Karni dumduz olanlar nasil yaptiklarini paylasabilirler mi acaba?

tam mekik çekmeyin bel fıtığı olursunuz!!!

mekik çekerken ayaklarınız dizden bükük bi şekilde dursun /\__. benzetebildiysem bu şekilde
gözlerinizi tavandan hiç ayırmayın hareketi yaparken elleriniz başınızın altına gelecek şekilde kollarınızı kıvırın parmak uçlarınız başınıza değsin yani başınızı ellerini yardımıyla kaldırmayacaksınız boynunuz sabit asla hareket etmeyecek tavana bakarak karın kaslarınız ve sırt kaslarınız yardımıyla kürek kemiklerinizin bittiği yere kadar kendinizi kaldırın /\_/ böyle bi duruşunuz olucak kısmen yani beliniz yerden ayrılmayacak!!

lütfen tam mekik çekmeyin tam mekik çekmek için özel aletler var o aletlere ayaklarınızı taktıktan sonra tam mekik çekmelisiniz evlerinizde o alet olmadığına göre sakın yapmayın mekik çekerken /\/ böyle bi duruş olmayacak...

resim ekleyemediğim için böyle anlatabildim umarım anlaşılır olmuştur

Kizlar bi durus bozuklugu yuzundenmis benim bel agrim!! Doktora gittim rontgene bi baktim anaaa benim omurga resmen sag tarafa kaymis Belimin tek kucucuk bir kismi agriyodu ama ne agri!!
Cozum hayat boyu spor yapmam lazimmis belinin sekli degismez dedi ama belimi guclendirmem lazimmis fiziktedaviye gidicem 3 ay bana hangi hareketlerle belimi guclendirecegimi gosterecek onlari hergun yapmam lazim.
Adam uzun uzun anlatti kardio yapicaksin kos, hizli yuru, bisiklet sur
spor yapman lazim yuzme cok iyi gelir beline dedi ben tenise baslaidm yeni bayada tuzlu annemlere bide yuzme diyemicem okulda var sonucta... pilates te durus bozukluklarina iyi gelir devam et dedi
sakin 30 40 yasina gelince birakiyim deme bayanlar genelde anne olunca birakirlar agrilari tekrar baslar dedi...
Artik spora bahanemde var yani:)
Tenis zevkli su an icin sade teknik ogrendigimden vucudumun pek calistigini hissetmiyorum.

Mekigi yanlis cekiyormusum yukarda seklini cizmeye calisan arkadasin yaptiginin iki kati yukari cikiyodum bacaklar pilates topunun ustunde olmasina ragmen (bende yarim mekik cekiyorum saniyorm beden hocama sordum gosterdi simdi anladim kizlar bel hicbir sekilde kalkmicak.. bele yuklenilmicekmis.

Yani yeni plan

fizik tedavi + kosu (haftanin 3 gunu) + pilates (her sabah kalkabilirsem) + tenis

Bu sekilde de erimezse kendimi daglara vurucam artik ya yeter illa 45 kilomu olmam lazim canim nasi bi elma vucutmus benimkide

He ayrica bi hafta mekik cekmedim agri gecti ama o yeri hissediyodum hala... pilates yapmaya calistim belimin aciyan yeri KUTURT etti yerine oturmusmus simdilik gecti yani doktor ole soyledi:) Birileri de ayni dertten muzdarip olursa diye soyliyim dedim ama aci gecene kadar hicbisey yapmamak en iyisidir heralde...ahh ahh bu pilates nasi bisi ya

bı kere dusuk bel gıymeyı bırakmak lazım bayanlar :)

Ben dusuk bele de cozum buldum:) kot taytlar var ya kalin onlardan aldim beli ta gobek deligimde dar oldugu icin belli de olmuyo dusuk bel mi yuksek bel mi tavsiye ederim dusuk bel bayan vucudunu mahvetmek icin uretilmis sanki.. Cozumu gec buldum cunku kalcada bi cukur olustu bile cok belli olmuyo dikkat edince basik gibi

bende de bayaa göbek varr yakında yürüyüşün yanı sıra yüzmeyede gidicem ve mekik de çekmeye başladım inş faydası olurr :)

Kizlar yine ben:) 57 kilodan 51 kiloya dustum 36 beden giyiyorum artik ama o gobek orda duruyo tatile cok az kaldi nasi gidecek bu? daha kilo vermek istemiyorum 40 larda falan tahta gibi oluo insan
Gunde 2 kere pilates yapsam yeter mi sizce?

Kizlar yine ben:) 57 kilodan 51 kiloya dustum 36 beden giyiyorum artik ama o gobek orda duruyo tatile cok az kaldi nasi gidecek bu? daha kilo vermek istemiyorum 40 larda falan tahta gibi oluo insan
Gunde 2 kere pilates yapsam yeter mi sizce?

metabolizman hızlı şekilde kilo vermeni sağlamış ama bu süreden sonra yavaşlar spor yapmaya devam te derim fazla kilo kaybın olmaz

Benimde göbek sorunum war.. Yorumların hepsinde nerdeyse aynı şey yazıyor .. MEKİK ! işte bunu basarmak biraz mesele... Ben bi ara baslamıstım mekige karnımın ici acıyordu.. Öksürürken falan.. Mekigin yanı sıra yüzme yazmıslar... Aslında evet.. Düzenli yüzme imkanımız olsa sıkılasırız.. Ben sürekli kilo alıp vermekten kollarımda , göbeğimdei bacaklarımda dikis atmıslar gibi lekeler war.. Arkadasım o lekeler icin banyodan sonra vazelin sürmemi önerdi.. Biraz denedim işe yaradı gibi ama ben herseyden cok cabuk sıkıldıgım icin devam etmedim.. Diyet vb olaylarına da şu cok cabuk sıkılma huyum yüzünden dewam edemiyorum....Neyse artık yaz geldii... Ramazan da yaklasıyo.. Şu boğazımı bi tutabilirsem insallah.... ... Bu yağlar nasıl eriyecek of offf:84: .... ahh Kortizoon yaktın beni

Son düzenleme:
Kizlar yaz geldi yuzme gezme tozma derken kisin 56 kiloyken yazin 48 kiloya kadar dustum gobegim de haliyle inceldi tabi ama yaglar orda oyle duruyo.. oturdugum zaman hopp 2 3 kat toplaniyo rahat :) kis geldi okul masabasinda gecen onca saat ben yine 56 kiloyum.
kilo vermeyle olmayacak bu is anladim. benim karindaki yaglarimi kasa cevirmem lazim
pilatese ara vermistim bu ay tekrar basladim haftada 4 gun aksamlari da mekik cekiyorum. 8 ay hic birakmadan devam edicem haftada 4 gun pilatese 1 gun de yuzmeye gidiyorum sonuclari bildiririm artik of of hala kurtulamadim.

kilo farki disinda (benim ince halim 55) göbekten kurtulamayanlardanim bende. hele de su günlerde biraz daha yogun yiyince kat kat oldu

kilo farki disinda (benim ince halim 55) göbekten kurtulamayanlardanim bende. hele de su günlerde biraz daha yogun yiyince kat kat oldu

Aa ayni durumdaymisiz canim salonda yaptigimiz hareketlerin hemen hemen hepsini yaptiran bi video linki paylastim yeni bi konu acip istersen sende hafta da 1 gunle basla onumuzdeki hafta 2 ye cikar diger hafta da 3 e 4 e cikarirsin. sikilastiriyo diyo herkes var demekki bi hikmeti :) dene derim tatlim

Aslinda mekik yapamayanlar icin cok ise yarayacak bisey yapiyorum sanirim ben :) fizik tedaviye gidiyorum ben belime cok yuk bindigi icin agrilar oluyo bu yuzden de karin egzersizleri yaptiriyo fiziktedavicim boyun agrisini falan da ortadan kaldirir yerde yatarken dizlerini 45 derecelik aci olacak sekilde kendine dogru cekipbelini iyice yere yapistirip dizlerini karnina dogru cek indir alt karin hele nasil calisiyo :) bunu ayni sekilde dizlerini sag omuz hizasinda karna dogru cek indir sonra sol omuza dogru cek tekrar indir aciyi korumaya dikkat et ben aksamlari 30 tane yapiyorum karnim titreye titreye mekik belimi zorladigi icin bidaha denemedim bile

Arkadaşım dayanamadım yazmak istedim...Kas yapamamaktan şikayetçisin uzun zamandır sanırım... Beslenmene dikkat etmelisin,protein alıyor musun mesela? Spor yapan biri olarak günlük alman gereken kalori miktarın yaklaşık 2500 !!! Kahvaltıda muhakkak süt iç,sporun ardından peynir altı suyu iç(kas yapman için gerekli),peynir olarak kaşar peyniri tüketmelisin,az karbonhidrat,az yağ,az şeker ve çok protein olmalı. Yoksa kas yapamazsın....

bende 1.65 boyda 49 kiloyum...birakin 36 bedeni,34 bedenim sifir beden yani ama yine göbek var yine göbek var...yani öyle cok yok tabi,asiri az var..helede dikelince hiiic yok dümdüzüm ...ama oturunca coook az toplaniyoo...yani bunun kiloyla alakasi yok arkadaslar....mekiklede en aza indirgedim ama genede tamamen yok edemiyosun...bu yapisal maalesef...amaaan napiyim podyuma mi cikicaz...yinede kendimle barisigim

Yaşasın aynı fikirde olduğum biri daha buldum :) Peynir altı suyu yerine, her egzersizden sonra 1 yumurta da yenilebilir, 6-7 g protein içeriyor. Tabii gün içerisinde tavuk ve et ızgara, yanında da sebze haşlama yemek en doğrusu... Kullanabilen özellikle whey protein tozlarından kullanıyor, ancak ben sevemedim şu toz protein kullanma fikrini uzak durmaya çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…