karma wc konusu (pis konu)

onu ben de düşündüm yani transların durumunu falan, erkek bedeninde ama kendisini kadın gibi hissediyor, kadın wc'ye mi girecek erkeğe mi? görünümü erkek ise erkeğe girmesi lazım ama bunun çok ayrı boyutları var. ha onlar için ortak wc yapılsın desek hem sayıca çok az olur, ona bütçe ayrılmaz hem de ne bileyim, başkaları da bunu suistimal edebilir. öyle ya da böyle arada kalmış olmak çok zor. o dediğinizi ben de düşünüyorum ama nasıl bir çözüm bulunabilir? mağduruz diye boşuna demiyorlar.

erkek wc'lerin önünden ne zaman geçsem duyduğum kötü koku kadın wc'lerinde bana denk gelmiyor. kadınlar da pis zaten, şu da var, hem kadınların pis hem de erkeklerin pis kullanması sonucu double pislik çıkacak ortaya, o daha kötü değil mi?

Bir de odtude bunun yapilmasinin sebebi kadin erkek beraber iseyelim degil, lgbt bireylere sizi görüyoruz, duyuyoruz diye destek vermektir. Bunu bile anlayamayıp 'medeniyet buysa almayayim' tadinda davranmak 2017 yilinda bayagi komik.
lafınız bana muhtemelen. ben zaten neden karma wc konduğunu söyledim, lgbti bireyler istemiş falan dedim. dedim de şimdi lgbt bireylerin isteğini yerine getirmişken lgbt dışında kalan bireylerin isteğine ters düşen bir durum ortaya çıkmış oluyor. o zaman o wc'lere sadece lgbt'ler girsin başkası giremesin. yaygınlaşmasından bahsettim, yaygınlaşması da mümkün, ülkenin her tarafında yok mu lgbti bireyler? lgbt'ler için yapılmış olsa da bunu medeniyete yoran, bundan sonra böyle olsun tarzında konuşan kişilere rastlamak mümkün. mesela her yerde bu uygulama yayılsa, artık karma wc'ler kalksa o zaman da lgbt'ler mutlu olsun diye diğerlerini mutsuz mu edecekler?

neyse yazdığımı anlamayacaksanız zaten kendimi yormayacağım, söyleyeceğim bu kadar.

ODTÜ'deki cinsiyetsiz tuvaletin de amacı o zaten, öyle bir cinsel kimliği olan öğrenciler kendini dışlanmış, aşağılanmış hissetmesin, kadın tuvaletine girdiğinde ya da erkek tuvaletine girdiğinde kötü bakışlara maruz kalmasın diye düşünülmüş bir tuvalet. Kimliğini kadın ya da erkek olarak betimleyen kişiler o cinsiyetsiz tuvaletleri kullanmak zorunda değil, bu diğer cinsel kimliklilere verilmiş bir hak.

Valla girebilirseniz bir gün bir AVM'nin en tenha kadın ve erkek tuvaletlerine girip karşılaştırın, farkı görün. Kadın tuvaletlerine gerçekten giremiyorum, atılmış pedlerden tutun ayakkabısıyla klozetin üzerine çıkıp tuvaletini yapan kadın dahi biliyorum. Yani double pislik çıkacak ama kadın ve erkek bir arada kullandığı için değil, insan sayısı arttığı için çıkacak. Zira bu işin kadını erkeği yok, pis insan her cinsiyette pis.

bence olmasın da zaten.
sizinle aynı fikirde değilim.

bu mahremiyeti tamamen ortadan kaldıracak bir durum olur.

nasıl bu toplumda trans bireyler var ise aynı şekilde tesettürlü insanlar da var.

ben başörtümü lavobadan başka nerede düzeltebilirm ki yada abdestimi alırken kolumu bacağımı mı görsünler?

saygı dediğimi şey çift taraflı olmalıdır.

böyle bir uygulama başlamayacaktır ola ki başlarsa da 3. bir tuvalet eklesinler...

kadın-erkek-karışık diye...

herkes arzu ettiğine gitsin.

herkesin kendi tercihi.

yargılamam.

sadece diğer bireylere duyduğum gibi benim tercihlerime de saygı duyulmasını beklerim.

elin kadınıyla yanyana tuvalete girdiğim için bile rahatsız kalıyorum, elin adamıyla da mı girelim yani mevzu nedir?

hijyen açısından da dehşet verici olur.

zannetmiyorum erkekler de pedlerin atıldığı bir tuvalet çöpü görmek istemiyorlardır yada çılgınlar gibi makyaj yapıp parfüm sıkan kadınlar :)

yada pisuvarın kullanıldığı anda girdiğiniz bir tuvalet fazla itici değil mi?

ki bir defasında kadın bıyıklarını alıyordu avm çalışanı idi. başka vakit bulamadım sevgilimle buluşacağım iş çıkışı diye yakınmıştı

hepimizin derlenip toplanma alanıdır umumi lavoba ve tuvaletler.

ya bu durum çok rezil bir durum değil mi, yani dışarıdan biri gelse ülkece rezil oluyoruz. şu tuvaletlerin haline bak denildiği zaman ben utanıyorum ki tertemiz bırakma takıntım vardır.

benim kız yurdunda musluktaki tasın içine yapan kızlar vardı. pedler kapı aralıklarına sıkıştırılırdı, banyoya diye girersin kafana birinin leş gibi pedi düşer falan. wc'nin kapısını açtığında seni karşılayan birşeyler mutlaka vardı yani, o zamanlar en çok temizlikçilere acırdım.

ya yapmayın
şu "erkeklerin ne kadar pis olduğunu biliyoruz" muhabbeti baydı
erkek de bildiğin erkek yani senden benden başka bir şey yapmıyor
hayır erkeklerde ne gördünüz ki onların bizden daha pis olduğu kanısına vardınız
burda açılan "kocam dişini fırçalamıyor" konularını örnek vermişsiniz ama ben de size dişlerini fırçalamayan, evi pislikten batan kadınlar sayabilirim
kadınlar kulübünde kadınların eşleriyle ilgili açtığı konulara bakarak kadın/erkek arasında kim temiz kim kirli diye karara varmak saçma
ayrıca temizliğin kadını erkeği mi olurmuş? temizliğin X-Y kromozomuyla zerre alakası yok
basbayağı cinsiyetçilik yapıyorsunuz kusura bakmayın. oldu olacak ev işlerini kadınlar yapsınlar nasılsa genetik olarak daha temizler ya

Yoo size söylemedim. Sizin yazdiklarinizdan boyle bir anlam cikmiyor zaten. Ustunuze alinmanizi gerektirecek bir sey yoktu. Zaten lgbt bireyleri dusunecek kadar evrilebilirsek lgbt olmayanlari da dusunerek bazi tuvaletler cinsiyetli bazilari cinsiyetsiz olur. Ama boyle bir ihtimal yok zaten.

bir de ters etki yaratır mı tarzında yorumlar da yapılmış sosyal medyada falan. hani diyelim ki wc karma, başka seçenek de yok. kullanan insan acaba burayı karşı cins de kullanacak, belki de arkamdan bir karşı cins girecek, temiz tutayım diye düşünür mü? tarzında.

o pozisyonda nasıl yapmış ona da hayret yani. düşer insan yahu

Rezil bir durum ne yazık ki ama yurtdışı seyahatlerimde de berbat tuvaletlere rastladım, öğüre öğüre çıktığım oldu. Dediğim gibi ne cinsiyeti var ne milleti var, insan pis olmayagörsün.

Fransa da sirf bu tarz tuvaletlere girmemek icin bir saat normal wc aradim. O yagmurda takdir-e sayan bir durumdu.

Sevmiyorum arkadas , erkeklerle tuvalet kullanmayi. Rahatsiz oluyorum.

Bu demek degildir ki , kadinlar tuvaleti temiz kullaniyor . Denize hala ped ile giren kadinlar varken onlardan temiz tuvalet beklemek utopik oluyor.

Gordugum kadariyla erkekler kadinlardan daha temiz kullaniyor tuvaletleri belki bana oyle denk gelmistir ama kadinlarin hep cok daha pis kullandiklarini senelerdir soylerim
O yuzden benim icin ortak olmasi fark etmiyor tuvaletin
Medeniyet olara gormuyorum medeniyet ortak tuvaletle olacak is degil ama ahlaksiz edepsiz vs diye de nitelendirmem konuyu

bir konu ancak bu kadar yanlış anlaşılabilir :)
size iyi günler.

Yani erkekler pis demek istemiyorum umumi erkek tuvaletleri asla ama asla temiz olmuyor.

Nerden biliyorum? Çünkü çalışırken erkek tuvaleti bizim odamızın olduğu kattaydı. İlk hafta öğrenci yokken tuvaletten hiç koku gelmiyordu. Ne zaman ki okullar açıldı, biz o koridorda, öğretmenler odasında duramaz hale geldik. Ben bu kadar bariz farkı ilk o zaman gördüm.

Kısacası asla böyle bir şey istemem.

Bunlari yaşamış olan yazan da sizsiniz, erkekler malum pisler her yere işeyip siciyorlar diyen de siz. Ben anlamadım sizi. Erkekler pis kadınlar temizse o pedleri erkekler yurdunuza gelip mi atıyordu, onlar mi kirletiyordu?

ahh kuzummm burda makale bile yazsan, en aza indirgenmis zeka seviyesine gore aciklama da yapsan bunu anlamayacak tu kaka demeye devam edecek o kadar cok insanimsi var ki.
at gozlukleri gozunde kendi belirledikleri bir yolda dogru yanlis tartmaksizin ilerliyorlae iste. onlarin yolunda olmayanlari da otekilestiriyorlar.

mesela ortak wc'de lgbti bireyler rahat etsin diye ayarlanmış deniliyor.
tamam da onları rahatsız edecek olan insan her yerde rahatsız eder, kötü bakacak olan insan her yerde bakar ki. güzel birşey onları da düşünmek ama bunun ayarlamasını yapmak çok masraflı olur.

ben de bugüne kadar pis şeylerle karşılaştım, gelip erkeklerin daha temiz olduğunu iddia edenler var. bana gelip "her gün erkek wc'sine mi giriyorsunuz?" diyenler her gün erkek wc'sine giriyor sanırım.

bir konu ancak bu kadar yanlış anlaşılabilir :)
size iyi günler.
bu cümlelerin hangi kısmını yanlış anladığımı açıklar mısınız?

Kadin tuvaletlerinin les olmasini gectim tuvaletten ciktiktan sonra elini yikayan kadin yok.. resmen yok.. bir gun avm tuvaletinde gozlemledim, iki tanesi de yikamaya tesebbus etti ama sabun kullanmadi.. maalesef kadinlar da en az erkekler kadar pis.. ortak tuvalette yayilmaz, malum kari-koca el ele yurudugu icin dayak yemisti guzide bir sehrimizde..

Bunlari yaşamış olan yazan da sizsiniz, erkekler malum pisler her yere işeyip siciyorlar diyen de siz. Ben anlamadım sizi. Erkekler pis kadınlar temizse o pedleri erkekler yurdunuza gelip mi atıyordu, onlar mi kirletiyordu?
anlamazsınız tabi çünkü yazdığımı okumamışsınız bile. ben hiçbir yerde "kadınlar temizdir" demedim.
"erkekler her yere işeyip s.çıyor" da demedim. kimin mesajını okudunuz bilmiyorum da, benim yazdıklarım olmadığı kesin. bir daha size birşey yazmayacağım, okumuyorsunuz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…