- 16 Nisan 2020
- 89
- 24
- 42
-
- Konu Sahibi Biktimartik11
Allah aşkına kızın yaşadıklarına bak, Bi çıkın şu kafalardan bukadar yüceltmeyin. Bana hakaret edecek küfür edecek ben aslında başka anlam arayacağım, kocamı tanıyıp. Erkek olduğu için sinirlenince herşey serbest. Sizin yetiştirdiğiniz bir erkekte gidecek bir kızla evlenecek yazık ya.Erkekler sinirlenince herşeyi söylerler,eşini iyi tanıman gerekiyor ki asıl söylemek istediğini bilmen için ..sinirle hareket etme sakın..allah hiç kimsenin yuvasının yıkılmasına izin vermesin ..
Söylemeden edemeyeceğim.Ben bu erkeğin hakkıdır demedim,öyledirler dedim.hiç bir erkeğin bir kadına hakaret küfür etmesini destekleyecek birisi değilim,
O zaman bir okuyun neler yapmış adam, neler demiş...Hangi manayı arasın kadın o sözlerde?Ben bu erkeğin hakkıdır demedim,öyledirler dedim.hiç bir erkeğin bir kadına hakaret küfür etmesini destekleyecek birisi değilim,
Teşekkür ederimSöylemeden edemeyeceğim.Birine cevap yazmak istiyorsanız.Mesajın altında cevapla butonu var.Onu kullanın ki cevap yazdığınızı karşınızdaki kişi bilsin.Sanırım yenisiniz
bilmiyorsunuz.
Benim esim de sürekli en ufak şeylerden kavga çıkarırdı ve alttan alan hep bendim, çünkü tıpkı sizin gibi elalem ne eder, ailem üzülür, sonradan ya pişman olursam diye susardım, ama baktım ki bunun çözümü yok başedemiyorum ne ailesiyle ne kendisiyle, ayrılalım dedim ve eskisi gibi alttan almamaya ve her düşündüğümü söylemeye başladım, kısacası içimden bir canavar çıktı, simdi maşallah diyeyim çok rahat kafam, eşim sözümden çıkmıyor, ailesinin lafını da etmiyor, bence sınırlarınızı çizin, erkekler çocuk gibi biraz da, onlari cok önemsediğimiz için bunlar başımıza geliyorMerhaba arkadaslar.. nereden baslayacagimi inanin bilmiyorum. Ben iki yillik evliyim. Esim türkiyeden almanyaya geldi dügünümüzden sonra. Iki yildir burada yasiyoruz ve az cok düzenimizi kurduk.
Fakat bizim ardi arkasi kesilmeyen kavgalarimiz var. Sebebsizce durduk yere ufacik seyden cikan günlerce süren kavgalar. Artik okadar yoruldum okadar biktimki.
Hafta ici calistigim icin cumartesi yani dün güzel bir kahvalti yapalim dedik balkonda. Kahvaltimizi yaptik sofrada otururken konu esimin türkiyedeki ailesine geldi. Onlara buradan balkon süsleri götürecekmis. (Bu tarz seyleri sürekli söyler, sunu götüreyim bunu götüreyim gibi). Bende balkonumu süslemeyi cok istiyordum ciceklerle isiklarla süslerle vs. Ama esim para biriktirip türkiyeye dönmek istedigi icin sürekli herseyden kisiyoruz. Ayrica böyle dekor tarzi seyleri cok gereksiz bulur asla para harcamak istemez. Ya konu buda degil, sürekli burayi ikinci plana atip o tarafi düsünüyor olusu.
Neyse bende sakayla karisik gülerek „bana aldirmadigin seyi oraya neden götüreyim, buraya gerek yoksa orayada yok“ dedim ve kavga basladi. Ben nasil böyle birsey söylermisim, bir liralik seyin lafini ediyormusum vs. (Sunu belirtmek istiyorum, ailesine yüklü bir miktar para da verdik, asagi yukari iki ayda bir kardeslerine para da gönderiyoruz, beni zerre kadar rahatsiz etmiyor). Ufak bir tartisma yasandi ve ben kalkip masayi topladim, mutfagi temizledim kendiside o ara market alisverisine gitti sessiz sedasiz.
Döndügünde yine surat bir karis. Yine ufak bir tartistik sesler yükseldi, disari cikti yine hic birsey söylemeden.
Aksam oldu eve geldi, konusmuyoruz. Kavga edince böyledir hep. Bagirir cagirir, asla karsisindakine saygisi kalmaz. Agzini da bozar. Sonra susar öyle tavir trip. Bense söylenen kötü seyleri hemen unutur, hic kin tutamam. Simdi kavga etsek bes dakika sonra birsey olmamis gibi davranabilirim. Ama kendisi cok kinci birisi. Illallah ettirdi bu huyu.
Az öncede konusmaya calistim, demedigini birakmadi. Ben bir liralik seyin lafini etmisim, gercek yüzümü göstermisim, artik agzimla kus tutsam yaranamazmisim, onu tiksindirmisim, ayrilalim bitsin desem neden diye bile sormazmis, neye üzülecekmis ki bir kariligimi insanligimi zaten görmemis.. vs vs.
Ben o kadar kirginim ki suan. Icimden hic birsey yapmak gelmiyor. Geldim yattim. Ama bu durumlarda sürekli adim atmami bekliyor. Özür bekliyor. Yalvarmami istiyor, pisman oldugumu görmek istiyor. Bunlari kendi agziyla söylüyor. Ben ayak uyduracakmisim, o yeterince uyduruyormus zaten. Pamuk ipligine bagliymis hersey. Onun bana saygisi sevgisi zaten kalmamis, tahammülüde kalmamis öyle diyor. Buna sebep benmisim. Hic birsey koymamisim.
Kavganin basinda kendimden okadar emin oluyorum ki, onu okadar haksiz görüyorumki, ama bukadar laftan sonra kendimi sorgulamiyor degilim. Bilmiyorum kafam cok karisik.
Bosanmayi ciddi ciddi düsünüyorum sanki.. ama bu yükün altina girebilirmiyim? Bilmiyorum..
Icimi dökmek, akil almak istedim zira ben bu isin icinden cikamiyorum.
Güzelim eşinin şehir dışındaki üniversitesini yarım bırakmasının nedeni gurbet acısı değil eşinin "gecimsiz olması , ailesinden başkası ile iletişim kurmayı becerememesi" olmasın sakın!? Ailesinin yanından ayrılmayı düşünmeyen adam gidip de yurt dışına evlenmezdi,seni hayatına sokmazdi senle hiç tanismazdiniz bile. Göz önünde olmak istemiyorum ona göre bir işte çalışmak istiyorum demesi de sosyal ilişkilerini yurutemedigini dusundurdu bana. Esinin aile üyeleri dışındaki başka insanlarla arası nasıl? Bir sosyal çevre ve sağlıklı ilişkiler kurabildi mi yaşadığınız ülkede?Ailesini cok severim, bunu biliyor. En kücük görümcemle mesela cok iyi anlasirim. Hatta gecen kendim dedim, en kücük görümceme bu yil güzel bir hediye alayim götüreyim özledim baya dedim.
Cogu zaman onun acisindan bakmayi denedim. Kendisi uzakta üniversiteyi kazanip gurbete dayanamayip, üniyi yarim birakip memleketinde bastan okumaya baslayan birisi.
Gurbet dedim zor geliyor dedim cogu seyi anlayisla karsiladim. Konu ailesine birsey götürüyor olusu asla degil. Ama neden benim evimede ayni hevesle bakmiyor? Neden ben surayada bir mum alayim dedigimde „evde var zaten ne yapacaksin ne gerek var“ diyor da, aynisi türkiyede baba evine alinacagi zaman binbir hevesle aliyor?
Ben buzdolabi ötüyor bir baksana dedigimde birsey olmaz ugrasamam diyor ama baba evinde almanyaya ucacagimiz gün sütle süzek arasi wc de musluk degisecek diye kostura kostura musluk alip gelip onu takiyor?
Neden benim evime özenilmiyor heveslenilmiyorda is oraya gelince „bizim evdeki duvar saatinden de alalim, balkon süsü de alalim, bizdeli tablolardan da alalim“ deniyor? Ben bunlari söyleyince de neyin eksik neyi almadik diyor.
Iki ruhlu birisi demekkiSunuda eklemek istiyorum, aramiz iyiken cok iyidir kendisi. Yemek yapar, temizlik yapar, kendisi suan calismiyor ben sabah kalkip ise giderken kalkar kapiya kadar eslik eder.. ama kavga ettigimiz zaman icinden adeta canavar cikiyor. Okadar kirici oluyorki. Bana herzaman „kavga sirasinda konustuklarima aldirma, sinirle söylüyorum ama öyle degil ben seni cok seviyorum“ diyordu. Ama hangisi gercek yüzü, gercekten kavga sirasinda söyledikleri dogru mu degil mi inanin bilmiyorum.
Seni iyi anlıyorum karşında bence narsist biri var bu klasik gibi görünebilir ama anlattigin davranışlar eski eşime benzettim ..sadece giden senden olur onu adam edersin hamile kalır çalışamaz son sana yapmadığı eziyeti bırakmaz kendini gelecekteki çocuklarını azcik seviyorsan arkana bakma düzgün birini bulup mutlu ol erkek bulmak kolay önemli olan adam bulmak ..bende senin gibi kin tutamam bu yüzden dayandım ama dayandığını bin pişmanım keşke diyorum ilk ayrılık kararimda hemen hamile kalmıştım ben 4 aylık gebeyken karnıma tekmeyi atmisken onu bosasaydim ama işte yapmadım tek pişmanlığım erken bosanmamak...kin tutamiyorsan şöyle bir şey öneririm sana ben öyle yaptım o hakaret ederken ses kaydı al ve hergun günde 3 kere dinle gerekirse ben bu şekilde yaptım bu bana güç verdi ve kolayca boşandımHep derdim, cocugum dahi olsa, o raddeye geldikten sonra bosanirim diye. Ama o raddeye nezaman gelinir, bu karar nasil alinir, ilk adim nasil atilir inanin bilmiyorum.. Kendime cok kiziyorum cok. Bu sözlere katlanacak biri degildim, tek bir yanlista arkama bile bakmazdim ama.. hayat insani öyle bir noktaya getiriyor ki, fevri davranmak istemiyorum, pisman olmak istemiyorum. Diyorum ya, kin tutamiyorum. Söylenenleri unutuyorum.. yada ciddiye almiyorum. Bilmiyorum. Kendimi sadece salak hissediyorum..
Allah Allah ilginç söylediği sözlere aldırış etmeyin küfür et tehdit etsin doğal ya Erkektir yapar kadın neki duyguları yok çalışsın kocaya baksın başlarım onun sosyal fobisinede gurbetinede hepimiz gurbete gidiyoruz bence karşıdaki adam eşine zerre saygısı yok konu sahibi çırlıycaksın paranı eline alacaksın onada harçlık bile vermeyeceksin erkeklere çok anlam yüklemeyin yasorun suki size soyledigi hersey komplexsinden istedigi yerde istedigi hayati yasayamadigindan.iyi isi parasi olsaydi almanyada ozaman farkli olurdu.kendisini orda yanlis hissediyor birde yetersiz hissediyor oyuzden ailesini on plana atiyor surekli ben yanliz degilimi ispat etmeye calisiyor. Soyledigi sozlerine aldiris etmeyin sozleri size degil yetersiz oldugunu dusundugunden bastirmaya calisiyor. Sizde ona trip atmayi birakin kiyaslamayin ailesiyle. Ona ailesinin siz oldugunuZu hissettirin
Ha adam kompleks yapmış çok mühim konu fazlaşeyetmeyelim adamın gramı eksilir kız biye ses çıkardın adama zaten kompleksi var gurbeti var sosyal fobisi varsorun suki size soyledigi hersey komplexsinden istedigi yerde istedigi hayati yasayamadigindan.iyi isi parasi olsaydi almanyada ozaman farkli olurdu.kendisini orda yanlis hissediyor birde yetersiz hissediyor oyuzden ailesini on plana atiyor surekli ben yanliz degilimi ispat etmeye calisiyor. Soyledigi sozlerine aldiris etmeyin sozleri size degil yetersiz oldugunu dusundugunden bastirmaya calisiyor. Sizde ona trip atmayi birakin kiyaslamayin ailesiyle. Ona ailesinin siz oldugunuZu hissettirin
valla eskiden bende esim aslında iyidri kafasındaydım ama artık o fasılda gecti cünkü insan iyise kavgadada iyi olur öfkedede sevgidede kırmaya korkar ödü patlar kaybedicek diye agır laf konusamaz o yuzden sana yemek yapması ütü yapması vs hic görme bile sen orda paradan kıs bide ailesine para ver hayırdır desene kurum mu actık bu kadıların kendileri calısmıyor diye susmasına zaten karsıyım ki bilmiyorum sen calısıyomusun calısmıyomusun amaSunuda eklemek istiyorum, aramiz iyiken cok iyidir kendisi. Yemek yapar, temizlik yapar, kendisi suan calismiyor ben sabah kalkip ise giderken kalkar kapiya kadar eslik eder.. ama kavga ettigimiz zaman icinden adeta canavar cikiyor. Okadar kirici oluyorki. Bana herzaman „kavga sirasinda konustuklarima aldirma, sinirle söylüyorum ama öyle degil ben seni cok seviyorum“ diyordu. Ama hangisi gercek yüzü, gercekten kavga sirasinda söyledikleri dogru mu degil mi inanin bilmiyorum.
Sence de öyle mi pekiBen onu bu hale getirmisim. O anasindan böyle sinirli dogmamis. Sevgiliyken baslamisim onda bazi seyleri yitirmeye. Kavga ede ede. Herseye takila takila. Onu bu hale ben getirmisim. Agzimi tutamamisim. Bunu söylersem kavga cikar söylemiyim dememisim.
Ausläbderbehörde yabancilar subesi gibi birsey. Oturum izni vize kagit kurek islerin prosedurlerin basvurma merkezi.ahahsdfgfs evcil hayvan edinme prosedürü gibi Almanyaya koca getirme prosedürü mü var kizAuslanderbehor dedigin de barinak gibi bisey mi? Gerci konudaki koca bozmasinin da evcil hayvan dan pek farki yok ama arada sahibine hırlamasi biraz sorun yaratmis gibi, bi de buna mama yetismez kardes adam euro yla besleniyor resmen, ısırmaya başlamadan sal gitsin, ne hali varsa gorsun kuduz, kedi al bitane, hem daha hesaplı hem daha vefali...misss