- 20 Mart 2008
- 141.511
- 212.968
- 1.423
- 60
10 sayfa içinde yazan oldumu bilmiyorum ama
görmemişin bir çocugu olmuş çekmiş koparmış
Ben dedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
10 sayfa içinde yazan oldumu bilmiyorum ama
görmemişin bir çocugu olmuş çekmiş koparmış
Ya anneler de iyice bencil olmaya başladı.
Bu yeni yetme anaların çoğu böyle sanırım.
Ben bekarım ve sürekli çocuğu olan arkadaşlarım nerdeyse cocubun boklu bezıne kadar bana atacak.
13 yıllık dostlugumu bu nedenle sordum.
Sızın durumda da sız haklısınız, koyverın delıyı bulsun yalıyı yapacak bırsey yok...
sizin cocuk yok galıbaMerhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)
Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.
Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.
Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.
Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.
Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.
Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.
Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.
Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.
Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
bu kisimda koptum resmen. Cocuga da zarar veriyorlar. Oradan vurmaya calisin. Boyle devam ederse kendine bagimli bir cocuk yetistirecek. Karakteri oturmamis, kendi kendine kararlarini veremeyen, pisirik bir cocuk olacak diyin. Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir. Hem kendine hem cevresine zarar veriyor bu sekilde.Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.
bu kisimda koptum resmen. Cocuga da zarar veriyorlar. Oradan vurmaya calisin. Boyle devam ederse kendine bagimli bir cocuk yetistirecek. Karakteri oturmamis, kendi kendine kararlarini veremeyen, pisirik bir cocuk olacak diyin. Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir. Hem kendine hem cevresine zarar veriyor bu sekilde.
ay bunlar eğer bağımlı çocuk derse bence ana babanın hoşuna gider aman işte dizimizin dibinden ayrılmaz diyip hoşlarına bile gider.
bence 2. kısım "Ya da zamanla isyankar, annesinden nefret eden bir cocuga da donusebilir." diyin de ödü kopsun
Anksiyetesi var mi? Benim varda. Acaba çocuğun üstüne basarlar diye falanmi koymuyoOnunda koymama sebebi görünürde bu. Akşama gazı oluyor, uyuyamiyor diyor. Ama içi rahat etmiyor yere koyunca biliyorum. İlk fırsatta alıyor hemen kucağına yine.
Merhabalar hanımlar...
Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)
Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.
Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.
Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.
Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.
Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.
Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.
Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.
Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum
En çok da zoruma giden olay çocuğu olmayan, çocuğunu kaybeden onlarca insan varken çocuklarının her anını sosyal medyaya annelerin yüklemeleri... Yeter yapmayın. O çocuk sadece size sevimli geliyor bir çok durumda. Videosunu, fotoğrafını çekeceğine çocuğuna gerçek sevgini ilgini ver. İnsanların yaralarını kanatmayın bu kadar.
Çok çok gerildiğim bir konu.
Allah'ım beni böyle bir anne yapma inşallah. Çok amin!
Ayyyyy bizim iş yerinde var bir tne öyle. 1,5 yaşına geldi çocuk hala konu ona gelir ve oğluşu şöyle oğluşum böyle, bitmiyor bitmiyor.Merhabalar hanımlar...
siz konuşun o halde ne yaptığının farkında değilBen de diyorum anne konuş biraz su kızla çok abartiyor diyorum. O da böyle büyütmek istiyor çocuğunu diyor. Benim ailem çocuklarına fazla hoşgörülü. Birşey ifade etmiyor yani. Söylemez annem birşey.