• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karım ve annem

lanoche-34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
1
0
1
35
merhabalar kadınlar klubü,
halim vaktim yerinde çok şükür. sıkıntılarımla boğuşurken birden kendimi buraya yazarken buldum. babamı erken yaşta kaybettim 11 yaşındaydım . bi ablam var şehir dışında yaşıyor. annemle bu zamana kadar birlikte geldik her şeyin üstesinden . evliliğimin 2. ayındayım . evlilikteki hayalim geniş bi ailem olmadığı için geniş bi aile tablosu istiyroum karım çalışan ve kendine bakan bir bayandır. annem ise ev hanımı ve tam osmanlı kadınıdır. dili biraz sivridir. evlenmeden önce karım ve annem pek anlaşamadılar annem sivri dilli konuştu yeri geldi eşime. eşim bunları çok içerledi ve kolay kolay içinden hala atamıyor. annemle evimizin arası 400 metre aşağı yukarı . annemi tek başına evde bırakmak hiç içime sinmiyor. anneme yalnızlığını hissettirmemek için elimden geleni yapıyorum ama bu durum evliliğimi etkiliyor. eşimin iş saati çok geç olduğu içn çoğu zaman anneme gidiyorum . sürekli annemle irtibattayım fakat eşim bazı şeyleri istemeyerek yapıyor içinden gelmyor annemle görüşmek . annemle vakit geçirmek . annem ise sürekli benimle zaman geçirsinler istyor. haftanın 4 - 5 günü en az 1 saatte olsa eşimle uğruyoruz fakat eşim hiç anneme temizlik konusunda yardımcı olmuyor. annemde sürekli bu durumdan bana yakınıyor karın bi gün gelipte yardımcı olmuyo ne yapılacak diye sormuyor diyor . bu sefer karımın üstüne gidiyrum niye sormuyosun anneme niye yardım etmiyosun diye tartışma çıktı . anneme üzülür diye bişey söyleyemiyorum bu sefer karıma söylüyorum bazı takıldığım konuları . oda annen çalıştığımın farkında değilmi zaten her zaman görüşüyoruz beni hizmetçimi aldın sen diyor. eşimde evet anneme karşı suskundur saygısını bozmadı ama bi türlü denge kuramıyorum. sürekli karım ve annem arasında kalıyorum ne yapmam gerek aradaki dengeyi nasıl koruyabilirm .

merhabalar kadınlar klubü,
halim vaktim yerinde çok şükür. sıkıntılarımla boğuşurken birden kendimi buraya yazarken buldum. babamı erken yaşta kaybettim 11 yaşındaydım . bi ablam var şehir dışında yaşıyor. annemle bu zamana kadar birlikte geldik her şeyin üstesinden . evliliğimin 2. ayındayım . evlilikteki hayalim geniş bi ailem olmadığı için geniş bi aile tablosu istiyroum karım çalışan ve kendine bakan bir bayandır. annem ise ev hanımı ve tam osmanlı kadınıdır. dili biraz sivridir. evlenmeden önce karım ve annem pek anlaşamadılar annem sivri dilli konuştu yeri geldi eşime. eşim bunları çok içerledi ve kolay kolay içinden hala atamıyor. annemle evimizin arası 400 metre aşağı yukarı . annemi tek başına evde bırakmak hiç içime sinmiyor. anneme yalnızlığını hissettirmemek için elimden geleni yapıyorum ama bu durum evliliğimi etkiliyor. eşimin iş saati çok geç olduğu içn çoğu zaman anneme gidiyorum . sürekli annemle irtibattayım fakat eşim bazı şeyleri istemeyerek yapıyor içinden gelmyor annemle görüşmek . annemle vakit geçirmek . annem ise sürekli benimle zaman geçirsinler istyor. haftanın 4 - 5 günü en az 1 saatte olsa eşimle uğruyoruz fakat eşim hiç anneme temizlik konusunda yardımcı olmuyor. annemde sürekli bu durumdan bana yakınıyor karın bi gün gelipte yardımcı olmuyo ne yapılacak diye sormuyor diyor . bu sefer karımın üstüne gidiyrum niye sormuyosun anneme niye yardım etmiyosun diye tartışma çıktı . anneme üzülür diye bişey söyleyemiyorum bu sefer karıma söylüyorum bazı takıldığım konuları . oda annen çalıştığımın farkında değilmi zaten her zaman görüşüyoruz beni hizmetçimi aldın sen diyor. eşimde evet anneme karşı suskundur saygısını bozmadı ama bi türlü denge kuramıyorum. sürekli karım ve annem arasında kalıyorum ne yapmam gerek aradaki dengeyi nasıl koruyabilirm .

Eşiniz annenize yardım etmek zorunda değil, o da çalışıyor ve yoruluyor.
Annenize yardımcı bulabilirsiniz.

Merhabalar . Daha evliliginiz cok yeni ve bu gibi konulardan tartisma cikmasina uzuldum . umarim duzelir ama siz bi anneye bi esinize bi anneye bi eşe seklinde yapmayin bunu . bende evliyim 2 yillik . evet esiniz calisiyor olabilir ama oraya gttigi zaman bi yapilacak bsey var mi diye sormaktan bsey kaybetmez daha uzerine kazanir annenizde bence varsa bile zaten calistgini bildgi icin soylemiyecektir sunu yap diye . Annenizle de ayriyeten konusun guzel dille soyledginiz taktirde anneniz anlayisla karsilayip uzulmeyecektr ama burda sucun bi kismi esinizin sonuc olarak o esinin annesi agac sulamakla kol yorulmaz sonradan hasatini yer hatta . yalnizmis kadincagizda zaten

Ooooooooo

Evlenmeyecektin o zaman annenin dizinin dibinde oturup, temizligini de yapacaktin. Kim niye senin annenle haftanin 4-5 gununu isteyerek gecirmek istesin, ustelik kizin kalbini kiriyorken... Sen çok şey bekliyorsun.
Elin kizini ananiza hizmetci almiyorsunuz, kendinize gelin. O kadar uzuluyorsan bas parayi eve haftalik temizlikci tut.

Annenize temizlikçi tutun ve iyi anlaşamadıklarını bu yüzden zorla değil gönülden gelsin gelinin ayda bir görüşün ama sohbetinizden geçirdiğiniz zaman dan bir tat alın diye anlatın annenize

Erkek üye yasak. Birazdan konunuz kapanır.
Anneniz üzülmesin diye eşinizi ezdiğinizin farkındasınız değil mi? Anneniz temizlik bekliyorsa siz yapın. Eşiniz niye yapsın ki? O kadının çocuğu sizsiniz, eşiniz değil! Kayınvalidenizin evine de haftada 4-5 gün gidiyor musunuz? Kayınvalideniz de yakınıyor mu eşinize sizinle ilgili, hiç temizlik yapmadığınız için? Bu durum size saçma geldi di mi? Empati yapın. Eşiniz o, köleniz değil.
Annenizin yalnız kalması hoşunuza gitmiyorsa evlenmeyip onunla oturabilirdiniz.
Ya da yalnız kalmasını istemiyorsanız annenizi evlendirin. Hayat arkadaşı olur yanında hiç olmazsa.
Ya da boşanın, annenizle oturun ve akşam işten gelip temizliğini ve yemeğini yapın. Kimsenin size ya da ailenize böyle bir hizmeti yapma zorunluluğu yok!

Back