Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allh yardimciniz olsun gercekten zor durum...insanin psikolojisi bozuluyo surekli bebegime bise oldu olcak korkusu icini kemiriyor insanin...allh kucaginizi bos birakmasin

Amin canım Rabbim cümlemize sağ salim kucağımiza almayi nasip etsin inşallah

Merhaba ben de 22 haftalık hamileyim 3-4 gündür bebeğimin hareketleri neredeyse yok denecek kadar azaldı ve bugün hemen dr.a gittim ve bana suyun azaldığını, bebeğin küçük kaldığını ve böbreklerde gelişim geriliği (ya da onun gibi bişey ) olduğunu söyledi ve beni de araştırma hast.'ne sevk etti.
Çok canım sıkıldı eve geldiğimden beri buradaki yorumlarınızı okudum biraz rahatladım ama hâlâ çok ama çok tedirgin ve üzgünüm:KK61::KK61: bu hafta muhakkak gitmemi istedi sevk ettiği hast. de Kanuni...
N'olur bişey söyleyin çok

Bir şey sorabilir miyim kızlar gecen hafta arkadasım kontrole gitti ve bebeğin suyu azalmıs diyerek aldıkar 36. Haftadaydı. Bende oyleyim dün kontrole gittim suyun iyi dedi hafaya bir daha gidicem inşallah, peki o arada bir anda azalır mı su? Merak ediyorum

Bir şey sorabilir miyim kızlar gecen hafta arkadasım kontrole gitti ve bebeğin suyu azalmıs diyerek aldıkar 36. Haftadaydı. Bende oyleyim dün kontrole gittim suyun iyi dedi hafaya bir daha gidicem inşallah, peki o arada bir anda azalır mı su? Merak ediyorum
Merhaba canım bulunduğum yerdeki doktor suyu normal diyor samsun fakülte hastanesindeki doktor az diyor 1 hafta süreyle gitmiştim bende anlamadım bır anda bu kadar azalma nasıl oldu bugün bulunduğum yerdeki doktora gittim suyun yeterli haftaya gel dedi bakalım yarın fakülteye gideceğim 1 gecede azalmaz heralde orada ki ne diyecek

Merhaba canım bulunduğum yerdeki doktor suyu normal diyor samsun fakülte hastanesindeki doktor az diyor 1 hafta süreyle gitmiştim bende anlamadım bır anda bu kadar azalma nasıl oldu bugün bulunduğum yerdeki doktora gittim suyun yeterli haftaya gel dedi bakalım yarın fakülteye gideceğim 1 gecede azalmaz heralde orada ki ne diyecek
Hadi bakalım hayırlısı bizleri de haberdar edersen seviniriz

Merhaba kızlar benim de her gittiğimde doktorum suyun iyi ama sınırda diyor Havuç suyu falan yasak gebelik şekeri var. Doktorum bol su iç diyor günde 2,5 lt içebiliyorum inşallah bir daha gittiğimde düzelir

Merhaba arkadaşlar bugün gittim fakülteye suyum çok şükür yetiyormus 10 gun sonra gel dedi bende günde 2.5-3 ltre su içiyorum inşallah vakti zamani geldiğinde sağ salim kucağımiza almayi nasip etsin rabbimm

Merhaba arkadaşlar bugün gittim fakülteye suyum çok şükür yetiyormus 10 gun sonra gel dedi bende günde 2.5-3 ltre su içiyorum inşallah vakti zamani geldiğinde sağ salim kucağımiza almayi nasip etsin rabbimm
Ay hadi maaşallah çok sevindim. İnşallah sağlıkla alalım kucağımıza.

Ben çarşamba günü gittim suyum normaldi suyum zaten hep normaldi maaşallah benim korktuğum hani diğer kontrole kadar hemen azalabilecek bişey mi? Öyle bişey olabilir mi? Evhamlıyım biliyorum ama arkadaşım benimle aynı haftada bir anda suyu bitti diye ameliyata alınınca bende böyle düşüncelere kapıldım.
Bir de ben bişey dicem ben ilk 5 bucuk ay çok kustum ve maalesef hiç ama hiç su içemedim onu da çıkarıyordum kiloda vermiştim. Su içmekle o suyun alakası var diyoruz ya belki de çok yok mu acaba bilemedim..

Hamileler ne kadar su tüketmeli?

Hamilelik boyunca ortalama 12,5 kg. alındıysa bunun yaklaşık 6,5–7,5 kg.’ı sudur.

Bebeğin gelişimi için su son derece önemlidir. Yapılan çalışmalar annenin içtiği su miktarının direk olarak bebeği de etkilediğini göstermiştir. Ayrıca hamilelik sırasında sıkça görülen idrar yolları enfeksiyonu, böbrek taşı ve kabızlık gibi problemlerin de çözümünde bol su içmek vardır. Son dönemde yapılan araştırmalarda hamilelerin günlük tüketimlerine ek olarak 300 mililitreye yakın su içmeleri gerektiğini ortaya çıkartmıştır. Emzirme döneminde ise süt veriminin artması için günlük ek olarak 1-1,5 litre su alımı önerilmiştir.

Az önce suyla ilgili araştırırken yukarıdaki yazıyı bu sitede buldum..
http://engelliler.gen.tr/f28/cok-su-icmenin-zararlari-8321/

Geçen gün beni korkutup direk pernentolojiye yönlendirmişti Dr. , annem ve kız kardeşimin ısraryıla bir dr.a daha göründüm ve bana herşeyin normal olduğunu suyun abartılacak kadar az olmadığını söyleyip beni rahatlattı çok şükür

Az önce suyla ilgili araştırırken yukarıdaki yazıyı bu sitede buldum..
http://engelliler.gen.tr/f28/cok-su-icmenin-zararlari-8321/

Geçen gün beni korkutup direk pernentolojiye yönlendirmişti Dr. , annem ve kız kardeşimin ısraryıla bir dr.a daha göründüm ve bana herşeyin normal olduğunu suyun abartılacak kadar az olmadığını söyleyip beni rahatlattı çok şükür
Güzel paylaşım için çok teşekkürler... Yani benimde şöyle bir sorunum var normal hayatımda çok çok su içerdim zaten de şimdi su içinde midem yanıyor :(

nasıl doktor kontrolunde olmalıyız hastanedemı yatmalıyız beni doktorum 15 gunde bır cagırıyo hareketlerını takıp edıyorum azalma olursa hemen gel dedı hfıfe almıyoruz kesınlıkle cunku onemlı oldugunu bılıyorum benım suyum 22.haftadan bu yana az suan 30.haftamdayım gelışımı duzenlı takıp edılıyo gelısımı normal gıdıyor sukurler olsunkı...sen kacıncı haftada ogrendın suyunun azlıgını doktorun ne yapmanı onerdı???[/QUOTEcankm bnde 29. Haftamda ögrendım ve suyum gittikce aZalıyordu su seviyem 5 lere kadar ınmıstı ve doktorum bebegi almazsak 4 5 yaslarnda sakatlıgı olur dedi ben 31. Haftamda ameliyatla 42 cm 1800 kg bir kız bebek dnyaya getirdim 28 gün kuvezde kaldı cok zor zamanlardı ama cok sükğr sndi durumu ıyı hayta 7 ayşık oldu bile bana suyumun azaldıgını söylediklerinde her igtimale karsı ciger geliştirme ignelerimi burdular diyecegim o ki allahım yasatacaksa varsa dnyadan ekmegi alır sen hiç uzulme anlıyorum korkuyorsun Ama korkma insallah sag saglim kucagına alırsn evine götürürsn

Merhaba kızlar 9 şubattan beri kimse yazmamış. 22 haftaklık hamileyim. Detaylı ultrason dopler için perinatologdan randevü aldım. Bu arada ikizlerim olacak. Üstteki erkek, alttaki kız. Kız olanın suyu azalmış midesi boş göründü moralim çok bozuk. Daha geçen hafta doktoruma muayene olmuştum her şey gayet iyi demişti. 1 hafta 10 gün içinde su nasıl azalır anlayamadım. Çarşamba detaylı ultrasonografiye girdim, pazartesi doktora kontrole gidicem. Bu 5 gün geçmedi. Bu okuduklarımı uyguluyorum. İnşallah işe yarar.

merhaba canım üzülme stres yapma burda suyu az gibi görünen düzelen çok kişi gördük sen bol bol iç suyunu ınşallah düzelir bol bol dua et yarın bizede haber et tabiki son durumunu

merhaba canım üzülme stres yapma burda suyu az gibi görünen düzelen çok kişi gördük sen bol bol iç suyunu ınşallah düzelir bol bol dua et yarın bizede haber et tabiki son durumunu
İnşallah canım. Sende de benzer durum oldu mu? Amniosentez yapalım falan dedi. Nazal kemik çok küçük dedi, her gittiğimde ölçtürüyorum hep normaldi. Gelişim geriliği olabilir dedi. Neymiş baktım 3 hafta bebeğin geriden gelmesiymiş. Benim kızım 1 hafta oğlum 2 hafta ileri. Kiloları boyları haftasından önde. Ben de anlayamadım. Muhakkak yazıcam. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Me
Merhaba. Bugün doktora gittim. Midesinde yeterince su göründü erkeğinki kadar olmasa da. Suyum 8o dedi. 50nin altı tehlikeliymiş. 50-80 sınır dedi. 10 gün sonra bir daha gel bakalım. Önemli olan azalıyor mu onu anlamamız lazım dedi. Çok panik olmuşsun. Panik olacak bir şey yok dedi. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah suyum artar

çok şükür bak normal sayılır sen stres yapmamaya bak bol suyunu iç meyveni ye inşallah sağlıcakla bebişlerine kavuşursun beni sormuşşun amniyon sıvım azalmıştı gebeliğimde ama benimki sizlerinki gibi dinlenmeyle ya da su içmeyle düzelecek bişey değildi canım genetik bir problemin bebeklerimizde hastalığa sebep olduğunu öğrendik şimdi pgt yapılacak ALLAHIN izniyle gün sayıyorum hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle yavrularımıza kavuşuruz. Allahım seninde yardımcın olsun moralini yüksek tut benişleri sev karnından doğru hamilelğin tadını çıkar :KK68:

Canım sağol ne güzel moral verdin öyle. Allahım bir an önce senin de kalbine göre versin inşallah.... bir an önce kavuş bebişine inşallah sonuçların iyi çıkar. Bir gelişme olursa burdan yaz canım ben de yazarım.

Back