• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerin para istemesi

Sizi anlıyorum ama eşinizle konuşun . Durum nedir . Kızların gerçekten ihtiyacı varsa durum değişir . Aile kurmuş olmanız kocanızın iki kız kardeşini buharlaşarak yok etmez. Ayrıca baba olması da abi olduğu gerçeğini değiştirmez . Kızların yardıma ihtiyacı varsa bugün yardım etmezse ilerde kardeşlik bağları tamamen kalkar . “ Evlenirken erkeklerin cüzdanına bakmayın “lafının sonucu bunlar . Ki ben bu lafı yanlış buluyorum .çünkü Sonu böyle oluyor . Borç harç ev kurmuş adam bir de kadına çocuk yaptırmış . Küçük çocuğunuza rağmen çalışıyorsunuz . hamilelik loğusalık durmadan çalışmaya devam etmişsiniz . Çok zor . Zorlandıkça kocanız dışındakilere kafayı takmışsınız . Eşinizin sizi bu duruma düşürmemesi gerekiyordu .

Hanımlar merhaba,

Eşimle sıfırdan kurduk her şeyimizi, düğüne ailelerin hiçbir katkısı olmadı, çalışıyoruz öderiz dedik, bir dünya da borca girdik hala ödüyoruz. 3 yıllık evliyiz, bir evladımız var. Ekonomik olarak da zorlandığımız bir dönemdeyiz. Eşimin iki bekar kız kardeşi var aile evindeler biri üniversiteye yeni geçti diğeri anaokulu öğretmeni olarak başladı yeni ama daha maaş almamış. Ara sıra para isterler abilerinden ama son dönemde canım iyice sıkılmaya başladı bu duruma, çünkü babalarıyla araları bozuk olduğu için abilerine sen bizim babamızsın dediklerini gördüm, ikisi birden para ister oldu. Ufak meblağlar da değil artık. Biz evliyiz ve bu durum bana hiç sorulmuyor. Bu isteklerin de sıklığı ve miktarı arttı. Az önce gördüm yine istemişler, eşim ayın onbeşi gelsin bakarız demiş. Geçiştirdi belki de bilmiyorum, ama elim mesaja gidiyor vallahi istemeyin artık bizim bir ailemiz var evladimin rızkını niye veriyoruz size diyesim geliyor, borç içindeyiz üstelik. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce ?
Çok ilginç ya. Benim annemgil evli erkek kardeşim ile karşı karsiya oturuyorlar. Ailemin yanina gittiğimde erkek kardeşim sorar abla marketteyim çocuklar birşey ister mi diye ben hep hayır derim. Ben evliyim tabii ama bekar olsam da utanirim eşi rahatsız olur diye yine istemem. Bazıları gayet rahat

Babalarıyla bir küs bir barışık yaşıyorlar, bence hepsinin işine geliyor baba elini cebine atmamış oluyor çocuklar da kolayca abiden alıyor. Görümcelerle konuşursam çok yüz göz olmuş olur muyum tek korkum eşimle ilişkim zedelenir mi....Hep görmezden geldim şimdiye kadar.
iliskin mi? Hangi iliskin, Adam seni es olarak sayip sormayi birak Haber bile vermiyor...... Komik

Sahsen anladigim: esiniz ailedeki ikinci baba rolünü kardeslerine karsi üstlenmis durumda. Baba aksi birisi ise bu beklenebilecek bir durum. Kizlar da bu durumun farkinda olup gayet bunu kullaniyor. Sirf keyif yapmak icin para isteyemezler siz bir tarafdan maddi olarak sallantidayken. Ekonomi malum. Ben esime de bunu aynen.böyle söylerim. Basit kuralim var bu konuda: Saglik, egitim gibi gereken meselelerde yardim etmeyi asla engellemem, gezip tozma bile olabilir yeri geldiginde, ama bunu görevim gibi görenlere de zirnik vermem.

Son birkaç yıldır bir üniversiteliye burs verme ve bir bebeğin masraflarını üstlenme deneyimim oldu zengin falanda değilim ve inanılmaz bereket olduğuna inanıyorum paylaşma mevzuunda.. Hiç bir yerim eksilmedi aksine şanslı hissediyorum. Eşimin kız kardeşi okuyor olsa desteklerdim onu, siz vebalı gibi konuşmuşsunuz.. İnsan evlenınce ailesi yok olmuyor dengeli bir şekilde ilişkileri sürdürmek lazım. Bana yakışıksız geldi endişeniz. Sonuçta ikinizde çalışıyorsunuz insanın bir güven alanı olmalı insiyatif alabilmeli.. Eşinizin insiyatifi sizi neden rahatsız ediyor? Kendimiz yaptık demişsiniz düğünü vs fakat olması gerekende buydu.. Dediğim gibi dengede olduğu sürece problem yok.
Kadın ücretsiz izne ayrılamıyor borç yüzünden el kadar bebeğini belki de hiç bilmediği bakıcılara emanet ediyor çalışıp kocaya destek olmak için. Koca da kardeşleri “ çarşıya çıkacak” diye 2000 lira para gönderecek öyle mi😬 yolarım ben öyle kocayı. Etrafa saçılacak çok parası varsa borçlarını ödesin de kadıncağız bebeği için ücretsiz izne ayrılabilsin. Yardım yapmayı, sadaka vermeyi ben de çok severim ama gerçek ihtiyaç sahiplerine..

Kadın ücretsiz izne ayrılamıyor borç yüzünden el kadar bebeğini belki de hiç bilmediği bakıcılara emanet ediyor çalışıp kocaya destek olmak için. Koca da kardeşleri “ çarşıya çıkacak” diye 2000 lira para gönderecek öyle mi😬 yolarım ben öyle kocayı. Etrafa saçılacak çok parası varsa borçlarını ödesin de kadıncağız bebeği için ücretsiz izne ayrılabilsin. Yardım yapmayı, sadaka vermeyi ben de çok severim ama gerçek ihtiyaç sahiplerine..
Tabii ki yok ben ufak tefek harçlık gözüyle baktım, birde iki abim var empati yaptım hoş hep ben onlara destek olurum bu hikayede ama duygusal yaklaşmış olabilirim. Mağduriyet seviyesi olmamalı kendi hakkına girmek oluyor. Birde alınan verilmeli diye düşünüyorum ama burda yüksek sömürü var anladığım kadarıyla..

Ama birisi üniversiteye gidecek
Biride maaşa gecmedi diyorsunuz
Yanı ben o durumda olan bırılerıne yardım etmek ısterdım acıkcası..
Buzamana kadar sabretmıssınız bence diğer kardeşi maaşını alana kadar birşey demeyın
Maaşa gecınce kendı kardesıylede ılgılenecektır mutlaka
Oyle olmazsa ben calısıyor olsam.. kendı kazandıgım paranın hesabını yaparken baskasının rahatı ıcın harcamam dogrusu..

Abim evliyken ben okuyordum sagolsun yeni evli olmasına rağmen bana yollardı. Gelin de çalışıyordu sesini çıkarmadı hiç ya da ben bilmiyorum. Çocukları da olmuştu. Bir kere birinden duydum evlendikleri bikac yil zorlanmislar. O zamanlar babam okuduğum bölüme takmıştı o yüzden yollamiyordu. Ben de çalıştım ama yetmiyordu sonuçta okurken. Dön geri yine gir burda oku kafası. Neyse abim yardımcı oldu ondan sonra ben ise girince ben yeğenime destek olmaya başladım. Çünkü yengem de iyiydi bana yüzünü eksitmedi. Geçen gün de dogumgunuydu yengemin valla güzel bir bileklik aldım. Yani eğer karşılıklı ise hatır gönül biliniyorsa aileler bu günler içindir. Şimdi herkesin durumu güzel ama abim yengem icin canımı veririm.

Hanımlar merhaba,

Eşimle sıfırdan kurduk her şeyimizi, düğüne ailelerin hiçbir katkısı olmadı, çalışıyoruz öderiz dedik, bir dünya da borca girdik hala ödüyoruz. 3 yıllık evliyiz, bir evladımız var. Ekonomik olarak da zorlandığımız bir dönemdeyiz. Eşimin iki bekar kız kardeşi var aile evindeler biri üniversiteye yeni geçti diğeri anaokulu öğretmeni olarak başladı yeni ama daha maaş almamış. Ara sıra para isterler abilerinden ama son dönemde canım iyice sıkılmaya başladı bu duruma, çünkü babalarıyla araları bozuk olduğu için abilerine sen bizim babamızsın dediklerini gördüm, ikisi birden para ister oldu. Ufak meblağlar da değil artık. Biz evliyiz ve bu durum bana hiç sorulmuyor. Bu isteklerin de sıklığı ve miktarı arttı. Az önce gördüm yine istemişler, eşim ayın onbeşi gelsin bakarız demiş. Geçiştirdi belki de bilmiyorum, ama elim mesaja gidiyor vallahi istemeyin artık bizim bir ailemiz var evladimin rızkını niye veriyoruz size diyesim geliyor, borç içindeyiz üstelik. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce ?
Kardeşine kendisine zor durumdayken kendisinden geçip yardım eden tüm tanıdıklarım vefasizliga uğradı. Yapmasaydın oldu.

Back