Kari koca evden çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl yani eve şef mi gelecek her gün size yemek yapmak için . Şef tutmak tabiri de çok saçma sefle çalışmayı düşünüyoruz diyebilirsiniz . Ne güzel bı üye daha sayemizde kocasının mükemmel olduğunu fark etti . Nasıl bakıyor mesela prensesler gibi bana hiç bakilmadi merak ettim
Yeni çıkacağımız evde mustemilat var. O da oraya tam zamanli bir sef ve yardımcısı tutabiliriz istersen diyor. Evet sefle çalışmak da denebilir, buna takildiysaniz duzelteyim. Aşçı tutmak tabiri klasiktir. Az ye de kendine bir aşçı tut denir mesela.

Eşimin yapmasına gerek yok, adam sirket yonetiyor bir de kendine ayiracagi zamandan vazgecip yemek mi yapsin. Bana secenek sundu yemek yapma konusunda ben de öğrenip ilerletecegim dedim, o da yemeklerime bakıp fikrini söylüyor. Ve bu konuda da tavri net, ne yapayım. Bu yola ben girdim ama sonra elestiriye katlanamadim sanirim, öyle kırgın bir animda da size bu sekilde sisirerek anlatmis oldum.
tam yorumlari okumadim ikiniz de evden calismiyor musunuz? Ikiniz de calisiyorsanız ev isleri ve yemek sorumlulugu almak zorunda orasi ayri

Madem siz niye evliligin ilk zamanlari maddi durumunuzdan kaynakli isi ogrenip calismaya basladiniz cunku hayat musterek dimi. Evliliginiz basinda ev isleri ve yemek benden sen de erkeksin evi gecindir deseydiniz daha tutarli olurdu.

tam yorumlari okumadim ikiniz de evden calismiyor musunuz? Ikiniz de calisiyorsanız ev isleri ve yemek sorumlulugu almak zorunda orasi ayri

Madem siz niye evliligin ilk zamanlari maddi durumunuzdan kaynakli isi ogrenip calismaya basladiniz cunku hayat musterek dimi. Evliliginiz basinda ev isleri ve yemek benden sen de erkeksin evi gecindir deseydiniz daha tutarli olurdu.
Şimdi öyle bir fırsatım var. Durumumuz duzeldi cok şükür ve artik işe devam etmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden de iş yapmak yerine yemek yapmamı gelistirmeye karar verdim. O da bana bu konuda jüri oluyor işte. Olmuş mu olmamış mi, neresi nasil olsa daha iyi olurdu gibi yemeklerimi elestiriyoruz is olarak 😂

Belki bu durumda olan cok sayıda insan vardir ama ben kesinlikle boyle bir psikolojik siddet görmüyorum, adam guzellikle anlatıyor anlatıyor

Ben düşünüp bulayım istiyor. O yuzden ben söyler sen de yaparsan ne anlami olacak düşüncesinde. Bizim mesele karin doyurmak değil birbirimizin ilerlediğini görmek. Ben hiç olmayacak yemekler seçtiğimde ben sana bunu yerim dedim mi dedi bir iki kez. Ve itiraf etmek gerekirse çoğu zaman ben de çok standart buluyorum yaptığım yemeklerimin tadini. Yani doğru yenir ama aranmaz, ben bile istemiyorum kendi yemeklerimi çoğu zaman
Siz düşünüp doğru yemeği bulduğunda ödül alıyor musunuz mesela?
Yazdığınız bile nasıl bir psikolojik şiddetin içinde olduğunuzu gösteriyor.

Şimdi öyle bir fırsatım var. Durumumuz duzeldi cok şükür ve artik işe devam etmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden de iş yapmak yerine yemek yapmamı gelistirmeye karar verdim. O da bana bu konuda jüri oluyor işte. Olmuş mu olmamış mi, neresi nasil olsa daha iyi olurdu gibi yemeklerimi elestiriyoruz is olarak 😂
yani daha ne yazabilirim bilmiyorum. kocişinize asla laf söyletmiyorsunuz. Demek ki eşinize kırılmışsınız buralara konu açmışsınız, biz de sizi tanımıyoruz tarafsız bir gözle yorum yapıyoruz. Evde ne pişiyorsa elinizden ne geliyorsa artık. beğenmiyorsa aşçı tutsun öyleyse.

Siz düşünüp doğru yemeği bulduğunda ödül alıyor musunuz mesela?
Yazdığınız bile nasıl bir psikolojik şiddetin içinde olduğunuzu gösteriyor.
Ödül olarak yaptıklarımın yendiğini görmek yetiyor. İleride işime yarar yemek yapmayi bilmek, en azından zor durumlardan kurtarır. Ben annemin yemeklerini bir gün bile özlemedim ama benim çocuğum sever, özler belki. En azından aklında iyi hatiralar kalır çocukluğuna dair.
Simdilerde çoğu evlilik, ayni evde kalıp birbirini idare etme sanatına dönmüş. Biz her zorluğu beraber aştığımız için bu bazen dışarıdan farklı görünebilir başkasının karşısında mahcup olacağıma (mesela misafirler) o bana açık açık söylüyor. Bu olmamış daha da geliştir kendini diye.

benim eşim de yemek seçer. yemek konusu sıkıntı bizde de ama asla bana "yemek yap, şunu yapamıyorsun, kendini geliştirmelisin" vs demez. yemek konusunda hassas olması onun kişisel sorunu sizin değil. siz kendinizi yemek konusunda geliştirmek zorunda değilsiniz. bu konuda mobbing görüyorsunuz. normalde eşiniz sizi bu konuda manipüle etmese siz içinizde bu kadar yetersizlik duygusu yaşamazsınız. insan bahane bulmak isterse her şeye bahane bulur. eşinizin her yaptığına bir iyi niyet kulbu takabilirsiniz. hayat sizin hayatınız, içinizde bu baskıyı hisseden sizsiniz. ne kadar uğraşsanız da güzel yemek yapamayabilirsiniz, bu bir eksiklik değil ki. siz burada ne anlatırsanız anlatın, eşiniz size bu konuda baskı uygulamış, rahatsız etmiş ki bu konuyu açmışsınız. burada insanlara yaptığınız hiçbir savunma bunu değiştirmeyecek. hatta bunu bir daha yaşamanızı da engellemeyecek. çünkü eşiniz bu konuda iyi olduğunuz zamanlarda kafanızda şekillendirdiğiniz kadar kibar ve anlayışlı değil. bunu kabul etmek de etmemek de size kalmış. kimisi yüzleşir, kimisi inkar eder. hayat sizin hayatınız.

Arkadaslar merhaba, hepinizin yorumlarini okudum ve yazmak icin hesabimi aktiflestirdim. Öncelikle bu açtığım ilk konu ve konuyu üstün körü anlatıp hızlıca bir fikir almayı umuyordum. Ama siz durumu sadece benden tek tarafli dinlediğiniz icin konu kocami elestirmekten pek de öteye gitmedi ben de duramadim dönüp açıklama yapmak istedim.
Ben sanırım kendimi iyi kocamı kötü gösterdim o anki dertleşme ihtiyacyla ama asıl durum şöyle:
Yılardır kocam beni yetistirmek/gelistirmek icin uğraşıp duruyor. Mesleğimi eşim sayesinde öğrendim ve şimdi evden çalışabilme lüksüm var.
Evlenmeden önce doğru dürüst bir evliliğe şahit olmadım, babam ben bebekken vefat etmiş ve annem resmen o yıllarda kalmış, aşamamıș malesef. Ben de bir erkekle, bir kocayla nasıl yaşanır, ona nasıl davranılır hiç anlamadım bir türlü. Eşim bunun da farkında ve bana hep anlayış gösterdi ama Allah var başkası olsa bir hafta evli durmazdı benle. Çünkü kendi evimizde hiç duzen görmedim annem bizle bu konuda pek ilgilenmedi, kendisi de cok öyle yemek yapmayi falan bilmez, insan cocukken farketmiyor. Kayinvalidemi tanıyınca inanamadim, annemle birbirlerinden cok farklılar. Mesela KV aşırı pratik, hızlı, girişken bense biraz ağırbașliyimdir, ayrica da elim cok ağır malesef. Kendim bile sıkılıyorum bazen. Dolayısıyla kocam da annesinden aşırı farkli olan beni ve annemi görünce yadırgadı biraz.
Bir de ben çok kafası dağınık biriyim, KV gibi iş bitirici, her durumun altından kalkan biri olamıyorum. Zaten en başta kendimi işe kaptırıp yemek yapmamayi ben tercih ettim eşim de buna tamam dedi. Aslında bence o da artik dışarıdan yeme düzeninden kurtulmak istiyordu ama ben annemden yemek konusunda pek bir şey öğrenmediğim için olsun dert etme dedi. Ve yıllarca ya dışarıdan yedik ya da evde pratik yiyecekler hazirladik esimle beraber. Bana tost yapmayi bile o öğretti düşünün artik. 😂 Yani öyle mutfağa girmediği gibi bir durum yok. Bana birakti sadece son zamanlarda o da sırf öğreneyim diye.

Simdilerde ise eşimin memleketine tasilınacağız ve orada her türlü akraba, arkadaş vs evimizde ağırlamak gerekecek ve benim utanmamam için simdiden gelistir kendini ilerde zorluk çekme, benim için değil kendin için, ileride çocuklarımız olursa o zaman rahat etmen icin öğren diyor. Bu harika degil mi?

Yemeği balkonda pisirme konusuna gelince, benim anneannem, babaannem falan hep evin bahçesinde pisirirlerdi. Bilirsiniz köy ortamını. Ben de oradan bu fikre çok alışkın olduğum icin bunu teklif ettim o da bana gitti piknik tüpü aldi, nasıl istersen öyle dene dedi.

Yani aslında ben değil esim bir çocuk bakmış bunca yıl, simdi ben de ona bir nevi teşekkür etmek onu memnun etmek istiyorum.

Evden çalışınca insan biraz bunalıyor ve bazen birbirimize çatıyoruz işte. Ben de oyle bir anda buraya soru sordum beni elestiriyor ne yapabilirim diye. Ama aslında işin iç yüzü bu şekilde.

Eminim sizler çok harika sofralar hazirliyorsunuzdur, veya defalarca kalabalık misafir agirlamissinizdir. Ama ben bu konularda cok tecrübesizim. Tek kitlem de kocam, yani yemeklerimi ona begendirebilirsem herkes beğenir gibime geliyor. :)

Cok uzattim kusura bakmayin. Öneri veren arkadaslara cok teşekkür ederim. Dışarıdan catering firmasıyla çalışıp duzenli yemek getirtmek cok guzel bir öneri fakat ben durumu idare etmek değil temelden çözmek istiyorum. Kendim yapabilmek ve ilerde çocuklarım olursa da onlara güzel bakabilmek.

Biz kadınlar eslerimize hizmet etmeyi veya onlar için güzel bir seyler yapmayı yük görmemeliyiz bence. Çünkü onlar da hayatın farklı alanlarında hep bize hizmet ediyorlar. Hayat müşterek. Mesela benim simdiki aklım olsaydı bilgisayar islerini bu kadar yüklemezdim kendime. Yeni evliyiz, paraya ihtiyacımız var diye gece gündüz çalıştım. Ama simdi olsa biraz kendimi limitlerdim: ev işi, sosyal işler de çok önemli derdim. Yani her seyin fazlası zarar arkadaşlar.

Buraya kadar okuyanlara cok teşekkür ederim. Hala fikirlerinize açığım,önermek isterseniz. :)

E hani esiniz kayinvalidenizin yaptiklarini da begenmiyordu? Ne oldu da simdi kendinizi kayinvalidenizle kiyaslayip gommeye basladiniz? Esinizin basari standarti annesi değil ki zaten. Ne alakasi var bunların konunun ilk haliyle?

Forumda kendini kandırani çok gördüm de bu kadarını çok nadir gördüm. Yaşadığıniz şey buz gibi bir psikolojik şiddet.
Siz sizi ezen kocanıza hizmet etmek istiyorsanız buyurun edin ama gördüğü şiddetin farkında bile olmayan biri olarak millete akıl vermeyin bari.

Eşinizi 2 gün aç bırakın nasıl seve sever yer görün.Benim eşimde sebze yemezdi.Ne yemek yapiyim ne yiyelim diye sorduğumda ya dışardan yemeyi teklif eder yada etli birşey derdi.Artık gut olcaz sebze yiyelim dediğimde burun kıvırırdı.Bende inadına hergün sebze yapamaya başladım. Dışarıdan yemek söylemekte yok artık dedim.Sağlık elden gidiyor.1 gün burun kıvırdı 2 gün kıvırdı 3.gün aaa bu ne güzelmiş demeye başladı.

Yeni çıkacağımız evde mustemilat var. O da oraya tam zamanli bir sef ve yardımcısı tutabiliriz istersen diyor. Evet sefle çalışmak da denebilir, buna takildiysaniz duzelteyim. Aşçı tutmak tabiri klasiktir. Az ye de kendine bir aşçı tut denir mesela.
İşte biz demeyiz insanlara en azindan ben demem. Bu kadar varlık varsa neden yoruyorsunuz kendinizi , şef ve yardımcı ile birlikte çalışın .

E hani esiniz kayinvalidenizin yaptiklarini da begenmiyordu? Ne oldu da simdi kendinizi kayinvalidenizle kiyaslayip gommeye basladiniz? Esinizin basari standarti annesi değil ki zaten. Ne alakasi var bunların konunun ilk haliyle?

Forumda kendini kandırani çok gördüm de bu kadarını çok nadir gördüm. Yaşadığıniz şey buz gibi bir psikolojik şiddet.
Siz sizi ezen kocanıza hizmet etmek istiyorsanız buyurun edin ama gördüğü şiddetin farkında bile olmayan biri olarak millete akıl vermeyin bari.
Kv yemeklerini değil iş bitiriciligiyle kıyasladim ben kendimi, kocam kiyaslamadi kendi annesiyle.
Neyse ben villalarda yaşayıp keyfime bakiyorum, yemek için de zaten profesyonel bir șeften ders alırım bu saatten sonra.
Normal klasik evlilik durumlarindaki mobingle bu ayni şey değil. Ayrıca da öyleyse bile is yerinde patronumdan mobing yiyeceğime bana kraliçeler gibi bakan eşimden yerim hiç de sorun olmaz.
Bir dedigi iki edilmeyen biri olarak asıl şımarıklığı yapıp bir de üstüne burada kocami kötüleyen bendim, bu yüzden pisman oldum geri dönüp düzeltme yaptim.

İşte biz demeyiz insanlara en azindan ben demem. Bu kadar varlık varsa neden yoruyorsunuz kendinizi , şef ve yardımcı ile birlikte çalışın .
Herkes kocami itham etmeye başlayınca söyledim ben de durumu. Yoksa en başta kimseye şefle çalışacak durumumuzdan bahsetmeye gerek duymadim

Kv yemeklerini değil iş bitiriciligiyle kıyasladim ben kendimi, kocam kiyaslamadi kendi annesiyle.
Neyse ben villalarda yaşayıp keyfime bakiyorum, yemek için de zaten profesyonel bir șeften ders alırım bu saatten sonra.
Normal klasik evlilik durumlarindaki mobingle bu ayni şey değil. Ayrıca da öyleyse bile is yerinde patronumdan mobing yiyeceğime bana kraliçeler gibi bakan eşimden yerim hiç de sorun olmaz.
Bir dedigi iki edilmeyen biri olarak asıl şımarıklığı yapıp bir de üstüne burada kocami kötüleyen bendim, bu yüzden pisman oldum geri dönüp düzeltme yaptim.
Villarda yaşamak ahahah mutluluklar zengin çok arkadaşım var kimse de bu kadar para hazımsızlığı görmedim . Umarım sadece psikolojik şiddette kalır

Eşinizi 2 gün aç bırakın nasıl seve sever yer görün.Benim eşimde sebze yemezdi.Ne yemek yapiyim ne yiyelim diye sorduğumda ya dışardan yemeyi teklif eder yada etli birşey derdi.Artık gut olcaz sebze yiyelim dediğimde burun kıvırırdı.Bende inadına hergün sebze yapamaya başladım. Dışarıdan yemek söylemekte yok artık dedim.Sağlık elden gidiyor.1 gün burun kıvırdı 2 gün kıvırdı 3.gün aaa bu ne güzelmiş demeye başladı.
Benimki aç kalmaz, kendi çözer bir sekilde. Benim yemeklerime zaten muhtac olduğundan değil istiyorsan yap diyor

Villarda yaşamak ahahah mutluluklar zengin çok arkadaşım var kimse de bu kadar para hazımsızlığı görmedim . Umarım sadece psikolojik şiddette kalır
Benim de cok arkadasim var ama bu durumu kimseye soylemem disarda. Yani arkadaslariniz degil de siz zengin olsaydiniz belki anlayabilirdiniz

Benim de cok arkadasim var ama bu durumu kimseye soylemem disarda. Yani arkadaslariniz degil de siz zengin olsaydiniz belki anlayabilirdiniz
Yine fakir olduğum için eziklendim Allah'tan erkek arkadaşım zengin 3-5 aya zengin olup yazarım buraya aşçı tutucam diye .

Benimki aç kalmaz, kendi çözer bir sekilde. Benim yemeklerime zaten muhtac olduğundan değil istiyorsan yap diyor
Yemek konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bir yardım alabilirsiniz.Bir çok şehirde kurslar vs. oluyor.1 2 aylık eğitimle evinizin şefi olursunuz diye düşünüyorum :)

Yemek konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bir yardım alabilirsiniz.Bir çok şehirde kurslar vs. oluyor.1 2 aylık eğitimle evinizin şefi olursunuz diye düşünüyorum :)
Ona karar verdim ben de, cok tesekkur ederim sabırsızlanıyorum 😘

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X