- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
- 33
ya yapmayın
şu "erkeklerin ne kadar pis olduğunu biliyoruz" muhabbeti baydı
erkek de bildiğin erkek yani senden benden başka bir şey yapmıyor
hayır erkeklerde ne gördünüz ki onların bizden daha pis olduğu kanısına vardınız
burda açılan "kocam dişini fırçalamıyor" konularını örnek vermişsiniz ama ben de size dişlerini fırçalamayan, evi pislikten batan kadınlar sayabilirim
kadınlar kulübünde kadınların eşleriyle ilgili açtığı konulara bakarak kadın/erkek arasında kim temiz kim kirli diye karara varmak saçma
ayrıca temizliğin kadını erkeği mi olurmuş? temizliğin X-Y kromozomuyla zerre alakası yok
basbayağı cinsiyetçilik yapıyorsunuz kusura bakmayın. oldu olacak ev işlerini kadınlar yapsınlar nasılsa genetik olarak daha temizler ya
ahh kuzummm burda makale bile yazsan, en aza indirgenmis zeka seviyesine gore aciklama da yapsan bunu anlamayacak tu kaka demeye devam edecek o kadar cok insanimsi var ki.
at gozlukleri gozunde kendi belirledikleri bir yolda dogru yanlis tartmaksizin ilerliyorlae iste. onlarin yolunda olmayanlari da otekilestiriyorlar.
onu biz de biliyoruz, bahsettiğim şey başka. yine de verdiğiniz bilgi için teşekkürler.Bir ODTÜlü olarak bu soruya cevap vereyim
Öncelikle o tuvaletler karma değil, cinsiyetsiz tuvaletlerdir
Yani üç tane tuvalet var. Kadınlar için, erkekler için ve de cinsiyetsiz. Çünkü siz her ne kadar kabul etmeseniz de kadın ve erkek dışında literatürde kabul görmüş başka cinsiyetler de var ve o tuvaletler onlar için.
Yani karma tuvaletlere girmek zorunda değilsin
mesela ortak wc'de lgbti bireyler rahat etsin diye ayarlanmış deniliyor.
tamam da onları rahatsız edecek olan insan her yerde rahatsız eder, kötü bakacak olan insan her yerde bakar ki. güzel birşey onları da düşünmek ama bunun ayarlamasını yapmak çok masraflı olur.
ben de bugüne kadar pis şeylerle karşılaştım, gelip erkeklerin daha temiz olduğunu iddia edenler var. bana gelip "her gün erkek wc'sine mi giriyorsunuz?" diyenler her gün erkek wc'sine giriyor sanırım.
burada okumuştum. Erkekler pis diyince kadınlar için bir şey soylenmeyince bu erkekler pis kadınlar daha temiz diye anlaşılıyor, yani ben bu şekilde anladım. Bana yazmamistiniz aslında ben atladımerkeklerin WC konusunda ne kadar pis olduğunu hepimiz biliyoruz. Sifon çekmezler, sağa sola idrar sıçratırlar, el yıkamazlar her yere dokunurlar, başka şeyler de yaparlar falan.
evet kadınlar da pis zaten. ben temiz demedim ki? erkekler pis kullanıyor demek kadınlar temiz kullanıyor demek değildir yani. rol yapan da yok. böyle b.ktan birşey için neden rol yapayım? :)ben buna katılmıyorum. kadınlar da gayet pis. hiç umumi kadınlar tuvaleti görmemiş, hepimiz bal dök yala şeklinde kullanıyormuşuz gibi rol yapmaya gerek yok. kadınlar da gayet pis varlıklar. erkeklerde oran 50 ise kadınlarda da olsun da 40 olsun.
ortak wc konusunda ben de rahat edemezdim açıkçası. ama odtüde öğrenci isteği ile olmuş bi olay. karışmak bize düşmez.
onu biz de biliyoruz, bahsettiğim şey başka. yine de verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
öyle anlayan varsa onun sorunu, tekrar söyleyeyim öyle birşey demedim. :)burada okumuştum. Erkekler pis diyince kadınlar için bir şey soylenmeyince bu erkekler pis kadınlar daha temiz diye anlaşılıyor, yani ben bu şekilde anladım. Bana yazmamistiniz aslında ben atladım
Rahat etme konusunu ben de yazmıştım. Avm vb yerlerde çok kisili tuvaletler için cinsiyet ayrımı yapılması mantıklı, ancak kafelerdeki tekli tuvaletlerde yapılması çok gereksiz ve mantıksız geliyor.öyle anlayan varsa onun sorunu, tekrar söyleyeyim öyle birşey demedim. :)
hadi temizliği geçelim, kaç kişi rahat edebilir ki?
odtü'yü dahil etmemin sebebi odtü'de yaptılar ya hani, öyle gündeme geldi. odtü değil de x de olabilirdi.O zaman keşke konuya odtüyü dahil etmeseydiniz. Yanlış bilgi verip yönlendiriyorsunuz çünkü.
Konu neyle ilgili?
Odtüdeki cinsiyetsiz tuvaletler ile mi ilgili?
Yoksa türkiyede var olan karma tuvaletler ile ilgili?
Konuya karma tuvalet diye başlayıp odtüdeki cinsiyetsiz tuvaletlere getirmişsiniz.
Yani armudu anlatırken elmaya geçmişsiniz.
Konu tam olarak hangisi?
Ona göre yorum yapacağım
evet demiyor onu ben de biliyorum da örnek verdim, bu konuyu yani karma wc konusunu medeniyet olarak yorumlayanlar var siz ne düşünüyorsunuz dedim. araştırdım, biliyorum zaten. ben böyle bir olay olmuş bu neyin nesi diye sormuyorum, buna medeniyet olarak bakanlar var siz ne düşünüyorsunuz diyorum.ya bir konu aciyorsunuz bari acin arastirin ne oldugunu.
bu kadar mi zor yani?
kadinalr kadin tuvaletine, erkekler erkek tuvaletine, lgbt ler de cinsiyetsiz tuvalete.
yani kimse size kadin erkek karma kullanilacak bir tuvalaet yaptik hepiniz oraya gireceksiniz demiyor
odtü'yü dahil etmemin sebebi odtü'de yaptılar ya hani, öyle gündeme geldi. odtü değil de x de olabilirdi.
konu ne biliyor musunuz, ben odtü'den örnek verdim, dedim ki odtü'de bu oldu insanlar sosyal medyada konuştu falan. kimileri karşı çıktı kimileri destekledi. evet lgbti'ler için yapılmış ama bir grup insan "ne olursa olsun ben karma wc istemem" derken bir grup insan da "bana zararı yok" diyor. siz ne düşünüyorsunuz falan dedim, bu konuyu medeniyet olarak yorumlayanlar var dedim yani karma wc konusunu. sonra dedim ki hem hijyen hem de mahremiyet açısından rahat olmaz dedim yaygınlaşırsa diye. konunun içinde elma armut üzüm hepsi var merak etmeyin. siz yorum yapacaksanız istediğiniz tarafından tutup yorum yapabilirsiniz, size kalmış.
Ahahahhahaha inanamiyorum saka mi bu"Breatharian" lık
yok bana sormayin google amcaya sorun yeter :)evet demiyor onu ben de biliyorum da örnek verdim, bu konuyu yani karma wc konusunu medeniyet olarak yorumlayanlar var siz ne düşünüyorsunuz dedim. araştırdım, biliyorum zaten. ben böyle bir olay olmuş bu neyin nesi diye sormuyorum, buna medeniyet olarak bakanlar var siz ne düşünüyorsunuz diyorum.
konu açarken bir daha size sorarım, ödeşiriz :)
Ahahahhahaha inanamiyorum saka mi bu
odtü'yü karalamak istesem böyle b.ktan bi meseleyle yapmaya çalışmazdım emin olun :) bana ne odtü'den, sadece olay odtü'de olduğu için örnek olarak onu verdim, sütçü imam üniversitesinde olsa oranın adı geçerdi. aslında odtü'nin yaptığı şey gayet hoş ama insanların "bundan sonra tüm wc'ler karma olsun, işte medeniyet budur!" muhabbeti olayı genel gündemde çarpıttı.ODTÜ cinsiyetsiz tuvaletle karalanamayacak kadar köklü ve kaliteli bir okuldur. Ki cinsiyetsiz tuvalet cinsel yönelimi ve kimliği farklı olan ve dışlanmış hisseden öğrencilerini önemsediğini gösterir. ODTÜ'lü değilim, buna rağmen söylüyorum bunu. İstemeyen kullanmaz, kendi cinsel kimliğine yönelik tuvaleti kullanır. Bütün tuvaletler öyle değil dediğiniz gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?