Üyeliğinizi iptal etmişsiniz ama gelip okuyacağınızı düşünüyorum.
Bazı tipler ikinci kez aynı yemeği yemek istemiyor ki yeri geliyor benim de yiyesim gelmiyor. Klasik yemekleri yerken sıkıldığım da oluyor. Kendim yemek pişirdiğim zaman da kokuya maruz kaldığımdan iştahım kapanabiliyor. Bende de bazen cinslik oluyor ama mecbur yiyorum. Yemediğim nadirdir. O zaman da kahvaltılıkla geçiştirmişliğim var.
Dışarıdan devamlı yiyince bana daha çok bıkkınlık geliyor. Hem ağır da, bol yağlı, ne idüğü belirsiz şeyler var.
Ama tavuk dünyası gibi yerler ise şimdi ne yalan söyleyeyim fena değil orası.
Şöyle ki annem de klasik ev yemekleri pişirir. Ben sadece yemeği karıştırma işlerine yardım ederdim. Hani hep derler ya "Tuz, soğan, salçayı ve istediğini kat ve kavur. Yemek hazır." Bana bu bile zor gelirdi çünkü kıvam ve oran benim için çok mühimdi. Annemden öğrenemeyeceğimi anlayınca kurslara gittim ve çeşit çeşit yemek tarifleri öğrendim. Korkum geçti. Tavuk dünyasından daha iyi tavuk ve makarna da yapabiliyorum, Fransız tatlıları da, baklava da, Osmanlı saray mutfağından çorbalar da.
İlla kursa gidin demiyorum. İnternette de denenmiş tarifler var. Onları da deneyebilirsiniz. Bazıları klasik yemeklerden daha pratik ve sağlıklı oluyor. Sadece eşiniz için değil, sizin için de farklılık olur.
Eşiniz yine dışarıdan yesin. Farklı yemekleri görünce belki o da yemeye başlar.