Karmakarisik duygular... bosanmak?

Güzelim eşinin şehir dışındaki üniversitesini yarım bırakmasının nedeni gurbet acısı değil eşinin "gecimsiz olması , ailesinden başkası ile iletişim kurmayı becerememesi" olmasın sakın!? Ailesinin yanından ayrılmayı düşünmeyen adam gidip de yurt dışına evlenmezdi,seni hayatına sokmazdi senle hiç tanismazdiniz bile. Göz önünde olmak istemiyorum ona göre bir işte çalışmak istiyorum demesi de sosyal ilişkilerini yurutemedigini dusundurdu bana. Esinin aile üyeleri dışındaki başka insanlarla arası nasıl? Bir sosyal çevre ve sağlıklı ilişkiler kurabildi mi yaşadığınız ülkede?

Hayir, türkiyede de zaten gercek manada görüstügü konustugu iki arkadasi var. Burada benim ailem disinda kimseyle görüsmüyor. Arkadaslarimin nisanlilari, sevgilileri ile görüsmek dahi istemiyor. Kestirip atiyor. Normalde konusmayi sohbeti cok sever, dili her tarafa döner agzi cok iyi is yapar ama, sebebini cözemiyorum. Bu adami cözemiyorum.

bence onun ailesinin yakininda bir duzen kurarsaniz ikiniz icin de daha iyi olur, hem sosyal hem kulturel hem ruhsal anlamda oraya uyum sağlayamamışsıniz belli ki, Türkiye de çalısmak zorunda, siz de zaten fazlasıyla geleneksel yetişmişsiniz, rahatlikla uyum sağlarsiniz diye düşünüyorum

Gitmeyi dusunen adam neden yanina gelmis madem🙄 : bu kavgalar gittikce buyuyecek ve calismaya baslayinca dahada beter olacak. Nasilsa benim
Param diyerek istedigi gibi para gonderecek ailesine.. ve cocugunuz olsada bu defa rizkimizi ailesine yediriyo diyeceksin.. ya kabullenip oturacaksin ya da bosanacaksin. Bu gibi herifler ac goz olur iligini kemigini somurecekler. Paraya doymaz bu tipler ve sen sacini supurge ettiginle kalacakasin.

Merhaba arkadaslar.. nereden baslayacagimi inanin bilmiyorum. Ben iki yillik evliyim. Esim türkiyeden almanyaya geldi dügünümüzden sonra. Iki yildir burada yasiyoruz ve az cok düzenimizi kurduk.

Fakat bizim ardi arkasi kesilmeyen kavgalarimiz var. Sebebsizce durduk yere ufacik seyden cikan günlerce süren kavgalar. Artik okadar yoruldum okadar biktimki.
Hafta ici calistigim icin cumartesi yani dün güzel bir kahvalti yapalim dedik balkonda. Kahvaltimizi yaptik sofrada otururken konu esimin türkiyedeki ailesine geldi. Onlara buradan balkon süsleri götürecekmis. (Bu tarz seyleri sürekli söyler, sunu götüreyim bunu götüreyim gibi). Bende balkonumu süslemeyi cok istiyordum ciceklerle isiklarla süslerle vs. Ama esim para biriktirip türkiyeye dönmek istedigi icin sürekli herseyden kisiyoruz. Ayrica böyle dekor tarzi seyleri cok gereksiz bulur asla para harcamak istemez. Ya konu buda degil, sürekli burayi ikinci plana atip o tarafi düsünüyor olusu.

Neyse bende sakayla karisik gülerek „bana aldirmadigin seyi oraya neden götüreyim, buraya gerek yoksa orayada yok“ dedim ve kavga basladi. Ben nasil böyle birsey söylermisim, bir liralik seyin lafini ediyormusum vs. (Sunu belirtmek istiyorum, ailesine yüklü bir miktar para da verdik, asagi yukari iki ayda bir kardeslerine para da gönderiyoruz, beni zerre kadar rahatsiz etmiyor). Ufak bir tartisma yasandi ve ben kalkip masayi topladim, mutfagi temizledim kendiside o ara market alisverisine gitti sessiz sedasiz.

Döndügünde yine surat bir karis. Yine ufak bir tartistik sesler yükseldi, disari cikti yine hic birsey söylemeden.
Aksam oldu eve geldi, konusmuyoruz. Kavga edince böyledir hep. Bagirir cagirir, asla karsisindakine saygisi kalmaz. Agzini da bozar. Sonra susar öyle tavir trip. Bense söylenen kötü seyleri hemen unutur, hic kin tutamam. Simdi kavga etsek bes dakika sonra birsey olmamis gibi davranabilirim. Ama kendisi cok kinci birisi. Illallah ettirdi bu huyu.

Az öncede konusmaya calistim, demedigini birakmadi. Ben bir liralik seyin lafini etmisim, gercek yüzümü göstermisim, artik agzimla kus tutsam yaranamazmisim, onu tiksindirmisim, ayrilalim bitsin desem neden diye bile sormazmis, neye üzülecekmis ki bir kariligimi insanligimi zaten görmemis.. vs vs.

Ben o kadar kirginim ki suan. Icimden hic birsey yapmak gelmiyor. Geldim yattim. Ama bu durumlarda sürekli adim atmami bekliyor. Özür bekliyor. Yalvarmami istiyor, pisman oldugumu görmek istiyor. Bunlari kendi agziyla söylüyor. Ben ayak uyduracakmisim, o yeterince uyduruyormus zaten. Pamuk ipligine bagliymis hersey. Onun bana saygisi sevgisi zaten kalmamis, tahammülüde kalmamis öyle diyor. Buna sebep benmisim. Hic birsey koymamisim.

Kavganin basinda kendimden okadar emin oluyorum ki, onu okadar haksiz görüyorumki, ama bukadar laftan sonra kendimi sorgulamiyor degilim. Bilmiyorum kafam cok karisik.
Bosanmayi ciddi ciddi düsünüyorum sanki.. ama bu yükün altina girebilirmiyim? Bilmiyorum..
Icimi dökmek, akil almak istedim zira ben bu isin icinden cikamiyorum.
Çok üzgünüm ama eşiniz sizi sevdiği için evlenmemiş.
Almanya bileti olarak görmüş sizi
Ayrılın defolup gitsin o çok sevdiği ailesinin yanına
Kin tutmak iyi bir huy değildir ama bazı konularda elzemdir

Seni iyi anlıyorum karşında bence narsist biri var bu klasik gibi görünebilir ama anlattigin davranışlar eski eşime benzettim ..sadece giden senden olur onu adam edersin hamile kalır çalışamaz son sana yapmadığı eziyeti bırakmaz kendini gelecekteki çocuklarını azcik seviyorsan arkana bakma düzgün birini bulup mutlu ol erkek bulmak kolay önemli olan adam bulmak ..bende senin gibi kin tutamam bu yüzden dayandım ama dayandığını bin pişmanım keşke diyorum ilk ayrılık kararimda hemen hamile kalmıştım ben 4 aylık gebeyken karnıma tekmeyi atmisken onu bosasaydim ama işte yapmadım tek pişmanlığım erken bosanmamak...kin tutamiyorsan şöyle bir şey öneririm sana ben öyle yaptım o hakaret ederken ses kaydı al ve hergun günde 3 kere dinle gerekirse ben bu şekilde yaptım bu bana güç verdi ve kolayca boşandım
O bebeğin nasıl peki ? Bu gebeliğin yeni evliliğinden değil mi ?

Bu söylediginizi söyledim az önce ona. Senin söylediklerin dogru, insan kavga ederken olmayan seyi var edemez dedim. Tozu dumana katti yine. Küfürler etti. Sacma sapan düsünüyormusum. Insanda akil olmasi gerekiyormus mantikli düsünebilmesi icin. Garip gurup seylere heves ediyormusum. Kedi köpek tavsan balkon süsü.. hic mantikli bir isim yokmus zaten. Insanlar hafta sonum geldi esimle güzel vakit gecireyim derken ben kavga cikarmak istiyormusum. Herseyi berbat etmek istiyormusum. Hem kendi hayatimi hem onun hayatini mahvediyormusum.
Basbayağı bildiğin suç bastırıyor.
Şu an kalkıp git bugün seni görmek istemiyorum derdim sanırım

Yorum yapmaya geldim ama arkadaşlar herşeyi söylemişler zaten. Tam da o noktadasiniz. Önce gidip ailenize durumu anlatıp,sonra da artık orda prosedür nasıl isliyosa boşanma prosedürünü başlatmak, şuan yapacağınız en mantıklı şey. Kocaniza korkuyosaniz babanizi evinize çağırır o da yaninizdayken anlatırsınız kararınızı. Kocanız sinirlenip yine aşırı tepki verirse babanız da görmüş olur, onun iftirarina inanmaz. Kahvede okeye dördüncü yapılmayacak adami Avrupa'nın orta yerine getirip, kocam diye hayatınızın merkezi yapmışsınız. Adamın keyfi yerinde, siz gençliğinizden ve paranizdan oluyosunuz

Valla sende çok suç var hem çalışıyorsun hemde balkona istediğin birşey almıyorsun.Bahsettiğiniz süsler 3-5 €.Eşiniz zaten ortada bir evliliğin sürmesini gerektirecek şeylerin bittiğini söylemiş.

Babanız hiç sormuyormu damat niye çalışmıyor diye gerçi ne diller döküyordur babanıza görende adam sanar konu sahibi sakin bi zamanda güzelce konuşun maaşını eline al ailesine yollamasın körmü çalışıp yollasın türkiyeyede kesin dönüş sakın yapmayın bebek konusunu erteleyin terapi destegide alın yıne olmassa baban ciddi ciddi konuşsun narsist kişilik özelliklerini okuyun derim ama önce iş bulsun maaşını eline al Allah huzur ve mutluluk versin inşallah düzelir ettiği küfürler ne öyle ya

Eşin şu an çalışmıyor?Ne kadar suredır calışmıyor.Yanı aılesıne gonderılen paralar senın kazandıgın paralar.????Saygısı sevgısı bıtmısse yol ver gıtsın .

O bebeğin nasıl peki ? Bu gebeliğin yeni evliliğinden değil mi ?
Çok mutlu olgun ve akıllı bir çocuğum var masalllah , şu andaki eşimle aralarındaki bağ çok güzel oluştu ...çok iyi anlaşıyor saolsun eşim çok ilgileniyor keza kayınvalidem görümcem dahi hepsi kızıma karşı o kadar iyiki inslalah böyle devam eder

Gebeliğim yeni evliligimden

Çok mutlu olgun ve akıllı bir çocuğum var masalllah , şu andaki eşimle aralarındaki bağ çok güzel oluştu ...çok iyi anlaşıyor saolsun eşim çok ilgileniyor keza kayınvalidem görümcem dahi hepsi kızıma karşı o kadar iyiki inslalah böyle devam eder

Gebeliğim yeni evliligimden
Maşallah canım
Senin adına çok çok sevindim

Valla geveze,susmak bilmeyen sürekli kendini haklı gören üstüne üstelik kin tutan erkek te zor çok zor Allah yardım etsin size, sen gel hizmetçi gibi tüm işini yap , kahrını çek ama bir lafla en kötüsü ol ...:KK43::işsiz:

Öncelikle hepinize cok tesekkür ederim. Akil veren arkadaslara da, azarlayan arkadaslara da :)
Biz babamgil ve ablamgille ayni mahallede yasiyoruz, ortak bahcemiz var ve bu aralar orada vakit geciriyoruz hep birlikte. Dün de ayni sekilde hepsi oradaydi, bizimki beni aradi ve sende gel oturalim birlikte dedi. (Normalde asla yapmayacagi birsey, kavgaliyken asla konusmaz, öyle kinci)
Gittim, herkesle normal bir sekilde konustum sohbet muhabbet, kendisine pas vermedim.

Aksam eve gelince de konustum. Bu davranislarina cok bile dayandigimi, artik asla tek bir yanlis sözüne tahammülüm olmadigini, gurbettedir ailesini vs özlemistir daralmistir diye cogu zaman alttan aldigimi ama artik bicagin kemige dayandigini, kendisini bu huylariyla asla kabul etmedigimi, birdaha bana saygisizlik ederse dönüp arkama bile bakmayacagimi ve kaybedecek hic birseyim olmadigini söyledim.

Kendisi sinirliyken bunlari kontrol edemedigini, kendini frenlemeye calissada beceremedigini söylüyor. Bu yüzden lütfen sen dokunma, dürtme ki bu tarz seyler yasanmasin diyor. Kendisine psikologa gitmeyi teklif ettim. Simdilik pek sicak bakmiyor.

Evet, „konu sahibi yine bu adamin sözlerine kanacak, bosanmayacak“ vs diyen arkadaslar, kizin azarlayin. Büyük ihtimalle böyle bir konu görsem bende sizin verdiginiz tepkiyi verirdim ama „bekara kari bosamak kolay“ derler ya, öyle iste...

Hepinize tesekkür ederim:KK200:

Bizim Alamancilarin kizları niye hep boyle ya? medeniyetin gobeginde doğup niye ısrarla bu hanzolarla evleniyorsunuz, cidden merak ediyorum? Bi de ismarlama ha, orda da denk gelmiyorlar, tee memleketten ön ayak olup gotüruyolar bunlari oralara... bu kadar çok mu seviyorsunuz ortadoğululuğu, aşağilanmayi , kullanilmayi...ne bileyim anlayamiyorum
Valla hee bide bu tipler, evlenip kapağı oraya atayım, nasılsa işsizlik maaşı var, nasılsa karım çalışıp bana bakar zihniyetinde embesil tipler.

Almanyada bosansan türkiye gibi dirdir edecek insanda yok
Mesela komsu kizi almanyada boşandı
Babasi gel sana turkiyede dukkan acalim dedi
Kiz yok alsitim buraya rahatim isimde var dedi yazlari ziyarete geliyor kafasi rahat ogluyla yaşıyor

X