Hayır yaştan dolayı fazla cıkıyor 0.3 amh ile 10 yumurtası olan yası genctir o yuzden oyle oluyodur. Amh dusuk olsa ne olur ki 10 yumurta cok iyi bir sayı sonucta yasıda genctir buyuk ihtimal cıkan yumurtalarda kalıtelı cıkar tabı beslenmenınde burda etkısı cok buyuk, amh sadece acele et der ki zaten doktoru 10 yumurtanın yasına göre az oldgnu soylemiştir rezervın yasına gore az demiştir mutlaka. Ama rezerv azlığı bebek sahıbı olamamaya engel hiç degıl onemli olan kadının yaşı ve yumurta kalitesi. Ben doktoruma gıttıgımde tüp bebek yapacagım ay diğer aylarıma gore daha az yumurtam olmuş sayıyı soyledgnde dedım hocam benım gecen aya göre 2 yumurtam eksik doktor bana donup dedı ki hiç onlara takılma 18 adet cıkıp sadece 2 adet kalanlar cok var bi yandanda 2 adet tumurtası olup 2 si de döllenıp ondan hamıle kalanlarda cok var cunku onemli olan yumurta kalitesi hatta o ay daha az olan yumurtalarımın hepsi döllendı ve onlardan hamıle kaldım dondurulmuşlarımda inşallah kardes olur
Menepoza girmiş tek yumurtası olan 29 yasında tüp bebek merkezınden tanıstgm bayan hamıle kaldı. Yani amh hamıle kalırım kalamam onu gostermez sonucta her ay yumurtan catlıyorsa buyuyorsa bunun amh ile alakası yok kalite ya da spermın gidişinde bi problem vardır ki döllenmıyordur labda bunları kolaylaştrıyorlar. Bazen kalitesız embrıyolar bıle tutuyo yeterki genetiği normal olsun. Gecen kadın doğumum butun hamıle kalanların 4 4 lük mü sanıyosun dedı Dogru soyluyo dusununce herkesde 4 4 lükte kalan %15 lik kısımın mı berbat degerleri hamıle kalamıyolar? Aslında tüp bebekle cogu yıne hamıle kalıyo.. ya spermın gidişınde problem oluyo ya tüplerde kıl olmuyo spermi ittrsın ya kadının sıvısı spermı ittirmiyo bir sürü sebepler var bunlarada sebepsiz infertilite denıyo ama teşhis tam olarak konulamıyo