erkeklerin WC konusunda ne kadar pis olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bir ODTÜlü olarak bu soruya cevap vereyim
Öncelikle o tuvaletler karma değil, cinsiyetsiz tuvaletlerdir
Yani üç tane tuvalet var. Kadınlar için, erkekler için ve de cinsiyetsiz. Çünkü siz her ne kadar kabul etmeseniz de kadın ve erkek dışında literatürde kabul görmüş başka cinsiyetler de var ve o tuvaletler onlar için.
Yani karma tuvaletlere girmek zorunda değilsin
Aynen ben de yurtta erkekle ortak kullandim wc banyo. Kesinlikle fark var hanimlarla. Hic hos olmuyor. Veganlara da saygim sonsuz, yemeklerine de bayiliyorum tercihlerine de saygi duyuyorum ama "herkes bir gun vegan olacak", "iyyyy sen et mi yiyorsun nasil yiyorsun", "gercek vegan oyle olmaz boyle olur" gibi laflari bayiyor.Daha önce 4 erkekle ev arkadaşlığı yapmış biri olarakve bir daha asla diyorum
Pisler işte
Sadece 1 tanesi temizdi benim ev arkadaşlarımın
Gerisi
Zaten bana bu modernizm altındaki saldırgan feminizm, hayvan hakları ve lgbti aktivite ve söylemlerinden baygınlık geldi
Kendim o kadar açık görüşlü bir insanım kim naparsa yapsın
Ama keşke insanlarla saldırganlaşmadan konuşabilseler
Bir de veganlar çıktı onları unutmuşum bak
Yaa ben kaldırıldı diye duymuştum. Kaldırılmadıysa iyi, sevindim. Buradaki kadınların kimisi kadın ve erkek cinsiyetinden ötesini düşünemediği için cinsiyetsiz tuvaletleri açıklamak zor olabilir.
Rahat olun böyle bir şey yaygınlaşmaz :)
Toplum kültürü olarak kaldıramayız bu durumu zaten.
Belki tek tuvalet tek kabin kullanılabilir ama çoklu kabin olduğunda yan kabinde bir erkek varken tuvaşete girebilecek turk kadını olduğuna pek ihtimal vermiyorum :)
Adam yanda ıkınıyor, gaz çıkarıyor, kadın işemeye çalışıyor vs
Yada tam tersi kadın pedi açıyor, poşet sesi, yapıştırıyor çekiyor vs...
eşlerin arasında bile özel alan olduğuna inanan biriyim bu kadarı bana fazla.
kadin-erkek-karma yapsinlar madem cok isteyen karmaya girsin ben tercih etmem temizlik konusuna gelince kadinlarda cok mukemmel degiller bu konuda..karma tuvaleti kullananlar veya isteyenler medeni olduklarindanmi isterler tartisilir cunku bircok sapik icin bulunmaz nimet isterler tabi
Aynen ben de yurtta erkekle ortak kullandim wc banyo. Kesinlikle fark var hanimlarla. Hic hos olmuyor. Veganlara da saygim sonsuz, yemeklerine de bayiliyorum tercihlerine de saygi duyuyorum ama "herkes bir gun vegan olacak", "iyyyy sen et mi yiyorsun nasil yiyorsun", "gercek vegan oyle olmaz boyle olur" gibi laflari bayiyor.
Aslına bakarsan orada yl yaptığım için sık sık gidemiyorum. Belki de kaldırılmıştır.
Polemik amaçlı konu gibi geldi bana.
Hadi hep beraber odtüyü taşlayalım
Sanki medya bunu az yapıyormuş gibi
Halbuki şu an kullandığımız interneti bile ilk getiren odtü
ODTÜ cinsiyetsiz tuvaletle karalanamayacak kadar köklü ve kaliteli bir okuldur. Ki cinsiyetsiz tuvalet cinsel yönelimi ve kimliği farklı olan ve dışlanmış hisseden öğrencilerini önemsediğini gösterir. ODTÜ'lü değilim, buna rağmen söylüyorum bunu.
pisuvar konusunu bilemiyorum da bence daha büyük bir sorun değil mi bu? kadın wc'ler zaten pis, erkeklerin pisliği de üstüne eklenince... hadi hijyeni dert etmeyenler girip işini halledip çıktı diyelim, o temizlik görevlilerine yazık değil mi? 2 kat pislikle uğraşacaklar. kadınların ne pis wc kullandığını çok iyi biliyorum, kız yurdunda maalesef gördüklerimi burada saysam aşırı pis konular konuşmaktan dolayı ban yerim.Bu saydıklarını yapan wc yi pis kullanan dünya kadın var
Aksi olsa idi genel wc ler temiz olurdu ama pis
Ben ortak wc de sıkıntı görmüyorum ama pisuvar vs olmaz tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?