Karmakarışık bir durumun içindeyim

Özelde tecrübem olmadığı için iş başvurularımdan sonuç çıkmıyor

Yazık edersin kendine iyi düşün, adam eşyayı bile kendi kafasına göre almış çok saçma...

Özelde tecrübem olmadığı için iş başvurularımdan sonuç çıkmıyor
İyi de hayatım atanman da çok zor artık, özelde tecrübe istemeyen işler de var illa mezun olduğun bölümle ilgili çalışmak zorunda değilsin ki? Hangi bölümden mezunsun onu yaz bari belki burdan ona bir alternatif bulunur.

Köy ama nasıl bir köy? Datça'nın da köyleri var Iç Anadolu'nun da. Ailenizden, arkadaşlarınızdan uzak olmak sizi etkiler mi bunu iyi hesaplayın. Bir de bence evlendikten sonra ders çalışmak istiyorsanız eşinizden iyi bir destek görmeniz lazım hem ev işleri olarak hem psikolojik hem de sosyal olarak. Tek maaşla geçim zor ama köyde belki yeter. Bunlar dışında bir de sevgilinizin ailesiyle ev konusunu konuşmanıza takıldım. Bence bu tip çoook temel konuları öncelikle sevgilinizle bir neticeye bağlayın.

Yazık edersin kendine iyi düşün, adam eşyayı bile kendi kafasına göre almış çok saçma...
Değil aslında Beyaz eşya altından bile hızlı yükseliyor,bu zamanda alınmış alınmıştır diyip koymuş kenara cocuk, kullansa bile olurdu ama jelatiniyle bekletmis afferim, yuva kurmaya çabasi var en azından ben beğendim bu yönünü...

Orası ayrı zaten, onu bi konuşacağım belki ben beğenmedim hoşuma gitmedi belki farklı eşyalar istiyorum :/
O da beğendiklerini beraber alalım derse alabilecek misin? Doğalgazlı dayalı döşeli bedava ev , işinizi baya kolaylaştırır en azından tek maaşla ilk yillarinizda maddi zorluk çekmezsiniz. Ama köy, kayinlara yakınlık işini bilemedim...

Hala Evlenip atanmayı düşünenler var o işler eskisi gibi kolay değil, memur olmak çok zorlaştı, sağlık sektörü hariç bitti memurluk, özelde çalışmaya başlaması daha mantıklı hoş bu adamla evlense mutsuz olacağı bariz , ailesine yakin oturan ,ev eşyalarını evleneceği eşini düşünmeden alan ( bence başından bir nişanlılık vs geçmiş) böyle birisi ile evlenmek aşırı mantıksız, adam ailesine gelinlik edecek hizmetçi arıyor...

merhaba canım ben bu konuyu bizzat yaşadım kaynanayla birlik yaşanmaz benim altlı üstlü olmamıza rağmen herşeyi bilmeleri iyi değil derse çalışamazsın illaki ev işi yapıcaksın bir gün değil birgün başına kalkıcaklar evi olmaması sorun olmasın benimde mesleğim var yapmıyorum şuan eşim tek çalışıyor 15 bin kira veriyorum geçiniliyor bir şekilde ve bende ailemden uzak bi şehirdeyim ama eşin iyiyse anlayışlıysa hiç birşey olmaz korkma sadece aynı ev aynı bina ya sakın gitme kira bin kat iyi anne olmak istiyorum diyorsun bence karar vermelisin korkma bizzat dediklerini yaşadım eşyalarımı bile ben seçmedim ama çok şükür

Benim içinde köyde yaşama fikrinin en cazip kısmı herkesten uzak olmaktı :) ama senin durumun tam tersi. Sende kendi evinde kendi düzeninde takılmak istiyorsun ama benim düşüncem dib dibe yaşadığın kv ile zor olacak. İlla ki yemek yapacaklar gelin bizde yiyin misafir gelecek sizde gelin belki önden ikramlıkları yapmanı isteyecek direk söylemese bu sefer de yapsam mı ayıp oldu mu arkamdan konuşulur mu diye düşüneceksin evlilik çok farklı işin içine birde aileler girince dışardan gördüm yeşil türbe içine girdim Estağfirullah tövbe

Eşyadan daha önemli 2 sorun var birisi eş ailesine yakin ev olması diğeri ise köy olması, bu evlilik konu sahibini uzun vadede mutlu etmez...

Offf tek derdim sıkıntım bu yakınlık iste ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.
Ben sevgilimle bana bakarım 2 kişiyiz sonuçta evime gereken önemi özeni gösteririm sorumluluk alırım ama ailesine sürekli gitmem gerekirse veya işte bize şunu yap bunu yap ben kaldıramam.
Kendi evime okeyim ama kaynana kayinbaba gençler yani kendilerine gayet güzel bakıyorlar yetişkin de kızları var.
Ben gidipte hizmet edemem

Siz beni anlarsınız , evet sevgilim iyi biri beni ezdirmez, anneci falan değil.
Yani sözlerini dinlemez.
Huyunu biliyorum.
Aynı ev değil evler farklı ama dip dibe gibi aşırı yakın bu beni korkuttu açıkçası her gün kendi evime artı kaynana evine bakmak istemiyorum.
Bu eşya meselesi beni de üzdü ama bunu onunla konuşmadım.

Sorun tek hizmet değil ki asla özgür olamayacaksın, eşin de sen de onların güdümünde olacaksınız, enn ufak baş kaldırıda eşin de dahil hepsi seni suçlayacak, başkasının kurduğu düzene gidilmez , net...

Tek olsak sonsuza kadar yaşarım çünkü şehirdeyim evet ama dışarı bagimlisi değilim.
Köyde olmam pek sıkıntı olmaz.
Sonuçta sevdiğim insanlayım.
Ama gidipte kaynana evine bakmak istemiyorum.

Kendi evimle ilgilenmek istiyorum.

Sonra konu açma olur mu o kurulu duzen başkasının yapılmış olmasın
Eskiden bizim oralarda da erkek tarafı beyaz eşyayı alıp koyarlardı kenara ambalajlı bir şekilde. Kaç sene sonra düğün olursa olsun aday olmasada hazır olurdu. Düğün zamanı hazır olsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…