• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karma wc konusu (pis konu)

Temizlik açısından yanlış bulmuyorum çünkü kadın tuvaletleri de iğrenç, dışarı çıkınca az su içiyorum sırf bu sebepten umumi tuvalet kullanmamak için.
Diğer anlamda asla istemediğim bir durum. Medeniyet diye her şeyin b.. çıkardılar.
Ayrıca o son karma tuvalet konusunda bir fotoğraf gördüm iğrendim.

Hanımlar sakin lütfen.

Karma değil cinsiyetsiz wc, kadın ve erkek wcleri var zaten, ülke genelinde de yaygınlaşacağını zannetmiyorum çünkü maalesef lgbtt'ye genel bakış açısı belli, cinsiyetsiz wcyi kökünden sökerler valla:)
Temizlik konusunu da genellemeyelim, kızım küçüktü rutin göz muayenesi için bir kliniğe götürmüştüm, çocuk işte tuvaleti geldi, WC'ye bir gittim kilitli, hemen hizmetli hanımı buldum, kapı kilitli kızımın tuvaleti var dedim, kadın cebinden anahtarı çıkarıp çocuğu sokun sonra kapıyı yeniden kilitleyip anahtarı bana getirin, kadınlar evlerinde titizlikten wclerini kullandırtmaz burada resmen sıvıyorlar dedi, tabii birazda kızım sana söylüyorum gelinim sen anla mesajı gibiydi, keza kızımın okulunda müdür resmen kız annelerini yerin dibine sokmuştu, sifon içinden çıkan pedlerden tutun, WC'lerin tüm pisliğine kadar söyleyince kimsenin yüzü kızarmadı.

odtü'yü karalamak istesem böyle b.ktan bi meseleyle yapmaya çalışmazdım emin olun :) bana ne odtü'den, sadece olay odtü'de olduğu için örnek olarak onu verdim, sütçü imam üniversitesinde olsa oranın adı geçerdi. aslında odtü'nin yaptığı şey gayet hoş ama insanların "bundan sonra tüm wc'ler karma olsun, işte medeniyet budur!" muhabbeti olayı genel gündemde çarpıttı.

ama bir kk klasiğidir, mutlaka birileri çıkar "sen şu niyetle yaptın amacın polemik" falan der, kendilerini çok önemsedikleri için. :) işim gücüm yok odtü'yle uğraşıcam, bütün derdim odtü zaten Pembe Unal Pembe Unal , çünkü benim yaşama amacım ülkenin en köklü ve önemli üniversitesini karalamak, benim dememle olur zaten :)

Ben karaladınız diye size yönelik bir şey söylemedim. Başka bir hanımın "Karalamaya çalışıyorlar" sözüne ithafen, ODTÜ'nün bunlarla karalanamayacağını yazdım.

Bunun medeniyetle ilgisi yok. Siz nasil ki erkeklerle ayni tuvalete girmek istemiyorsunuz, trans erkekler de istemiyor. Kimse daha medeni olalim her yer karisik wc olsun diye tutturmuyor. Ustelik odtude bile tum tuvaletler boyle olmadi. Sadece bir yerdeki tuvaletler karisik oldu, rahatsiz olan karisik olmayan yerlerdeki tuvaletleri kullanmaya devam etti. Medeniyet tam olarak budur iste. Her rengi ve her dusunceyi onemsemek.
Kisisel olarak ben de erkeklerle ayni tuvaleti kullanmak istemem. Zorunda kalmadikca disarda tuvalete girmeyen biri olarak ulkece karisik tuvalete gecsek icimde patlar herhalde cişim.:silah: sebebi ise erkeklerin gercekten tuvalet temizliginin buyuk oranda olmamasi.
Ha bunun bu ulkede yayginlasma ihtimali sifir. Izmirde dahi yok. Iciniz rahat olsun.
odtü'nin yaptığı şey güzel aslında, ama insanlar bunu "bundan sonra wc'ler karma olsun, medeniyet dediğin böyle olur" şeklinde yorumladıkları için bu kadar konuşuldu, gündemi meşgul etti. ben de o yüzden konu açıp sordum, merak ettim yani ülke genelinde yaygınlaşsa hoş mu olur, lgbt için yapılmış birşey standart uygulama olursa rahat edebilir miyiz, hem hijyen hem de mahremiyet açısından dedim.

odtü'yü taşlamak istedin diyen bile çıktı, ne içip yiyorsa hayat ona güzel :)

odtü'yü karalamak istesem böyle b.ktan bi meseleyle yapmaya çalışmazdım emin olun :) bana ne odtü'den, sadece olay odtü'de olduğu için örnek olarak onu verdim, sütçü imam üniversitesinde olsa oranın adı geçerdi. aslında odtü'nin yaptığı şey gayet hoş ama insanların "bundan sonra tüm wc'ler karma olsun, işte medeniyet budur!" muhabbeti olayı genel gündemde çarpıttı.

ama bir kk klasiğidir, mutlaka birileri çıkar "sen şu niyetle yaptın amacın polemik" falan der, kendilerini çok önemsedikleri için. :) işim gücüm yok odtü'yle uğraşıcam, bütün derdim odtü zaten Pembe Unal Pembe Unal , çünkü benim yaşama amacım ülkenin en köklü ve önemli üniversitesini karalamak, benim dememle olur zaten :)

Allahtan bazılarının demesiyle olmuyor da hala en saygın üniversiteler listesine ilk ondan giriyoruz :)

Not: bu arada evet hayat bana odtü de çok güzel. Çünkü kimsenin kimseyi ayırt etmediği herkesin birbirini kucakladığı kocaman bir aileye sahibim ;)

Bu arada anlamıyorsunuz sanırım ama yine de yazayım. Odtüdeki Karma değil cinsiyetsiz

Hanımlar sakin lütfen.

Karma değil cinsiyetsiz wc, kadın ve erkek wcleri var zaten, ülke genelinde de yaygınlaşacağını zannetmiyorum çünkü maalesef lgbtt'ye genel bakış açısı belli, cinsiyetsiz wcyi kökünden sökerler valla:)
Temizlik konusunu da genellemeyelim, kızım küçüktü rutin göz muayenesi için bir kliniğe götürmüştüm, çocuk işte tuvaleti geldi, WC'ye bir gittim kilitli, hemen hizmetli hanımı buldum, kapı kilitli kızımın tuvaleti var dedim, kadın cebinden anahtarı çıkarıp çocuğu sokun sonra kapıyı yeniden kilitleyip anahtarı bana getirin, kadınlar evlerinde titizlikten wclerini kullandırtmaz burada resmen sıvıyorlar dedi, tabii birazda kızım sana söylüyorum gelinim sen anla mesajı gibiydi, keza kızımın okulunda müdür resmen kız annelerini yerin dibine sokmuştu, sifon içinden çıkan pedlerden tutun, WC'lerin tüm pisliğine kadar söyleyince kimsenin yüzü kızarmadı.
evet o bizim yurtta da oluyordu. tıkanırdı sık sık, açıkçası erkek wc'sinin tıkandığını hiç sanmıyorum ben. neler atarlardı neler, yurt müdürü konuşma yapardı da kimse utanmazdı dediğiniz gibi.

Özür dilerim konuya yine dalıyorum ama kelimeleri özenli seçelim, argo, aşağılama, küçümseme vb olmasın, üsluptan gitmeyin sonra.

Allahtan bazılarının demesiyle olmuyor da hala en saygın üniversiteler listesine ilk ondan giriyoruz :)
tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim, bol bol kitap okumanız ve okuduğunuzu anlama konusundaki sorunlarınızı çözmeniz dileğiyle. :)

göz ardı et butonu ne güzel şey, istemediğin tiplerle muhatap olmuyorsun falan, teşekkürler KK.

Yayginlasmaz bence. Kim ister ki boyle bir seyi? Bir defa umumi bir seyden bahsediyoruz. Ortak wcde tecavuz taciz bile olur. Mantikli bir tarafi yok yani.

W Wurstria bu arada hiç bir mesajımda siz karalıyorsunuz demedim
Medya da vs bunu bahane ederek karalayan çok dedim.

Sizin kadınlar tuvaleti temizdir demedim demeniz gibi oldu biraz. O konuda yanlış anlaşıldım sanırım

evet o bizim yurtta da oluyordu. tıkanırdı sık sık, açıkçası erkek wc'sinin tıkandığını hiç sanmıyorum ben. neler atarlardı neler, yurt müdürü konuşma yapardı da kimse utanmazdı dediğiniz gibi.
Valla benim kızım o görüntüler yüzünden okul tuvaletine giremezdi, eve kendini zor atardı wc için, hani konu temizlikse evinde çocuklarını koltuğa oturtmayan, tuvalet kirlenecek diye çocuklarının tuvaletini pet şişeye yaptırtan kadınlar tanıdım ama tüm kadınlar böyle diyemeyeceğim gibi tüm erkekler pistir de diyemiyorum, yalnız umumi wc kültürümüz sınıfta kalır cinsten.

Ben karaladınız diye size yönelik bir şey söylemedim. Başka bir hanımın "Karalamaya çalışıyorlar" sözüne ithafen, ODTÜ'nün bunlarla karalanamayacağını yazdım.
evet bunlarla karalanamaz zaten de o hanım bana biraz fesat geldi, diğer yorumlarından da hoşlanmazdım zaten, bakış açıları bana hiç uymazdı ve sanki devamlı milletle yarış içinde gibi. öyle kişilerle pek anlaşamam, göz ardı ettim gitti.

ciddiye alamayacağım kendisini.

Beni ilgilendirmez acikcasi isteyen istedigi tuvalete girsin. Ben karma tuvalet tercih etmem orasi ayri. Medeniyetlede alakasi yok bu konularin bence, karma olunca milletin medeniyet seviyesi mi artiyor ilginc vallaa.

tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim, bol bol kitap okumanız ve okuduğunuzu anlama konusundaki sorunlarınızı çözmeniz dileğiyle. :)

göz ardı et butonu ne güzel şey, istemediğin tiplerle muhatap olmuyorsun falan, teşekkürler KK.

Ben çok kitap okuyorum da
Sİz de keşke ufkunuzu genişletecek bilimsel erdemlere sahip olsanız :)
Yani 5 yaşındaki çocuk gibi "En son ben laf soktuum oleeey" moduna girmek. Hmm harika bir durum. Başka bilimsel başarılarla tatmin olanayacağınız için bırakayım da bununla tatmin olun acıdım çünkü :)

Ha bu arada okuduğunu anlama konusuna gelince: burada 187158 kez karma değil cinsiyetsiz dendi ama ısrarla odtüdeki tuvaletlere karma diyorsunuz. Bence asıl siz okuduğunuzu anlamayı öğrenin. Sonra seviyenizin 51816 kat üstü şeylere b.k atın ;)

Halbuki tek söylediğim şey karma değil, cinsiyetsiz demek oldu
Hatasını yüzüne vurdum diye kaldıramadı sanırım :D
Neyse bende göz ardı edeyim
Yokluğu fark edilmeyecek bir üye
Taş atmaya çalıştığı şeylerden belli. Nasıl bir hazımsızlıksa

kişinin kendi cinsiyetini belirleyip, başkaları tarafından "hayır sen o değilsin sen busun" diye dikte edilmediği bir ülkede olsak cinsiyetsiz tuvaleti desteklemezdim. trans bireylerin özgürce, kendilerini hangi cinsiyete ait hissediyorlarsa o tuvaleti kullanacağı günler gelene kadar,bence gayet iyi bir fikir.
eğer pislikten dertleniyorsanız kız yurdunda kaldım ben, tuvalet duvarlarına yapıştırılan kanlı pedler de gördü bu gözler. sorun olacağını sanmam.
ha zaten cinsiyetsiz tuvaletin türkiye'de yaygınlaşacağını da sanmam. sonuçta kadınların ayrı metrobüse bindirildiği bir ülkede yaşıyoruz.
zaten ben erkeklerden bahsederken kadınlar temizdir falan demedim. "Erkeklerin de kadınlarla aynı wc'leri kullanmaktan memnun olacağını sanmıyorum" demişim hatta, kız yurdunda ben de kaldım, o günleri hatırlamak bile istemiyorum. evet kadın pedini atıyor, kirletiyor falan ama erkek de ayakta idrar yaptığı için dikkatsiz davranıp sağa sola sıçratıp öyle bırakıp gidiyor. bana denk gelen diğer örnekleri yazmayayım, sıkıntı olabilir :)

ama bu çok iğrenç birşey değil mi ya, rezil oluyoruz resmen wc'lerimizle millete.

mesela birisi şey yazmıştı, lgbti bireyler kadın ya da erkek wc'sine girdiğinde garip bakanlar oluyor, hoş karşılamayanlar var filan. e cinsiyetsiz de olsa onlara garip bakan insanlar yine var ki, yine kullanıyorlar o tuvaletleri. insanın kendini rahat hissetmesi evet önemli ama iyilik yapalım derken daha büyük kötülük yapılmaz inşallah :)

Yayginlasmaz bence. Kim ister ki boyle bir seyi? Bir defa umumi bir seyden bahsediyoruz. Ortak wcde tecavuz taciz bile olur. Mantikli bir tarafi yok yani.
kim ister, di mi?

lgbti bireylerin kendini mutlu hissetmeleri için birşey yapılıyorsa bu diğer insanları mutsuz etmemeli. aslında odtü güzel ve düşünceli birşey yapmış, kimin yaptığının önemi yok x üniversitesi de yapabilirdi. ama sosyal medyada falan "işte medeniyet' bütün wc'ler karma olmalı! kadın erkek eşit olsun diyorsunuz işte ayrım yapmayalım aynı wc'yi kullanalım" gibi yorumlar da çok sayıda var. ben de dedim bunun nesi medeniyet? bu ülkede hiçbir şey ayarında olmayacak sanırım, ne bir olay ne de yorumlar.

zaten ben erkeklerden bahsederken kadınlar temizdir falan demedim. "Erkeklerin de kadınlarla aynı wc'leri kullanmaktan memnun olacağını sanmıyorum" demişim hatta, kız yurdunda ben de kaldım, o günleri hatırlamak bile istemiyorum. evet kadın pedini atıyor, kirletiyor falan ama erkek de ayakta idrar yaptığı için dikkatsiz davranıp sağa sola sıçratıp öyle bırakıp gidiyor. bana denk gelen diğer örnekleri yazmayayım, sıkıntı olabilir :)

ama bu çok iğrenç birşey değil mi ya, rezil oluyoruz resmen wc'lerimizle millete.

mesela birisi şey yazmıştı, lgbti bireyler kadın ya da erkek wc'sine girdiğinde garip bakanlar oluyor, hoş karşılamayanlar var filan. e cinsiyetsiz de olsa onlara garip bakan insanlar yine var ki, yine kullanıyorlar o tuvaletleri. insanın kendini rahat hissetmesi evet önemli ama iyilik yapalım derken daha büyük kötülük yapılmaz inşallah :)
bir yerden başlamak lazım bu lgbt konusunda çalışmalar yapmaya ama burası türkiye. yani tuvaletten başlamak evet güzel bir adım ama önce halkın bu konulardaki eğitimini sağlamak gerekir. hiç kimse kendisi olduğu için dışlanmayı,şiddeti,ölmeyi hak etmiyor. önce bu bireylerin yaşam hakkını güvence altına almak lazım.
bana göre cinsiyetsiz tuvalet olsun ama kadın&erkek tuvaletleri de olsun. herkes özgürce istediğini kullansın.

Back
X