Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
H
Aarkadaar ben bugun acil sezeryanla dogum yaptim suyum 30 a dusmustu. Simdi iyiyiz cok sukur.cok panik yaptım.bugun kontrolum vardı. Acil sezeryan dedıler.bence sık sık suyunuzu olçturun benıö haberım olmıcaktı kontrol olmasa.
Hayırlı olsun cnm senin Bebeğin adına cok sevindim bnde seninle ayni durumdayım bi belirtisi oldu mu peki bnde dun kontroldeydim nst de cok hareketli cikti ama suyum Sınırda yine doktor bi hafta sonraya kontrol verdi ya o arada bisey olursa Kafayı yiyeceğim artık ya bnmde alsalar keske bebeğimi kaybetcem diye ödüm kopuyor

Merhabalar, ben çarşamba günü doğum yaptım 35+1 de, normal doğum oldu. Bebegim iyi çok şükür kuveze girmedi. Ama benim için çok kolay olmadı. Plesenta içeride kaldı. Suyun azlığından dolayı yapışmıştı. 2 gün kendisinden düşmesini bekledik ama olmadı. Bugün de operasyon yapmaya karar verildi. Doktorlar çok uğraştılar. Tam 17 kişi girdi ameliyathaneye. Neyseki sezeryana gerek kalmadan kürtaj tarzı bi müdehale ile aldılar. Çok sıkıntı çektim, bilsem sezeryan olurdum böyle olacağını ama yinede çok şükür simdi iyileşmeye başlıyorum. Allah herkesin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeklerini.
Hayırlı olsun cnm cok sevindim ama kendi adıma panik oldum ya içerde bebeğime bisey olursa anlamazsam diye dun kontrolde sinirdaydi suyum doktor haftaya çatı Kontrolü yapcam dedi ya o zamana kadar suyum biterde anlamazsam bana dua eder misin bnde sağ salim alayım kızımı kucağıma keske bnde dogursamda bitse. Bu gunler

Hayırlı olsun cnm cok sevindim ama kendi adıma panik oldum ya içerde bebeğime bisey olursa anlamazsam diye dun kontrolde sinirdaydi suyum doktor haftaya çatı Kontrolü yapcam dedi ya o zamana kadar suyum biterde anlamazsam bana dua eder misin bnde sağ salim alayım kızımı kucağıma keske bnde dogursamda bitse. Bu gunler

Amin çok saol, inşallah Allah sanada hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder. Yine dua ederim. Bende önce sancı başladı, dk tuttum ve hafif pembe akıntı oldu. Öyle başladı benimki. İnşallah seninki de sağ salim olur.

Amin çok saol, inşallah Allah sanada hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder. Yine dua ederim. Bende önce sancı başladı, dk tuttum ve hafif pembe akıntı oldu. Öyle başladı benimki. İnşallah seninki de sağ salim olur.

İns bnmde bİ belirtim olur da doktora giderim en cok Korktuğum farketmeden suyun bitip bebeğime birsey olması Bebeğin iyidir insallah herhangi bi sıkıntısı yok dımı susuzluk sebepsiz mi olmus

İns bnmde bİ belirtim olur da doktora giderim en cok Korktuğum farketmeden suyun bitip bebeğime birsey olması Bebeğin iyidir insallah herhangi bi sıkıntısı yok dımı susuzluk sebepsiz mi olmus

Benim suyun 10cm altına düştüğünde doktor haftada 2 kere çağırmıştı, benimde için rahat ediyodu. Bide hareketlerini takip ettiriyordu. Ateşimi olcturuyodu sürekli. Benim suyum yine akiyodu devamli o yüzden takip yine kolaydı, ama bazılarında sızıntı olmadanda bitebiliyormuş, o tehlikeli tabi. Mümkün olduğunca sık gitmek daha iyi tabi.
Bizde daha iyiyiz şimdi çok şükür. İnşallah sende hayırlı sağlıklı bi şekilde rahatlarsın. Ne zaman olacağını bilmemek beklemek zor cidden.

H
Hayırlı olsun cnm senin Bebeğin adına cok sevindim bnde seninle ayni durumdayım bi belirtisi oldu mu peki bnde dun kontroldeydim nst de cok hareketli cikti ama suyum Sınırda yine doktor bi hafta sonraya kontrol verdi ya o arada bisey olursa Kafayı yiyeceğim artık ya bnmde alsalar keske bebeğimi kaybetcem diye ödüm kopuyor
Canim cok haklisin endiselenmekete. Bir keta bizim durumumuzda olaanlar icin risk beklemek. Benim 73tu en son hatta dr um izinli diye gitmicektim neredeyase. Ben cok fazla hareket hissettim bebegimde hic olmadigi kadar. Meger suyu azalmis iyice bende her kipirdanisini hissediyomusum. Neredeyse kaybediyodum bebegimi. Beynine falan kan akimi gitmemeye baslamisti ve hic beslenemiyomus artik. Sen sakin ihmal etme haftada iki kez git derim. Hareketi iyi olmasi bazen tehlike habercisi oluyomus megerse..

Canim cok haklisin endiselenmekete. Bir keta bizim durumumuzda olaanlar icin risk beklemek. Benim 73tu en son hatta dr um izinli diye gitmicektim neredeyase. Ben cok fazla hareket hissettim bebegimde hic olmadigi kadar. Meger suyu azalmis iyice bende her kipirdanisini hissediyomusum. Neredeyse kaybediyodum bebegimi. Beynine falan kan akimi gitmemeye baslamisti ve hic beslenemiyomus artik. Sen sakin ihmal etme haftada iki kez git derim. Hareketi iyi olmasi bazen tehlike habercisi oluyomus megerse..
Inşşş bnmde yüzüme bakar Allah Dr haftada bi gel dedi bende devletten randevu aldım arada oraya da gideceğim cnm bn bişey soracağım bi de senin suyun azar azar sızıyor mu yoksa sebepsiz mi azalıyordu ben de şaşırdım artık doktor sürekli hareketlerine dikkat et diyor çok hareketli olması da iyi değil o zmn bi de bebişin kaç kilo Doğdu çok soru sordum ama çok endişeliyim

Be
Inşşş bnmde yüzüme bakar Allah Dr haftada bi gel dedi bende devletten randevu aldım arada oraya da gideceğim cnm bn bişey soracağım bi de senin suyun azar azar sızıyor mu yoksa sebepsiz mi azalıyordu ben de şaşırdım artık doktor sürekli hareketlerine dikkat et diyor çok hareketli olması da iyi değil o zmn bi de bebişin kaç kilo Doğdu çok soru sordum ama çok endişeliyim
Nim suyum hic sizmadi canim. Sen drlara guvenme sik sik kontrole git. Onlar cok onemsemiyo biz kadar- 2450 dogdu canim.bize de hareketli bebek saglikli bebek diyolardi ama o gun anormal hareketliydi.

Be

Nim suyum hic sizmadi canim. Sen drlara guvenme sik sik kontrole git. Onlar cok onemsemiyo biz kadar- 2450 dogdu canim.bize de hareketli bebek saglikli bebek diyolardi ama o gun anormal hareketliydi.
Bnm kız da hareketli bi kız zaten su azalması olmadan öncede baya hareketliydi şu an da hareketli ama anormal mi bilmiyorum ki cnm suyun azalmasının sebebini söylediler mi peki benm Aklımda hep o soru bi nedeni Olmalı bu durumun kimsede birşey demiyor

Beni
Bnm kız da hareketli bi kız zaten su azalması olmadan öncede baya hareketliydi şu an da hareketli ama anormal mi bilmiyorum ki cnm suyun azalmasının sebebini söylediler mi peki benm Aklımda hep o soru bi nedeni Olmalı bu durumun kimsede birşey demiyor
M benım plesanta yetmezlıği varmıs canım. 34 hafta bıtene kadar bu yuzden asprın kullandım.zaten bana hep erken dogum rıskımın oldugunu soylemişlerdı.

Suyum bu yuzden azalmış. Ayrıca plasentam kıreclenmış kan akımı olmadıgından.. plasenta ywtmezliğine bağlıymış hepsı.

Suyum bu yuzden azalmış. Ayrıca plasentam kıreclenmış kan akımı olmadıgından.. plasenta ywtmezliğine bağlıymış hepsı.
Neyse hepsi geride kalmış hatırlı olsun tekrardan bu arada suyun az olduğu anlaşılınca Doppler yapmamışlar miydi seni

Ben 27. Haftamdayim. Oglum cok hareketli bi bebek olmasina ragmen dun bebegim hareketsiz oldugu icin korktum tatli yedim yurudum naptiysam tepki vermedi ve acilde dr.a gittik. Dr suyumun sınırda olduğunu söyledi hiç beklemedigim bi durumdu. 1 hafta once muayenemde dr um her seyin normal oldugunu soylemisti. 1 haftada bebeğimin suyunun normalken sinira dusmesi normal mi lutfen yardimci olun. Daha bebeğim cok kucuk dünden beri dua ediyorum insallah bebegimi saglikla zamaninda dunyaya getiririm:( aranizda bu sekilde olan var mi? Bebegimin suyu normalken birden neden azalip sinira düşmüş olabilir?

Ben 27. Haftamdayim. Oglum cok hareketli bi bebek olmasina ragmen dun bebegim hareketsiz oldugu icin korktum tatli yedim yurudum naptiysam tepki vermedi ve acilde dr.a gittik. Dr suyumun sınırda olduğunu söyledi hiç beklemedigim bi durumdu. 1 hafta once muayenemde dr um her seyin normal oldugunu soylemisti. 1 haftada bebeğimin suyunun normalken sinira dusmesi normal mi lutfen yardimci olun. Daha bebeğim cok kucuk dünden beri dua ediyorum insallah bebegimi saglikla zamaninda dunyaya getiririm:KK43: aranizda bu sekilde olan var mi? Bebegimin suyu normalken birden neden azalip sinira düşmüş olabilir?
Mrb bnmde ayni senin gibiydi 31. Haftaya gittik herşey yolundaydı on gün sonra gittiğimizde suyum Sınıra inmişti Doppler çektiler kan akışı iyi büyüme iyi ama su azdı bi neden de söylemediler bazen olabilir dediler su An 36 haftamdayım halA suyum az hala nedenini bilmiyorum bebek hAReketlerini tAkıp etmem söylendi hareketler normal maşallah Doğumu bekliyorum inşş sağlıklı şekilde alırız bebeklerimizi kucağımıza

Ben 27. Haftamdayim. Oglum cok hareketli bi bebek olmasina ragmen dun bebegim hareketsiz oldugu icin korktum tatli yedim yurudum naptiysam tepki vermedi ve acilde dr.a gittik. Dr suyumun sınırda olduğunu söyledi hiç beklemedigim bi durumdu. 1 hafta once muayenemde dr um her seyin normal oldugunu soylemisti. 1 haftada bebeğimin suyunun normalken sinira dusmesi normal mi lutfen yardimci olun. Daha bebeğim cok kucuk dünden beri dua ediyorum insallah bebegimi saglikla zamaninda dunyaya getiririm:KK43: aranizda bu sekilde olan var mi? Bebegimin suyu normalken birden neden azalip sinira düşmüş olabilir?

Benimkide 28. Haftada azalmaya başladı. Ama ben suyun geldiğini fark ederek doktora gittim. Daha öncesinde bisey yoktu su ile alakalı. Geçen hafta 35. Haftamda da doğum yaptım.

suan 27.haftamdayım suyum 19 dan berı sınırın altına. su olmadıgı ıcın bebek hareketlerını cok hıssedemıyorum. herhangı bır neden gösteremıyorlar butun tetkıklerımı yaptırdım nedensız sebepsız. tek çare dua etmek. allah sağlıkla zamanında hyırlı doğumlar nasıp etsın ıns hepımıze..

Dun dr.uma geldim. Hemen ultrasondan sonra doppler e girmemi istedi. Bebegimin kalp atislari plesentasi suyu damar akislari guzel cikti. Ama hala hareket etmemekte israr ediyor diye birkac test yapıldı ve benim farkina varmadigim fakat benden direk plesentaya gecen enfeksiyon cikti bebegim bu yuzden bitkinmis, yani hareket etmeye hali yok:( suyum da normalmis. su an bebege zarar vermeyen antibiyotik tedavisi goruyorum. Enfeksiyon ciktigi icin arada kasilmalar oluyor. Cok sukur hareket ediyo fakat yavas vuruyo simdilik, tam olarak normale donmesini bekliyorlar. Dr.umdan ve hastaneden cok memnunum cok ilgililer. Hic bir sekilde gecistirilmeyip sorunu arastirdilar ve cok sukur ki basinda farkina varildi. Bu sorun erken doguma sebep oluyormus allahim hepimizin bebegini saglikla eline almayi nasip etsin.

Arkadaslar siddetle soyluyorum havuc suyu armut ve boool suuu icin.bende ise yaramisti suyum azaldiginda. Allahin dedogi olur tabiki ama en azindan elimizden gelen bisey varken bisey kaybetmeyiz.

Arkadaşlar selam. Ben de 12+2 yim. Pazartesi dr.uma gittiğimde suyumda azalma olduğunu öğrendim. 2 gün sonra yani bugün yeniden kontrol etti durum aynı. Beklemekten başka yapacak bir şeyim yok. Olumlu düşünmeye çalışıyorum, bir taraftan da çok erken bir dönemde yaşadığım için umutsuzluğa kapiliyorum:110: Elimden gelen tek şey bebişimin sağlıklı olması ve hayırlısı icin dua etmek...Bir de beyazzmelekk senin tavsiyelerini uygulayacağım. Sonraki kontrolum pazartesi. Allah'tan ümit kesilmez...Herkese iyi bayramlar...

Merhaba arkadaşlar. 30. haftada doktorum suyun azaldığını söyledi.O güne kadar her muayenede suyu iyi diyordu doktorumuz,ki son muayene 28. haftada olmuş idi. 31. hafta da renkli doppler istedi. Şükür bu tetkikin sonucunda bebeğin böbrekleri, kordondaki akış, normaldi. dört köşeden ölçüm alıp baktıkları sıvı miktarı 38mm çıktı .50nin atlı baya sıkıntılı diye geçiyor. Bol su iç ,dinlen,hareketlerini takip et dedi doktor. Hamileliğimin başından beri 4 litre civarı su tüketiyordum. Biraz dada artırdım suyu 5litre civarı . Çok stresli , hareketli, yogun bir çalışma hayatım var idi, bu haberden sonra birkaç gün yarım gün gidip işlerimi yoluna koydum ve direkt yıllık izinlerimi kullandım . tabiki burdan öğrendiğim şu havuç suyu meselesini uygulamaya başladım 31den sonra.Az önce doktordan geldik, 33+5 teyiz suyumuzda azda olsa çoğalma var.50mmi bulmuşuz. doktorum aynı şekilde devam dinlen sıvı tüketimi devam dedi. Hemen kadınlar klübüne üye oldum, havuç suyunu burda öğrenmiş idim, neyin faydası oldu bilemiyorum ama sabah aç karnına bir bardak havuç suyu ( içine azıcık zeytinyağ koyuyorum ki A vitamini emilimi sağlansın) , işten yogun stres ve yorgunluktan uzak durmak benim bu iki haftada yaptığım şeylerdi azda olsa şükür faydasını gördüm, sizlerle paylaşmak istedim. Hareketlerini takip etmek insanı çok strese sokan bir durum, 2 saat hareket etmese aman kordonumu sıkıştı, noldu ....bunuda iyi olacak oğluşumuz atlatacak bu haftaları 36 lara inşallah varıcaz dediyorum(inşallah varıcaz sağlıkla) kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Buda onun kısmeti, ne gelecekse başımıza gelecek, stres yapmak işleri sadece kötüleştirir faydası olmaz.Ha buarada bebeğimizin hareketlerini sürekli takip ettik ondanda 30. haftada da problem yoktu şimdide yok sayılamayacak kadar çok , çok şükür. ama daha çok suyu olsa daha rahat eder daha hareketli olur dedi doktorumuz.Armut denemedim, bu sene armutlar çok ilaçlıymış gibi birşeyler duydum türkiye çapında içime sinmedi ama kar-zarar oranını göze alıp denenebilir.
hindistan cevizi alıp suyunuda içtim bir kere, birde hindistan cevizi suyu diye satılan birşey aldım içtim ama bu hazır aldığımda koruyucu madde falan var idi bir daha almadım.

Bugün azda olsa olumlu bir haber aldım,inşallah dahada iyi olur 36,37. haftaları görürüz sağlıkla. Yaptıklarımı paylaşmak istedim.
Sizlere ve bebeklerinize sağlık diliyorum.

Back