• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle aramıza bebek girdi

Ya anneler de iyice bencil olmaya başladı.
Bu yeni yetme anaların çoğu böyle sanırım.
Ben bekarım ve sürekli çocuğu olan arkadaşlarım nerdeyse cocubun boklu bezıne kadar bana atacak.
13 yıllık dostlugumu bu nedenle sordum.
Sızın durumda da sız haklısınız, koyverın delıyı bulsun yalıyı yapacak bırsey yok...

Ya anneler de iyice bencil olmaya başladı.
Bu yeni yetme anaların çoğu böyle sanırım.
Ben bekarım ve sürekli çocuğu olan arkadaşlarım nerdeyse cocubun boklu bezıne kadar bana atacak.
13 yıllık dostlugumu bu nedenle sordum.
Sızın durumda da sız haklısınız, koyverın delıyı bulsun yalıyı yapacak bırsey yok...

Pinpirikli bunlar.

Merhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.

Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)

Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.

Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.

Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.

Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.

Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.

Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.

Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.

Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :(
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin :(
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
sizin cocuk yok galıba

Normalde sevdirtmez sakinirlar ama tem tersi olmus herkes sevsin istiyor:) yapacak birsey yok kendi evinde nasil isterse oyle baksin bebegine.. foto atmasinda sakinca gormedim acikcasi cok rahatsiz olunursa galeri temizlenir tamam veya sohbet sessize alinir yani atma foto dense kirici olur heves ediyoe merak ediyorsunuz diye atiyor ben birsey diyemezdim oyuzden

bazı yorumlara katılıyorum çok karışırsanız sizi de kıskançlıkla suçlayacak gibi geliyor bana da.
Ruh dengeleri bozulmuş kardeşinizin de kardeşinin eşinin de
siz zaten yapmanız gerekeni yapmışsınız aileniz durumun farkında anne baba da uyarmış.
durumu kendisi fark edene kadar alttan alttan uyarmaya devam edeceksiniz, yapacak bir şey yok.
Çocuğu herkese öptürmeleri de ayrı bir garip normalde böyle anneler kimseye öptürmez hastalık geçecek diye.
Siz de çok görüşmemeye çalışın. Her gün her gün gitmeyin.

Benim çevremde böyle davranan insanlar genelde kendilerini başkalarıyla kıyaslayan insanlar.
Bu sadece bebekte değil, para,mal,mülkte de aynı oluyor elinde olmayınca kötü davranmıyor sana karşı ama içten içe kıskanıyor sonra eline geçince buldumcuk oluyor böyleleri:)
En çok benim bebeğim sevilsin, benimki en tatlısı genelde böyle kişilerin içinde bi yarış hali oluyor siz yapmasanız da.
Yapabileceğiniz bir şey var mı bence yok. Onlar hep böyle olmaya devam edecekler, sen fotoğraf gönderme dersen "kıskanıyor çocuğumu çünkü benimki daha çok seviliyor" olacak. Uyarsan çekemiyorsun olacak hiç uğraşma bence.

Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.
:KK70:bu kisimda koptum resmen. Cocuga da zarar veriyorlar. Oradan vurmaya calisin. Boyle devam ederse kendine bagimli bir cocuk yetistirecek. Karakteri oturmamis, kendi kendine kararlarini veremeyen, pisirik bir cocuk olacak diyin. Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir. Hem kendine hem cevresine zarar veriyor bu sekilde.

:KK70:bu kisimda koptum resmen. Cocuga da zarar veriyorlar. Oradan vurmaya calisin. Boyle devam ederse kendine bagimli bir cocuk yetistirecek. Karakteri oturmamis, kendi kendine kararlarini veremeyen, pisirik bir cocuk olacak diyin. Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir. Hem kendine hem cevresine zarar veriyor bu sekilde.

ay bunlar eğer bağımlı çocuk derse bence ana babanın hoşuna gider aman işte dizimizin dibinden ayrılmaz diyip hoşlarına bile gider.
bence 2. kısım "Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir." diyin de ödü kopsun :D

ay bunlar eğer bağımlı çocuk derse bence ana babanın hoşuna gider aman işte dizimizin dibinden ayrılmaz diyip hoşlarına bile gider.
bence 2. kısım "Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir." diyin de ödü kopsun :KK70:

Çok hossunuz ya :)) ters psikoloji yapmak lazım belki de :))

En çok da zoruma giden olay çocuğu olmayan, çocuğunu kaybeden onlarca insan varken çocuklarının her anını sosyal medyaya annelerin yüklemeleri... Yeter yapmayın. O çocuk sadece size sevimli geliyor bir çok durumda. Videosunu, fotoğrafını çekeceğine çocuğuna gerçek sevgini ilgini ver. İnsanların yaralarını kanatmayın bu kadar.
Çok çok gerildiğim bir konu.
Allah'ım beni böyle bir anne yapma inşallah. Çok amin!

Normal degil. Caninin kiymetini bilsin biraz. Cocuk 6 aylik olmus artik yerde yuvarlanip oynayabilir, mama koltuguna oturabilir. O sirada yemek yapilir is yapilir. Hemen her anne bu sekilde evinin duzenini koruyor.
Hizli baslamis cabuk bikmaz insallah, cocuga da yazik

Merhabalar hanımlar...

Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)

Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.

Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.

Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.

Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.

Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.

Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.

Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.

Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :KK43:
İçim şişti artık. Biri geçer desin :KK43:

Off yeni anne artık sizin kardeşiniz de böyle yapacak birşey yok. Ama ailecek biraz enteranlar galiba. Ya birtek onlarda yok ki bu bebek, bu ne esirgemedir. Kardeşinizin bu durumuna alışmanız gerekiyor galiba...

O çocuk büyüyünce nasl olur acaba eyvah diyorum. Sen ne desen yanlış anlaşılır hiç girme bu işe

En çok da zoruma giden olay çocuğu olmayan, çocuğunu kaybeden onlarca insan varken çocuklarının her anını sosyal medyaya annelerin yüklemeleri... Yeter yapmayın. O çocuk sadece size sevimli geliyor bir çok durumda. Videosunu, fotoğrafını çekeceğine çocuğuna gerçek sevgini ilgini ver. İnsanların yaralarını kanatmayın bu kadar.
Çok çok gerildiğim bir konu.
Allah'ım beni böyle bir anne yapma inşallah. Çok amin!

Ben size katılmıyorum bu konuda
Yani sosyal medya insanların özgür alanları, ne isterlerse onu paylaşırlar hoşlanmadığınız sayfaları takip etmeme gibi seçeneğiniz var.
İnsanlar çocuğunun fotoğraflarını paylaşıyor diye gerçekten sevgi vermediği gibi çıkarım yapmanız da ilginç o zaman kimse fotoğraf çekmesin,
Şahsen benim listemden biri "çocuğun sadece sana sevimli geliyor" dese takip etme o zaman beni derim.

Vallahi o yavruya acirim ben
İlerde nasıl bir birey olur bilemiyorum
Benimde evladım var rabbim bağışlasın 4 yaşında ama dünyanın merkezine onu koymuyorum...hayat bu dusecek,kalkacak,canı aciyacak,üzülecek...o çocuk sağlıklı birey nasıl olur bilemedim...ben de oğlumu çok rahat büyüttüm ...düştü amann yavrum demedim şimdi duser birseyim yok annecim acimadi der kalkar...ben sürekli yanında olamam ki...kreste arkadaşı yüzünü çizmiş hiç mudahele etmedim iki gün sonrada aynısını o yapmış ...anlatıyorum ama gidipte öğretmenlerle kavga etmitorum

Merhabalar hanımlar...

Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum :KK43:
İçim şişti artık. Biri geçer desin :KK43:
Ayyyyy bizim iş yerinde var bir tne öyle. 1,5 yaşına geldi çocuk hala konu ona gelir ve oğluşu şöyle oğluşum böyle, bitmiyor bitmiyor.

Ben de diyorum anne konuş biraz su kızla çok abartiyor diyorum. O da böyle büyütmek istiyor çocuğunu diyor. Benim ailem çocuklarına fazla hoşgörülü. Birşey ifade etmiyor yani. Söylemez annem birşey.
siz konuşun o halde ne yaptığının farkında değil
eşi ile arası da muhtemelen bundan bozulmuştur
adamı öpmüyordur sarılmıyordur bile çocuğu kucağımdan indirmeyeyim diye

herkese sevdirme konusunda da kimi insan pek sever çocuğunu herkes sevsin.. ondandır
oda abartı bunu da konuşun
yakında çevrende kimse kalmayacak diyin

Back