Oğlum okuldan gelirken bazen kendine kola ,cips alıyor ,evde yiyor.
Kızım 4 yaşında o bile bu duruma içerlemiş.Abisine hesap sordu neden sadece kendine aldın ,bana neden almadın,sen beni sevmiyor musun ,ben de sevmeyeceğim dedi.Abisi kola sana zararlı dedi,O da başka şey alsaydın o zaman dedi.
Küçücük çocuk bile bu durumu sorguluyor .Siz abinizle veya annenizle hiç konuşmadınız mı?Yoksa erkek evladı olduğu için daha mı el üstündeydi?
Yok asla erkek cocuk ayrımı olmadı. Annemle babamla cok sıkıntım oldu ama Allah var benim uzerime de cok düştüler.
Abim icine kapanikti.yani oldum olasi kendi halinde ve bencil.aslinda iyi insandır ama nerde nasil davranacagini bilmez.yani mesela en basitinden bi yere giderken o eve ikramlik almasi gerektigini bizim hatirlatmamiz lazim ya da dolapta dondurma varsa bitirmemesini ,hep beraber yiyecegimizi vurgulamamiz lazim.
Lisedeyken de böyleydi.
Kendine fındık fıstık alir odasina zulalardi.
Acikcasi abime neden boyle yaptığını hic sormadım. Çünkü onu bileli hep böyleydi. Yani kizinizla oglunuz arasında ne kadar yas farkı var bilmiyorum ama abimle aramda 2.5 yas var yani.abime hesap soracak kadar yas farkım olmadi.olduğunda da zaten kabullenmistim.
Bir de soyle ki aramizda hep bi mesafe oldu yani.biz abimle bir kere bile sarilmadik..ya da samimiyetle güle ağlaya dertlesmedik.
Haliyle sorgulamadim.
O samimiyet bizde hic olmadi.
Aileme kiziyorum çünkü bunu gordukleri halde mudahale etmediler.bizo yakinlastirmak icin ugrasmadilar.hayat kaygilarimiz farkli farkli oldu koptuk gittik...
Aileme sadece bu yonden degil bircok açıdan kızıyorum. Çünkü hicbirimizin bağı iyi değil.
Bu yüzden 3 yaşındaki kizimla cok samimiyim.cogu kez onunla cocuk oluyorum.dışardan tuhaf tuhaf bakanlar oluyor ama umrumda bile değil.
Annemin bana sarıldığını hic hatırlamıyorum ve bu cok aci birsey ya da beni sevdigini söylediğini...
Kızımı biktirana kadar sevgimi dile getiriyorum..ve goruyorum ki o da vebim sevgimden besleniyor.
Abimi de suclamiyorum.
Biz sevgisizlikten boyle olduk.sevilsek de bunu hissedemeden büyüdük