Karmakarisik duygular... bosanmak?

.
Yok hayir, bahsettiginiz kisi degilim. Gecen yil üye olmustum bu ilk konum. Ailesiyle bir sorunumuz yok, cok severim kendilerini, onlarda ayni sekilde cok üzerime titrerler. Sorunum ailesiyle degil direk kendiyle..

Kusura bakmayın, benim hatam. “eşim geçen sene üç hafta Türkiyedeydi” deyince siz o kişinin konusu gelmişti aklıma. Enteresan bi insandı.

Eşinizin çalışmıyor olması gerçekten çok sıkıntı. Çalışmayıp, kavga çıkarıp üstüne zeytinyağı gibi üste çıkıyor, bir de hakaret ediyor. Sizi daha fazla yıpratmadan ayrılmalısınız. Evi temizleyip yemek yapması iyi olduğunu göstermiyor. Bir lütuf gibi algılamayın bunları.

Olaylara kendini onun yerine koyup bakmayı denedin mi? Üzülme aile konusunda biraz sessiz kalmayı denesen ..birşey söyleme sus.kendi haline bırak bir süre.bitirmek kolay ya sonrası

Ailesini cok severim, bunu biliyor. En kücük görümcemle mesela cok iyi anlasirim. Hatta gecen kendim dedim, en kücük görümceme bu yil güzel bir hediye alayim götüreyim özledim baya dedim.
Cogu zaman onun acisindan bakmayi denedim. Kendisi uzakta üniversiteyi kazanip gurbete dayanamayip, üniyi yarim birakip memleketinde bastan okumaya baslayan birisi.
Gurbet dedim zor geliyor dedim cogu seyi anlayisla karsiladim. Konu ailesine birsey götürüyor olusu asla degil. Ama neden benim evimede ayni hevesle bakmiyor? Neden ben surayada bir mum alayim dedigimde „evde var zaten ne yapacaksin ne gerek var“ diyor da, aynisi türkiyede baba evine alinacagi zaman binbir hevesle aliyor?
Ben buzdolabi ötüyor bir baksana dedigimde birsey olmaz ugrasamam diyor ama baba evinde almanyaya ucacagimiz gün sütle süzek arasi wc de musluk degisecek diye kostura kostura musluk alip gelip onu takiyor?

Neden benim evime özenilmiyor heveslenilmiyorda is oraya gelince „bizim evdeki duvar saatinden de alalim, balkon süsü de alalim, bizdeli tablolardan da alalim“ deniyor? Ben bunlari söyleyince de neyin eksik neyi almadik diyor.

Ailesini cok severim, bunu biliyor. En kücük görümcemle mesela cok iyi anlasirim. Hatta gecen kendim dedim, en kücük görümceme bu yil güzel bir hediye alayim götüreyim özledim baya dedim.
Cogu zaman onun acisindan bakmayi denedim. Kendisi uzakta üniversiteyi kazanip gurbete dayanamayip, üniyi yarim birakip memleketinde bastan okumaya baslayan birisi.
Gurbet dedim zor geliyor dedim cogu seyi anlayisla karsiladim. Konu ailesine birsey götürüyor olusu asla degil. Ama neden benim evimede ayni hevesle bakmiyor? Neden ben surayada bir mum alayim dedigimde „evde var zaten ne yapacaksin ne gerek var“ diyor da, aynisi türkiyede baba evine alinacagi zaman binbir hevesle aliyor?
Ben buzdolabi ötüyor bir baksana dedigimde birsey olmaz ugrasamam diyor ama baba evinde almanyaya ucacagimiz gün sütle süzek arasi wc de musluk degisecek diye kostura kostura musluk alip gelip onu takiyor?

Neden benim evime özenilmiyor heveslenilmiyorda is oraya gelince „bizim evdeki duvar saatinden de alalim, balkon süsü de alalim, bizdeli tablolardan da alalim“ deniyor? Ben bunlari söyleyince de neyin eksik neyi almadik diyor.
Çalışmayan oğullarına bakiyorsun.
Niye seni sevmesinler :)

bir erkeğin temizlik ve yemek yapması meziyet değil öncelikle bu bir.
ikincisi sizi sömürüyor gibi hissettim ne öyle siz de çalışıyorsunuz ama harcamaya kendisi karar veriyor.
üçüncüsü sevgisi tahammülü kalmadıysa doğruca Türkiyeye dönebilir... hadi eyvallah derim umrumda da olmaz

Erkekler sinirlenince herşeyi söylerler,eşini iyi tanıman gerekiyor ki asıl söylemek istediğini bilmen için ..sinirle hareket etme sakın..allah hiç kimsenin yuvasının yıkılmasına izin vermesin ..
Bunun erkek olmakla bir alakası yok.Hadsiz ve dangoz olmak ile alakası var.Yıllarca öyle empoze edildiği için erkekleri böyle sanıyoruz.Erkeklerde bunu işlerine getirip hak olarak görüyorlar.İnsanlar düşünerek hareket ederler konuşurken kelimelerini seçerler çünkü sonuçları olduğunu bilirler.Ve her bahsine girerim ki konu sahibi boşanma aşamasina tam olarak girse ya da girerse bu adam zırlar kapısında yatar.Bu tipler aynidır çünkü.

canim onceki yorumlarimda biraz yargilayici olmusum sanki ama annenizin durumu eş ailesinin size karsi tavri eşinizin hoş yanlarini okuyunca biraz mucadele etmeniz gerekiyor gibi geldi, belki bunalmistir yabanci ulke,aileden uzak, işsiz....onun ailesinin yaninda yeni bir duzen kursaniz belki daha iyi olur, çocuklar filan olunca da kalmaz zaten bu kavgalar

Bunun erkek olmakla bir alakası yok.Hadsiz ve dangoz olmak ile alakası var.Yıllarca öyle empoze edildiği için erkekleri böyle sanıyoruz.Erkeklerde bunu işlerine getirip hak olarak görüyorlar.İnsanlar düşünerek hareket ederler konuşurken kelimelerini seçerler çünkü sonuçları olduğunu bilirler.Ve her bahsine girerim ki konu sahibi boşanma aşamasina tam olarak girse ya da girerse bu adam zırlar kapısında yatar.Bu tipler aynidır çünkü.

Konu sahibi yine bu adamın iki güzel sözüne kanacak gibi, sonra yine aynı kısır döngünün içinde böyle devam eder.
Konu sahibi biraz kendi değerini bil, bırak bu bahaneleri o evde yaşadıklarını tek sen bilirsin.
Olmuyorsa zorlamanın anlamı yok.
Hazır baban da sizdeyken ben bu kütükten ayrılmak istiyorum de, beni rezil edip saclarimdan sürükleyerek baba evine birakacakmış de.
Biraz cesaretli ol, iki gün ağlar sonra şükür dersin.

canim onceki yorumlarimda biraz yargilayici olmusum sanki ama annenizin durumu eş ailesinin size karsi tavri eşinizin hoş yanlarini okuyunca biraz mucadele etmeniz gerekiyor gibi geldi, belki bunalmistir yabanci ulke,aileden uzak, işsiz....onun ailesinin yaninda yeni bir duzen kursaniz belki daha iyi olur, çocuklar filan olunca da kalmaz zaten bu kavgalar
ha sen bunu teklif ettiğinde de adim gibi eminim yok biraz daha kalalimm vatandasligim gelsin, birikim yapalim...vs diyecek zaten hazir olun

Benimde benzer durumlarım var ama eşim destek oluyor,aile konusunda sıkıntılarımız aynı,ama ben kolay pes eden birisi değilim o yüzden mücadele edecek gücün varsa et ,yoksa bırak gitsin ..ev huzursuzluğu çok kötü birşey..

Benimde benzer durumlarım var ama eşim destek oluyor,aile konusunda sıkıntılarımız aynı,ama ben kolay pes eden birisi değilim o yüzden mücadele edecek gücün varsa et ,yoksa bırak gitsin ..ev huzursuzluğu çok kötü birşey..
Evliligi size çok yanlış öğretmişler.
Evlilik adam olmayı becerememis ve ailesinin eğitimedigini al sen sen eğit diye yapılmıyor.
Huzur icin.
Sevgi için.
Yoksa dert çekmek için evlenmiyor kimse
Evliliğinizde nasıl sorunlarınız var bilmiyorum ama çocuk denemelerinizi okudum.
Sorunlu bir evlilik ve cefa cekmeyi sabretmek ve mücadele etmek olarak gördüğünüz bir evliliğiniz varsa rica ediyorum çocuğu yapmayın.

Gerçekten inanılmazsınız. Hem çalışıyorsunuz adam yatıyor. Sizin paranızla ailesine bakıyor, onlara toz kondurmuyor. Yine siz paranızı istediğiniz gibi haracayamıyorsunuz. Size ne değer veriyor ne seviyor ne saygı duyuyor. Ama yemek temizlikte yardım ediyor diye hala besliyorsunuz. Bu kımıl zararlısına ( insanlığın emeğine ve geleceğine zarar vererek varlığını sürdürebilen bir tür küçük zararlı böcektir kendisi ) daha ne kadar vereceksiniz emeğinizi ve geleceğinizi?

Evliligi size çok yanlış öğretmişler.
Evlilik adam olmayı becerememis ve ailesinin eğitimedigini al sen sen eğit diye yapılmıyor.
Huzur icin.
Sevgi için.
Yoksa dert çekmek için evlenmiyor kimse
Evliliğinizde nasıl sorunlarınız var bilmiyorum ama çocuk denemelerinizi okudum.
Sorunlu bir evlilik ve cefa cekmeyi sabretmek ve mücadele etmek olarak gördüğünüz bir evliliğiniz varsa rica ediyorum çocuğu yapmayın.

X