Karmakarışık bir durumun içindeyim

Bunlar senin fikirlerin. Al karşına bunları böylece anlat.

Ha pardon kendi işi köyde demiştiniz. İlçede yaşasanız o gidip gelse işe. Siz de bi yerde çalışırsınız. Daha rahat olur.

Sonra konu açma olur mu o kurulu duzen başkasının yapılmış olmasın
2 yıllık sevgilim , herseyini biliyorum.
Neden başından nişanlılık geçirip bana söylemesin ki ?
Başta birbirimize ait herseyi konuştuk çünkü ayrıca zaten 18 yaşından beri ailesinden uzakta yaşıyordu benimle sevgili olduğu dönem ailesinin yanına dondu ısı geregi

Eskiden bizim oralarda da erkek tarafı beyaz eşyayı alıp koyarlardı kenara ambalajlı bir şekilde. Kaç sene sonra düğün olursa olsun aday olmasada hazır olurdu. Düğün zamanı hazır olsun diye
Yani sevgilimin başka biri için onları döşeyeceğini asla düşünmüyorum.
Neden böyle şeyler akla sokulur ki yani.
Demekki oralarda böyle yapılıyor , herkesin adeti farklı

Ha pardon kendi işi köyde demiştiniz. İlçede yaşasanız o gidip gelse işe. Siz de bi yerde çalışırsınız. Daha rahat olur.
Evet bu konuyu düşündüm.
İlçede yaşarsak daha iyi olur büyük ihtimalle bunu önüne koyacagim.
Araba alacak zaten o şekilde gidip gelir ise yarım saatlik bir yol.

Sektör değiştirip başka iş bulacaksin o zaman. Tek ve az maaşla kirada gecinemezsiniz.

İyi de geleneksel evlilik yapayım, evi eşyayı eşimin ailesi ayarlasın hemen onların dibine taşıyayım ama modern takılayım gitmeyeyim gelmeyeyim diyorsunuz. Evliliğe katkınız olmayacak ama halihazırda olan eşyalara da burun kıvırıyorsunuz. Çeyiziniz hazırsa bile sevgiliniz keşke parasını biriktirseydik beraber alırdık dese hoş olur mu? Okumuşsunuz mezun olmuşsunuz hiç staj yapmadınız mu? Bunun bir amacı da teoriyi pratiğe dökmek. Yani staj bile iş deneyimidir aslında ve şartlar uyarsa maaşta anlaşılınca bir çok kişi staj yaptığı yerde çalışmaya başlar. 2 yılda bir olacak sınava bel bağlamak demek ya ben aslında çalışmasam da olur demek. Çalışmamak büyük risk. Sorunlar dayanamayacağınız noktaya gelirse iş yok maddi güç yok, o evde de kalamazsınız çünkü onların kurulmuş evi orası.

Eşinin ailesiyle sorun yaşayan üyelerin tek bir ortak noktası var. Evlenmeden önce böyle değildi, aileci yönü yoktu hatta ailesiyle görüşmüyordu bile yazıyorlar. Ama nedense köprü geçilince bazısı yavaş yavaş bazısı da hemen o tarafa kayıyor. Burada o kadar çok örnek gördüm ki, siz de açın eski konulara bakın biraz. Evlenmeden önce aslansın kaplansın sen ne dersen o diyen adamlar, duymazdan gel onlar konuşur söyler, her gün gitmezsin arada bir görünürsün diyorlar.

Köy gibi yerde yaşayınca izole olamazsınız evimde kapımı kapatır otururum diyemezsiniz. Kayınvalideniz iyi niyetle düşünse bile gelin yalnız kalmasın moduna girecek. Eşiniz de annem seni düşünüyor vs diyecek. Kusura bakmayın ama çalışmayıp evde oturmanız batar oralarda. Kadınlar bağ bahçe işleri yapacak, hayvan sağacak vs. Herkes soracak gelin niye gelmiyor diye. Size uzun evlilik tecrübesi sahibi biri olarak işe başlamadan birikim yapmadan evlenmemenizi tavsiye ediyorum. Çok sevmeler çok aşık olmalar sorunları yaşaya yaşaya eriyor bitiyor. Çünkü adamlar arada kalıyor ve önce hafiften sonra da yüksek tonda onlar benim ailem atayım mı diye eşlerine yükleniyor. Çok hayalperest bakıyorsunuz, biraz gerçekçi düşünün.

Bende sürekli evde oturan biriyim fakat evin nerede olduğu benim için çok önemli.Cok fazla arkadaşım olmadığı için arada bir çıkıp markete bile gitsem değişiklik oluyor .Sadece ailesinin yakın olması değil sorun.Koyde yaşayabilecek misiniz? Bence bu daha önemli.Bence atanmak yerine bir işe girip çalışın.Koy yerinde iş bulmakta zor olur.Kimisi köy hayatını çok seviyor ama herkese göre değil malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…