• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karma var mı sizce?

Eden buluyor mu?
ben inançılıyım ve inandığım dinde ilahi adalet kavramı var
yani bu dünyada eden buluyor olsa öteki dünya ve ilahi adalet diye bir mevzu olmazdı -diye düşünüyorum

bu dünyada edenin bulduğunu filan da görmedim, o yüzden umudum öbür dünyada :D

ha derseniz ki ya öbür dünya diye bişey yoksa, --olmayabilir, inanmayan da inanmayabilir, hiç tartışmaya gerek yok bence adı üstünde inanç bu. yoksa da benim umudum boşa çıkmış olur en fazla ama bu dünyada bir adalet olmadığı gerçeğini değiştirmez. ama ben en azından neden eden bulmuyor, neden böyle oluyor diye kendimi yıpratmıyorum. (yıpratmamaya çalışıyorum, gücümün yetmediği yere tevekkül etme imkanı veriyor çünkü bana bu inanç)

karma tam olarak ne diyor, 1 hayatta mı buluyoruz ettiğimizi, yoksa reenkarnasyon filan da var mı karmada bilmiyorum onları.

Bence eden bulur.
Boşuna demiyorlar ne ekersen onu biçersin diye.
Bu güne kadar haksızlığa uğradığım her konuda, bana haksızlık yapanın bir şekilde karşılığını gördüğüne şahit oldum.

Eden buluyor mu?
Bu karmaşık bir durum,bazen ahım tuttu diyen insanlar var ama kendisine yapılan basit bir hatanın karşılığı olarak karşı tarafın hastalanmasını ilahi adalet olarak görebiliyor,herzaman söylerim insanlar kendilerini ilahi bir perdeden görmeyi seviyor,bana etti bak Allah nasıl benim ahımı çıkarttı ondan vs gibi ama karşı tarafta Allahın kulu birini savunurken diğerine kötü birşey yaparmı,yada sana kötü davranmasına izin verirmiydi en başından,demekki olan biten herşey bizim irademizde ama eğer ilahi adalet varsa şöyle olmalı,ben sevgilimden onu sevmediğim için ayrılırsam o da çok üzüldüğü için bana ah ederse bence ilahi adalet burada tecelli etmemeli,kendi yararıma yaptığım bir hareket başkasının zararına olabilir ama bu benim kötü bir insan olduğum anlamına gelmez,saf katıksız bilerek yapılan bir kötülük için işleyen bir ilahi adalet bizim idrakımızın dışında işliyor olabilir bunuda biz görürmüyüz bilemem,birde karma denilen şey var sizden güçlü olan sizi ezer,ondan daha güçlü olanda onu ezer gibi.

Bence eden bulur.
Bu güne kadar haksızlığa uğradığım her konuda, bana haksızlık yapanın bir şekilde karşılığını gördüğüne şahit oldum.
Bence eden bulur.
Darisi bize valla ben de cok istiyorum edenin buldugu gunleri duymayi yada gormeyi dunya gozuyle

Buluyor, yengem boşanma aşamasında beni çok üzmüştü mesela şuan benden daha beter şeyleri yaşıyor. Ama şu hayatta şunu öğrendim, hiç büyük konuşmayacaksin.Karma diye bişey var. Ben çok dikkat ediyorum, büyük konusmamayayim diye. Eden buluyor.

Eden bulur hemde nasıl bulur. Bir çok örneğini yaşadım. Artık ayağım taşa takılsa ben kime ne yaptım diye düşünür oldum 🤦‍♀️

Bak bi örnek anlatayım 😂
Sevgili kayınvalidem daha sevgiliyken eşimin yeminn törenine gidecekken o kızın ne işi var demiş. Ben o kadar ağladım ki, çünkü asla yolunu gözlemediler.(normal bir anne değil asla o yüzden kıyas yapmayn) Umurlarında bile değildi. Çoğu çileyi ben çektim. Ve orada olmayı gerçekten hak ettiğimi düşünüyordum. Tamam dedim gelmiycem ama inşallah oda gidemez. Aynı gece aile büyüğü felç geçirdi. Gideği tüm erkekler memlekete yanına gitti. O tek kaldı. Eşimi arayıp, gelecekse benide getirir mi demişti.
Gelmeyeyim diye her çirkefi yapan, ben gitmezsem gidemez hale gelmişti. 😅 ister karma de, ister alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste de :halay:severizzz karma reisiiiii

Son düzenleme:
Allah'a havale et elinde sonunda bulur
Havale etmek de şöyle. Allahım sen görmüyorsun, ben sana ileteyim. Buymuş yani. Güzel değil.

Ayrıca havale EFT falan yapmayınca kişi görmek istediği şeyi daha hızlı görüyor. Bu konuyla ilgili bir bilgi yazısı var ama hiç yazacak halmi yok gerçekten.

bazı durumlarda züğürt teselli oluyor bu inanç. ettiğini bulsun deyip gidiyorsun ama ettiğini bulan çok nadir. kendi 41 yıllık hayatımda çok rastlamadım.
Ya bence buluyorlar ama dışarıya yansıtmadığı için göremiyoruz edenin yanına kalmıyor burada çıkmasa ahirette çıkar elbet çevremde çok örnekler var ahıp alıp mutlu olamayan

Havale etmek de şöyle. Allahım sen görmüyorsun, ben sana ileteyim. Buymuş yani. Güzel değil.

Ayrıca havale EFT falan yapmayınca kişi görmek istediği şeyi daha hızlı görüyor. Bu konuyla ilgili bir bilgi yazısı var ama hiç yazacak halmi yok gerçekten.
Amaa çok şaşırdım ama biz havale ediyoruz derken o niyetle değil de ben beddua etmiyorum senin adaletine güveniyorum diyerek söylüyoruz

Eden bulur hemde nasıl bulur. Bir çok örneğini yaşadım. Artık ayağım taşa takılsa ben kime ne yaptım diye düşünür oldum 🤦‍♀️

Bak bi örnek anlatayım 😂
Sevgili kayınvalidem daha sevgiliyken eşimin yeminn törenine gidecekken o kızın ne işi var demiş. Ben o kadar ağladım ki, çünkü asla yolunu gözlemediler.(normal bir anne değil asla o yüzden kıyas yapmayn) Umurlarında bile değildi. Çoğu çileyi ben çektim. Ve orada olmayı gerçekten hak ettiğimi düşünüyordum. Tamam dedim gelmiycem ama inşallah oda gidemez. Aynı gece aile büyüğü felç geçirdi. Gideği tüm erkekler memlekete yanına gitti. O tek kaldı. Eşimi arayıp, gelecekse benide getirir mi demişti.
Gelmeyeyim diye her çirkefi yapan, ben gitmezsem gidemez hale gelmişti. 😅 ister karma de, ister alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste de :halay:severizzz karma reisiiiii
Darısı tüm ah alıp acı çektirenlere olsun 😢kötülük kimsenin yanına kalmasın

Bak bi örnek anlatayım 😂

Yalnız verdiğiniz örnekte eden bulmamış. Olan felç geçiren aile büyüğüne olmuş.

Back