karma wc konusu (pis konu)

kişinin kendi cinsiyetini belirleyip, başkaları tarafından "hayır sen o değilsin sen busun" diye dikte edilmediği bir ülkede olsak cinsiyetsiz tuvaleti desteklemezdim. trans bireylerin özgürce, kendilerini hangi cinsiyete ait hissediyorlarsa o tuvaleti kullanacağı günler gelene kadar,bence gayet iyi bir fikir.
eğer pislikten dertleniyorsanız kız yurdunda kaldım ben, tuvalet duvarlarına yapıştırılan kanlı pedler de gördü bu gözler. sorun olacağını sanmam.
ha zaten cinsiyetsiz tuvaletin türkiye'de yaygınlaşacağını da sanmam. sonuçta kadınların ayrı metrobüse bindirildiği bir ülkede yaşıyoruz.

Disaridaki tuvaletler ne olursa olsun hep pis oluyor. Çok lüks avm restaurant vs hariç hep kötü kullanılmış.
Benim tek anlayamadigim sey bazen okulda goruyordum klozetin ustunde iki tane ayakkabi izi... gercekten nasil cikiyorlar ustune? Pantolon vs. var nasıl denk getirip yapıyorlar. İşin taktiği falan mı var gerçekten aydınlanmak istiyorum

bana göre herkes eşittir; kadın erkek. ama sonuçta doğaya karşıdır bazı şeyler veya doğada böyledir. yani 'kadın' ve 'erkek' diye bişey vardır.

yani dini şeyine girip Allah yarattı bile demiyorum.
herkese saygım var yani eşcinseller, translar fln ama bu wc konusunda konu sahibi size hak veriyorum.

gece bir barda eğlenirken bile çok çok çok sıkışmadığım sürece o kadınlar wc'si sırasına girip beklerim çünkü erkeklerin wc'si pis.

net yani

Yani açıkça yazmak istemezdim ancak ayakta yaptıkları zaman o idrar malesef etrafa bulaşıyor. Buşaşmama ihtimali %0. Ve normalde ayakta yapmayan kişi bile mikrop kapmamak için umumi tuvaletlerde ayakta yapar. Oran arttı mı? Evet. O yüzden erkek tuvaletleri ağır idrar kokar.

Cinsiyet türlerine dair makale paylaşacaktım ama vazgeçtim zaten

onu biz de biliyoruz, bahsettiğim şey başka. yine de verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Masrafını devlet düşünsün boşver.
Ayrı tuvalet yapılsın ama kadın ve erkek tuvaletleri de kalsın bence.

Yani yaşayan bilir.
Gerçekten erkekler düzensizler.
Bu sadece ülkemize has bir durum değil çünkü benim evi paylaştığım erkeklerin hepsi farklı millettendi.
Ben hariç temizlik yapan 1 Alman çocuk vardı gerisi rezaletti :)

2 tanesi de gaydi bak yani dar kafalı falan değilim, insanımsı da değilim iddia edildiği gibi zekam da yerinde : p

Çok açık fikirli başladım aman erkek diye ayrım yapmayayım ama bir daha asla istemem ne aynı evi ne mutfağı paylaşmak

erkeklerin WC konusunda ne kadar pis olduğunu hepimiz biliyoruz. Sifon çekmezler, sağa sola idrar sıçratırlar, el yıkamazlar her yere dokunurlar, başka şeyler de yaparlar falan.
burada okumuştum. Erkekler pis diyince kadınlar için bir şey soylenmeyince bu erkekler pis kadınlar daha temiz diye anlaşılıyor, yani ben bu şekilde anladım. Bana yazmamistiniz aslında ben atladım

evet kadınlar da pis zaten. ben temiz demedim ki? erkekler pis kullanıyor demek kadınlar temiz kullanıyor demek değildir yani. rol yapan da yok. böyle b.ktan birşey için neden rol yapayım? :)

bir diğer açıdan bakarak da yazdım zaten, insanların rahat edememesi. temiz bile olsalar rahat edemezsiniz ki ama temizlik konusunda odaklanmış durumda millet.

onu biz de biliyoruz, bahsettiğim şey başka. yine de verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

O zaman keşke konuya odtüyü dahil etmeseydiniz. Yanlış bilgi verip yönlendiriyorsunuz çünkü.

Konu neyle ilgili?
Odtüdeki cinsiyetsiz tuvaletler ile mi ilgili?
Yoksa türkiyede var olan karma tuvaletler ile ilgili?

Konuya karma tuvalet diye başlayıp odtüdeki cinsiyetsiz tuvaletlere getirmişsiniz.
Yani armudu anlatırken elmaya geçmişsiniz.

Konu tam olarak hangisi?

Ona göre yorum yapacağım

burada okumuştum. Erkekler pis diyince kadınlar için bir şey soylenmeyince bu erkekler pis kadınlar daha temiz diye anlaşılıyor, yani ben bu şekilde anladım. Bana yazmamistiniz aslında ben atladım
öyle anlayan varsa onun sorunu, tekrar söyleyeyim öyle birşey demedim. :)
hadi temizliği geçelim, kaç kişi rahat edebilir ki?

öyle anlayan varsa onun sorunu, tekrar söyleyeyim öyle birşey demedim. :)
hadi temizliği geçelim, kaç kişi rahat edebilir ki?
Rahat etme konusunu ben de yazmıştım. Avm vb yerlerde çok kisili tuvaletler için cinsiyet ayrımı yapılması mantıklı, ancak kafelerdeki tekli tuvaletlerde yapılması çok gereksiz ve mantıksız geliyor.

odtü'yü dahil etmemin sebebi odtü'de yaptılar ya hani, öyle gündeme geldi. odtü değil de x de olabilirdi.
konu ne biliyor musunuz, ben odtü'den örnek verdim, dedim ki odtü'de bu oldu insanlar sosyal medyada konuştu falan. kimileri karşı çıktı kimileri destekledi. evet lgbti'ler için yapılmış ama bir grup insan "ne olursa olsun ben karma wc istemem" derken bir grup insan da "bana zararı yok" diyor. siz ne düşünüyorsunuz falan dedim, bu konuyu medeniyet olarak yorumlayanlar var dedim yani karma wc konusunu. sonra dedim ki hem hijyen hem de mahremiyet açısından rahat olmaz dedim yaygınlaşırsa diye. konunun içinde elma armut üzüm hepsi var merak etmeyin. siz yorum yapacaksanız istediğiniz tarafından tutup yorum yapabilirsiniz, size kalmış.

evet demiyor onu ben de biliyorum da örnek verdim, bu konuyu yani karma wc konusunu medeniyet olarak yorumlayanlar var siz ne düşünüyorsunuz dedim. araştırdım, biliyorum zaten. ben böyle bir olay olmuş bu neyin nesi diye sormuyorum, buna medeniyet olarak bakanlar var siz ne düşünüyorsunuz diyorum.

konu açarken bir daha size sorarım, ödeşiriz :)

Ama odtüde karma wc yok ki
Cinsiyetsiz wc var
Ben dahil bir çok kişi karma ile cinsiyetsizin farkını açıkladı zaten

Bu durumda hala odtüde karma wc var diyerek yanlış yönlendirme yapıyorsunuz :)

yok bana sormayin google amcaya sorun yeter :)

o sekilde yorunlarsam.

kadin erkek beraber kullanilan tuvalet medeniyete giden yolda yakilan bir isik degildir tabiki..
amma ve lakin lgbt icin yapilmis bir tuvalet medeniyet yolunda ilerlemek icin en azindan biseyler yapmaya calisan insanlar oldugunu gosterir bize.

odtü'yü karalamak istesem böyle b.ktan bi meseleyle yapmaya çalışmazdım emin olun :) bana ne odtü'den, sadece olay odtü'de olduğu için örnek olarak onu verdim, sütçü imam üniversitesinde olsa oranın adı geçerdi. aslında odtü'nin yaptığı şey gayet hoş ama insanların "bundan sonra tüm wc'ler karma olsun, işte medeniyet budur!" muhabbeti olayı genel gündemde çarpıttı.

ama bir kk klasiğidir, mutlaka birileri çıkar "sen şu niyetle yaptın amacın polemik" falan der, kendilerini çok önemsedikleri için. :) işim gücüm yok odtü'yle uğraşıcam, bütün derdim odtü zaten Pembe Unal , çünkü benim yaşama amacım ülkenin en köklü ve önemli üniversitesini karalamak, benim dememle olur zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…