Merhaba
Anca görebildim kusura bakmayın..
Benim tam 8. Ayım bitti dün inanın daha 1,2 aydır oh iyiyim şükür diyebiliyorum. Uzun yazacağım biraz tüm kötü süreçleri yaşadım ve tüm şeffaflığı ile anlatacağım.Şimdi iyiyim bin şükür.
Bu arada sadece 54 kilo ile ameliyata girdim. Kasların ayrık olması sebebiyle 3,4 aylık sert ve hamile gibi bir karnım vardı. Sarkma falan yoktu. Kaslarım onarıldı fazla deri alındı.
Benim yaralarım açıldı ama içten bir akıntı yoktu.Açık hali ile dr 1 hafta her ihtimale karşı antibiyotik kullandırdı. İlaç bitince gittim lokal anestezi ile o kötü dokuyu temizledi yaranın etrafını traşladı içten ve dıştan estetik olmak üzere yeniden dikti.
Bant yapıştırmadı,pansuman yaptı. Oh dedim dikişler kapandı nihayet kurtuldum derken birgün wc de iken küçük bi nokta kadar açıklık gördüm hafifçe bi sıktım sivilceden çıkar gibi yağ dokusu çıktı
kendimi bi yerlere atmadığım kaldı bitmeyecek bu çile diye. Dr a ulaştık hemen yağ nekrozu olduğunu söyledi. Çıkabildiği kadar çıksın sen yine gel bi göreyim dedi. Gittim dikiş hattının altında düzensiz bir doku olduğunu (ameliyattan dolayı) oranın kendini iyileştirmek için Çabaladığını bunlarında normal olduğunu söyledi.
2,3 hafta ben sıktıkça ara ara geldi o. Sonra inan kendiliğinden kapandı o delikte kalmadı. Dikiş yerim çok sertti yumuşamaya başladı.karın kaslarımda inanılmaz bir gerginlik hissi oluyordu şükür oda geçti. Şuan üst karın bölgemde hafif bir şişlik var elleyince belli hala bir miktar ödem var. Onun içinde bromelain kullanıyorum faydasını görmeye başladım.
Şimdi 8 ay sonunda ben crop giyebiliyorum artık. Psikolojik tedavi olmanın eşiğinden döndüm. Keşke olmasaydım bu ameliyatı diye ağladım ama geçti çok şükür
dikiş yerlerimde haliyle daha fazla iz kaldı ama dr um söz verdi dikiş yeri biraz daha yumuşasın iz tedavisi yapacağım birşey kalmayacak dedi
Bence siz doktorunuzla görüşün o eminim o yerleri temizleyip tekrar dikiş atacaktır. Antibiyotik kullandırırmı kullandırmazmı bilemem ama siz bu konuda rica edin reçete yazsın. Açık yara her zaman enfeksiyon riski oluşturur. 1 hafta kullanın bittiği gün gidin ve 15,20 dk lık bi operasyon sonrası o açık yerler kapansın
Cevabınızı ve sürecinizi bekliyor olacağım. Motive olması için size şimdiki halini de yüklüyorum. Lütfen bu uğurda günlerce ağlamış hayatı alt üst olmuş biri olarak söylüyorum iyileşeceksiniz.