Kari koca evden çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Devamlı dışarıdan yiyen birinin ağız tadı bozulmuştur bir kere, sizin yemeklerinizde sıkıntı olduğunu hiç zannetmiyorum.

Dışarıda millet beğensin diye yemeklere yağ ve şeker
dolduruluyor.

Salata diyince gülümsedim zira restoran salatası diyette en tehlikeli yiyeceklerden biridir. Öyle çok yağ ve sosu kabul eder ki, yediğinizde de belli etmez. Amerikada restoranlar kalori açıkladığında pek çok salatanın hamburgerden daha çok kalorisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Restoran yemeğiyle kilo veren yoktur bir kere ciddiyetle yaklaşması gerekiyor.

Kendiniz pişirin yiyin, beğendirmeye çalışmayın.

Çok doğru ve haklı bir konuya parmak basmışsınız.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum kız çocukları zaten sevgisiz bir ortamda büyütülüyor bu ülkede malesef geneli böyle Bilinçli olan bir kısım kendini sevmeyi öğreniyor zamanla diğerleri bu şekilde eş ve evlilik adı altında resmen sömürülüyor ve en acısı bunun farkında bile değiller.
Üstelik bir çoğu meslek sahibi kendi ayakları üzerinde durabilen eğitimli kadınlarımız bu çok acı.
Hem kendilerini hem etrafındakileri kandırmaya o kadar alışmışlarki gerçekleri söyleyincede savunmaya geçiliyor.
Dünyanın en iyi kocası bende siz kötüsünüz denilecek neredeyse.
Belki bir gün düzelir ama yakın bir zaman değil bundan emin oldum artık buradaki konuları okudukca.

Döner kebap pide degil de sulu ev yemekleri yapan restoranlarda yemeye yönelerek.belki sulu yemek kültürüne geçebilirsiniz. Eşinizin beğendiği cesitleri evde beraber karar verip yapabilirsiniz.

Basta ben de tek sizin yemek yapmanıza takildim ama belki yemek sizden temizlik esinizdendir günahınızı almayayım diye yorum yapmak istemedim bu konuda.

Hangi yemekleri seviyor onun listesini hazırlayın bir de malzeme iyi olmalı ki lezzetli olsun , sebzeli yemekleri zeytinyağlı yapın et gerektirmez
Mantı yapın herkes sever ama eti kuzu olsun dana eti saman gibi hiç almayın ve sağlıksız

İyi de sen kendin laf soylenecek biçimde anlatmışsın
Iste ben laf söylensin diye anlatmadim, farkli bir fikir, öneri duyarim diye düşündüm ama sanki herkesin kocasi mukemmelmis gibi millet kıyasa sokup elestirip durdu.

Sizi tebrik ediyorum gerçekten, ben tam olarak böyle öneriler için konu açmıştım ama günlerdir her kafadan ayri ses, ayri elestiri duyuyorum, faydali önerileriniz icin cok teşekkür ederim

Salata konusunda uyardığınız için çok teşekkürler, diyette kalori ve porsiyon büyüklüğü çok önemli gercekten.

Evde kendim için pişirme yöntemine gectim zaten. Bu sayede pratiklik kazanıyorum en azından

Eşim yemek yapma konusunda beni serbest bıraktı ama ben ille de öğrenip yapacağım bundan sonra dedim, olmayinca olmamış diyor o da bu yüzden. Olduğunu söyleyince de hemen o tarifi kaydediyorum bunu tekrar denemeye tutturmaya gerek kalmadi diye

Iste ben laf söylensin diye anlatmadim, farkli bir fikir, öneri duyarim diye düşündüm ama sanki herkesin kocasi mukemmelmis gibi millet kıyasa sokup elestirip durdu.
Siz konuyu daha sakin acsaydiniz yorumlar daha sağlıklı gelirdi. Eski konulara balin yemek konusunda sıkıntı yaşayan herkese şahane öneriler verildi. Siz ama kocanizin hakaretlerini saydiniz ne diyelim kocan eziyet etse de git en iyi yemekleri yap o senin kocan mi ? İyi mısınız Allah aşkına

Hiç kimse kadın çalışsın erkek evde otursun fikrini doğru bulmaz, değil mi? Ama biz istersek işi birakabiliyoruz veya cocuk olunca mecbur ara veriyoruz iste öyle günlerde nasıl kahrımız çekilsin istiyorsak biz de bir ev isi yapiverelim bunun okumuslukla ne alakasi var. Ben kendim tercih ettim yemek işini devralmayi, çözmeyi. Yoksa eşim bana aşçı tutmayi bile teklif etti. Ben hoslanmadim bu fikirden evde ben varken niye ben yapmayayim ki. Yani kaç kisinin kocasi bu sekilde secenekler sunabilir? Ben kimseye kölelik yapmıyorum, kocam el üstünde tutuyor beni. Ama fikrini sorduğumda da eleştiren bir yapısı var beğenmemişse açık açık söylüyor

Ama kendi evinizde yemek pişirmiyor tüple balkonda pişiriyorsanız kocanız resmen şımarık bir çocuktur.
Ben hiç sevmem bu tip yemek seçen insanları. Evde ne pişerse o yenir. Biz üç kişiyiz. Haftabaşında liste yapıyorum. Hepimizin ikişer yemek seçme günü var. İki gün kocamın günü o seçer iki gün oğlum seçer iki gün ben seçerim. Bir gün de dışarda yeriz. Kaymalar sapmalar olsa da bunu uyguluyorum çünkü ben bunu yemek diyemiyor kimse herkesin seçme günü var. Oğlum genelde kendi gününde köfte pirzola yada mantı gibi şeyler seçer. Haftanın protein günleri o günlerdir. Eşimin sevdikleri de genelde fasülye nohut pilav gibidir. E onu da baklagil günü yapıyorum. Kendim de bezelye yemeği, kereviz yemeği gibi yemekler yaparak sebzeyle dengeliyorum. Ben kendi günlerimi o haftayı dengelemek için kullanıyorum.
Siz de haftayı bölün. İki gün dışardan söyleyin. Kalan üçer günde ne pişerse o yenecek. Ben bunu yemem yok. Eşinizin üç gününde sağlıksız yiyin ama sizin gününüzde en azından sağlıklı sebze yemeklerine dönün.
Dışarda kullanılan yemekler genelde bitkisel karışım yağlar. Sağlıksız trans yağlar. İleride bin çeşit kanserden birine yakalanırsınız.
Dengeli beslenmek önemli. Haftada bir gün kuru bakliyat yemek kolestrol sorunu yaşamanızı engeller mesela. Mercimek, fasülye ve nohut yemelisiniz haftada bir gün.
Yine her gün sebze yemeniz lazım yoksa sağlıklı olamazsınız. Yetişkin gibi davranın

Sonradan açıkladım durumu zaten, dediğiniz gibi keşke daha sakinken acsaydim

Koca nasıl bı kahır çekiyor ya çocuk dogurubca bir de kadın anında ise mi başlasın, biraz kendi degerinizi bilin. Bir de şunu anlamadım şu anda ikiniz de eşit miktarda kazanmıyor musunuz ? Neden eşiniz size aşçı tutuyormuş bı de aşçı tutmak nedir yardım edecek biri deseniz neyse . Size ev işlerinizde mutluluklar , belki kocanız az insan yerine koyar

Aşçı derken gerçek profesyonel sefi kastediyor çünkü. Ikimiz esit miktarda kazaniyoruz diye bir sey yok, kendi sirketimiz var ve ben istediğim kadar çalışıyorum o ise tüm zaman. Yani çalışmak istemiyorum desem de tamam yemek yapmak istemiyorum desem de tamam. Kocam beni insan yerine koymayi gecin hala prensesler gibi bakıyor. Buradaki konudan bunu çok daha iyi farkettim

Nasıl yani eve şef mi gelecek her gün size yemek yapmak için . Şef tutmak tabiri de çok saçma sefle çalışmayı düşünüyoruz diyebilirsiniz . Ne güzel bı üye daha sayemizde kocasının mükemmel olduğunu fark etti . Nasıl bakıyor mesela prensesler gibi bana hiç bakilmadi merak ettim

madem oyle esiniz yapsin bakalim guzel oluyor mu?
Niye cevaplari begenmiyorsunuz onu da anlamadim, demek ki bu kadar insan ayni seyi soylediyse vardır bir sey.
Eşimin yapmasına gerek yok, adam sirket yonetiyor bir de kendine ayiracagi zamandan vazgecip yemek mi yapsin. Bana secenek sundu yemek yapma konusunda ben de öğrenip ilerletecegim dedim, o da yemeklerime bakıp fikrini söylüyor. Ve bu konuda da tavri net, ne yapayım. Bu yola ben girdim ama sonra elestiriye katlanamadim sanirim, öyle kırgın bir animda da size bu sekilde sisirerek anlatmis oldum.

Sen ne istersen söyle onu yapalım der ve gercekten de yapar. Mesela biz ilk evlendigimizde kv ve kp bize gelip bana kabaca konustular. Kocam da onları evden kovdu, kimse karımla böyle konusamaz diye. Anliyor musunuz?

Ev işi ve çocuk sorumluluğu zaten ortaktır evlilik ortak bir hayat kurmaktır.
Neyse zaten çok farklı noktalardan bakıyoruz hayata o yüzden size mükemmel kocanızla mutluluklar diliyorum:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…