Kari koca evden çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de sizin sorununuz yemek yapamamak değil ki.Bir sürü yemek kursu var.Ücretli,ücretsiz.Birine gidersiniz.Sizin sorununuz sanki master chef de olsanız eşinizin bir kusur bulacak olması.Daha önce de yazmıştım.Eşiniz rahatça eleştirebilmek için ne yemek istediğini bile söylemiyor.

Biz kocamla yıllardır evden freelance/ yazılımcı olarak çalışıyoruz. Şehir dışında yaşadığımız icin aileler vs pek misafirimiz olmuyor. Bu süreçte ben kendimi yemek yapmak konusunda pek gelistiremedim. Eşim benden önce sürekli dışarıdan yemeye alışmış ve annesinin yemeklerini de hic sevmez hiç aramaz. Evliliğimizin ilk yıllarında gece gündüz çok yoğun çalıştığım icin genelde hep dışarıdan soyledik veya biz dışarıda yedik. Simdi ben de iyice alıştım ve ikimiz de ev yemekleri yiyemiyoruz. O yemeyince ben de yiyemiyorum canım istemiyor Ben bazen hazirliyorum et yemekleri, salata corba pilav, pasta vs her seyi ama ertesi gün geliyor istemiyor. Yani bir türlü evden yapılabilecek seyleri yemek istemiyor ve sonra da surekli bana "yemek yapmayi bilmiyorsun" diye elestirip bazen cok ağır konusuyor. Kahvaltida bile yumurtali hicbir sey yemiyor, hamur isine aşırı karşı. Sonra da güzel birseyler hazirlayamiyorsun deyip söyleniyor. Aslında her seyi yapmak istiyorum, mutfak konusunda cok hevesliydim ama sürekli ayni evde yasadigimiz icin yemek hazirlamanin tüm asamalari gördüğü ve yemek kokularını duyduğu icin yapma diyor. Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye. Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez. Yıllardır bu yemek mevzusunu aşamadik ve ben çok mutsuz hissediyorum. Fikir verebilecek olanlar varsa cok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Nefis yemek tarifleri indir programini en cok favorilikere bak yapamican yemek yok.Bende baslarda cok sorun yasamistm Bn ordan ogrendim hersyi corba yapmayi bilmezdim smdi herkes bnden tarif ve yardim istiyor.

Annem çalıştığı için ben de bir şeyler öğrenememiştim.Zaten okul çıkışı arkadaşlarımın ki gibi kek kokulu bir eve gelmezdik.Benim de keklerim yanar,böreklerim yapışır.Yine de eline sağlık der yiyebileceği kadarını yer.Çay derseniz ben hiç sevmediğim için sallama çay.Kayınvalidem çok güzel yemek yapmasına rağmen eşim sürekli annesinin yemeklerine bahane bulur.Bana gelince hiç yapmaz.Buna rağmen hiç şevk yok bende.

Benim annem hem calismayip hem yapmiyordu 😅
Cayi bende sevmedigim icin demlemeyi bilmiyordum. Yapa yapa birseyler öğrendim. Severek mi yapiyorum? Hayir. 40 yil kek olmasa canim çekmez. Bebegim buyudugu ve artik farkli seyler yemek istedigi icin ona yapiyorum.
Insanin gecinmeye gonlu olunca sorun cikmiyor :) memnuniyetsizligini kaba sekilde ifade eden birisini mutlu etmek imkansiz bence

Biraz araştırırsanız eşinizin size psikolojik şiddet uyguladığını görürsünüz.
Psikolojik şiddet: Duygusal güç veya ihtiyaçlar, kadını kontrol etmek, denetlemek, küçük düşürmek, aşağılamak, cezalandırmak amacıyla şiddet aracı olarak kullanılıyorsa “psikolojik şiddet” söz konusudur.
Siz de sadece cezalandırmak yok.Yaptığınızı yememesi cezalandırmaktır belki.
Belki bu durumda olan cok sayıda insan vardir ama ben kesinlikle boyle bir psikolojik siddet görmüyorum, adam guzellikle anlatıyor anlatıyor
İyi de sizin sorununuz yemek yapamamak değil ki.Bir sürü yemek kursu var.Ücretli,ücretsiz.Birine gidersiniz.Sizin sorununuz sanki master chef de olsanız eşinizin bir kusur bulacak olması.Daha önce de yazmıştım.Eşiniz rahatça eleştirebilmek için ne yemek istediğini bile söylemiyor.
Ben düşünüp bulayım istiyor. O yuzden ben söyler sen de yaparsan ne anlami olacak düşüncesinde. Bizim mesele karin doyurmak değil birbirimizin ilerlediğini görmek. Ben hiç olmayacak yemekler seçtiğimde ben sana bunu yerim dedim mi dedi bir iki kez. Ve itiraf etmek gerekirse çoğu zaman ben de çok standart buluyorum yaptığım yemeklerimin tadini. Yani doğru yenir ama aranmaz, ben bile istemiyorum kendi yemeklerimi çoğu zaman

Biraz araştırırsanız eşinizin size psikolojik şiddet uyguladığını görürsünüz.
Psikolojik şiddet: Duygusal güç veya ihtiyaçlar, kadını kontrol etmek, denetlemek, küçük düşürmek, aşağılamak, cezalandırmak amacıyla şiddet aracı olarak kullanılıyorsa “psikolojik şiddet” söz konusudur.
Siz de sadece cezalandırmak yok.Yaptığınızı yememesi cezalandırmaktır belki.
Belki bu durumda olan cok sayıda insan vardir ama ben kesinlikle boyle bir psikolojik siddet görmüyorum, adam guzellikle anlatıyor anlatıyor
Ben düşünüp bulayım istiyor. O yuzden ben söyler sen de yaparsan ne anlami olacak düşüncesinde. Bizim mesele karin doyurmak değil birbirimizin ilerlediğini görmek. Ben hiç olmayacak yemekler seçtiğimde ben sana bunu yerim dedim mi dedi bir iki kez. Ve itiraf etmek gerekirse çoğu zaman ben de çok standart buluyorum yaptığım yemeklerimin tadini. Yani doğru yenir ama aranmaz, ben bile istemiyorum kendi yemeklerimi çoğu zaman

Benim annem hem calismayip hem yapmiyordu 😅
Cayi bende sevmedigim icin demlemeyi bilmiyordum. Yapa yapa birseyler öğrendim. Severek mi yapiyorum? Hayir. 40 yil kek olmasa canim çekmez. Bebegim buyudugu ve artik farkli seyler yemek istedigi icin ona yapiyorum.
Insanin gecinmeye gonlu olunca sorun cikmiyor :) memnuniyetsizligini kaba sekilde ifade eden birisini mutlu etmek imkansiz bence
Istersen hiç yapma da diyor, ama ben yapmak istiyorum yoksa aşçı tutabilir o derece bana yük olmuyor

Istersen hiç yapma da diyor, ama ben yapmak istiyorum yoksa aşçı tutabilir o derece bana yük olmuyor
Konunuz ve ilk sayfadaki yorumlariniz daha farkli düşündürüyor. Eşlerden birisi bir isi beceremiyorsa, yuzune karsi bunu soylemeyi dogru bulmuyorum. 1 yanlış cümle, 5 dogru cümleyi götürüyor, bonus olarak kirginlik ekliyor. Boyle dusunerek motive oluyorsaniz birsey diyemem. Bazen evlilikte insan kendi yaralarini sarmak zorunda kaliyor. Sadece şunu soyleyeyim kimse mükellef sofralar kurup, muthis ev isi yapmak zorunda degil. Kendinizi kotu ve eksik hissetmeyin. Zamanla oturur bazi seyler. Bende nefis yemek tarifleri sitesini oneriyorum, cogu tarif tam ölçü tutuyor

Bu adam için bence bu fedakarlık çok fazla. Ben olsam asla bu zahmete girmezdim birde beğenmeyecek laf edecek.
Ayrıca Eşiniz ne istediğini bilmiyor.
Sen mutfakta hem hevesliymişsin hem de sağlık için evde kendine yap, eşiniz dışardan beslensin.
için evde kendine yap, eşiniz dışardan beslensin.
Ben o sekilde bi yöntem buldum hani faydasi olur belki diye. Hem köydeki babaannemler de bahçede pişirir yemeklerini oradan alışkınım. Zahmete girmek değil yani benim için

Konunuz ve ilk sayfadaki yorumlariniz daha farkli düşündürüyor. Eşlerden birisi bir isi beceremiyorsa, yuzune karsi bunu soylemeyi dogru bulmuyorum. 1 yanlış cümle, 5 dogru cümleyi götürüyor, bonus olarak kirginlik ekliyor. Boyle dusunerek motive oluyorsaniz birsey diyemem. Bazen evlilikte insan kendi yaralarini sarmak zorunda kaliyor. Sadece şunu soyleyeyim kimse mükellef sofralar kurup, muthis ev isi yapmak zorunda degil. Kendinizi kotu ve eksik hissetmeyin. Zamanla oturur bazi seyler. Bende nefis yemek tarifleri sitesini oneriyorum, cogu tarif tam ölçü tutuyor
Cok sağolun, insan kırgınlık ve kızgınlık anında sacmalayabiliyor. Ben de oyle üzüntülü bir anda açmıştım konuyu

O tavsiye bekliyordu. 3. Gözler tarafından eleştirilmek ağır geldi. Böyle bir hayatın içinde eğitimsiz, ekonomik özgürlüğü yok, bu adama mecbur gibi davranıyor. Bunu duymayı beklemiyordu.
Tavsiye beklediğim doğru ama konu cok sapti, sorun yerine çözüme odaklanmaktan yanayım

Evde hergün çocuklar için ev yemeği pişiyor ama ben evde çok nadir yiyorum. Çünkü ev yemeği gerçekten sevmiyorum. Fırın yemekleri olursa ve o gün dışarda bi planım yoksa evde mecbur yiyorum. Eşimde öyle.. zorlamayın yani sevmiyorsa sevmiyordur. Et ızgara,salata vs gibi şeyler yapın. Güzel şeyden kastı et ızgara için güzel bir sos olabilir mesela..
Cok teşekkür ederim 🙏 aynen de bu tarz bir sey denemeliyim

Üyeliğinizi iptal etmişsiniz ama gelip okuyacağınızı düşünüyorum.

Bazı tipler ikinci kez aynı yemeği yemek istemiyor ki yeri geliyor benim de yiyesim gelmiyor. Klasik yemekleri yerken sıkıldığım da oluyor. Kendim yemek pişirdiğim zaman da kokuya maruz kaldığımdan iştahım kapanabiliyor. Bende de bazen cinslik oluyor ama mecbur yiyorum. Yemediğim nadirdir. O zaman da kahvaltılıkla geçiştirmişliğim var.

Dışarıdan devamlı yiyince bana daha çok bıkkınlık geliyor. Hem ağır da, bol yağlı, ne idüğü belirsiz şeyler var.

Ama tavuk dünyası gibi yerler ise şimdi ne yalan söyleyeyim fena değil orası.

Şöyle ki annem de klasik ev yemekleri pişirir. Ben sadece yemeği karıştırma işlerine yardım ederdim. Hani hep derler ya "Tuz, soğan, salçayı ve istediğini kat ve kavur. Yemek hazır." Bana bu bile zor gelirdi çünkü kıvam ve oran benim için çok mühimdi. Annemden öğrenemeyeceğimi anlayınca kurslara gittim ve çeşit çeşit yemek tarifleri öğrendim. Korkum geçti. Tavuk dünyasından daha iyi tavuk ve makarna da yapabiliyorum, Fransız tatlıları da, baklava da, Osmanlı saray mutfağından çorbalar da.

İlla kursa gidin demiyorum. İnternette de denenmiş tarifler var. Onları da deneyebilirsiniz. Bazıları klasik yemeklerden daha pratik ve sağlıklı oluyor. Sadece eşiniz için değil, sizin için de farklılık olur.

Eşiniz yine dışarıdan yesin. Farklı yemekleri görünce belki o da yemeye başlar.
Bu yorumunuzu okuyunca cok mutlu oldum. Nihayet empati kurup anlamaya çalışan biri 💕

Evde zaten her gün yeni tarifler deniyorum ama kursa gitmek de çok ilgimi çekiyor. Siz hangi kurslara gittiniz, önerebileceğiniz kurslar/kanallar var midir?

Simdiden teşekkür ederim

Açtığınız konu ile şimdiki yazdıklarınız bambaşka şeyler. Ne oldu da bu denli bir dönüş yaptınız merak ettim. Konuyu takip etmedim ama bir tutarsızlık söz konusu.
Oysa konuyu okuyunca sizin için çok üzülmüştüm, içimden "kıymet bilmeyen ne kocalar var Allah yardım etsin kadına" bile demiştim.

Açtığınız konu ile şimdiki yazdıklarınız bambaşka şeyler. Ne oldu da bu denli bir dönüş yaptınız merak ettim. Konuyu takip etmedim ama bir tutarsızlık söz konusu.
Oysa konuyu okuyunca sizin için çok üzülmüştüm, içimden "kıymet bilmeyen ne kocalar var Allah yardım etsin kadına" bile demiştim.
Zaten öyle diyenler olduğu için dönüp uzunca açıklama yaptim. Üzgün ve kırgınlık anında yazdığım konuydu. Sağlam kafayla düşündüğümde benim abarttigimi farkettim, konunun cok bir anlami da kalmadi ama acilan konular kapanmiyormus malesef

Tavsiye beklediğim doğru ama konu cok sapti, sorun yerine çözüme odaklanmaktan yanayım
Yaptığı salata bile tavuk dünyasi salatası ile kıyaslanan sizsiniz. Yeni mesajda güncellediğiniz gibi iyiler iyisi bir koca olmadığını anlattınız zaten. Şimdi yağlayıp ballamanız eğreti duruyor.

Yaptığı salata bile tavuk dünyasi salatası ile kıyaslanan sizsiniz. Yeni mesajda güncellediğiniz gibi iyiler iyisi bir koca olmadığını anlattınız zaten. Şimdi yağlayıp ballamanız eğreti duruyor.
Kimse kusura bakmasın tanımadığım onlarca kadin kocama laf söylerken, elestirip dururken duramazdım. Kac yerde cevap yazdim üzgün olduğum bir anda yazdim ve durumu olduğundan daha kötü gösterdiğimi farkettim. Ayrica sizin üslubunuz da bir garip. Kac yorumunuzu okudum hic yapıcı ve insancıl konusmuyorsunuz. Size buranın yargıcı gibi hissettiren nedir? Tek yaptığınız aklinizca yargilamaya çalışmak. Ben hanimefendilerden fikir danışma maksatlı konu açtım, siz üstünüze alınmayın

Kimse kusura bakmasın tanımadığım onlarca kadin kocama laf söylerken, elestirip dururken duramazdım. Kac yerde cevap yazdim üzgün olduğum bir anda yazdim ve durumu olduğundan daha kötü gösterdiğimi farkettim. Ayrica sizin üslubunuz da bir garip. Kac yorumunuzu okudum hic yapıcı ve insancıl konusmuyorsunuz. Size buranın yargıcı gibi hissettiren nedir? Tek yaptığınız aklinizca yargilamaya çalışmak. Ben hanimefendilerden fikir danışma maksatlı konu açtım, siz üstünüze alınmayın
Buraların yargıcı değilim. Yazdığınız konu ortada. Kocamıza hizmet etmeyi normal bulalım gibi bir tavrınız var. Benim yorumlarima ihtiyacınız olmadığı açık. Kocasına köle olan hanımlar iyi yöneldirirler sizi. Iyi geceler.

Bence aynı evde aksama kadar yasanmaz boyle ..mesaili bi.işe girsin bence o zaman görür yüksek standart yemekleri işyerinin yemekhanesinde

İyi de sen kendin laf soylenecek biçimde anlatmışsın

Esinizin kotu bir uslubu var.
Bende annemden hic bisey öğrenmedim. Cogu seyi evlendikten sonra bir internet sitesinden bakip yaptim. Kah oldu kah olmadi. Keklerimin içi pişmedi, kurabiyelerim taş gibi oldu, böreklerim yenmez kivamdaydi. Dahasi ben çay demlemeyi eski eşimden ogrendim. Beceremiyorsun, ben bunu yerim dedim mi gibi seyler duymadim. Duysaydim sevkim kacardi, ugrasmazdim zaten. Bu usluba ragmen gösterdiğiniz çaba gereksiz. Size mesleki katkisi ayri bir konu, kabaligi ayri bir konu. Yoksa hemen hemen herkes eşi mutlu olsun diye sevmedigi seyleri yapiyordur
Mesleki katkısı hayrına mı kadın kazanincanoja faydası var ama adama boşuna kizmisiz konu sahibi aşırı memnunmus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X