• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşten Para İstemek Yada İsteyememek

Yasadigim yer kucuk bir yer lcw bim gibi kurumsal magazalar bi elin parmaklarini gecemeyecek kadar az yoksa bende dusunuyorum yani alım olursa basvuru yaparim ama hic alım oldugunu gormedim

Bir yere basvuru yaptim haber bekliyorum insallah olur
1 değil hepsine başvur,babana da deki,
Ya bir yol bul
Ya bir yol aç
Ya da yoldan ÇEKİL...

Konuyu okumadım ama başlığı gorunce icim cız etti...
Bekarken abim atandi.
Kariyer meslekti ve memur maaşının iki kati aliyordu.
Bizde cok sıkıntılar çektik. Abim bizle ayni evde olmasina ragmen yardim etmezdi.etse de kucuk kucuk.Ben o sıra universite okuyordum.1 kere ya 1 kere elime bi 10 lira bile vermedi al harclik olsun diye.arkadaslarimin abisi ise girer girmez arkadaslarima haftalik duzenli harçlık verirdi cok garibime giderdi.dogrusu neydi onu bule bilmezdim.
Bende hic istemedim.zaten bi sure sonra nisanlandi.ben dugun yapacagim diye alacagi ekmek parasını bule annemler verdi.
Hala aklima gelince kötü oluyorum.
Evet zorunda değil. Fakat siz okula gidince disarda yemeyim okulun yemekhanesi daha ucuz yoksa fotokopiye param yetmez diye dusunurken.eve ardi arkasi kesilmeyen beymen ramsey marka gomlekler,pahali saatler gelince kargodan insanin bogazi düğüm düğüm oluyor suan olduğu gibi.....

Konuyu okumadım ama başlığı gorunce icim cız etti...
Bekarken abim atandi.
Kariyer meslekti ve memur maaşının iki kati aliyordu.
Bizde cok sıkıntılar çektik. Abim bizle ayni evde olmasina ragmen yardim etmezdi.etse de kucuk kucuk.Ben o sıra universite okuyordum.1 kere ya 1 kere elime bi 10 lira bile vermedi al harclik olsun diye.arkadaslarimin abisi ise girer girmez arkadaslarima haftalik duzenli harçlık verirdi cok garibime giderdi.dogrusu neydi onu bule bilmezdim.
Bende hic istemedim.zaten bi sure sonra nisanlandi.ben dugun yapacagim diye alacagi ekmek parasını bule annemler verdi.
Hala aklima gelince kötü oluyorum.
Evet zorunda değil. Fakat siz okula gidince disarda yemeyim okulun yemekhanesi daha ucuz yoksa fotokopiye param yetmez diye dusunurken.eve ardi arkasi kesilmeyen beymen ramsey marka gomlekler,pahali saatler gelince kargodan insanin bogazi düğüm düğüm oluyor suan olduğu gibi.....
Ah bencillik,son kuruşuna kadar kimse beklemez zaten ama,bu durumda insanın kendisi düşünmesi gerek.O zaman o evde de yaşamasın,tutsun bir ev keyfine baksın..Ama üst başı kim yıkayacak tabii.
Burada hata kimde kestiremiyorum,kendi bencil kişiliğinde mi,paylaşmayı öğretmeyen ana babada mı..Nasıl öğrenilir bu.Sanırım iş merhamette düğümleniyor.

Çok ilginç. Ben kardeşime pahalı bir markanın takım elbisesini almıştım mezuniyet töreninde. Gömlek kravat ayakkabı çorabı kemeri. En ince detayına kadar. Öğrenim harçlarını da ben ödedim
Böyle konularda kadınlar daha düşünceli açıkçası. Erkeğe söylemezsen aklına getirmez

çok acil durumlarda isteyebilirsin. ama onun dışında üdzenli olarak istemek saçma geldi bana. çünkü kardeşin de o evden çıktı ve durumu biliyor. verecek olsa verirdi. onu da kendini de zor durumda bırakma.

Ah bencillik,son kuruşuna kadar kimse beklemez zaten ama,bu durumda insanın kendisi düşünmesi gerek.O zaman o evde de yaşamasın,tutsun bir ev keyfine baksın..Ama üst başı kim yıkayacak tabii.
Burada hata kimde kestiremiyorum,kendi bencil kişiliğinde mi,paylaşmayı öğretmeyen ana babada mı..Nasıl öğrenilir bu.Sanırım iş merhamette düğümleniyor.

Ayni ana babadaniz.ben fazlasiyla paylasimciysam belki de abimin bencilliginden.ama annemde de var biraz bencillik.
Bilemiyorum suc kimde.
Abim oldu olasi hep kendini düşündü zaten.onu oyle kabullendim.
Bazen burdakiler diyor ya tek cocuk olmaz ona bi kardes lazim.yok efendim.kardesinden hayir gorecegi ne malum.maddi olarak demiyorum.manevi olarak da cok yalbiz bıraktı beni abim.
2 kardeşiz ama tek kisiymisim gibi mucadele veriyorum hayatla.

Ayni ana babadaniz.ben fazlasiyla paylasimciysam belki de abimin bencilliginden.ama annemde de var biraz bencillik.
Bilemiyorum suc kimde.
Bazen burdakiler diyor ya tek cocuk olmaz ona bi kardes lazim.yok efendim.kardesinden hayir gorecegi ne malum.maddi olarak demiyorum.manevi olarak da cok yalbiz bıraktı beni abim.
Kız kardeş başka bir şey canım...Hayattaki en büyük artım kızkardeşlerimdir.Erkek kardeşle.dünya iyisi olsa aynı bağlılık olmuyor...En azından derdini içten paylaşmak bile hafifletiyor insanı.Evlimisin bilmiyorum,değilsen sana her anlamda arkadaş,dost olacak,sırtını manevi anlamda güvenle dayayabileceğin bir eş diliyorum...

Para kazanılmayan yerde insanlar neden durur? Bana çok mantıksız geliyor. Siz de kirası düşük büyük şehirlere başvurun çıkarsa bir ev tutar gidersiniz. İnsan istedikten sonra olmayacak şey yok. Mesleğiniz nedir?

kardeşinin yaşadığı şehirde iş imkanı nasıl?
orada iş bulma şansını denesen aslında ikiniz için de faydalı olur gibi...
sonuçta ikiniz de bir hayat kuracaksınız birikim yapmanız gerekiyor.

Bilemiyorum suc kimde.

Oğlum okuldan gelirken bazen kendine kola ,cips alıyor ,evde yiyor.
Kızım 4 yaşında o bile bu duruma içerlemiş.Abisine hesap sordu neden sadece kendine aldın ,bana neden almadın,sen beni sevmiyor musun ,ben de sevmeyeceğim dedi.Abisi kola sana zararlı dedi,O da başka şey alsaydın o zaman dedi.
Küçücük çocuk bile bu durumu sorguluyor .Siz abinizle veya annenizle hiç konuşmadınız mı?Yoksa erkek evladı olduğu için daha mı el üstündeydi?

Arkadasim kardesinden o
Iste babani da sikistir isten kacmiyorsun istiyorsun ama olmuyor yapacak bisey yok.
Genc kizsin ozel ihtiyaclarin olur onlarin dusunmesi lazim dusunmuyorlarsa da dusundur aglamayana emzik yok

Kız kardeş başka bir şey canım...Hayattaki en büyük artım kızkardeşlerimdir.Erkek kardeşle.dünya iyisi olsa aynı bağlılık olmuyor...En azından derdini içten paylaşmak bile hafifletiyor insanı.Evlimisin bilmiyorum,değilsen sana her anlamda arkadaş,dost olacak,sırtını manevi anlamda güvenle dayayabileceğin bir eş diliyorum...

Eminim ki kız kardes farklıdır. Annemden biliyorum.kiz kardesleriyle cok samimi ve gercekten dost gibiler.
Iyi dileklerin icin cok teşekkür ederim.
Evet evliyim hamdolsun ki esim bana babamdan abimden ve hatta annemden bin kat daha yakın.
Bir de kızım var.bir gün cocuk istersem sanirim yine kiz olsun diye dua ederim.tabii Allahtan hayırlısı öncelikle.
Kızım bana bu hayatta güç veriyor.

Oğlum okuldan gelirken bazen kendine kola ,cips alıyor ,evde yiyor.
Kızım 4 yaşında o bile bu duruma içerlemiş.Abisine hesap sordu neden sadece kendine aldın ,bana neden almadın,sen beni sevmiyor musun ,ben de sevmeyeceğim dedi.Abisi kola sana zararlı dedi,O da başka şey alsaydın o zaman dedi.
Küçücük çocuk bile bu durumu sorguluyor .Siz abinizle veya annenizle hiç konuşmadınız mı?Yoksa erkek evladı olduğu için daha mı el üstündeydi?

Yok asla erkek cocuk ayrımı olmadı. Annemle babamla cok sıkıntım oldu ama Allah var benim uzerime de cok düştüler.
Abim icine kapanikti.yani oldum olasi kendi halinde ve bencil.aslinda iyi insandır ama nerde nasil davranacagini bilmez.yani mesela en basitinden bi yere giderken o eve ikramlik almasi gerektigini bizim hatirlatmamiz lazim ya da dolapta dondurma varsa bitirmemesini ,hep beraber yiyecegimizi vurgulamamiz lazim.
Lisedeyken de böyleydi.
Kendine fındık fıstık alir odasina zulalardi.
Acikcasi abime neden boyle yaptığını hic sormadım. Çünkü onu bileli hep böyleydi. Yani kizinizla oglunuz arasında ne kadar yas farkı var bilmiyorum ama abimle aramda 2.5 yas var yani.abime hesap soracak kadar yas farkım olmadi.olduğunda da zaten kabullenmistim.
Bir de soyle ki aramizda hep bi mesafe oldu yani.biz abimle bir kere bile sarilmadik..ya da samimiyetle güle ağlaya dertlesmedik.
Haliyle sorgulamadim.
O samimiyet bizde hic olmadi.
Aileme kiziyorum çünkü bunu gordukleri halde mudahale etmediler.bizo yakinlastirmak icin ugrasmadilar.hayat kaygilarimiz farkli farkli oldu koptuk gittik...
Aileme sadece bu yonden degil bircok açıdan kızıyorum. Çünkü hicbirimizin bağı iyi değil.
Bu yüzden 3 yaşındaki kizimla cok samimiyim.cogu kez onunla cocuk oluyorum.dışardan tuhaf tuhaf bakanlar oluyor ama umrumda bile değil.
Annemin bana sarıldığını hic hatırlamıyorum ve bu cok aci birsey ya da beni sevdigini söylediğini...
Kızımı biktirana kadar sevgimi dile getiriyorum..ve goruyorum ki o da vebim sevgimden besleniyor.
Abimi de suclamiyorum.
Biz sevgisizlikten boyle olduk.sevilsek de bunu hissedemeden büyüdük

Abim evlenmeden önce toplasan üç kere istemişimdir. Evlendikten sonra asla istemedim istemem de. Gerçi artık abim olarak bile görmüyorum belki ondandır.

Umarım basvurduğun isyerinden olumlu cevap alırsın... benzer şeyleri bende yaşadığım için halini çok iyi anlıyorum Rabbim güzel hayırlı kapılar açsın inşallah

Back