- 5 Ağustos 2023
- 17
- 58
- 8
- 30
- Konu Sahibi cicekveyaprak
-
Ben olsam vermem. Borcun harcın içinde ailemi zor geçindiriyorum bir de kardeşlerine yedireceğim. Herkes doğurduğuna baksın zahmet olmazsa. Asalak gibi başkalarının sırtından geçinmesinler. Tepkinizi gösterin.Hanımlar merhaba,
Eşimle sıfırdan kurduk her şeyimizi, düğüne ailelerin hiçbir katkısı olmadı, çalışıyoruz öderiz dedik, bir dünya da borca girdik hala ödüyoruz. 3 yıllık evliyiz, bir evladımız var. Ekonomik olarak da zorlandığımız bir dönemdeyiz. Eşimin iki bekar kız kardeşi var aile evindeler biri üniversiteye yeni geçti diğeri anaokulu öğretmeni olarak başladı yeni ama daha maaş almamış. Ara sıra para isterler abilerinden ama son dönemde canım iyice sıkılmaya başladı bu duruma, çünkü babalarıyla araları bozuk olduğu için abilerine sen bizim babamızsın dediklerini gördüm, ikisi birden para ister oldu. Ufak meblağlar da değil artık. Biz evliyiz ve bu durum bana hiç sorulmuyor. Bu isteklerin de sıklığı ve miktarı arttı. Az önce gördüm yine istemişler, eşim ayın onbeşi gelsin bakarız demiş. Geçiştirdi belki de bilmiyorum, ama elim mesaja gidiyor vallahi istemeyin artık bizim bir ailemiz var evladimin rızkını niye veriyoruz size diyesim geliyor, borç içindeyiz üstelik. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce ?
Babalarıyla bir küs bir barışık yaşıyorlar, bence hepsinin işine geliyor baba elini cebine atmamış oluyor çocuklar da kolayca abiden alıyor. Görümcelerle konuşursam çok yüz göz olmuş olur muyum tek korkum eşimle ilişkim zedelenir mi....Hep görmezden geldim şimdiye kadar.Ben olsam vermem. Borcun harcın içinde ailemi zor geçindiriyorum bir de kardeşlerine yedireceğim. Herkes doğurduğuna baksın zahmet olmazsa. Asalak gibi başkalarının sırtından geçinmesinler. Tepkinizi gösterin.
Düşünmeniz gereken bir aileniz var sizin de öncelik olarak. Eliniz bol olsa verin tabi ama durumunuz müsait değil onun için. Eşiniz muhatap olmalı yoksa sizin üzerinize gelebilirler. Eşinizle açık açık konuşun.Babalarıyla bir küs bir barışık yaşıyorlar, bence hepsinin işine geliyor baba elini cebine atmamış oluyor çocuklar da kolayca abiden alıyor. Görümcelerle konuşursam çok yüz göz olmuş olur muyum tek korkum eşimle ilişkim zedelenir mi....Hep görmezden geldim şimdiye kadar.
Şimdi bişey diyemedim. Bende kız kardeşime çok fazla para gönderiyorum. Kendisi çalışıyor. Yetişemediği durumda yolluyorum bin 2 bin ne gerekiyorsa. Hatta bugün kirasını yolladık 4 bin. Eşim yolladı. Yani yeri geliyor oda bize veriyor. Eğer karşılıklı olan birşey ise zararı yok ancak sürekli 1 taraf veriyorsa sıkıntılıHanımlar merhaba,
Eşimle sıfırdan kurduk her şeyimizi, düğüne ailelerin hiçbir katkısı olmadı, çalışıyoruz öderiz dedik, bir dünya da borca girdik hala ödüyoruz. 3 yıllık evliyiz, bir evladımız var. Ekonomik olarak da zorlandığımız bir dönemdeyiz. Eşimin iki bekar kız kardeşi var aile evindeler biri üniversiteye yeni geçti diğeri anaokulu öğretmeni olarak başladı yeni ama daha maaş almamış. Ara sıra para isterler abilerinden ama son dönemde canım iyice sıkılmaya başladı bu duruma, çünkü babalarıyla araları bozuk olduğu için abilerine sen bizim babamızsın dediklerini gördüm, ikisi birden para ister oldu. Ufak meblağlar da değil artık. Biz evliyiz ve bu durum bana hiç sorulmuyor. Bu isteklerin de sıklığı ve miktarı arttı. Az önce gördüm yine istemişler, eşim ayın onbeşi gelsin bakarız demiş. Geçiştirdi belki de bilmiyorum, ama elim mesaja gidiyor vallahi istemeyin artık bizim bir ailemiz var evladimin rızkını niye veriyoruz size diyesim geliyor, borç içindeyiz üstelik. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce ?
Ben de merhamet ediyorum inanın eşimle durumların böyle olduğunu bilerek severek evlendim ve kabullendim elbette baştan her şeyi, ama ben de ay sonu sürekli para hesabı yapmaktan yoruldum. Eşim beş altı çeyrek var bozdurup borç ödeyelim diyor, bir yandan da mesela bugün 2bin lira istediler eşimden. Düğünde bir çeyrek bile takmadı kayınpeder.Merhaba, zor bir durum içindesiniz. Çünkü okuyunca herkese biraz hak verdim. Çünkü anne baba belliki çocuklarının arkasında değil ki, siz de ne zorluklar çekmişsiniz. Yüksek ihtimalle kızlar da benzer zorluklar çekiyorlar. Yeni atananlar Eylül ayında göreve başlatılacak galiba. Yani ilk maaşını eylül 15te alır, o da güvenlik soruşturması vs yetişirse. Eşiniz dediğiniz gibi belki de geçiştirdi onları, bence kızları müsait bir zamanda yanınıza alıp usulünce durumunuzu anlatın bir abla olarak. Çevremde buna benzer durumlar olduğunda işe başlayan ardından çok destek de bulunmuştur yardım eden abla/abisine
Ben de merhamet ediyorum inanın eşimle durumların böyle olduğunu bilerek severek evlendim ve kabullendim elbette baştan her şeyi, ama ben de ay sonu sürekli para hesabı yapmaktan yoruldum. Eşim beş altı çeyrek var bozdurup borç ödeyelim diyor, bir yandan da mesela bugün 2bin lira istediler eşimden. Düğünde bir çeyrek bile takmadı kayınpeder.
Abilerinin şuan sıkışık durumda olduğunu bilmiyor mu bu kardeşler anlamadımBen de merhamet ediyorum inanın eşimle durumların böyle olduğunu bilerek severek evlendim ve kabullendim elbette baştan her şeyi, ama ben de ay sonu sürekli para hesabı yapmaktan yoruldum. Eşim beş altı çeyrek var bozdurup borç ödeyelim diyor, bir yandan da mesela bugün 2bin lira istediler eşimden. Düğünde bir çeyrek bile takmadı kayınpeder.
Çarşıya çıkacaklarmış.2 bin lirayi ay sonunu getiremediklerinden mi yoksa keyif icin mi istiyorlar. Asil soru o
Hanımlar merhaba,
Ben de sizin gibi düşünüyorum ki bu kız kardeşlerin henüz hiçbiri para kazanamıyor. Geçen ay kardeşime yaklaşık kenarımda duran 16 bini verdim kiiii benim yanımda okudu, tüm masraflarını vs ben karşıladım. Evlendiğimde bekar evimden bir iğne bile almadan ona bıraktım, ki bir ev düzmek ne kadar masraflıdır bilirsiniz. İşe başladığında da ilk 2-3 maaşını bana getirmişti. C cicekveyaprak belki sizinkiler de öyle olur, zamanla size destek olurlar.Şimdi bişey diyemedim. Bende kız kardeşime çok fazla para gönderiyorum. Kendisi çalışıyor. Yetişemediği durumda yolluyorum bin 2 bin ne gerekiyorsa. Hatta bugün kirasını yolladık 4 bin. Eşim yolladı. Yani yeri geliyor oda bize veriyor. Eğer karşılıklı olan birşey ise zararı yok ancak sürekli 1 taraf veriyorsa sıkıntılı
Altinlari bozdurtmayin bence,giden gldiyor.2 bin lirayi ay sonunu getiremediklerinden mi yoksa keyif icin mi istiyorlar. Asil soru o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?