Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Saklıbahçe biz 11 gün hastanede kaldık. O sürede hiç suyum gelmemişti. Kendi isteğimizle hastaneden ayrıldık. Evde yatıyorum sürekli. Suyum en son 1-2 cm kadardı. Ara ara gelmeye de devam ediyor. Antibiyotik kullanıyorum. Yarın dr kontrolümüz var. En son gelişimi haftasıyla uyumluydu. 5 lt den fazla sıvı tüketiyorum. O işlemi yaptırmaya cesaret edememiştik biz. Siz nerde yaptırdınız. İnşallah hayırlısıyla çocuklarımızı kucağımıza alırız. Benim şu an 25+0.
Arkadaslar şu anda aynı sizin durumunuzdayim 23 haftalik hamileyim ve su her daim boşaliyor veriliyor karından yine bosaliyor :( aceba siz nasıl atlattiniz lütfen yazarsaniz sevinirim

merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun sorun nerdeymiş peki boşalıyor derken alttan mı geliyor Allahım şifa versin inşallah

merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun sorun nerdeymiş peki boşalıyor derken alttan mı geliyor Allahım şifa versin inşallah
Evet alttan bosaliyor sizde nasıldı son durum ne oldu lütfen anlatın bana çok kötüyüm :(

Evet alttan bosaliyor sizde nasıldı son durum ne oldu lütfen anlatın bana çok kötüyüm :KK43:
Canım hastanede yatıyo musun? Bence hastanede yat. Bebişini riske atma. Bol bol dua et. Tevekkül edip Allaha sığınırsan inan her şey daha kolay olacak. Bak bana sıvı az, plesanta çocuğun yüzüne yapışmış ve dillendirmek istemediğim bir çok kötü şey söylendi. Aminiyosentez şart gerekirse sonlandıracağız dendi, ama ben Allaha sığındım. Hiç bir şey yapmadım. Rabbim bizi görüyo. O en iyisini bilir. Şimdi sık sık doktora gidiyorum ve bol bol yatıyorum. Ne olur moralini yüksek tut. Bir de 1 çay bardağı havuçsuyu, doktorum deveci armutu ye dedi her gün bir tane ve süte tarçın kabuğu içiyorum. Bol bol su. Gerisi rabbime kalmış. Bak aynı durumdayız belki de benimki daha kötü bilemiyorum ama moralini yüksek tut, Allaha sığın. Her şey güzel olacak. Çok sıkılınca bana yaz canım. Bizi bizden başkası anlamaz

Arkadaslar şu anda aynı sizin durumunuzdayim 23 haftalik hamileyim ve su her daim boşaliyor veriliyor karından yine bosaliyor :KK43: aceba siz nasıl atlattiniz lütfen yazarsaniz sevinirim
Gecmis olsun öncelikle, ama lütfen lütfen sakin strese girmeyin. Buraya yazan yazmayan nerdeyse bi cok anne adayinin basina gelen bir durum. Cok sükür bizim ufaklik dogdu ve saglikliyiz cok sükür:)
32.haftamda biz de yattik hastanede. Bizim sebep sadece oligo degildi ama orda ultrason sirasinda beklerken suyu gelmis o kadar cok bayan gördum ki. Hatta bi arkadas beni utandirdi moral motivasyonuyla. Sehirdisindan gelmis ve 2 aydan fazla süredir hastanede yatiyordu. Suyu geliyormus her lavabo ihtiyacinda ve hakkaten havuc suyuyla durdum bugüne kadar Allah in izniyle dedi. Ben de dogumuma kadar havucsuyunu birakmadim. Gercekten cok etkili Allah in izniyle. Ama moralli durmak ve stresten uzak olmak cok daha önemli:) Allah yardimciniz olsun.

24 haftalık hamileyim sınırda oldugunu söylediler banada :( bişi sorcam ben 31. Haftada 10 saatlik yola gidicem görümcemin düğünü var Bu durum sıkıntı yaparmı bazen geceleri belimin kenarlarındaki Etlerim çürümüş gibi agrıyor :(

24 haftalık hamileyim sınırda oldugunu söylediler banada :KK43: bişi sorcam ben 31. Haftada 10 saatlik yola gidicem görümcemin düğünü var Bu durum sıkıntı yaparmı bazen geceleri belimin kenarlarındaki Etlerim çürümüş gibi agrıyor :KK43:
Canım gitmeden druna git durumuna baksın izin iste ben de gorumcemin dugunune gidememistim napalım bizsiz de olur o düğün ama o bebisler kıymetli esim kendisi gitmişti

Yani engel olabiliyor.. Anladım Can'ım hayırlısı beyse o olsun evet dediğin gibi o düğün bizsiz olur Bebişler önemli :/

24 haftalık hamileyim sınırda oldugunu söylediler banada :KK43: bişi sorcam ben 31. Haftada 10 saatlik yola gidicem görümcemin düğünü var Bu durum sıkıntı yaparmı bazen geceleri belimin kenarlarındaki Etlerim çürümüş gibi agrıyor :KK43:
bnm 24.haftalarda cok cok normal olmasına ragmen 28.haftadan snra artmadı hıc suyum 31.de bıraz su geldi ve hastaneye yattım cıktım 34.haftada normal muayee sırasında doktr suyun cok az her an bebegını kaybedebılırsın dedı ve doguma aldı..sımdı sen yola cıkıcaksın 10 saat oldgna gore arac yolculugu..bnm gıbı anıden suyun gelırse daha da azaldıgı ıcın anıden doguma bıle alınabılırsın belkı..sence deger mı bu rıske dugun ıcın?Eger benı dınlersen bu durumu yasamıs bırı olarak kesınlıkle gıtmenı onermem ..erken dogum cok farklı bır surec ..o duygusal cokuntu cok farklı ..bence bu rıskı alma gıtmeyıver bısey olmaz kımsede eksıklıgını hıssetmez o an emın ol..kimse senden ve bebısınden daha degerlı degıl;)

Canımmm teşekkür ederim btanem doğru sölüyorsun bende risk almak istemiyorum zaten bide 8. Ayıma girmiş oluyorum düğününde zaten bende çok korkuyorum allahım esirgesin bebişime zarar gelirse diye

Ben de sizinle aynı sorunu yaşıyorum, suan ne durumdasiniz?
doktorum tuvalet ve banyo ihtiyaci dışında yatmami söyledi,bir de magnezyum verdi,rahmi yumusatirmis
sıvının aktigi yer kendini bi sure sonra tamir edebilirmiş, inşallah da tamir olur nolur dua etsin okuyan herkes :KK43: S sym kzlts

Selamlar herkese.
22. Haftadayken rahim yetmezliğinden düşük tehlikesi baş gösterinde acil serkülaj yaptılar.(Yani rahme dikiş atıldı) Çok şükür düşük tehlikesini atlattık derken 10 gün sonrasında enfeksiyon çıktı hastaneye yattım. On gündür hastanedeyim, enfeksiyonu hallettiler ama son 4 gündür suyum akıyor. Bazen bir çay bardağı kadar, bazen çok daha az. İlk akıntımda çok korkmuştum, bir su bardağı kadardı tahminimce.

Doktorum önümüzdeki 24 saatte alabiliriz bebeği falan demişti. Yıkıldık eşimle ama burda okuduklarım bana umut oldu. Armut, havuç suyu ve hindistan cevizi suyuna yöneliyorum hemen. Kafamı kurcalayan ise doktorumun hiç umut vermemesi. "Serklaj olmasaydı bayağı giderdi ama şu an bekliycez, ta ki su en alt seviyeye inene kadar" diyor. Her sabah muayene, akşam da vizit var zaten. Suyumun artması ve oğluma sağlıklı kavuşmak için neler vermezdim :((

Selamlar herkese.
22. Haftadayken rahim yetmezliğinden düşük tehlikesi baş gösterinde acil serkülaj yaptılar.(Yani rahme dikiş atıldı) Çok şükür düşük tehlikesini atlattık derken 10 gün sonrasında enfeksiyon çıktı hastaneye yattım. On gündür hastanedeyim, enfeksiyonu hallettiler ama son 4 gündür suyum akıyor. Bazen bir çay bardağı kadar, bazen çok daha az. İlk akıntımda çok korkmuştum, bir su bardağı kadardı tahminimce.

Doktorum önümüzdeki 24 saatte alabiliriz bebeği falan demişti. Yıkıldık eşimle ama burda okuduklarım bana umut oldu. Armut, havuç suyu ve hindistan cevizi suyuna yöneliyorum hemen. Kafamı kurcalayan ise doktorumun hiç umut vermemesi. "Serklaj olmasaydı bayağı giderdi ama şu an bekliycez, ta ki su en alt seviyeye inene kadar" diyor. Her sabah muayene, akşam da vizit var zaten. Suyumun artması ve oğluma sağlıklı kavuşmak için neler vermezdim :KK43:(
peki hic kalkmadan yatmaniz gerektigini de soyledi mi? Benim de suyum geliyordu 23haftalikken ogrenmistim ben de, doktorum her an alabiliriz bebegi dedi, ben de baska bi doktora gittim, allah ondan razi olsun hic kalkmadan yatmam gerektigini, boylece rahim dinlenecegi icin daha iyi kan akisi olacak ve bebek rahat idrar yapacak ve suyun oyle artacak dedi, ki dediği gibi de oldu, suan bebegim 20gunluk saglikli cok sukur :) merak etme, moralini yuksek tut, tuvalet banyo disinda ayaga kalkma, ben ayrica her gun havuc suyu ictim armut yedim ne kadar etki etti bilmiyorum ama

peki hic kalkmadan yatmaniz gerektigini de soyledi mi? Benim de suyum geliyordu 23haftalikken ogrenmistim ben de, doktorum her an alabiliriz bebegi dedi, ben de baska bi doktora gittim, allah ondan razi olsun hic kalkmadan yatmam gerektigini, boylece rahim dinlenecegi icin daha iyi kan akisi olacak ve bebek rahat idrar yapacak ve suyun oyle artacak dedi, ki dediği gibi de oldu, suan bebegim 20gunluk saglikli cok sukur :) merak etme, moralini yuksek tut, tuvalet banyo disinda ayaga kalkma, ben ayrica her gun havuc suyu ictim armut yedim ne kadar etki etti bilmiyorum ama
Evet doktorum sürekli istirahat etmemi istedi ve zaten hastanedeyim halen. Doğuma kadar hiç çıkmayacağım hastaneden. Tuvalet ihtiyacı dışında hiç kalkmıyorum.

Bebeğin için çok sevindim :) Allah analı babalı büyütsün maşallah.

Peki kaç haftalık doğdun? Suyun tamamen bittiği için mi doğuma karar verildi? Süreç nasıl işledi? Serkülaj(dikiş) yapılmış mıydı sana? Çok soru sordum hakkını helal et.

Kızlar benimde akıntım çok vardı dr bebegin suyu az dedi.2 haftasına kadar su azligi diye bişey söylemedi ler.çok korkuyorum bebe gimde organ gelismeme gibi bişey olmusmudur sizce

Evet doktorum sürekli istirahat etmemi istedi ve zaten hastanedeyim halen. Doğuma kadar hiç çıkmayacağım hastaneden. Tuvalet ihtiyacı dışında hiç kalkmıyorum.

Bebeğin için çok sevindim :) Allah analı babalı büyütsün maşallah.

Peki kaç haftalık doğdun? Suyun tamamen bittiği için mi doğuma karar verildi? Süreç nasıl işledi? Serkülaj(dikiş) yapılmış mıydı sana? Çok soru sordum hakkını helal et.
ne demek helal olsun, benim suyum hep sinirda kaldi, allaha sukur azalmadi, hatta son ayda tekrar test yapti doktor(amnisure) suyumun artik gelmedigini soylemisti, surekli yattigin zaman kese kendini onarabiliyo, 38haftalik sezeryanla dogum oldu, rahim agzi kisalmasi oldu 32.haftada, ben kese duzelse de bu sefer o yuzden yattim, dikis falan yapilmadi, sadece erken dogum riskine karsilik bebegin akcigerlerini gelistirici igne yaptilar, bide sana tavsiyem magnezyum ic, rahmi yumusatip kese uzerindeki baskiyi azaltiyomus, suyun gelmesini bi nebze azaltiyo bu da

Kızlar benimde akıntım çok vardı dr bebegin suyu az dedi.2 haftasına kadar su azligi diye bişey söylemedi ler.çok korkuyorum bebe gimde organ gelismeme gibi bişey olmusmudur sizce
Ayrintili ultrasonda buna iliskin bisey dediler mi size? Şu organi göremiyoruz vs diye Allah korusun.
Ayrica sunu hic unutmamak lazim, doktorlar ozel yahut devlet, en kötü ihtimali söylerler, zira iyi söyleyip de yarin bir gün kötü bi sonucla karsilasinca sorun yasamamak adina, ama anneler psikolojilerini dogal olarak buna göre ayarlayamiyorlar, aman sakin olun iyiyi düsünün:)

Ayrintili ultrasonda buna iliskin bisey dediler mi size? Şu organi göremiyoruz vs diye Allah korusun.
Ayrica sunu hic unutmamak lazim, doktorlar ozel yahut devlet, en kötü ihtimali söylerler, zira iyi söyleyip de yarin bir gün kötü bi sonucla karsilasinca sorun yasamamak adina, ama anneler psikolojilerini dogal olarak buna göre ayarlayamiyorlar, aman sakin olun iyiyi düsünün:)
Ayrıntılı ultrasona 2 hafta sonra alıcak mis Dr. Şimdilik normal ultrasona aldi ama gelişim geri falan demedi.tedaviyle hamile kaldım zar zor 1 de kaybım oldu.geçen yıl kalbi atmiyor du aldılar.hiç iyi değilim çok korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum ne yerdeyim ne gokte.esimde öyle.aglamamak icin zor tutuyorum kendimi

Ayrıntılı ultrasona 2 hafta sonra alıcak mis Dr. Şimdilik normal ultrasona aldi ama gelişim geri falan demedi.tedaviyle hamile kaldım zar zor 1 de kaybım oldu.geçen yıl kalbi atmiyor du aldılar.hiç iyi değilim çok korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum ne yerdeyim ne gokte.esimde öyle.aglamamak icin zor tutuyorum kendimi
suyun azligi ne seviyede? Eger sinirin cok cok altinda degilse merak etmeyin, bol bol da yatarak artar o su allahin izniyle, bu sitede cok az suyla saglikli bebek doguran da okudum, stres de su miktarini olumsuz etkiliyo bunu unutmayin, allahin izniyle hic bisey olmaz bebegine, bu asamalardan gecmis biri olarak soyluyorum :)

suyun azligi ne seviyede? Eger sinirin cok cok altinda degilse merak etmeyin, bol bol da yatarak artar o su allahin izniyle, bu sitede cok az suyla saglikli bebek doguran da okudum, stres de su miktarini olumsuz etkiliyo bunu unutmayin, allahin izniyle hic bisey olmaz bebegine, bu asamalardan gecmis biri olarak soyluyorum :)
Allah razı olsun canım çok bekledik biz onu inşallah sağsağlim kavuşabiliriz ona.dr su miktarı çok az yada şu kadar az demedi.suyu az dinlenmelisin 15 gün sonra gelirsin dedi.inşallah organlarının gelişmemesi gibi bişey olmamıştır.2 hafta nasıl geçicek bilmiyorum.bide canım su gibi akıntım vardı fitil verdi akıntım geçti o akıntının geçmesi suyu etkiler mi acaba akıntıdan dolayımı suyum azaldı bilmiyorum çünkü 2 hafta önce kontrolde herşey yolundaydı.

Back