarada sebepsiz infertilite denıyo ama teşhis tam olarak konulamıyo
Bizim iki tarafliİnşallah tutar bızımde erkek infertilitesinden dolayı tüp bebek hikayemiz
Var 4 tanesi 4bb idi ona iyi kalite dediler bide 2 tane orta kalite varmış harf olarak bılmıyorum onları 4bb den 2 tane trasfer edildi geriye 4 kaldıBaşka embriyonuz var mi benim olmadığı için 2 koydurdum
Bizde 0 sperm ameliyatla eşimden sperm bulunduBizim iki tarafli
Geçen yarı uyanık uyurken gool diye söylenerek ayıldımistihsarede goruln ruyadan anlyn vr mi
Progestan beni o kadar zorlamadı ya sadece tek ampulden iki ampule geçtiğim gün agrım oldu onun dışında iğne yerini hissetmiyorum bile.Şuan progestan igneden dolayı ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum çok zorlaniyorum yürürken bile sünnetli çocuk gibi. Hiçbir iğnede ufacik sıkıntı çekmemiştimbende de çok sık idrara çıkma var sadece bu :/
Benim 12.gun geçmişti gaz sikayetimAy o gaz ve şişkinlik gerçekten çok tuhaf ben normalde hergün mekik çeken biriyim karnım davul gibi oldu gerçekten ne yürüyüş yapabiliyorum nede mekik spor resmen durdu bu şişlik tam ne zaman iniyor yani gazlar ne zaman biter
Göbekten vurulanı kullansan o oyle acıtmıyorŞuan progestan igneden dolayı ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum çok zorlaniyorum yürürken bile sünnetli çocuk gibi. Hiçbir iğnede ufacik sıkıntı çekmemiştimbende de çok sık idrara çıkma var sadece bu :/
Hormonlar işte yüklüyorlar bize doz doz sonra neden ağladık hassaslaşıyoruz tabiki bu hormonları erkeklerede versek acaba ne yaparlarO an bebeğin olacak fikrine kapılıp ağlıyorsun duygu yoğunluğundan yaaohoo ben opudan çıkıp daha narkozdan tam ayilmamisken hıçkırarak ağlamışım transferde ağladım çift çizgiyi gördüğümde ağladım kan sonucunu gördüğümde ağladım. Ay ne vıcık vıcık sulu gözmüșüm hic sevmem ama böyleyim
İnşallah geçer şimdiden 2-3 aylık gibi karnımBenim 12.gun geçmişti gaz sikayetim
Ama pozitif enerji önemli sen hamişsin ve herşey yolunca ne düşünürsek onu inşaa ederiz bak bu sefer farklı bu enerjiyi temizle yepyeni bir başlangıç şahane olacakBaciko senin su gunlerde adet olacakmisin gbi agrilarin oluyomu? Sanki baslangic agrisi gbi ara ara.. ben hala sevinemiyorum icimde bi korku var sanki olmicak gibi.. keseyi diger dusuklerimdede gordugum icin birsey ifade etmiyor pek bende.. kalp atisinada var dahaicim hic rahat dgl gece hic uyuyamadim hemen kanamam olmuyor benim genelde ultrasonda ogreniyoruz duseceginide iyice piskopata bagladim canim nolcak boyle @sevgiliistanbul
Ama işte iyi bir doktora gtse mutlaka derdı yasına göre dusuk diye bi de bazı doktorlar var onemsemıyo genelde bunu tüp bebek doktorları soyluyo rezerv azlığını ki gunumuzde rezervi cok iyi olan cok nadir vardır diye dusunuyorum. Bunlar gebeliğe engel degil normal olmqzsa tüp bebekle oluyor zaten. pıhtılqşmana bakıldı mı? Rahım zarın kaliteli mi ya da rahımın kabul etme pencwresı var o acıldı mı yumurtalarının kalıtesı nasıldı sperm kalitelı mıydı rahım filmi cekıldın mı myom polip var mı yasın kac genetik faktore bakıldı mı bi de bazılarının embrıyoları genetık bozuk oluyomuş yumurta guzel sperm guzel ama birleşince genetiği bozuluyo ama onlarda mutlaka embrıyonun normalıne denk gelıyo deneyerek.. ben hep tedavımde sunun dusun cok zor olsaydı hamıle kalmak bu toplumun %80 ile %85 arası hamıle kendılığınden kalıyo yanı mutlaka bunlardada ufak tefek sorun vardır kimse 4 4 lük degıldirEvet benim herşey çok iyi dendi ama tutmadı.Benim doktorumda orta kalite düşük kalite de tutuyor dedi. Bunları biliyorum. Dediğim arkadaş bekar tedavi göremez yumurta dondurabilir tabi. Amh yaptirmasaydi doktor herşey normal diyip gonderecekti.Bazi hastalar için Amh faydalı. Zamanın ne kadar kaldığını öğrenmek için Amh önemli. Fsh çok yanıltıcı çunku. Amh ye tabiki çok anlam yüklememek lazım ama yinede yaptırılma taraftarıyim
Canım benim senden önce Salı günü olmuş transfer benden Cuma günü kan istediler senin çok erken değil mi baktırmak için transfer günü sayılmıyor 10. Gün bakılıyr. Ara bir değer çıkabilirmiş öncesinde o yüzden diyorumAnladım ama benim transferim sizden sonra oldu cuma günü oldu pazar günü test günüm sizin 12.günde mi yapın dediler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?