Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bnmde herşey başta çok normal gidiyordu hiçbir problem yoktu..anca dün muaneye gttgmde 35.nci haftami doldurmuşm..doktorun çocuğun hareketlerinde azalma varmı dddi bende evet dedim...suyu azalms sınırda dedi suanki suyundan daha da azalrsa çocuk riske girer dedi...5 gnde bir muane edicem seni dddi...hareketlerinin azaldgni farkedersen bekleme SKN hemen gel...çocuğunhhayatı riske girer dddi...dünden beri kara kara dsnyrm...evladma bisey olmaz inş...Allah hpmzn yrdmcsi olsun...:(

Sabah aksam taze sıkılmıs havuc suyu + günde yaklasık 1 lt. sut + armut ... 2 cm e dusen suyum 13 cm e cıktı once Allah+ın sonra bu yaptıklarımız sayesınde. Allah hepımızın yardımcısı olsun hanımlar.

Bnmde herşey başta çok normal gidiyordu hiçbir problem yoktu..anca dün muaneye gttgmde 35.nci haftami doldurmuşm..doktorun çocuğun hareketlerinde azalma varmı dddi bende evet dedim...suyu azalms sınırda dedi suanki suyundan daha da azalrsa çocuk riske girer dedi...5 gnde bir muane edicem seni dddi...hareketlerinin azaldgni farkedersen bekleme SKN hemen gel...çocuğunhhayatı riske girer dddi...dünden beri kara kara dsnyrm...evladma bisey olmaz inş...Allah hpmzn yrdmcsi olsun...:KK43:

35 haftamda doğum yaptim tansiyonum 15 çıktı bebegimin suyu azalmisti acil olarak doğuma yaptım

tup bebek tedavisi ile bugun itibari ile 17 haftalik ikizlere hamileyim.16. haftada birinin suyu geldi.hastanede 5 gun yattim.yatarken 2.gün kanamada oldu.cok sukur sonra kesildi.antibiyotik tedavusi yaptilar halen ilac iciyorum.surekli evde yatiyorum.dr hic umut vermiyor.dusebilir digerinidecekebilir.dogadabilir herseye hazirlikli ol dedi.suyu geleninde kalbi atiyor.yatiyorum bol su iciyorum havuc suyu ve armut yiyorum.bu durumda olup yasadiklarinizi paylasirmisin

tup bebek tedavisi ile bugun itibari ile 17 haftalik ikizlere hamileyim.16. haftada birinin suyu geldi.hastanede 5 gun yattim.yatarken 2.gün kanamada oldu.cok sukur sonra kesildi.antibiyotik tedavusi yaptilar halen ilac iciyorum.surekli evde yatiyorum.dr hic umut vermiyor.dusebilir digerinidecekebilir.dogadabilir herseye hazirlikli ol dedi.suyu geleninde kalbi atiyor.yatiyorum bol su iciyorum havuc suyu ve armut yiyorum.bu durumda olup yasadiklarinizi paylasirmisin
Doktorum bana da 27. Haftamdayken suyumun az olduğunu soylemisti ve bebegim hareket etmiyordu. Stres yapmamaya calistim ve bol bol su ictim onun disinda hep dinlendim. 2 haftada 1 kontrole çağırdı doktorum ve her gittigimde suyum biraz daha iyiydi once sinira yukseldi. Gecen hafta kontrole gittigimde (34 haftaliktim) suyumun cogaldigini bebegime yetecegini hic bir sıkıntının olmadigini soyledi. Allah hayirlisiyla bebeklerini kucagina almayi nasip etsin. Hepimize hayirli dogumlar nasip etsin insallah.

Size de umutsuz mu konustular bana hep umutsyz konustu.diger bebege iyi dedi ana cok tedirginim

Size de umutsuz mu konustular bana hep umutsyz konustu.diger bebege iyi dedi ana cok tedirginim
Benim bebegim 2 hafta buyuk olsaydi sezeryana alacakti. Durumumuz kötüydü yani. En basta kendimiz olumlu düşünmeliyiz. Esim de bana cok moral verdi, bunun da etkisi oldugunu dusunuyorum. Cok sukur biz artik tehlikeli zamanlari geçtik ve her sey yolunda dogumumuza az kaldi.

H
Hayırlı olsun cnm senin Bebeğin adına cok sevindim bnde seninle ayni durumdayım bi belirtisi oldu mu peki bnde dun kontroldeydim nst de cok hareketli cikti ama suyum Sınırda yine doktor bi hafta sonraya kontrol verdi ya o arada bisey olursa Kafayı yiyeceğim artık ya bnmde alsalar keske bebeğimi kaybetcem diye ödüm kopuyor
Havuç suyu kürü yapmanızı öneririm ben denedm ve işe yaradığını söyleywbilirim hep sınırdaydı hamıleleıgımn son haftalarında

Havuç suyu kürü yapmanızı öneririm ben denedm ve işe yaradığını söyleywbilirim hep sınırdaydı hamıleleıgımn son haftalarında
Cnm bnm bebiş doğalı 2 ay oldu havuç kürünü yaptım bilmem o mu işe yaradı ama 38. Haftada çok şükür sağlıklı bi şekilde doğumum gercekleşti☺️

Cnm bnm bebiş doğalı 2 ay oldu havuç kürünü yaptım bilmem o mu işe yaradı ama 38. Haftada çok şükür sağlıklı bi şekilde doğumum gercekleşti☺️
Öylemiii çok sevindimm maşaallah rabbim güle güle büyütmeyi nasip etsin inş. Normal doğummu oldu

Merhaba arkadaşlar bnimde bebeğimin suyu az normalin altında bebegim bazen çok hareketli bazen çok nadir hareket ediyo doktorum eğitim araştırma hastanesine gitmemi soyledi suyu arttırmak için neler yapabilirim sizler nasıl oldunuz bebesleriniz nasıl durumda yardimci olursanız çoook sevinirim

Benimde son iki ay azalma oldu bes günde kontrol gittim hep. Ama gelisim iyiYDi. Günde 20 bardak su içtim sadece

Merhaba arkadaşlar bnimde bebeğimin suyu az normalin altında bebegim bazen çok hareketli bazen çok nadir hareket ediyo doktorum eğitim araştırma hastanesine gitmemi soyledi suyu arttırmak için neler yapabilirim sizler nasıl oldunuz bebesleriniz nasıl durumda yardimci olursanız çoook sevinirim
Merabalar, aynı durum 2 hafta önce benim icin gecerliydi. Doktorum hatta riskli gebelik egitim arastirmaya görünmelisin dedi. Ama suan cok sükür hersey normale dönüyor. Siz de öncelikle sakin olun, bebikler cok etkileniyo cidden. Sabah ve aksam yemeklerinden evvel 1 su bardağı taze sıkılmıs havuc suyu, armut, günlük 4lt su, bol bol yan gelip yatma:) cünkü oturmaktan daha fazla kan gidiyormus bebege yatınca. Ins tez zamanda düzelir, saglıgına kavusur;)

Merabalar, aynı durum 2 hafta önce benim icin gecerliydi. Doktorum hatta riskli gebelik egitim arastirmaya görünmelisin dedi. Ama suan cok sükür hersey normale dönüyor. Siz de öncelikle sakin olun, bebikler cok etkileniyo cidden. Sabah ve aksam yemeklerinden evvel 1 su bardağı taze sıkılmıs havuc suyu, armut, günlük 4lt su, bol bol yan gelip yatma:) cünkü oturmaktan daha fazla kan gidiyormus bebege yatınca. Ins tez zamanda düzelir, saglıgına kavusur:KK66:
Cok sagol arkadaşım inşallah düzelir rabbim versin yavrularimizin sifasini dediklerinizi uyguluycam

Hepinizi cok iyi anliyorum. Buraya cok yazdim bazen umutsuz bazen heyecanli. Ilk basta icinizi ferah tutun diyorum. Allaha teslim olun. Rabbim ne verirsen hayirlisini ver diyin. Benim suyum ilk azaldiginda gebeligim 19 haftaliktim. Hep azdi hep bitikti suyum. 2-3-4lerde. Aldir dediler orasi oyle burasi boyle dediler her kafadan bi ses cikti. Ben bu cocuk bana nasip olacaksa her sartta Rabbim bu dunyada ona nefesini verir dedim. Elhamdulillah suan iyiyiz 40 gunluk olduk. Darisi size olsun insallah...
Benim su bitme nedenim plesentadan kaynakliydi. Kan pihtilasmasina baktirmanizi tavsiye ederim. Igne olunca su cogaliyormus. Diger turlu ignesi ilaci tedavisi yok malesef.
Biz cok dua ettik herkese soyledim ne olur dua edin diye. Oncelikle Rabbimden istedim. Sonra her sabah ve aksam taze sıkılmıs havuc suyu ictim. Doktorum armut yememi tavsiye etti. Eskiler armut suyu artirir derlermis. Hepiniz saglikla kavusursunuz insallah...

Hepinizi cok iyi anliyorum. Buraya cok yazdim bazen umutsuz bazen heyecanli. Ilk basta icinizi ferah tutun diyorum. Allaha teslim olun. Rabbim ne verirsen hayirlisini ver diyin. Benim suyum ilk azaldiginda gebeligim 19 haftaliktim. Hep azdi hep bitikti suyum. 2-3-4lerde. Aldir dediler orasi oyle burasi boyle dediler her kafadan bi ses cikti. Ben bu cocuk bana nasip olacaksa her sartta Rabbim bu dunyada ona nefesini verir dedim. Elhamdulillah suan iyiyiz 40 gunluk olduk. Darisi size olsun insallah...
Benim su bitme nedenim plesentadan kaynakliydi. Kan pihtilasmasina baktirmanizi tavsiye ederim. Igne olunca su cogaliyormus. Diger turlu ignesi ilaci tedavisi yok malesef.
Biz cok dua ettik herkese soyledim ne olur dua edin diye. Oncelikle Rabbimden istedim. Sonra her sabah ve aksam taze sıkılmıs havuc suyu ictim. Doktorum armut yememi tavsiye etti. Eskiler armut suyu artirir derlermis. Hepiniz saglikla kavusursunuz insallah...
Oncelikle hayırlı olsun arkadasim inşallah bizlerede sag salim kucağımiza almayi nasip etsin rabbimm

Bende 35+3 gunluk dogm yaptm bende kan pihtilasmasi vardi hergun ignr vuruluyodm onceki kontrolum iyidi bi hafta onden gidiyo 3.700 gr doguck dedi son kontrolde kilosu dusuk cikti cok az kilo almis dedi suyunda az 2 gune kontrole gelecksn dedi kan pihtilasmasi cocugun gelisimini yavaslatmis plesantadan cok.yavs az kilo almis 2 gun sonra gittigmde 1 su bardagi kadr suyn kalmis coxugu alalim dedi 1900 gr dogdu herseyi iyidi bi sorun yoktu sukur cok harektli refleksleri iyi kuveze alinmadi ama sonra sarilik oldu kilosuda biraz dustu 1 hafta alindi kuveze 2 gunde sarilk gecti kiloda tamamlayinca ciktik suan 9 aylik bebegim.. suyuda hic bisey.cogaltmiyor ne cok su icmek ne baska bisey sordm dktruma faydasi olmqz dedi ... ins sizde sagsaglim kucaginiza alirsinz allah yardimcinz olsun ..

Bende 35+3 gunluk dogm yaptm bende kan pihtilasmasi vardi hergun ignr vuruluyodm onceki kontrolum iyidi bi hafta onden gidiyo 3.700 gr doguck dedi son kontrolde kilosu dusuk cikti cok az kilo almis dedi suyunda az 2 gune kontrole gelecksn dedi kan pihtilasmasi cocugun gelisimini yavaslatmis plesantadan cok.yavs az kilo almis 2 gun sonra gittigmde 1 su bardagi kadr suyn kalmis coxugu alalim dedi 1900 gr dogdu herseyi iyidi bi sorun yoktu sukur cok harektli refleksleri iyi kuveze alinmadi ama sonra sarilik oldu kilosuda biraz dustu 1 hafta alindi kuveze 2 gunde sarilk gecti kiloda tamamlayinca ciktik suan 9 aylik bebegim.. suyuda hic bisey.cogaltmiyor ne cok su icmek ne baska bisey sordm dktruma faydasi olmqz dedi ... ins sizde sagsaglim kucaginiza alirsinz allah yardimcinz olsun ..
Allah hayirli uzun güzel ömürler nasip etsin kuzuna:) bizim gecen haftalarda bi 8 cm bi 9,5-10 cm ölcülmüstü. Ama doktorum görünüs itibariyla az demisti nerdeyse her kontrolümde. Son gittigimizde iste bak suyu artmis annesi, kilo da almis, 10 gün sonra gel dedi. Bi de dedi ki baska bi hastamla da 40.haftaya kadar gelmistik havuc suyuyla, böyle devam edelim dedi. Benim moralim tavan tabi:) tevekkül tabiki sart, bi de böyle iyi haber gelince cok iyi hissettim cidden. Bu forumda gördüm havuc suyudur armuttur hatta kara üzüm cekirdegidir. Allah razi olsun paylasanlardan;) herkese hayirli&güzel hamilelik dönemi ve hayirli&kolay dogumlar diliyorum:)

Sagol canm.allahm hepimizin yavrularina uzun sağlıklı omurler nasip etsin saglicakla kucaginiza almanizi nasip etsin. Bana kimse havuc suyu fln demedi dese icerdm sadece cok su icersem duzelirmi die sordm doktoruma olmaz dedi hersey cocuklarimz icin tek onlar iyi olsun canm .. allah herkezin yardimcisi olsun..

Back